Mercedes-Benz

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mure mootoriga MB E240 V6 bensiin

kardaanirist
21:32 17.02.2017
Tervist! Mure järgmine, auto on E240 V6 benss. Paari päevaga tekib õlikorgi alla ülimalt paks majonees, väga paks, mis tilgub mootorisse tagasi, kuna seda on terve õlivalamisava paksult täis. Ise arvan et plokikaane tihendi vahelt õrnalt siriseb mootorisse, aga mitte piisavalt et tekitada jahutussüsteemi surve, see üliväike kogus aurustub kuumas mootoris ilmselt koos õliaurudega ja ladestub õlikorgi alla. Sõidan iga päev u. 15km tööle ja koju mööda trassi, seega ei ole lühike sõit. On kellelgi midagi sarnast olnud?

Muudetud 28.05.17 21:17

kardaanirist
21:38 17.02.2017
Õhtul nühkisin korgi puhtaks, hommikul juba jälle selline.
automez
22:17 17.02.2017
Ei spekuleeri midagi ,kui pole asja ise näinud .Ära rohkem sõida.
Kui mure ,suur mine autoremonti .
küünik
23:47 17.02.2017
mahlad segamini, ära riski, minul lõppes see kord mootorivahetusega
kardaanirist
23:52 17.02.2017
Mehaanikud ju näpivad lõdvikuid, lihtsalt hea ja mugav, et kui jahutusvoolikud on pehmed, siis ongi nende arust mootor ok. Nad kas ei taha või oska aru saada, et kui leke imetilluke, siis ei pruugigi survet süsteemis olla.
kardaanirist
23:52 17.02.2017
Ühe ööga siuke majonees
kardaanirist
00:11 18.02.2017
Need kes lühikeste otstes juttu tahavad puhuda, ärge tulge mulle rääkima lühikesest otstest, lühikesi otsi tehes oleks tõsi küll majonees korgi all, aga mitte sellises koguses ja mõne päevaga. Kogus mis ilmselt mootorisse veesärgist satub, on piisavalt suur, et korgi ja ilmselt ka klapikaante alla sellise möga tekitab, aga pole samas nii suur leke, et süsteemi surve tekitaks. Pointless on näppida lõdvikuid ja öelda, et survet süsteemis pole, seega on mootoriga kõik korras. Ja enamus mehaanikuid nii teebki. Ma oskan ise ka sõrmedega lõdvikuid pigistada, selleks ei pea raketiteadlane olema.
kardaanirist
00:18 18.02.2017
On mõni nipp või idee, kuidas kindlaks teha väikegi kogus jahutusvedelikku õlis? Ei taha ka nagu huupi hakata juppe kokku ostma ja mootorit laiali kiskuma, kui ma ei tea, mis kaudu jahutusvedelik mootorisse satub ja kas üldse satub. Ei taha uskuda, et kõigil neil mootoritel siuke löga korgi all on ja kõik muretult sõidavad.
kardaanirist
00:22 18.02.2017
Küünikule
Kas sul oli ka siuke pilt korgi all ja intensiivselt iga päev? Arvasid ka et süütu emulsioon?
selgeltnägija valerka
00:26 18.02.2017
n mõni nipp või idee, kuidas kindlaks teha väikegi kogus jahutusvedelikku õlis - eks ikke peaks ühest anumast kaduma teise
kardaanirist
00:34 18.02.2017
See kogus mis mootorisse lekib on imeväike, kuigi jah, õli taseme tõusu oleks nagu õrnalt märgata.
63amg
09:15 18.02.2017
kui lekib jahutusvedelikku,siis peab õlisse tekkima emulsioon.kas jahutusvedelikku kaob ja pead peale valama.puhasta kogu katerituulutus lõdvikud ja voolikud ära.kui viitsid,siis ka klapikambri kaaned seest poolt.kui õli on ok,siis võid rahulikult sõita.
...........
09:46 18.02.2017
Milline on õli kui õlivarda välja tõmbad ?
stammer
10:54 18.02.2017
no et selline "majonees" üleöö tekiks, peab midagi ikka väga pahasti olema. Ja niimoodi edasi sõites on see mootori kindel surm. Millal õli viimati vahetati?
küünik
11:10 18.02.2017
mul oli vähem. olin ikka piisavalt loll, et ei pidanud millekski ohtlikuks. siis ühel hetkel mootori tuli põles ja enam kaugele ei purjetanud. kus see õli ja jahutusvedelik lõpuks kokku said, jäigi uurimata, sest vana lappimise asemel tuli soodsam uus (kasutatud) mootor tellida.
v6sa
14:55 18.02.2017
Kui jahutusvedelik ei kao ja õli on endiselt klaar (lahtustipõletaja õli ei tohi olla must!), siis jääb veel umbes karterituultus. Kuigi väheusutav, et see suudaks ühele elusale autole säärast majoneesi ühe päevaga toota. Aga me ju ei tea auto kasutusmustrit. Kui ikka päevas n-kümmend külmkäivitust, millele järgneb kuni 10 minutit rämedat paarutamist ja siis jälle pool tundi stoppi, siis päris võimatuks ma seda ei peaks... eriti, kui pada veel gaasitoitel.

Jahutusvedeliku sattumine mootoriõlisse muudab selle esmalt häguseks ja suurema koguse korral hallikakas majoneesiks.

Ma ei tea, et oleks keemiakomplekti mootoriõlist jahutusvedeliku määramiseks, küll on olemas keemiakomplekt jahutsvedelikust heitgaaside määramiseks. Ma ise alustaks sellest...

Muudetud 18.02.17 14:56

kardaanirist
16:29 18.02.2017
Ootan kevadeni, kui soojemate ilmadega emulsiooni edasi tekib, siis on asi hapu. Õlitase pole silma järgi muutunud. Mul on sees Motuli 5W-40 õli + MOS2 lisand.
kardaanirist
17:10 18.02.2017
Hommikul u. 10-15 kilomeetrit (teen pikema ringi, et mootor soojaks saada) tööle ja õhtul sama palju tagasi, olen juba sellest east väljas, mil paarutada veel sai. Olen rahulik kulgeja, kuigi auto võimaldaks enamat.

Muudetud 18.02.17 17:11

63amg
18:13 18.02.2017
ma ei saa aru,miks sa üldse selle teema siia tegid,kui sa ei suuda normaalselt ja konkreetselt vastata.ajad mingit kamarajura!kui ennem kirjutasid,et õlitase on nats tõusnud,siis mõne aja pärast on su seisukoht muutunud ja tundub ,et õli tase on normis!kas jahutusvedelik on kadunud,või ei,sellest sa ei kirjuta sõnagi,mis tegelikult ongi kõige tähtsam !
kardaanirist
19:38 18.02.2017
Kui jahutusvedelik kaoks ja õlitase tõuseks, siis ma oleks juba plokikaaned maha võtnud ja töösse saatnud. Siis oleks ju väga lihtne, kui mahlad koos juba oleks.
v6sa
20:25 18.02.2017
Mnjah, tuleb vabandada teemaalgataja ees. Ma tõesti ei taibanud, et see teema ei ole segaste algandmete pealt võimalike variantide pakkumiseks, vaid oodatakse Ainsat Ja Täpset Diagnoosi.

Aga Godot ei tule...
vana õli
20:31 18.02.2017
Kas Motuli 5W40 ei ole piisavalt hea õli, et seda on vaja veel mingi lisandiga turgutada?..
kardaanirist
21:28 18.02.2017
Ei tea, kogu eelneva elu liikus poolsündi peal. Mis toimus hollandi esinduste service inimeste peades, kui uuele autole hakati kohe esimesest hooldusest peale poolsündi laga sisse laskma!? Oleks tegu mingi daciaga, siis oleks veel arusaadav.
emulgeel
21:51 18.02.2017
Õhuniiskus kondenseerub õlikorgi ja klapikambri kaante alla kuna need on muust mootorist jahedamad detailid. Lihtne füüsika. Kui autol on olemas õlivarras ning see on majoneesist puhas, on kõik korras. Kui õlivarrast pole, lase õli välja ja kontrolli üle. Kui õlivann on üleni koorekohvi värvi emulsiooni täis, siis head kapitaalremonti.

PS. Poolsünt õli täidab selle mootori nõuded ära, milleks maksta rohkem?
A..
21:55 18.02.2017
misse Dacia jälle ette jääb? Oleks sama raha eest selle "mingi dacia" ostnud siis ei piinleks siin majoneesi probleemiga praegu :)
siberia
21:56 18.02.2017
Löö uus õli sisse ja ära seda lisandipaska juurde pane. Vaata, mis teeb. Kui valmistajatehas nägi ette, et poolsündi sertifikaadiga õli võib kasutada, siis hollandlased seda panidki ja kõik on õige. Enamus täissünt-poolsünt hüsteerikast on nagunii rate teema :) Nn poolsündiga töötavad sellisedki mootorid mis maksavad rohkem kui teemaalgatajal terve auto.
.................... .
22:21 18.02.2017
Enamus autodl on kõigil korgi all sellist sitta, aga väiksemas koguses. Mul olid omal karterituulutuse voolikud räme paksult sellist heledat möga täis :)) Kui sul õlivardal on õli normaalne, siis ei tohiks eriti hullu olla. Võid õli välja vahetada, juhul kui ka on mingit jahutusvedelikku vms õli sees siis uue, puhta õliga saad mõnda aega uuesti ju sõita ja näed kuidas toimib. Samuti kui õli ära vahetad siis ju näed kas vana õli on normaalne või on värvimuutust olnud,et on millegigi segunenud
kardaanirist
22:38 18.02.2017
Dacia on rämps nagu kogu konnasööjate autotoodang, kui mõni üksik erand välja arvata.

Poolsünt hollandi kliimas ilmselt on hea, mitte aga põhjamaade kliimas. Esiteks talub täissünt oluliselt paremini kõrgeid temperatuure nagu ka madalaid temperatuure säilitades sealjuures sama viskoossuse ja määrdeomadused. Poolsünt on -10 kraadiga oluliselt paksem kui täissünt. 15 aastat tagasi oli täissünt juba laialt levinud õli, vaatasin tuttava 15 aastat vana VW hooldusraamatut ja seal polnud poolsündist jälgegi.

Hetkel ei tee ma mitte midagi, sõidan ja hoian autol silma peal. Ülejäänud töö teeb elektroonika, näiteks õlisurve ja tempi andur. Kui üle ei kuumene ja õlisurve on korras, siis ei hakka mootorit laiali lammutama pelgalt kahtluste najal, seda enam et töö on kallis ja ajakulukas.

Oma postitusega tahtsin vaid teada seda, kas keegi on veel oma mersu õlikorgi alt sellises koguses majoneesi avastanud ja kui on, siis mida on ette võetud või kas üldse on võetud. Aga ilmselt on minu auto ainulaadne - toodab majoneesi.

Muudetud 18.02.17 22:50

ON
23:33 18.02.2017
küll ette tulnud sellist värki, et korgi alune seda mögla täis kuigi mitte mersuga. Pole seal midagi muud--kui et mootor pole korralikult pikema aja vältel soojaks sõidetud. Ja seda lisandit poleks ka vaja lisada kui mootor korralik ja eriti õli ei võta.
ja
23:46 18.02.2017
vaheta õli ka ära, Valvoline või Mobil.
bxfb
23:48 18.02.2017
Räägitakse mingist poolsündist ja täissündist, ühtegi terminit välja ei tooda.
Loogiline, et 5w on külmas voolavam kui 15w.
majonees
00:48 19.02.2017
Kunagi bmw- ga sama jama, et õlipunniall oli majonees mis talvel karterituulutuses ära külmus ja õli klapikambrikaanevagelt välja pressis ,lahendus oli õlipunni asemele panin talveks miinuskraadidega närtsu siis ei löönud õli välja. Majoneesivabrik sõitis mul 7 a ja sõidab kindlasti edasi ,muid muresid see ei tekitanud
63amg
10:44 19.02.2017
kui keegi veel ei tea,siis on mecedesel õlide suhtes miinimum kvaliteedi klassid.229.1,229.3,229.5.need siis bensakale.229.5,siis kõige parem.teatud firmade nn. täissüntidel pole isegi 229.5 nõue täidetud.kõigil õlipotskadel on need numbrid peale kirjutatud.
td
14:40 19.02.2017
Kasutan sama oli vanal passatil ja vaga OK. Oli pole see probleem siin.
ss
15:48 19.02.2017
Tüüpiline jutt, et prantsuse autod rämps ja mersu on ülikõva.

Puhasta karteri tuulutus ära, vajadusel vaheta pcv klapp või mitu, kui neid on.
Vaheta õli ära ja sõida mootor korralikult soojaks (200-300km korraga)

Igasugustest õli ja kütuselisanditest käi suure kaarega mööda
kardaanirist
15:54 20.02.2017
Pikkadel otsadel ei paku Dacia sugused autod mingit mugavust, sõidad mitusada kilti maha ja selg valutab mõnuga, lisaks müratrauma. Olen selle korra üle elanud, aga ega alla 10000€ autost pole ka midagi paremat mõtet loota. Odavalt toodetud neile, kel raha parema tarvis ei ole.
Kindlasti on nendele autodele oma kindel klientuur ja asja ajab ära, kui linnas vaja kiirelt liikuda ja ühistranspordiga loksuda ei taha, aga kui jutt ikkagi kvaliteedile langeb, no siis kahjuks seda nendes autodes pole.
kardaanirist
15:57 20.02.2017
Liquimoly muide pakub õli kus on juba MOS2 sees, MOS2 oli laialt levinud ka vene õlides aastakümneid tagasi.
kardaanirist
16:16 20.02.2017
Tarkadele nii palju, et iga õlitootja lisab oma õlidesse lisandeid, mida ei avaldata. Just need lisandid teevadki õlide kvaliteedid erinevateks, mitte õli ise.
v_
17:09 20.02.2017
Vastulause Logani laitjatele. Mul küll pole Loganiga kogemusi aga üldiselt kiputakse neid asju üle dramatiseerima. Sõitsin just ükspäev Tallinnast Tartusse uue Octaviaga, ökonoomne ja võimas diiselmoootor, kõik kellad ja viled peal ja tagasi sõitsin 12 aastat vana E klassiga. Päris suur vahe oli Octavia kasuks. Armatuuri vasakust nurgast tuli mingi kõrin nagu kruvi või midagi oleks lahti olnud. Kõrr kõrr kõrr kõrr.... 2 tunni pärast oli tunne, et kui kohe välja ei saa lähen hulluks. Kütusekulu absurdselt suur. Käiguvahetus jõnksutas. Ütlen ausalt, uus auto on ikka uus auto. Vana auto on hää selle omaniku jaoks ainult. Ennast püütakse rahustada fantaasiatega kui kehv on teiste "odav"autodega sõita. Lai silmaring on vajalik, et ei läheks kaasa teatud ühiskonnakihtides levivate linnalegendidega. Uus auto on uus auto ja kulunud auto on kulunud auto. Kõigi lõpppeatus on üks, metallikokkuostu ja pressi alla! Olgu seal peal siis Dacia või MB logo.
kardaanirist
18:53 20.02.2017
Hulluarstile:
Ega mina neid lisandeid õlidele ei lisa, seda teevad juba õlitootjad ise - Castrol, Mobil, jne. Ega siis puhas õli tuleb tünnides, sellele lisatakse lisandid mis hakkavad automootorit kaitsma ja määrima.

V'le
Enne sõidan ühistranspordiga kui daciaga. Škoda on Volkswagen ja Volkswageni kohta on mul vaid üks arvamus, jätan selle enda teada parem, kui ma peaks valima, no siis valiks Dacia. Volkswageni korral on kindel ühistranspordi laks. No doubt about it! :-)

Muudetud 20.02.17 18:56

kardaanirist
19:18 20.02.2017
Dacia sandero on juba nitshevo auto, aga Logan pole kuigi turvaline auto ja selliste tootmiskulude juures ei saagi väga nõuda 5* NCAPi.
molykote
01:20 21.02.2017
Vene ajal oli MOS2 ainult püsikiirusliigendite määrdes sees, õlides seda polnud.
Täissünt õli
19:51 23.02.2017
Kunagi ka ühel VW-l oli seda jama mootoris. Aga peale seda kui hakkasime jälgima, kas hooldemees tegelikult ka kallab tellitud täissünt õli mootorisse, siis probleem kadus.
kardaanirist
15:47 24.02.2017
Ma olen ikkagi täissündile jäänud, talvel karmide miinuskraadidega on täissündil oluline eelis poolsündi ees. Ilmselt tekitab seda majoneesi ka seest räpane mootor, mida ma nüüd tihedamate õlivahetustega üritan puhtamaks saada. Hooldusraamatus on selgelt näha, et õlivahetused on tehtud iga 20000km tagant, mis on ilmselgelt liiga pikk intervall mistahes õlile. Ja kindlasti pole 20000km intervall jõukohane poolsünt õlidele. Isegi kui kanku peal on sõna "Longlife", reaalselt üle 15000km määrdeomadusi ei säilita ja viimased 10000-15000km on ka õli määrdeomadused juba kahtlema panevad. Pmst rikuvad juba esindused valede õlivahetus intervallidega mootorid ära, praegu tehakse juba õlivahetusi lausa iga 30000km tagant, mis on ikka nii vale kui olla üldse saab. Tänu sellele on juba osade autode kettülekanded täiesti kulunud enne 100000km saavutamist. Ja kui lähed esindusse, siis sealt naerdakse näkku, et vaat see on kuluosa ja garantii alla ei lähe. Kui esindus oleks 3 õli vahetust teinud 1 asemel, oleks kett, tallad ja pingutid ka 3x kauem kestnud. Pmst surnud ring. Kusjuures nad teevad seda meelega, et su auto kiiremini suure remondini jõuaks ja siis naeravad näkku ja mis sel kliendil üle jääbki, auto ju veel garantii all ja B-varuosa külge keerata ei saa, siis pole üldse enam mingitki garantiid.

Muudetud 24.02.17 15:56

kardaanirist
16:00 24.02.2017
Mersu mootorid on viimne kui üks alahooldatud varasemalt. Tood saksast või mujalt riigist auto, keerad tal õlikorgi maha ja õudne õli slakk on ümber õlivalamis augu, lausa kõrbenud õli. Samas on õlil oluline osa mootori jahutamisel. Kui õlivahetustega üle lastakse süstemaatiliselt, hakkab see ka tihenditele mõjuma.

Muudetud 24.02.17 16:09

Rahu ainult rahu
16:23 24.02.2017
Mul tekkis selline löga vene ajal lada õlikorgi alla. Teeninduses räägiti mingist kondensveest ja rahustati et pole hullu, ega midagi ei juhtunudki.
molykote
21:35 24.02.2017
kardaaniristi viimane teooria on õige, tänapäeva 30tkm õlivahetusvälbad VW rahvadiislil söövad kolvid ära 120 tkm jooksul. Õige oleks mingi x km välp VÕI 1x AASTAS. Vahetada tuleb selle järgi, kumb täitub ennem. Enamusel juhtudest on selleks aeg.

Kui jahutussüsteem on korras, siis läheb löga tekkimise mehhanismist arusaamiseks vaja teadmisi niiske õhu olekudiagrammist: http://dspace.ut.ee/bitstream/handle/10062/17329/Ventilatsio
oni_alused.pdf

Paari lausega seletades tähendab see, et kuumem õhk on võimeline siduma ümbritsevast keskkonnast rohkem veeauru kui jahedam ning niiskusest 100% küllastudes tekib kastepunkt. Madalamal temp.-il saabub kastepunkt madalama absoluutse niiskusesisalduse juures. Kastepunkt ongi juhtunud õlikorgil ning ehk ka klapikambri kaane sisepinnal. Kondenseerunud vee mõjul settivad õlist välja manused ning tekib koorekohvi värvi emulsioon ("majonees"). Kui õlivannis olev õli on korras, puudub muretsemiseks põhjus. Lihtne füüsika.
63amg
15:41 27.02.2017
huvitav,miks mu komm ära kustutati.volkaril on välp 50000 ja fordil 60000 või kord 2 aasta jooksul.sealt kõik need igasugused ummistused alguse saavadki.
marita57
21:29 28.05.2017
Üks võimalus on ehk see, et VW ametlik maaletooja annab oma kodulehel hoopis teistsugused numbrid:

Õlivahetusteenindus

Kooskõlas paindliku teeninduse intervalli näiduga (iga 15000 km või ühe aasta järel, sõltuvalt sellest, kumb saabub varem).

Hooldusteenindus

Iga 30000 km või iga 2 aasta järel (sõltuvalt sellest, kumb saabub varem).

http://www.volkswagen.ee/et/serviss/tehniska-apkope/informac
ija-par-apkopi.html