Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Turbo taastamine

vennu86
11:45 26.01.2017
Tervist
Väike mure, nimelt läks autol turbo oma teed ja vajaks taastamist. Kuna see tundub kõige soodsam. Oskab keegi soovitada kus oleks kõige kasulikum hinna suhtes. Olen kuulnud mingist Läti teemast kuskilt. Või oskab keegi soovitada kust saaks uut sisu soodsalt või turbot mis oleks täitsa töö korras alles. Ja peaks mõnda aega vastu veel. Lisan ka siia pildi turbo andmetest. Masinaks ise Fiat grande punto 1.3td 66kw 2007 a. Mingi seatil ja renaultil pidi ka sama peal olema. Ning veel mingitel masinatel.
63amg
18:48 26.01.2017
telli ebaist uue sisu.see ei maksa praktiliselt midagi.sisu vahetus võtab aega max 10 minutit
Aga....
20:37 26.01.2017
Enne kui uut sisu tellima hakkad proovi turbo lahti võtta ja vaata üle ,ega pole kahjustusi korpusel mis uue sisuga kaasa ei tule.Samas maksab see uus keskosa umbes sama palju kui Lätis vahetusfondi komplektne turbo.Odavat rem.komplekti pole mõtet osta kuna tihti on viga saanud detailid mida see ei sisalda ja tasakaalustada niikuinii ise ei saa. Tasakaalustamata kestab aga loetud minutid !Kui oskusi piisavalt tasub proovida.
Küsi NERINGS.LV .Ise ostan sealt,maksan pay-paliga ja järgmisel päeval kaup kohal.
joppenpuhh
11:11 27.01.2017
lätlaste taastatud turbo 1,9 tdi sõitnud ca 150 tuh ja tundub et hakkab väsima. kindlasti arvesta turbosse investeeritava raha summat võrreldes eeldatava auto järelejäänud elueaga ja rahalise väärtusega.
p-a
10:15 28.01.2017
Millest te seda sisu vahetama hakkate? Loperdab juba puksi peal, lekib, mis veel? Elementaarne oleks manokas vahele panna ja vaadata palju sõidu ajal välja puhub.
Olen ühe lekkiva turbo sportlikust huvist tagasi terveks sättinud, arvestades asjaolusid, ei ole ilmselt tänases maailmas sellel ettevõtmisel suurt rahalist efektiivsust. Ma tegutsesin selles aegruumis kus müügimees arvas,et peale ühe turbo müümist ei ole tal vaja kolm kuud tööd teha...
Mingi 2000 tundi hiljem on see masinal vahetatud, aga arvestades asjaolusid, et seal oli ka võimatuid paksust rauast asju lihtsalt lõhutud siis ma ei imesta üldse.
Ei ole mõtet, absoluutselt, seda ise menetlema hakata. Võll teeb 2500 tiiru sekundis ja vähimgi kõrvalekalle lennutab selle hetkega pilbasteks halvimal juhul.
63amg
14:55 28.01.2017
võta teadmiseks,et igal uuel turbol on võlli lõtk sees.
p-a
02:48 29.01.2017
63 amg (muig...) a, et ongi lõtk sees?? Ma ei teadnudki,hea kohe kui siia targutama tulid. Ma küsisingi loperdamist-kulumist kus võlli tsentreering on ületanud ettenähtud ranged normid. Olen neid loperdavad vilesid küllalt näppude vahel hoidnud kus kestalt on metalli minema jahvatatud.Siis ma küsingi,et mis mõte on kulunud kestale uue sisu panekust kui liikuva ja liikumatu osa vahe on ära kulunud?
63amg
10:12 29.01.2017
mida sa ise targutad! loomulikult ei pane keegi viga saanud korpusesse uut sisu.
1234ABCD111111111
14:34 29.01.2017
Nagu eelpool mainitud ei saagi garaazi tingimustes ainult võlli vahetada kuna puudub tasakaalustamise võimalus.Tuleb vahetada kogu keskosa mis on juba tasakaalustatud.
http://www.ebay.de/itm/Turbolader-Rumpfgruppe-Alfa-Romeo-MiT
o-Fiat-Doblo-Punto-Linea-Lancia-Musa-/281263674897?hash=item
417c9f1611:m:m5ddBbWvjjmWMNMMnep3dNw
63amg
17:54 29.01.2017
sai ju räägitud,et tuleb vahetada kogu sisu komplekselt!
tiit_
18:28 29.01.2017
Ja ongi nii lihtne, et vahetad nagu pastakal südamikku?
selgeltnägija valerka
19:03 29.01.2017
aga loomulikult, vahel ka joutuubist kasu, teed lihtsalt järgi https://www.youtube.com/results?search_query=turbo+repair

tiit_
21:37 29.01.2017
Ma olen vältinud 15 aastat diiselauto ostmist põhjusega, et kui see va turbo õhtule läheb siis maksa tuhandeid eurosi ja käi kuskil Lätis remontimas.
........
06:50 30.01.2017
diisli võid osta, aga uue. nende vanade roimade elluäratamaine on vist eesti rahvussport ja sakslastele teeme sellel alal pika puuga ära- nemad ei viitsi n.ssida ja müüvad oma risud pigem eestisse.
tiidule
09:30 30.01.2017
Vii ennast hindadega enne kurssi,kui hakkad mõtetut jama ajama.
Mina ei ole ..
11:10 30.01.2017
...minaei ole sellepärast endale autot ostnudki, et mitte näha vaeva remondiga.
Kaffel5
21:24 30.01.2017
Turboga on lihtne.

Uus originaal või normaalses seisus kasutatud originaal.

Kõik muud variandid on jama. Läti taastatud ei puhu nii palju nagu originaalina ning spool time kannatab.
hlm
18:50 06.09.2018
Juba pikemat aega mu käru tühikäigul töötades teeb sihukest naljakat auruveduri susinat, tsuss-tsuss-tsuss mootori töötaktis:) Kuskilt eest turbo piirkonnast. Viitab nagu väljalaske lekkele. Võtsin siis täna end käsile, olin igaks juhuks ette soetanud ka väljalaskekollektori tihendi, sest summutitihendid-suka olin varem juba üle vaadanud ja need kusagilt ei lekkinud. Et kollektori-turboni üldse pääseda peab muidugi enamuse auto esiosast eemaldama, sellest pajatama ei hakka. No sain kolle maha ja visuaalselt tihend täiesti okei ja lekkele viitavaid tahmaseid jutte kuskil polnud...ookei, uus tihend vahele ja kolle tagasi. Võtsin nõuks, et teen kiire testi, mis see pool minutit ikka ilma jahutusvedelikuta mootorile teeb. Tutkit vanja, ikka tsuss-tsuss-tsuss:( Kuskilt turbo keskelt susistab välja raibe, aga kust no ei saa täpselt ikka aru, turbo keskelt ka tahmane. Kiskusin uuesti kolle-turbo maha, vahtisin mis ma vahtisin, aga no ei tuvasta ma kust kurat ta väljalaskegaase välja tsutsatab. Vaakumklapp vist liigutab seal sees mingit siibrit? Selle siibri vms võlli piirkond on päris tahamane. On võimalik, et see võll või selle tihend kulunud ja siis sealt susistabki välja? Muidu auto sõitis nagu muiste ja veateateid kah polnd ega midagi. Turbo ilus kuiv muidu. Sakslane jeebais pakub mingit paranduskomplekti tihendite ja muu mudru näol, kas seal see vasekarva puks pole mitte selle siibrivõlli oma? https://www.ebay.co.uk/itm/Turbolader-Reparatursatz-Opel-Ast
ra-H-GTC-Signum-Vectra-C-GTS-Zafira-767835/191793827919
Vaatan, homme vist kisun turbo lahti...
hlm
18:52 06.09.2018
Unus sootuks, käru on 1.9CDTi 88kw oopel
Alpet
21:36 06.09.2018
Kui suss suss mootori töötaktis, kas siis hoopis pihustite tihendseibid ei või olla?
hlm
07:54 07.09.2018
Pihustid vast siiski mitte, sest kui näpud töötava mootoriga turbo vahele ajasin, siis selgelt oli tunda, et kuskilt tihkab läbi. Ka kuulda, et mootori esiosast tuleb heli. Aga paraku ei suutnud nii kompides ega ka hiljem visuaalselt turbot käes keerutades lekke kohta tuvastada. Suht müstika ma ütleks.
.........
08:49 07.09.2018
Selle vaakumiga liikuva asja nimi on wastegate. Kui seal on tahmane, siis seal susisebki.
hlm
09:08 07.09.2018
Et sussutab siis selle võlli(mida wastegate) liigutab ja turbokorpuse vahelt välja? See piirkond on märkimisväärselt tahamane küll.Turbos sees eeldatavasti mingi klapp või siiber millega õhu vms kogust reguleeritakse? No kui sealt korpuse ja võlli vahelt tihkab, siis vast peab ikkagi kas uue keskosa või mingi kasutatud turbo sebima. Uut nii vanale kärule mu käsi küll ostma ei tõuse:)
.........
09:27 07.09.2018
Selle aja jooksul oleksid saanud wastegate vajalikkuse ja tööpõhimõtte juba selgeks. Lühidalt öeldes laseb ta sumpsi selle osa heitgaaside survest, mida mootor ära ei tarbi. Nö ülesurveklapp.
selgetnägija valerka
09:55 07.09.2018
......... (registreerimata) - ise ka saad aru mis soga siia kritseldasid?
.........
10:08 07.09.2018
Kui selgeltnägija ei tea, siis selgitan- turbol on paika pandud maksimumrõhk. Kõik, mis üle selle, lastakse sumpsi, mitte sisselaskesse.
selgetnägija valerka
10:17 07.09.2018
......... (registreerimata) - järjest hullemaks läheb, sisselaske ülerõhk lastakse supsi? herr Ansip ütles ilust : Tule taevas appi
hlm
10:32 07.09.2018
Rahu-rahu poisid, mind ei huvitagi niiväga selle turbo täpne tööpõhimõte kui see, kustkohast ta raibe väljaheitegaase välja sussutab:) Wastegate flapper shaft, selle kaudu saab praegu minu vaatamise-kompimise järgi vist välja sussutada. Samas käega loksutades ei ütleks, et see võll eriliselt palju loksuks oma pesas. Aga piirkond samas märkimisväärselt tahmane. Mingeid pragusid kolle ega turbo korpusel samuti ei tuvastanud.
.........
10:34 07.09.2018
Püüa nüüd aru saada- kui turbo toodab rohkem, (st pöörleb kiiremini) kui sisselaskesse vaja, lastakse osa väljalaskegaase, mis turbot ringi ajavad, läbi wastegate otse sumpsi ja nii väheneb turbo kiirus ning seega ka toodetav rõhk.
selgetnägija valerka
11:03 07.09.2018
......... (registreerimata) - mis mul aru saad, nüüd ju ajad hoopis teist juttu, vahepeal vast google abiks olnud, aga tea et wastegatet pannakse ka sisselaske peale
.........
11:15 07.09.2018
Google ei puutu teemasse, tean asja niigi, kuigi esmane selgitus oli asjatundmatu inimese jaoks ehk natukene segane, aga selgeltnägija võiks vähem haukuda ja rohkem aidata.
selgetnägija valerka
11:34 07.09.2018
......... (registreerimata) - mida ma aitan inimest kes kirjutab soga, teda suunatakse, toodab peale suunamist veel hullemat soga ............. pole mõtet solvuda , samas 1.9CDTi 88kw e z19dt ja sellel peaks olema muutuv geomeetria
hlm
11:38 07.09.2018
No nii-nii. Mõtlesin, et prooviks siis ära suure süstla-vooliku ja seebiveega piserdamise. Turbo külge tagasi ja tööle, sai kiirelt lekke põhjustaja tuvastatud. Ma loll oleks seda kohe pidanud tegema:) Plokinaane tihendi vahelt tsussutab hoopistükkis, just turbo keskosa juurest ja eks see seletabki selle piirkonna tahmasust. Kusjuurest lekib samast kohast, kus mul mõned aastad tagasi jahutusvedelikku lekkis. Siis katsetasin lekke peatamiseks seda http://www.steelseal.co.uk/ asja ja jahutusvedeliku leke peatus. Pole seda ka tänini, nüüd aga vist hoopis otseühendus põlemiskambriga:) Minu poolt teema lõpp, tuleb ikkagi lõpuks see kaanetihend ära vahetada.
Oo oopel
14:12 07.09.2018
Kas mitte 1,9 cdti 110kw ei olnud muutuva geom-ga ja see 88kw tavaline tiivik?
ooplät
18:00 07.09.2018
kas nii,et mida rohkem rõhku seda rohkem powerit või?
marti00
18:53 10.09.2018