hetkel plaanis siis osta vanem liikur umbes aastaseks kasutamiseks. Kuna liisingut hetkel ei taha siis hinnaklassiks 5-6K €.
Silma jäi selline masin: http://www.auto24.ee/used/2445203.
Hooldusraamatud sirvides oli viimane märge 143K vms, kui õigesti mäletan. Küsimus on kus võiks lasta auto enne ostmist üle vaadata? Mis on võimalikud mure kohad (mootori kett või rihm?). Kas tegu palju tähelepanu nõudva masinaga või aastake peaks suht murevabalt kulgeda saama?
Lisaks plaanis kohesele teha VKM Motors'i remapping:
Engine type: Turbo Diesel
OEM Power: 218hp (160kW)
OEM Torque: 510Nm (376ft-lb)
Noh, esmalt seda reg.nr-t googeldades antakse vasteks, et seda peaks kandma hoopis BMW X5, mitte Chrysler...see võiks olla esimene küsimuse koht...
Küsiks hoopis nii, et mis selle tuuningu (ja raha matmise) mõte on, kui vaid aasta kavatsed sõita selle autoga? Seda raha sa ülisuure tõenäosusega pärast müües tagasi ei saa, mis sa praegu sinna sisse paned. Pigem otsi mõni muu auto, mis on juba originaalis võimsam-kiirem.
Einoh mis pärida- igaüks kulutab oma raha aasta jooksul nagu talle meeldib. Kui tahab tjuunitud autoga sõita, siis andku minna. Aga küsimused stiilis kus kontrollida ja mida kontrollida kas peab aastakese vastu, siis tekib küll tunne, et raha on mõnel ikka mõttetult palju selle olemasoleva IQ kohta...
Sest esimene, mis sai koos pildiga postitatud ei tulnud ega tulnud siia ülesse. Mõtlesin, et mode'le ei sobinud tuuning firma nimetamise pärast ja sellepärast tegin uue. Sest uusi teemasid lilsandus, kuigi enda oma olin varem teinud. Nüüd siis tekkis ka ennem tehtud teema...
Hea meelega kuulaks soovitusi auto osas, millega muretult aasta kulgeda saaks. Hinnaks kuni 6K, kindlasti automaat ja mitte mingi õhuke väikeauto.
300 C jäi silma seetõttu, et näeb hea (minu maitsele) välja ja tundub hinnalisem kui hetkel eelarve. Ei ole kunagi nii vana autot kasutanud. Hetkel aasta jooksul aga liisingut võtta ei taha seega midagi plaan kulgemiseks osta.
Pildilt juba näha et matsuga auto, kapot ja tagastange halvasti tagasi pandud, sooned eri suurusega.
Aastas sõidad palju? Kas tõesti vaja nii suurt diisli mootorit? Läbisõit suht kindlasti keritud, aasta keskmine läbisõit tõesti liiga väike selle jaoks.
Aastas vast 20k tuleb läbisõittu ära. Harjunud, et et auto liigub, praeguseks kulguriks X5, millel 210kW. Selle kütuse kulu igati aksepteeritav. Otseselt ei pea olema suur diisel aga selles hinnaklassis suured bensukad ilmselt liiga janused.
Auto päritolust: Vin koodi päring näitab, et auto on Eestis arvel. Küsi müüjalt Eesti number ja saad kohe teada kust ta toodud on.
Auto üle vaatamiseks peaks Silberauto pädevusest piisama: http://www.silberauto.ee/et/kontaktid/esindused
Autost ei oska midagi arvata 300C ei ole minu maitse :-)
Viskasin samuti maanteeameti lehele pilgu:
Registreerimiseelne kontroll 30.01.2107, läbisõit 176749 (miks ma küll ei imesta , klassikaline 170 000 ja kirikuõpetaja sellega ainult pühapäeviti naaberküla li*sides käinud)
Üks päev hiljem üle 190 tuhande? Kirjaviga või kõva üles-alla kerimine?
Minulgi tunne, et teemaalgatajast automüüja üritab oma kaubale tähelepanu tõmmata.
Kõigil vabadus arvata mida soovivad, ma ei müü seda autot vaid oli huvi osta :). Aga praeguseid vastuseid nähes see aina vähem mõistlik tundub. Citroen C-Elysee... pole kuulnudki sellest midagi, tutvusin sellega aga seda ju ainult manuaali ning mingid muruniiduki mootorid :). Eelistaks nö. A klassi brande. 300 C lihtsalt näeb äge välja, sellepärast sai seda vaadatud.
Autolehe kokkuvõte :" Uhke välimusega suur ja mugav sõiduauto, mis nõuab hoolsat omanikku, kes vajadusel ka remondi arvelt kokku ei hoia". Seega, lisaks soetuskuludele jäta julgelt paar-kolm tonni remondofondi:)
A klassi brändiks mina küll kõva plastsisuga sõidukit ei nimetaks, paistku ta kui äge tahes.
Ikkagi arvan teistmoodi:)
Ning lisaks, et kuulutuse järgi auto toodud Hollandist, üks omanik ja Maanteeameti lehe järgi arvele võetud Saksamaal + valed numbrimärgid
Mingine huijarite teema nagunii.
300C-l on ebamugavalt raske rool. Ei imesta kui sellise balloonide pööramiseks mis autol all on eelajalooline hüdrauliline roolivõimendi. Kui oled jõusaali vend siis miks mitte, hea parklates treenida lihaseid. Kui ostad auto välimuse pärast siis veel aga muus osas pole see masin konkurentsivõimeline näiteks A6-ga.
Igal juhul mina eelistaks mugavat Servotronic võimendit. Pargib suure auto ühe näpuga roolil.
See rooliraskuse teema oli imestusväärne tõesti. Mõtlesin, et see mida testisin oligi lihtsalt ront ja võimendi vbo ei töödanud. Aga kui ongi selline veoauto siis mugavusest asi kaugel tõest. A6 jah olen isegi vaadanud... aga midagi huvitavat selles hinnas pole silma jäänud.
Sellisest masinast ju ka hiljem raske lahti saada,pealegi see odav plast rikub kogu auto,selle plastiga voib vaikse ja odava linnaauto puhul leppida,kuigi uued punnid ka juba seest suht ok.
Valisin ise ka just Audi ja Chrysleri vahel. Riskisin Chrysleriga, salong kehvem, rool raskem, töökindlus... eks näis... Vaatasin väga palju erinevaid Audisid ja vähemalt 9-le panin ka arvuti külge ja tulin jooksuga ära... pool autot oli vigane. Audi on võibolla mõnusam aga kas töökindlam? Üldiselt on kõik tolle ajastu autod vigased, ainult mark ja märk auto ninal teine. Kokkuvõttes ei saa isegi sõbra käest ostetud auto puhul kunagi kindel olla, et ka kõige paremini hooldatud auto ei nõuaks järgmiselt omanikult ulmesummasid. Ja otsida seda kõige paremat, ausamat, õigemat... edu. Nett on täis igasugu spetsialiste, kes kirjutavad kohe kuulutust vaadates kui halvad kõik on, siit küll seda õiget soovitust vaevalt saab.
Njah, eks siin arvamusi jagub nagu eelnevatest vastustest näha :).
Päeva lõpuks tundub ikka nii, et ei ole nii rikas, et võiks odavat vanarauda omada. Lihtsam ikka liising ja garantii.. kuigi oleks vaja puhast laenulehte suurema laenu jaoks..