Toyota

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Toyota C-HR

marita57
08:56 25.12.2016
Toyota mudelivaliku kohta täiesti tavatu mudel tootmises ja ka kodumaistes autosalongides väljas. Kas keegi on seda juba oma käega katsunud, mis mulje on jäänud? Mõni värske omanik jagab muljeid?

Uudis tootmise käivitamise kohta siin:
http://www.auto24.ee/uudised/uudised.php?uid=28748
Ain12332
09:45 25.12.2016
Sai käidud Amservis proovitud ning ühtteist ka lugenud

Plussid:
Välimus
Kõige kvaliteetsem Toyota sisu mis näinud olen
Turbo manuaalil jõudu jätkub

Miinused:
Hind - 22k eest hakkab alles auto. Mitu tuhat kallim kui konkurendid.
CVT ei kõlba mitte kuhugi
Pole eriti öko tavakasutuses
Toyota pidamine ja hooldus on kallim paljudest. AMservi teenindus ei kannata kriitikat, vähemalt Tartus.

Tahad väikest linnakat siis vaata ka Capturit, 2008, Mokka, Renegade Unusta HRV. See on kõige jubedam neist üldse.
Ain12332
09:50 25.12.2016
Ehk aitab otsustada, mida teised ostavad

Small SUV segment 2016 Q3 2015 Q3 Change
1 Renault Captur 162.339 147.832 10%
2 Peugeot 2008 134.101 116.844 15%
3 Opel/Vauxhall Mokka 127.590 126.605 1%
4 Dacia Duster 104.694 94.556 11%
5 Fiat 500X 81.711 49.642 65%
6 Nissan Juke 76.361 79.673 -4%
7 Citroën C4 Cactus 58.370 61.690 -5%
8 Jeep Renegade 58.313 39.764 47%
9 Suzuki Vitara 56.435 26.546 113%
10 Ford Ecosport 44.683 27.447 63%
11 Mazda CX-3 40.358 12.544 222%
12 Honda HR-V 26.614 2.801 850%
13 Kia Soul 10.667 11.105 -4%
14 Suzuki Jimny 9.658 9.250 4%
15 SsangYong Tivoli 8.157 2.444 234%
16 Lada Niva 1.465 1.199 22%
17 SsangYong XLV 712 0 New
18 Suzuki SX4 267 2.999 -91%
19 Chevrolet Trax 42 205 -80%
20 DR CityCross 29 60 -52%
21 Fiat Sedici 3 239 -99%
Segment total 1.002.566 813.206 23%
marita57
09:57 25.12.2016
Oluliselt oleks abiks, kui mainiksid ära, kuskohast see copy-paste võetud on?
Ain12332
10:20 25.12.2016
Aga palun . . . http://carsalesbase.com/european-sales-2016-q1-q3-small-cros
sover-segment/

Toyotat veel listis pole, sest liiga uus. Tabel on avitamiseks mitte absoluutse tõe selgitamiseks. Lihtsalt annab hinnangu, millega muu rahvas ka sõidab. Tuttavad/Koostööpartnerid on üelnud, et nende ettevõttetes on näiteks SUbaru ja Honda välistatud, sest liiga krged ülalpidamiskulud ja soetushind (CO2, kütusekulu, kõrge kindlustus) ning Toyota poole ei vaadata, sest 40 000 km mööda trassi pole hübriidiga midagi teha ning diisleid automaadiga Toyota ei tooda.

Osta see mis lõpuks meeldib, ära lihtsalt vali selle järgi, mis sõber valiks.
marita57
21:08 07.01.2017
Vaatasin tänaval mööda sõitnud C-HR-i. No ütleme nii, et disainerid on kõvasti Nissan Jukest inspiratsiooni saanud, see paistab kaugele. Õnneks pole vint nii üle keeratud, seega kui hambad ja poolteist silma kinni pigistada, siis kannatab peale vaadata küll.
Hind on muidugi, kui automüüjate jutt välja arvata, ikka täielik kosmos ehk väga samas klassis oluliselt suurema RAV4-ga. Mis tähendab omakorda, et suurt müügiedu ma sellele esialgu lubada ei julge.
AntiOpel
00:27 08.01.2017
No sai proovitud ka C-HR´i. Einoh, tore pisike putukas. Välisdisain meeldis, aga sees...no tõsiselt pisike on ta ikka. Tagaistmel tekib kiiresti klaustrofoobia, istud nagu kaubikus- küljeaknaid pole ollagi. Sõitis üsna tuimalt (CVT), ja mingit emotsiooni ei tekitanud. Kui peaksin puhtalt sõiduomaduste ja mugavuse järgi võtma, oleks valik HR-V, Captur/Qashqai ja siis C-HR. Ses klassis kõige mõttetum on IMO Mokka/Trax.
AntiOpel
11:50 08.01.2017
Minu arvamuse kohaselt on HR-V parem- sõidab pehmemalt, on avarama salongiga, manuaalkastiga liigutab end väga asiselt jne. Seda listi võiks ka jätkata.

Mis puutub CR-V´sse, siis kui sa seda artiklit lugesid, siis peaksid teadma ka, et CR-V on juba oma olemuselt väga vana mudel (ka tehnikalt). Konkurendid seal testis aga olid kas äsja müüki tulnud või uuendatud (va Forester, ka see toodi välja, kui vananenud mudel).
Eks see on autodega ikka nii, et iga l*ts kiidab oma p*tsi. Kehtib see nii Opeli omanike kohta, kehtib see Honda omanike kohta ja iga margi kohta. Selge on see, et kõigile ei saa ühed ja samad asjad meeldida. Niiet, kui keegi avaldab kriitikat Mokka kohta, siis lepi sellega. :) Täpselt nii, nagu mina lepin kriitikaga Honda aadressil- jah, CR-V on bensukana janune ja uimane ja kallis, aga diislina väga hea, kuid jällegi, igaühejaoks ei sobi ju pelgalt oma hinna tõttu.
marita57
17:44 08.01.2017
Ei ole küll tõesti Toyota teema, aga kasutan hetke ja küsin värske Mokka omaniku käest:
Mis varustustasemega auto on? Mitte-LED tuled pidid Opelil olema nii viletsad, et aasta auto tiitel tundub lausa ülekohtune :)
Kas on nelikvedu?
Kuna tegu on uue autoga (X puhul teisiti ei saagi), siis mis lisavarustust juurde võtsid ja kuidas see lõpphinda mõjutas?
Ning kõige olulisem, lausa valupunkt. Mulle kätte juhtunud materjalide põhjal on Opel Mokka kliirens 14 cm. Seda on (isegi linna-)maasturi kohta katastroofiliselt vähe (halva tee paketiga Škoda Octavia on 15,5 cm). Või on uue X-versiooni puhul midagi muudetud ja autot kõrgemaks tõstetud?
Mokka omanik AntiOpelile
17:49 08.01.2017
Nõustun sinuga, et igale ühele oma aga pole siis mõtet siin ilma faktideta loopida, et Mokka/Trax mõttetu. Traxi anyway enam ju ei saa. Puhtalt tehnoloogiliselt on Mokka HRVst peajagu täna üle. Olgu siis seal tagaistmel ruumi, ma tavaliselt ikka ise rooli taga.

Mis puudutab CRVsse, siis Honda on selle kahese bensu ning 5 automaadiga juba 15 aastat liugu lasknud ning nüüd tulemus Euroopas käes. Täielik niššikas. Ehk uus 1.5 Turbokas toob kliendid tagasi aga need polnud ainukesed etteheited. 4wd on naljanumber (seda ka ise omal nahal tundnud, kui vähegi pehmel maal esimesed kaabivad).
Mokka omanik
17:52 08.01.2017
CHRist ka veel, et kui piisab manuaal esivedu 1.2 Turbost, siis pole üldse paha auto. Sai peale Mokka ostu korra proovitud. Esimene Toyota, mis meeldib seest ja väljast. Kuna oli soov saada mõitliku hinna eest nelivedu bensiin manuaal, mis jõuab 1500 kg haagist vahest vedada, siis langes Toyota valikust välja.
marita57
17:57 08.01.2017
Ja veel üks küsimus Mokka omanikule. Kui TM viimane number juba käes, siis miks ei tulnud kaalumise alla Hyundai Tucson? Oluliselt suurem ja võimekam auto sama raha eest (tõsi - kui võrrelda esiveolisi versioone).
Mokka omanik
19:08 08.01.2017
Ning Tusconi ja Mokkat sama raha eest võrrelda pole üldse mõtet. Tuscon hakkab jah 19 000 eurost pihta aga on väga lihtsa varustusega ning 97kW 1.6 mootor jääb sellele kerele nõrgaks. Comfort 1.6 Turbo hind algab Amservi hinnakirja järgi 25990st. Sinna tuleb veel vähemalt 1000 euro eest asju juurde (värv, ekraan, talvekad jne)

Mokkat tuleb ikka võrrelda nende autodega, mille müüginumbrite listi siin keegi postitas.

Minu soov oli osta normaalse dünaamikaga nelikveoline linnamaastur, millega saab ka vahest metsa vahele keerata. Sai peaaegu kõik ära proovitud (Renegadega sõitma ei läinud, sest tehnika üks ühele 500Xiga ning ka kallim). Nelikveoga pakutakse selles klassis ainult Mokkat, Dusterit, Juket, 500X/Renegade, CX3, Vitarat ning Tivolit. Lõpuks jäi joonele Mokka ja Mazda.
Kuigi Mazda nägi parem välja, siis Opeli kasutusomadused olid paremad.
marita57
19:17 08.01.2017
Ei ole Vitara ainus, mis tingimustele vastab. Suzuki SX4 S-cross maksab 20 000 ja selle raha eest on absoluutselt kõik peal, mis vaja, LED-tuled ja nelikvedu. Kliirens on 18 cm ja armatuur on samasugune nagu kõigil teistel, ei parem, ega halvem.
facelifti-eelne s-cross oli jah, ebameeldivalt madal :(
Mokka omanik
19:24 08.01.2017
http://www.suzuki.ee/wp-content/uploads/2016/10/SX4-S-Cross-
Specs_2016_10_est.pdf

1 liitrit kolme silindriga ma küll nüüd ei taha :D eriti kui vaja haagist vedada.
miraaz
02:30 10.01.2017
Toyota C-HR Nissan Jukest küll inspiratsiooni saanud ei ole! Nissan Juke on ikka täielik Nissan Joke nii väljast kui seest! Ei tea kas jubedamat autot üldse kannatab disainida! C-HR on rohkem nagu steroide täistopitud Civic Type R või 5d. Toyota on Hondapealt disaini maha vehkinud. Kusjuures disain pole üldse paha, kui teiste vanemate Toyotatega võrrelda. Jaapanlased palkasid disainerid Euroopast. Rav 4, Avensis ja Corolla on samuti euroopa disaineritel üle käidud. Avensist aitasid disainida BMW disainerid muide.
Aga olen kõinud sõitmas nii hübriidiga, kui ka bensukaga. Hübriid oli jube! Aga panin selle oma kogenematuse arvele. Pole varem hübriididega sõitnud. Naine koguaeg röökis kõrval, kui autot linnas katsetasin. Nagu natuke rohkem pedaalile vajutada kostab mootori möiratus, kui bensukas sisse astub. Teine möiratus järgneb kõrvalistmelt. Palju kisa aga vähe villa! Mootor teeb küll häält nagu tahaks välja karata aga auto eriti ei tee väljagi. Nagu tatisees ujuks. Lõpuks lõid kõrvad virtsavett välja ja ei saanutki enam aru kumb kisa see suurem on, kas kapotiall või salongist kõrvalistmelt lähtuv. Kõigele lisaks jälgi koguaeg seda infotablood kuidas parasjagu akusid laetakse või bensukas tööle hakkab jne. See ei ole enam autoga sõitmine vaid arvutimäng! Ju tahab harjumist aga mulle see nali peale ei läinud.
1.2 bensukas oli hoopis parem. Küll variaatorkastiga aga rahulikuks kulgemiseks täitsa ok. Ei saagi tahta 1.2 liitrisest mootorist sportauto omadusi, kuigi auto välimus nagu sportlikust just rõhutab. Naisel oleks hea rahulikult kulgeda sellega. Samas tõele au andes olen minagi viiestest BMW-dest välja kasvanud. Paned ikka distantsi jälgiva püsikiirusehoidja peale ja naudid kulgemist. Ükskord läks ka hädapidurdus tööle. Sellel autol on kehvad närvid irw. Jah nägin küll, et teine auto ristmikul seisis aga ma ise oleks küll palju hiljem pidurdanud kui auto seda minu eest tegi. Sõidurajast kõrvale kaldudes hakkas automaatika rooli rajapeale tagasi keerama. Proovisin käed roolilt lahti sõita aga seda pani auto kohe tähele ning andis häiret. Järgmine katse oli iseparkimine. Võibolla hoopis testimine kuidas naine sellele reageerib. Lülitasin parkimise sisse ja käskisin naisel tagurdada, ning mitte rooli näppida. See oli suur viga! Rooli ja istmevaheline muhv kukkus kisama nagu Eeriku pasun! "Mis Ta Teeb!". Tekkis hirm, et see muhv kargab autost välja ja paneb metsapoole jooksu! Ühe korraga auto ikka ära ei parkinud, ei külgpoksi ega tagurpidi aga see tahab ilmselt jälle harjutamist. Vahepeal pidi ikka edasi ka sõitma ja uuesti tagurdama.
Veel üks tähele panek. Proovisin autot õhtul hilja ja taevast tuli täis soppa alla. Sellistes tingimustes polnud tagurdus kaamerast vähimatki kasu. Kindlasti tuleb võtta samuti parkimis andurid, kui valitud paketis neid pole. Taha nähtavus on piiratum kui tavalisel sedaanil. Puuduseks on veel infodabloo ja eriti navi. See navi on kasutatav ehk ainult maanteel ja sedagi juhul, kui tee sulle enam vähem tuttav on. See näitab ikka täiesti metsa! Mitte ainult metsa vaid järvepeale ja kõrvaltänavasse ning igale poole mujale aga mittekunagi sinna kus sa ise asud". Puutebaneel oli ise tuim. Infodabloo enda sisu ei tahtnud autoga kuidagi kokku minna. auto ise on julge disainiga ja nooruslik aga infotabloo sisu eelmisest sajanist pärit.
Puuduseks samuti tagaiste. Aga kuna minule meeldib esiistmetel baseeruda siis see puudus eriti ei huvitanud.
Vaatasin, et siin mõned soovitavad Oopelit ja pranslasi! Tõsi, pranslasi pole mul kunagi olnud aga õel oli. Oopeliga on mul lähedasem suhe olnud ja enam ei taha ma ühtegi Oopelit näha! Oopel ise oli ilus ja sõitis hästi aga käru pidi koguaeg taga olema, kuhu juurest pudenenud tükke visata. Tulen koju, kott käes. Naine küsib, et mis kotis. Mina vastan, mitte eriti rõõmsalt, et kepsud jälle kotis! On see Toyota mis ta on aga ta on vähemalt kvaliteetne! Ülalpidamise kulud samuti odavamad kui mu BMW 5 seeria. Naisele oleks see ju parim ost.
Per-Astra
09:21 10.01.2017
Ostetud üheaegselt uuena Astra ja Toyota. Astra sõitnud 210 000 km , Toyotat enam ei ole, Toyota nõudis 100 000 km jooksul kaks korda garantii remonti, peale-selle vahetati pidurukettad-klotsid, pidev jama pirnikestega, hooled tunduvalt kallimad. Astra läbis ilma ühegi lisakuluta 120 000 km, siis vahetati piduriklotsid ja üks stabika kont, esimene pirnike vahetati 198 000 km pealt, rohkem neid vahetatud ei ole ja rohkem ei ole veeremikus midagi vahetatud. Toyota peremees sõidab nüüd prantslasega, 90 000 läbitud, mitte mingeid lisakulusid ja ei saa aru kuidas saab toyotat nii ülistada.
to miraaz
17:36 11.01.2017
vaheta naine välja kui närvidele käib või jäta proovisõidu ajaks kohvikusse kooki sööma.hübriidist ka.milleks sul peaks vaja olema infotablood vaadata kui auto ise toimetab?ja möiratus bensiinimootori tööle hakkamisel?päris tõsiselt kohe?ma sõidan ise hübriidiga aasta vast ja võõras inimene ei taba seda momenti kui elektri pealt bensiinile lülitub.tundub,et see chr on siis tõsine sportauto kohe kui möirgab juba.
miraaz
01:13 12.01.2017
Möiratus- palun loe teisi ülevaateid samuti ja enamusetes mainitakse seda.
Kas armatuuris saab ka seda tüütut infot välja lülitada, et millega see auto parasjagu tegeleb?
Ilma naise nõusolekuta ei saa naisele autot osta...
chrrr
09:05 12.01.2017
CH-R salongi kvaliteet on jube. Uksepolstrid on mingi kärg-plastik, mis on ikka jube.
R
16:55 23.04.2022
Boltist saab ka neid rentida ja hübriidid on küll väga mõnusad autod. :)
Elekter aitab kiirendada ja vedrustus mõnus pehme. :)
maaks
10:29 25.04.2022
Kui Avensise esitule pirni Elkes vahetamas käisin, siis proovisin ennast mahutada sinna (ja ka teistesse salongis olnud demoautode) juhikohale, aga isegi pärast istme/ rooli ülesse/ kaugemale reguleerimist ei õnnestunud saavutada sellist olukorda, et autoga (pedaalidega) opereerimine oleks võimalik olnud. Aga ma olen ka natuke suurem kui keskmine eestlane.

Muudetud 25.04.22 12:43

R
13:53 25.04.2022
mis siin ikka uhkustad, et paks oled. :)
maaks
15:48 25.04.2022
Seal kusjuures paksus polnudki teemaks, pigem 195 pikkus + gaasipedaali jabur asukoht.
Corolla näiteks on probleemideta opereeritav.