Kas keegi on viimasel ajal (periood 12.2015-praegu) ostnud Toyota koos Safety Sense süsteemiga?
Kuidas toimib? Nimelt minu oma jukerdab - esiklaas soe ja seestpoolt kuiv, aga anduri ees olev klaasi osa udune. Seetõttu tuleb veateade, et süsteem ei funka.
olen samasugust veateadet nagu artiklis mainitud ka ise kohanud. seda küll siis kui ei ole viitsinud esiklaasi jääst täielikult puhastada, s.t. klaasile soe õhk puhuma ning -40 kraadi kannatavat klaasipesuvedelikku peale ning sulab see jää õige kiiresti ja sõitmiseks piisavalt ohutu vaateväli vaba. küll aga ei suuda kojamehe otsad andurite pealt ära pühkida jääkirmet ja siis tuleb teade näidikute paneelile. samas peab ikka eriline saamatu idioot olema, et usaldada neid andureid üldse. normaalne inimene vaatab enda ees toimuvat ja reageerib vastavalt, mitte ei looda elektroonikale. täielik pseudoprobleem. kasutage autos konditsioneeri, kuivatab niiskuse ära ja enne autosse istumist, kloppige jalad lumest ja jalanõude talla alla jäänud suurem vesi maha, küll siis autos ka vähem niiskust. kui tervis ei luba kuiva õhku lühiajaliselt hingata, siis ehk tuleks juhiluba ka tervislikel põhjustel hoiule anda.
Mina ei leia, et igat uue auto ostjana (salongist, ametliku esindaja kaudu), peaksin ma kahtlema nende poolt pakutud lisavarustuse seadmete toimimises.
Kahjuks nägin artiklit alles siis, kui endal tekkisin problemid.
Uus auto oli soetatud suvel ning sügiseni toimis süsteem laitmatult. Sügise saabudes aga hakkas just selle anduri eesoleva klaasi peale tekkima kondents, mis ei lähe ära ka siis, kui kliimaseade töötab täistuuridel ja otse tuuleklaasi peale suunatuna.
Viga lubati parandada ning ka garantiiremont on teostatud. Siiski ei ole see oodatud tulemust toonud. Seade jukerdab endiselt.
Minu küsimus oligi suunatud neile, kel on kokkupuude antud seadmega ning oskavad kaasa rääkida kas ja kui hästi see toimib.
Asi ei ole kellegi saamatuses. Asi on selles, et seade, mille eest on makstur raha, ei toimi nii, nagu see peaks toimima.
Autojuhina jälgin alati ees toimuvat ning minu puhul ei ole viga selles, et esiklaas oleks kuidagiviisi jääga või kasvõi kirmega kaetud.
Kui Teil süsteem toimib hästi, siis olen Teie üle õnnelik. Siiski lugedes välismaiseid foorumeid tundub, et tegemist on Toyota suurima "pangega", mida viimasel ajal tehtud on. Kahju, et ei teadnud seda enne, kui lasin lisavarustusena juurde panna.
Samuti toonitaks siinkohal ka seda, et antud andurit ei olegi mul soov "pimesi usaldada", küsimus on selles, et kui pimedas sõitmisel esipaneelil vilgub kollane tuli, siis on see häiriv ning kinglasti ka segav faktor.
Seda süsteemi on korduvalt täiustatud. Algselt pandi anduriplokile lihtsalt soojenduselement lisaks, et udu vältida. Nüüd on seda infot veelgi täiendatud ja on uuema tüübi soojenduselement. Palun pöördu oma esinduse poole ja sulle seletatakse lahti, mis ja kuidas.
Tänud vastamast. Minul auto käis garantiiremondis just hiljuti: detsembris 2016.
Oodatud tulemusega see ei päädinud. Vaevalt, et selle kahe kuu jooksul on see süsteem täiustunud.
Otsin neid auto omanikke, kes on minuga nö samas "ämbris". Usun, et Eesti peale on neid veelgi, sest kui lugeda nt Inglismaa ja Iirimaa foorumeid, siis on neid sadu! Ja ka seal on alles hiljutised vestlused sellest, et anduri täiustamine ei olnud edukas.
Üks drastilisim näide oli see, kuidas auto süsteem "täiustati" ära nii, et isegi jäätunud klaasiga enam veateadet ei tulnud. (On juures ka pildid). Minu kartus on siikohal sama - kui viia taaskord garantiiremonti, siis kust ma tean, et antud süsteemis lihtsalt ei "lõigata juhtmeid läbi", vaid fiksitakse see nii nagu kord ja kohus.
Neile, kes soovivad ilkuda teemal "kas usaldada andureid või mitte" olgu siinkohal selgelt välja öeldud - ei, ma ei usalda andurit pimesi, vaid soovin, et see, mille eest on makstud, toimiks korralikult (seda enam, et tegemist on uuena ostetud autoga).
Mul Avensisel kah see süsteem peal ja peab tunnistama et see on ainus irriteeriv asi auto juures.
Probleem tekib jah niiskete ja jahedate ilmadega. Teenindusele ei ole muret kurtnud (viimane hooldus Augustis ja siis unustasin) ja sellest pole vist ka mingit abi kuniks selle anduriteploki pesa ei tehta "läbipuhutavaks".
Safety Sense mind eriti ei huvitagi - minupärast lõigaku maha kui tahavad, aga samadelt anduritelt toimib ka kaug-lähitulede automaatlülitus.
Klaasidele kondensaadi tekkimise vastu aitab päris hästi, kui pärast auto parkimist uksed lahti teha ja salongi tuulutada, aga see ei elimineeri probleemi.
2016. juun lõpus sain tellitud auto kätte. olen sõitnud igapäevaselt lühemaid või pikemaid otsi linnas ja linnalähedal maanteel. andurid on veateate andnud ainult siis kui autot käivitasin ja esiklaas oli kaetud lumega või jääga. sellisel juhul andis sõiduk märku, et anduritega on probleem. muidu peale esiklaasi puhastamist või üldse sõitmisel, k.a. pesulat külastades ei ole veateadet näinud. suure niiskuse korral ei ole ka andurite peal vms udukirmet näinud. tea, kas on vedanud või on korda tehtud.
Minu näite puhul ongi kummaline see, et autos sees ei ole niiskus kuigi suur - nii näiteks suurte külmadega ei teki jääd sisepinnale. Samuti olen hoolas ning jälgin, et lumise ilmaga viimast autosse jalanõudega ei veaks.
Siiski vaatamata sellele, et konditsioneer töötab alati ning keskmisel võimsusel (soojendamisel siiski täisvõimsusel) ning suunaga otse esiklaasile, ilmub veateade praktiliselt iga sõiduga.
Kordan siinkohal ilkujatele veel, et kuni sügiseni oli andur täiestitöökorras ning toimis laitmatult (v.a üks kord, kui õues oli tõsine udu).
Samuti on kummaline see, et näiteks pikemaid sõite tehes kipub veateade tulema nt keset sõitu, kui esiklaas on puhas ning auto tegelikult täiesti soe...
Huvitav on selle juures see, et ka lisasoojendus, mille nad mulle garantiiremondi käigus paigaldasid, ei vähendanud seda muret. Ei tea, kas asivõib olla mingist muus (softis?!).
Viimasele vastajale (sten): ilmselt on vedanud, mis on iseenesest tore!
Muus osas pole auto suhteid mitte kui mingisuguseid pretensioone - toimib, sõidab, teel püsib ja kõik on ok... aga jah, frustreeriv on neid veateateid pidevalt vaadata. Pimedas on kole tüütud ja segavad.
Amg võiks huvi pärast valgustada, mismoodi ma (tundub, et iroonia oli suunatud minu pihta) autot valesti kasutan ning kust võtab Tema julguse teist inimest tundmata ironiseerida?
mul oli autos klaaspindadele kondenseeruva niiskusega probleeme siis kui kunagisel autol kasutasin ainult riidest matte ja niisked/märjad aastaajad sügis-talv-varakevad andsid enda panuse lisaks märgadele jalatsitele. matid imesid niiskust rohkem sisse. ei aidanud väga konditsioneer ka. kummimattide pealt kuivatab jalgadele suunatud konditsioneeritud õhk suhteliselt kiiresti niiskuse. avensisel ongi kummimatid ostust alates. võib-olla mõistan valesti. kui enda avensist vaatasin, siis tundus, et andureid ümbritseva kasti ja esiklaasi vahel on mingi tihendimoodi asi ja andurite enda karp või misiganes ta on tahavaatepeegli taga ka suhteliselt kinnine. vanal autol aitas niiskuse vastu ka see kui märjal ajal sõitsid salongitemperatuuriga +21 ja konditsioneer õhku kuivatamas. ei olnud ka siis niiskusega autos probleeme.
Sten - mul ongi lisana juurde ostetud kummimatid. Puht praktilisest vajadusest: seda pori ja sodi, mis jalanõudega sisse tuleb on viimastega mugavam puhastada.
Salongis mujal kondensiga probleeme pole, kui just selle anduri esine pisike ruuduke. Njah, mina sõidan üldiselt kliimaga +20... kuskil foorumites lugesin, et soovitatakse lausa +22, aga viimane on mu jaoks juba liig :) samas, ehk peaks oma harjumusi muutma?!
Huvitav tendens tuleb praegu vastanute vahel: kellel on kõik ok, kellel samuti ei funka, kuid pole ka garantiisse viinud, kellel aga mõjus lisasoojendi paigaldus... püüan loogikat leida ja aina enam tundub, et mulle on lihtsalt sattunud p..k andur?!
Ireth võib jätta siia oma auto numbri, saaks kontrollida mis soojendus pandud on ja kas soft on õige. Kui ei soovi avalikult avaldada, pole ka hullu :)
Oleme kõik tööle saanud viimase tehnilise info järgi. Eks mingi % jääb, kellel alati kogusaeg ei tööta. Tehas ise ütleb ka, et kuna tegemist mugavusvarustusega, siis lülitakse safety sense välja mõneks ajaks, kuna andur on jälle uduvaba. Eks jah see andur ei ole kõige õnnestunuma koha peale pandud+ see, et puudub ventilatsioon seal karbis.
Toyota võiks pakkuda eestis elektrilist esiklaasisoojendust, mis kindlasti aitaks taolisi probleeme ennetada, aga näe ei pakuta meile seda :)
Aa unustasin lisada, et talveperioodiks võiks autokauplusest osta endale niiskuseimajad autosse, neid erinevaid, toimivad hästi. Mingi padjataoline näiteks.
Autoexperdis olen näinud. Eks mujal veel
isegi kui oleks probleem anduri ja koguneva niiskusega, siis esindusse nagunii ise ei pöörduks spetsiaalselt selle pärast. olen varemgi kohanud analoogsete juhtumite puhul lahendusteks variante, et "kirjutame üles, edastame tehasele", lammutatakse ja pannakse midagi põlveotsas valmis tehtut kuskile, paigaldatakse tehase poolt ametlik "lahendus", mis reeglina ei tööta ja olukord on endine.
Ostke Honda ja imelikud mured kaovad. Mul juba üle 2 aasta töötavad kõik esiklaasi andurid olenemata sellest kas on niiske, udu, märjad jalatsid jne...
2013-2016 sõitsin uue Avensisega, 1.8 cvt. Peale vähest kasutamist hakkasin linnapildis teisi Avensise omanikke lähemalt piidlema, et kes see küll olla võiks - läheb poodi ja üks Toyota Avensis mulle palun.......
Ja kui saadanas kestaks, annaks paljugi andeks. Tõesti sillad on pommikindlad, kuid muid jamasid esines mõnuga.
Ei taha siin mingit saage käima tõmmata, kui loen ja imestan seda asja...Subarul Eyesight töötab ilusti, Honda Sensing samuti...ja Toyota ei saa oma asja tööle, tähendab saab, aga asi ei tööta meie kliimas, nagu peaks. Ja koomiline, et esindused seda jama lahendatud ei saa siis.
Aitäh neile, kes konkreetseid lahendusi pakkuvad ja oma aega minu mure peale on nõus raiskama (kasvõi lugemise ja kirjutamisega). Katsun nüüd vastata järjest...
Numbrimärki ma ei avalda. Põhjus lihtne - tegemist on suure jamaga Toyota poolt, mis kindlasti ei mõju nende PR-ile hästi, eriti, kui tõmmata vile üles näiteks kuskil toredas saates :) ma ei soovi, et minu isiku nimi paljastatakse enne, kui ma saan seda, mida ma esindusest/Toyota Baltics-ilt nõuan.
Asi on põhimõttes - ma maksin asja eest, mis väidetavalt pidi toimima, kuid siiski ei toimi.
Oma väidetega, et müüakse MUGAVUSvarustus võiks Toyota kerida sinna samusesse, sest kodukal on ta kui TURVAvarustus.
Neid niiskuseeemaldajaid ma tean ja olen eelmises autos kasutanud. Uude pole pannud, sest tundus ebavajalik - klaas on seestpoolt ju kuiv, matid igal hommikul kuivad?!
Mis puudutab anduri asukohta, siis olen igati nõus: koht on valitud täiesti ebasobiv. Tuttaval on VW ning seal on see paigaldatud auto esivõre vahele ning omaniku sõnul toimib laitmatult.
sAAAde võik kommenteerida, kes Ta on ning millist esindust ta esindab? :)
...nii palju tahtsin veel vastata, et auto on mul juba ostetud ning kuigi Honda oli ka valikus, siis HR-V esiklaasil olevad andurid olid nii kobakad, et varjasid ära paremal asuvaid valgusfoore (juhi poolt vaadatuna) ning isegi istmete allapoole laskmine ei teinud asja paremaks. Ilmselt on see vaid pikemat kasvu inimeste probleem. CR-V see-eest oli ok, kuid meie jaoks pani piiri paika hind.
... ja saate osas kommenteerin nii palju, et mind hämmastab, kuidas Toyota esindused müüvad seda Safety Sense süsteemi nii, nagu see toimiks laitmatult. Ühtegi sõna sellest, et meie kliimas ei pruugita niiskemal ajal toimida - ei räägita. Siinkohal on tegemist selgelt ebaausa kauplemisvõttega, mille kohta ütles Tarbijakaitseamet, et on igati õigustatud nende poole pöördumine.
Ilmselt olen üks nendest "maailmaparandajate" tüüpidest, kes lihtsalt soovib, et auto müük oleks läbipaistev ja aus (andku mulle siinkohal andeks minu sinisilmsus). Sestap võitlengi viimseni, et saada omalt poolt makstud teenus korda või tehtagu siis raha tagasi (kasvõi lisavidina eest makstud summa).
3s Opel järjest, millel need vinged turvasüsteemid peal (2009a sai ostetud Insignia, millele oli paigaldatud esimene versioon, vahetas tulesid ning luges märke ning andis teada pikivahest ja hoiatas joonte pealt lahkumisest, 2013a Insigniale sai juurde lisatud pimenurga andurid ning adaptiivne püsikas ja nüüd naisel Astra mis hoiab ka ise joonte vahel ning algatab automaatpidurduse). Selle 7 aasta jooksul pole mitte ühtegi jama olnud.
Kõik oleneb kelle tehnikat kasutatakse. Ega autotootja neid süsteeme ise ei tooda. Toyota oma wikipeedia andmete järgi on võetud Usast Lexuste pealt, kus polegi enamik osariikides selliseid ila olusid nagu meil. Opel ning VW kasutavad koos Boschi süsteeme.
Huvitav kas keegi on peale mitmekordset esinduse poole pöördumist ja vea kõrvaldamise ebaõnnestumist proovinud ka ostulepingust taganeda? Väiksemate asjade puhul on küll tarbijakaitse andnud õiguse ostjale, aga kuidas on autoostuga?
Esinduste peaeesmärk on uute autode müük ja kõik muu on teisejärguline. Kui klient on konksu alla neelanud ehk auto ära ostnud, siis on pärast aega küll probleemidega tegeleda. Kui klient natuke rohkem karjub ja kohapeal jalgadega trambib, siis on lootust, et midagigi tegema hakatakse.
Hsd-le infoks: Tarbijakaitseameti sõnul pole meie seadustega auto tagastamine nii lihtne, kui tundub. Kõik sõltub sellest, mis viga on ning kui suur see probleem on. Ehk siis, kui autol mootor tuksis või mingi suurem kala, siis ilmselt on võimalik. Kui aga tegu on sellise väikese asjaga nagu safety sense, mis sõitmist ei "sega", siis pm võimatu.
Samas... tore on teada, et Inglismaal on nt auto ostjal õigus auto 6k jooksul tagastada, kui on ilmnenud mingi viga ning seda ei suudetud ühe garantiiremondi jooksul parandada. Nende seaduse alla käib ka nt antud juhul Safety Sense süsteemi rike.