Olukord selline.Ostsin kuu aega tagasi nende käest naastkummid paigaldatud on masina peale hakkan sõitma undavad niimodi ,nägu 4 rattalagri on läbi lihtsalt .Undamine on vist pehmelt öeldud pigem ragisevad üle kere.Ma olin shokis arvasin ,mida nüüd.Viisin autotöökoda tagasi üle vaadata äkki valesti paigaldatud ,kokku jooks üle vaadatud , laagrid ülevaadatud.Kõik korras autoga ja tuligi välja rehv undab nimodi.Pöördusin rehvid24.ee kus ostsin ja mis tuli vahetada nad seda kumme ei kavatsegi ,üle vaadata ei soovi ,kuna nad on oma arvamusega selle kohta.Üritasin igat pidi selgitada et kumm on vigane,ei ja kõik.Ühesõnaga ise tead mida ostsid.Probleem oligi selles et ma olen neid sama kumme ostnud ja polnud kunagi sellist probleemi.Ühesõnaga leiavad igasuguse vabanduse et mitte ära vahetada ja selgitada neile seda on mõttetu kuna kuulata nad lihtsalt ei taha.Müüvad toodet mille eest ei taha vastutada.Kurb küll,kuna peres on mittu masinad ja olen alati nende käest ostnud kummid ja tuleb välja et neile on üks kõik et sa jäid hätta nende pärast .Väga kurb.Kas keegi on kokku puutunud sellisega olukorraga?
Rehvide hulgas võib praaki olla, kuid vähe tõenäoline, et kõik just Sinu auto alla said :) Osad rehvid ongi vaiksemad, teised teevad korralikku lärmi, sh eri mõõtudel võib ka erinev müra olla. Äkki autol korralik müraisolatsioon puudub?
Tsitaat:olen ostnud samu kumme......Seda,et mismoodi on rehv vigane,kas viskab,koorub,ei hoia õhku sees.Ostsid rehvid rehvid heast usust või kiitis müügimees,et rehvid on hääletud.Mis moodi sa seda praak rehvi mõtled tõestama hakata.Tulge ükskord maapeale oma kaeblemistega.Kas homme hakkad kaeblema,et cocca on teise maitsega kui 20a tagasi.
kuna seda ei maini, mis auto ja mis kummidega tegu ja mis autoga varem oli tegu, siis on raske midagi kommenteerida. üks asi siiski on- tänapäeval on lubatud suurem naastude arv kui varem ja kui sattusid selliste kummide otsa, siis on loogiline, et müra suurem. müüjat pole siin küll milleski süüdistada ja tarbijakaitseseadus ei kohusta jaemüügist ostetud kaupa tagasi võtma, vaid internetiostul on 14 päevane tagastamisõigus kui kaup kasutamata ja originaalpakendis. tunne eesti seadusi, on ehk lihtsam elada.
Rehvidel on kõikide muude öiruliidu normide seas ka müranormid ette kirjutatud. Sellekohane kleeps peaks peal olema või vähemalt kataloogis märge dB kohta.
Kõik ei ole sama müratasemega.
Mõõda ära ja kui ei vasta normidele, viska poeuksest sisse tagasi ja küsi raha.
naelad ei unda vaid klõbisevad. kas samad rehvid mis eelmisedki, on sama auto all? kas ostsid uued või kasutatud rehvid. 20 aastat vanad rehvid (mõni firma müüb veel hkpl 09, 10, muldvanu Gislasi, GY, Conti millel on mustrit küll ja veel, ei unda enam suurt sest lamelliklots on ära kivistunud. pane rehvimudel ja automark, siis teatakse kogemusi jagada.
Muidugi on omaette tase see "best regards" mille see reffimüüja alla kirjutas...
Mu naise sidrunil on all uued Sava Eskimod, mis ka laulavad niiet vähe pole. A see-eest on kindel tunne. Kuna auto isolatsioon on üsnagi tõhus, siis üldse ei häiri. http://www.rehvitakso.ee/Sava-Eskimo-Stud
Oma pesukotil on Hankook I pike- see on tunduvalt vaiksem. Häält ei tee mitte naelad, vaid mustriklotsi vahe laius.
Lootus on, et peale sissesõitu peaks naelad mingi aeg vaiksemaks jääma..
Oleneb vist ka, kas on tehase naelutus või kohapeal tehtud. Mõnede naeltega on jah selline tunne nagu auto oleks kass väljasirutatud küüntega ja et rehvikumm ise maad ei puudutakski..
Rehvide tootmisaasta võib ka vist ka oma osa mängida. Paljud ostjad seda ei küsi- uurigi ja ega ka müüja seda mainima kipu. Võivad juba päris plastikud olla ja siis pole ka ime, kui ainult naelade peal kontakt teepinnaga on.
ikka jälle mingi jutt vanadest rehvidest... unustage ükskord ära. kui kuskilt lasnamäe servalt viimasest garaažist lähed rehve ostma, siis saad võib olla tõesti 10a vanused kummikud, suured müüjad annavad sulle sisuliselt samal aastal tehtud ahjusooja küpsetise, halval juhul ehk aastavanuse, aga mingeid 5a vanu pastlaid enam korralikust poest ei leia.
Mis krdi vanadest rehvidest te jahute? Rehvid24.ee müüb uusi rehve.
Aga see, et naastrehv on kuival teel lärmakas, pole mitte mingi uudis. Kui sa ostsid kõige soodsamad Hiina naastud neilt, siis polegi ime, kui möla taga, eriti veel, kui on kehva isolatsiooniga auto.
Ka korraliku tootja naastud undavad- Continentali naastud Civic Toureri all undavad ka üksjagu ikka. Niiet, harju ära, pole midagi viriseda.
brend > kas sul oli tõesti varem sama auto, samale autole panid samad rehvid alla (kuna? Eile, aasta tagasi, 5 aastat tagasi või rohkem).
Sa ei saa võrrelda seda, kui näiteks kunagi oli peres Seat ja panid 5 aastat tagasi sama mudeli sinna alla ja probleeme ei olnud ja täna on sul VW ja paned uued sama mudeli sinna alla ja on probleem. Sellisel juhul arvesta, et autod ongi erinevad. Ühel rehvi mudelil võib müra määr ja isegi sõidutunnetus sõltuda ja erineda OLULISELT> alates rehvi mõõt, kõrgus laius jms parameetrid. Näiteks üks ostab 195/65R15 rehvi ja kõik on okei. Teine ostab 195/50R15 ja vingub, et rehv teeb häält ja on niivõrd kõva nagu sõidaks vankriga.
brend > pane kasvõi auto mark kirja ja mis mõõdus rehvid ja mis rehvi mudel see ka on. NB! Palun vaata ka seda, mis aastal need on toodetud. See ovaalne "ring", sees neljakohaline number. Ala 1216 > 12. nädal ja aasta 2016.
Ei imesta, et ostsid 2016 novembris näiteks rehvid, kuid rehvi peal on "4308" ehk 2008 aasta ehk rehvid on kuskil laos 8 aastat seisnud.
brend > kui sa oled ostnud ala 5 aastat tagasi mingid NordFrost naastumudeli mis iganes see tootja oli ehk sul on proti naast rehv, siis jah, muster võib sama olla ka 5 aastat hiljem, aga kunagi ei tea, millise rehvi peale see prott on pandud. Okei, usun, kui 1 on vigane ja monteerimisel näed kuidas viskab ja kargleb ringi. No vähe tõenäoline on, et sulle satub 2 tk selliseid rehve. Absoluutselt ei usu, et satub korraga 4 tk selliseid. Ennem on lootust võita bingo loto jackpot, kui saad korraga 4 vigast rehvi.
Jätke need kagu aasia rehvid ükskord rahule. Nankang SW7 on ikka suht vaikne rehv, ka naelu pole kuulda, samas siin mainitud Sava Eskimo Ice möliseb suht nagu trollibuss. Mõlemad olnud all ühel ja samal autol ja täpselt sama mõõt, profiil ja kiirusklass ja käimasoleva aasta tehase toodang.
Teemaalgataja sõidab toyotaga ? :D VIga on sinu auto helisummutuses mitte rehvides.. Kui helisummutus, uksetihendid on olematud siis teeb igasugune naastrehv häält.
kui kagu aasiast tulevatest kümnetest/sadadest rehvi markidest /mudelitest ainult 1 mudel ei tekita liigset müra, kas see siis tähendab, et kõik ülejäänud rehvid on ok ja vaiksed?
sava eskimo naaste ei oska muudmoodi kommenteerida, et 2002 aasta A6-e all on nad küll vaiksed, 16". samuti kasutasin kunagi sigari all mingeid sava naaste (olid nad eskimod või midagi muud ei mäleta, aga muster sama praeguse eskimoga), 15" ning samuti ei mingit müra salongis. põhi probleem vist ikka seal heliisolatsioonis.
Kahjuks a6 tulebki tagarehvide mura suht palju sisse,muidugi ei vordle mingi odavama autoga seda,kia omanik istub peale ja imestab,et nii vaikne masin,rehve ostes jalgin just murataset,ja mustri,klotsi kuju.moni lamell on vaiksem kui vana suverehv.aga jah moni rehv voib uskumatult valju haalt teha,nonda et ei tahagi pikemat otsa soita.
Naastrehvide mürafoon on alates T kiirusklassist nii ehk naa suur. Pehme lamelliga võib palju vaiksema tulemuse saada. Escimo Ice jaurab pisut siis kui on soojem ilm ja rehv on soojaks sõidetud. Aasiast pärit Wanli oli vastiku ühtlase kuminaga müra. Aga seda ei saa võrrelda kunagise ehtsa "trollibuss" rehviga Michelin X200, mis pidamise poolest oli tegelikult heast klassis. Mustriklots oli tehtud nii et kõik klotsid olid järjest erineva suurusega et müra vähendada aga tegi ikka vägevat uluvat intervall trollibussi häält. Autod olid ka muidugi suht kehva müraisolatsiooniga 70-nendate püstise klaasiga pill, millesse kostsid kõik hääled - tuul, mootor, rehvid. Teine oli 90-nendate vähe parema isolatsiooniga auto aga trollijuhi tunne oli ikka.
Olenevalt ajastust on saanud kõrvu puhata GY, Gisla ja Conti naastrehvidega.
See on teada tuntud asi et testivõitjate müüjad on Nankangi müügiedu peale kadeda. Ega ostjad ka rumalad ei ole, tunnetavad ka tagumikuga mis kõlbab ja mis ei kõlba. Kangi kvaliteedi kõikumised jäid minevikku. Muidu marketid neid juba aastaid sisse ei ostaks, kui nendega mingid negatiivsed garantii keissid oleks pidevalt.
2010 aasta A4 Avant tuleb ka tagarehvidest häält imelikult palju. All tutikad Gislaved Nord Frost rehvid. Samas 2012 Passat Variant täiega vaikne. Kusjuures hetkel seal mingid suva hiinlased.
undavadki kui all tehasele mittevastavad mõõdud. Kas siis liialt laiad või tehase lubatud 16´´asemel 18´´ :)
Heliisolatsioon kehva, koopas haljas plekk, ja mõned odavamad margid on ka häälekamad
Teade aktiivse kritiseerijatele.Te kui loete foorumi teema ,loege palun seda tähelepanelikult selleparast siin olevaid inimesi teie emotsioon ei huvita eriti.Must valgelt oli kirjas et brobleem tuli sama kummiga sama mõõt, naast ,täpselt sama sugune.mis oli ennem samas firmas ostetud .Ja ostetud kaks astat järjekorras ,järelikult kaka komplekti kus peale paigaldust ja sõtmist ei olnud mingid probleemi,ei undanud ei mitte midagi kõik mõistuse piires.Nüüd sel aastal ostsin kolmas korda uuesti täpselt samasugused ja tuligi jama et sama kumm hakkas nüüd undama niimodi et se ei kuidagi ei mahu mõistuse piire.Sõita nendega on võimatu.Ja te tahate mulle siin väita et samasugune kumm võib sadu trikke teha?Miks ma sija teeme ülese panin ,sellepärast et inimesed teaksid et kui tuleb mingi probleem kummiga ostetud rehvid24.ee siis teadke et garantiit te ei saa lihtsalt ja kõik.Sellepärast nad on jüridiilselt nimodi ära kaetud,et nendega rääkida on nägu seinaga.Hea kritiseerida kui te pole sellise situatsiooniga kokku puutunud .kus te õhku viskate umbes 500Eu.
"Kui tüli ei tee, siis mis bränd ja mudel rehvid olid?"
Seda ma küll tegema ei hakka ,kuna see kumm ise enesest ostes uuena mingit probleemi ei tohi tekitada ja ma ei taha ohtutada müüki teste müüjate vahel kuna nad ei pea kannatama sellise äparduse parast millega sai hakkama rehvid24.ee.Fakt on see et rehv on defektne ja rehvid24.ee ei taha seda lihtsalt tunnistada.
Lihtsalt huvist- eesti keel pole su emakeel? Sellisel juhul kiidan, et vähemasti üritad.
Aga kas sa seadustest pole midagi kuulnud? Ostes e-poest kaupa, on sul see õigus 14 päeva jooksul tagastada ja müüja on kohustatud selle ka tagasi võtma. Vaidlused lahendab Tarbijakaitseamet.
Vastupidi, firma nimi on nagunii juba läbi käinud. Ma hoiataks inimesi, et millise tootja ja mis rehvi mudeliga ning mis mõõdus tasub olla eriti ettevaatlik. Kui saad oma krõbisevad rehvid müüdud, lisa see info siia juurde, selleks hetkeks sinu enda raha on tagasi saadud nii palju kui võimalik oli saada ja oma oksa sa enam ei sae.
Mul olid kunagi Masteri proti rehvid sellise lauluga, et kui koju tulin, siis kodused kuulsid juba 2km ette. Lõpuks kulus naast tömbiks (siis mittekuluvat kõvasulamit protirehvile ei pandud) ja rahunes ka hääl maha. Aasta siis oli umbes 1995 ja rehvimõõt ehk 175/70R13 vms.
Tegelikult on see hea küsimus, kas ja kui palju peaks rehvimüüja üldse hoiatama mingi rehvipartii eriti kõlava lauluhääle eest? Võibolla muudeti lihtsalt naastu kuju või pikkust ja sellest piisab, et hääl muutub. Eelmistel aastatel võis olla kasutusel teine (teise tootja) naast. Ma näen siin rehvimüüja tegemata jätmist küll.
Mis puutub seaduse kohta,siis ma mainisin et rehvid24.ee on juriidiliselt väga hästi ära kaetud.Mul näiteks ei õnnestunud.Mis puutub tarbijakaitset ja nii edasi, siis aja kohta see lõbu mulle läheks rohkem maksma.Järelikult enda jaoks ei näinud mõttet enam.Ei ole mõttet koputada ukse mis läheb lahti sinu arvel.
Jääb üldse veidi arusaamatuks, et mida siis olukorra parandamiseks ette peaks võtma? Kas rehvimüüja peaks ise kasutama eri tüüpi autodel kõiki enda müüdavaid rehve, et omada kogemust ja osata hoiatada? Või rikkus teema algataja arvates rehvide müüja ise need rehvid ära?
Kui ma müüksin ise rehve, siis mul tekiks kohe selline küsimus, et kui sajad kliendid on rahul ja üks järsku ei ole, kas siis on viga ikka rehvis või äkki hoopis selle ühe kasutaja autos (kokkujooks esi- või tagasillas, aja jooksul väsinud puksidest vale rattakalle vms). Sest kui kõigil klientidel oleks probleemid ja peaks pidevalt neid lahendama, oleks ju mõistlikum neid mitte müüa ning müüa selliseid rehve, millega kliendid rahul on!
Ma pole kunagi saanud aru sellest rehvimüra jutust, kuna armastan sõita autodega, mis on tehtud juba tehases vaikseks või kui ei ole, siis peale ostmist ühe esimese asjana pannud vedrulehtede alla-peale õhukesed kummilapakad, mis ei lase odavlahendusega vedrustusega (mäkpersson jms saast) autodel rehvimüral otse keresse kanduda. Aga eks neid üllatusi ikka teinekord tuleb, kuna mõni rehv tõesti "karjub" lausa auto all, aga ka see pole eriti minu probleem, sest talvel sõidan ju nii, et aknad on kinni ega pea kuulama õues toimuvat...
Üle hulga aja vast kõige ebameeldivam üllatus oli see, et möödunud talvel sai E-mersu omale uued ja moodsate kolmnurksete naastudega Goodyear Ultragrip Ice Arcticud ja sellist lärmi, mis sealt tuleb, ei kuule naljalt tõesti kusagilt mujalt. Väljast on isegi vaikne ja salong ise kah talutav, aga just salongi kanduv rattamüra on kohutav (naaste ei kuulegi). Suverehviga on vaikus ise ja kuna sõidan palju, ostsin sel sügisel juba ühe uue Barumite paari alla ja nüüd ongi nii, et üks sild on täiesti vaikne, teine lärmab nii, et häirib autos vestlemist. Ega see odav õppetund just polnud, aga kedagi teist peale oma lolluse siin kah nagu süüdistada ei oska. Ammugi mitte rehvide müüjat ja ei tuleks selle pealegi, et minna neid tagasi viima, kuna see pole tõesti rehvimüüja provleem, et just minu auto veermikuga need IceArcticud millegipärast ei sobi, samal ajal kui teised karmimagi mustriga rehvid on sama auto all meeldivalt vaiksed.
Tundub, et siin on tegu antireklaamiagentuuriga. Peale selle et rehvid24 ei tohi rehve osta ühtegi argumenti ei esitata. Ometi ei tooda ju nemad praaki.
Teine mõte on enne ostu konsulteerida asjatundjatega kui ise midagi ei jaga. On olnud endalgi juhuseid kus pakud kliendile nt Michelini lamelli ja siis hiljem tullakse rehvid kaenlas paigaldama võidurõõmus nägu ees et näe sain soodsamalt. Soodsamalt muidugi saadi kõva lääne Euroopa lamelli, mis meil talverehvina eriti ei tööta. Ära minnakse vingus näoga, et oleks ikka võinud see paar eurot rehvi pealt rohkem maksta. Internet on tore aga kõike ei saa sealt soetada kui teadmised puudulikud.
sa ikka tead seadusi? seda ka tead, et e-poodi võid tagastada kasutamata kauba, mitte juba kord alla monteeritud ja sõitnud rehve. sama kehtib ka kingade, kampsunite ja odekolonni puhul.
ja kuna pole välja toodud rehvimarki, siis ei saa me teada, kas vastavalt uutele seadustele on rehvis naastude arv suurem, kas on tootmine äkki mõnda allhanketehasesse üle viidud vms. mõttetu ümar mula ei tee seda teemat täielikuks ja kui teemaalgataja salatseb, siis poleks olnud mõtet teemat tehagi.
Seadust tean piisavalt hästi.
Igatahes, tundub tõesti, nagu oleks lihtsalt kibestumusest tehtud laimuteema. Rehvid24 ei tooda ise rehve, miks peakski nemad vastutama tootjapoolse müra vms ebamugavuse eest? Kui jah tõesti, see rehv peaks näiteks ootamatult munasse viskama vms, siis ma saaks aru, et nõuad midagi neilt. Aga see siin on tühine klähvimine- ei mingit rehviinfot, ei mingit autoinfot, mitte midagi. Ehk tõesti oli tegemist vaid jonniga. Summa summarum- mõttetu teema. Mina rehvid24.ee esindajana uuriks välja, kes on see klient ja tõsiselt kaaluks laimamise teemal midagi ette võtta.
Ise olen rehvid24.ee-st mitu jooksu rehve ostnud (erinevates hinnaklassides- nii säästurehve, kui tipprehve) ja seni pole pidanud kordagi pettuma. Hinnad hea, teenindus ja transport kiired ning mugavad.
90 eurikut ühe hiina kummiku eest? sa pühhha püss kui üle makstud...
e-poes on kõige kallim sama mõõt nokia hkpl 8-l 100€, isegi conti on odavam kui wanli
Eks ilmselt viga ehk odavas tootjas? Ise kah igasuguseid odavaid junne kasutanud ja peale Good Yeari ice articutele liikumist on auto hämmastavalt vaikne ja mõnus sõitagi, pidaminegi hea, muidugi tk hind selline, et 1 rehvi eest saaks pmst jooksu hiinakaid väiksema tolliga veljele.
See 79 € on tavahind, ilusti küsid saab isegi 20% hinnast alla kaubelda. Endal ka Minerva Eco Stud praegu all ja kiidan, pidamine super ja rehv vaikne. Varem olid Nankangi naastud all, Minerva omad on Nankangiga võrreldes kõvasti paremad.
ei tea küll firmat, kus inimene tänavalt lambist 20 prossa alla saab. tavaliselt 5, heal juhul 10. ja mida üldse nende protsentidega mängida- pane kohe mõistlik juurdehindlus ja mõistlik hind ning inimesed tulevad ostma. eesti ärimees tekitab ise omale käärid- ostjaid vähe, käivet vähe- keevitame hinda otsa, et vähegi kasumit saada, selle tõttu väheneb ostjate hulk veelgi ning oledki surnud ringis
Rehvimüüjaid on palju ja minu kogemuste põhjal ei ole rehvidel mingit erilist katet peal. Ostsin hiljuti uued rehvid hulgifirmast. Mingit mega vahet hinnas küll ei olnud võrreldes letihinnaga.
No kui kellegi jutu järgi saab 20% alla, siis lisa veel müügikasum, ilma milleta ei müüda midagi ja katet on kindlasti 40% ringis. Vähemalt eelpool viidatud kohas. Lisaks riiklikud maksud ja saamegi teada rehvi tegeliku hinna.
kupu_3-ga nõus. Milleks peab kuskil nurgataga mingitele 6 aastat riiulil tolmu kogunud rehvidele allahindlust käima lunimas. Vaatab netist millises poes koha peal olemas (mitte kuskil "laos") soovitud kummik, fikseeritud soodsa hinnaga, läheb, ostab, laseb montaaži teha (ilma järjekorrata kohas) ja asi unustatud. Seda kõike saab kõige paremini teha siis kui on topelt veljed ;)
Stiilis - tellime, broneerime montaaži aja, on talv selleks ajaks juba läbi :)
Vot toidumarketis võib järjekorras seista, seal pole vähemalt igav. Näiteks keegi selja taga niheleb ja sügeleb, kui mõni ees olev klient kaupa piisavalt kiiresti lindile ei lao ning toodete vahele jääb 1 millimeeter vaba ruumi. Inimesed ei saa aru et mida tihedamini ja kiiremini kaupa lindile laduda, seda kiiremini hakkavad kassapidaja käed käima. Mina monteeriks sellele lindile käsivända külge, siis närvilisem klient saab vändast hoogu juurde keerata kassalindile ja kassapidaja käed hakkavad kaupa seda kiiremini piiksutama, nagu Figarol, mida kiiremini lint liigub. Pagan, nüüd lobisesin oma patendi välja :-)
Aga vot ei ole aastatki riiulis seisnud rehv. Rehvidel on tootmiskuupäev neljakohalise numbrina kirja pandud. Rehvide vanus oli 25 nädalat. Ja allahindlust ei luninud, vaid küsisin. See ei ole ebatavaline, kui küsida allahindluse kohta. Su puhul on tegemist väga iganenud mõtlemisega inimesega kui allahindluse küsimist imelikuks pead. Pealegi ei ütleks, et ostjaid vähe oleks, selle margi rehve oma tutvusringkonnas päris palju ja inimesed on väga rahul. Kauba kate on iga ettevõtte asi, palju või vähe, see pole ostja asi. Ostjal oluline, et kaup ja selle hind oleks parimad, Minerva Eco Studi puhul on need paigas. Aga eks igaüks ise otsustab, mida alla paneb. Edu poistele foorumis.
Teemast rääkides, siis internetipoest ostes on õigus kaupa proovida ja kui ei sobi, siis tagasi saata. Kui proovimise käigus kaup on halvenenud, siis müüjal on õigus vähenenud väärtuse võrra vähem tagasi maksta. Interneti pood võib oma tingimustesse kirjutada mida tahes aga seadus on sellest üle. Võimalike sehkenduste vältimiseks väldin müüjaid, kes müügitingimustesse seadusevastaseid idiootsusi kirjutavad.
Aga palun!
Võlaõigusseadus:
§ 56. Õigus lepingust taganeda
(1) Tarbija võib sidevahendi abil sõlmitud lepingust taganeda põhjust avaldamata 14 päeva jooksul.
[RT I, 31.12.2013, 1 - jõust. 13.06.2014]
Teame teame, hea, et ka teised teavad.
Paraku on see seadus nii üldsõnaline ja ei kohusta müüjat kasutamisjälgedega. kuid töökorras kaupa tagasi võtma. Vastastikusel kokkuleppel on võimalik toote asendamine teisega, kuid igal juhul on inimene e-poest ostes nõustunud kasutamis- ja ostutingimustega (see on leping) ning kui kaubal pole otseseid puudusi, mis takistavad tema sihipärast kasutamist, tuleb lihtsalt hakata müüjaga suhtlema ja mõlemaid pooli rahuldav lahendus leida.
Mida ütlevad euroseadused:
Tasuta kaheaastane garantiiaeg (õiguslik garantii)
Euroopa Liidu seaduste kohaselt on toodetel alati vähemalt kaheaastane tasuta garantiiaeg.
Kui selgub, et mis tahes Euroopa Liidu riigis ostetud kaup on vigane või ei näe välja või ei toimi nii, nagu reklaamitud, peab müüja ostetud kauba tasuta parandama või asendama, vähendama selle hinda või kauba täielikult hüvitama.
Üldjuhul on teil õigus täielikku või osalist hüvitamist nõuda ainult juhul, kui kaupa ei ole võimalik parandada ega asendada.
Teil ei pruugi olla õigust hüvitist nõuda juhul, kui tegemist on ainult väikse probleemiga, näiteks kriimuga CD-karbil.
Seega oleks tulnud eelnevalt testida rehvide mürataset ja kui mõõtmistulemused ei vasta rehvi andmetes kirjas olnule, oleks ostjal õigus kaup tagastada mittevastavuse tõttu kauba kirjeldusele. Antud teemas on müüjal õigus- rehvid olid töökorras, müra on väga subjektiivne ilming ning ilma mürataseme mõõtmiseta ei ole vaidlus asjakohane.
Rehvid24 koduleht on paraku natukene halb- alles ostukorvis ostu sooritades on võimalik näha müügitingimusi, niisama lehel ringi liikudes need kuskil silma ei hakka ja see on halb. Kuid nende tingimustes on kirjas: Kauba tagastamine
Kliendil on õigus Rehvid24 e-poest ostetud kaup tagastada ehk veebikeskkonna vahendusel sõlmitud lepingust taganeda 14 päeva jooksul hetkest, mil kaup on kliendile tarnitud või üle antud. Kauba tagastamisel kannab klient tagastamisega seotud kulud kuni 9.6 EURi ulatuses, välja arvatud juhtudel, kui üleantud toode ei vastanud tellitule. Kui kliendi tellitud kaup ei vasta tellitule või e-poes eksponeeritule, vahetame kauba ringi õige toote vastu või võimaldame kliendil vahetada tellitud toote uue samaväärse toote vastu.
NB! Kliendi poolt Tirestar OÜ-le tagastatud kaup peab olema kasutamata (rehvidega ei tohi olla sõidetud, samuti ei tohi rehvid olla velgedele paigaldatud ja demonteeritud).
Seega kõik on justkui aus- 14 päeva jne.
Aga kujutage nüüd ette olukorda, kus kõik hakkavad e-poest rehve ostma, sõidavad 10 päeva, tagastavad, ostavad järgmisest poest, sõidavad 10 päeva ja tagastavad ning nii kasvõi kümnest e-poest kokku ning ongi 100 päeva ehk kolm kuud kohustuslikku talverehvide aega täis- talvekummid all, sõitsin tasuta ja olen häppi.
Hea lihtne skeem, onju?
Müügilepingutesse topitakse igasugu idiootsusi, kuid elektroonilist kauplemist reguleerib ka seadus, mis tühistab seadusevastased punktid müügilepingus.
Ja on selge, et kui keegi soovib proovitud rehvid tagastada, siis on nende rehvidega midagi ikka väga viltu. See tegevus võib koos uute rehvivahetuste ja väärtuse vähenemise kompenseerimisega minna maksma poole rehvijooksu hinnast.
Tundub, et tüüp tahab lihtsalt käru keerata ja sellepärast jätab kõik täpsustamata.Ainult idioot ostab Wanlid sellise hinnaga, isegi see 65.- on üle mõistuse hind.
Soovitus, et ostke lamelle ei toimi siinkohal, sest naastud ei tee eriti müra, põhimüra teeb muster. Tugevalt möirgama, urisema ja undama hakkab just nimelt muster ja osadel rehvidel eriti tugevalt.
Ma ei ole üldse aru saanud selle naastumüra väitest, sest maanteel naastukrõbinat mul autosse ei kostu, kuulen seda vahepeal linnavahel ja peamiselt järsemini kurvi võttes, tugevamalt kiirendates või pidurdades.
Vahel maanteel kuulen ka naastukrõbinat, kui jää peal auto libisema hakkab.
Ei oska antud rehvide kohta midagi öelda, kas need peavad undama või mitte.
Kuid üritasin kevadel osta kasutatud suverehve, lõpuks loobusin, viskas nii üle see kasutatud rehvide jama, kus osad rehvid olid 10 ja 12 aastat vanad, kuid hind küll odav polnud, muster ei olnud ka ühtlaselt kulunud. Lõpuks viskas nii üle, et ostsin uued firmakad ja sama teen ka kohe kindlasti talverehvidega.
Ja just nimelt ostsin sellel aastal toodetud rehvid. Suverehve olen ka nõus ostma kuni aasta laos esisnud uusi, talverehve ainult sama aasta omi.