Peugeot

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Peugeot 508 robotkast - kas tõesti nii hull?

KarlaM
13:50 21.02.2017
Olen uue auto otsinguil, ning silma on jäänud Peugeot 508. Üks kindel masin on silmapiiril aga sellel pidavat olema robotkäigukast, mida kirutakse ja ei soovitata üldse. Siit küsimus, et kas siin on robotkastiga 508 omanikke või inimesi, kes on pidanud seda masinat selise konfiguratsiooniga kasutama, et saaks anda kinnitust - KAS SIIS ON TÕESTI NII HULL?. Või peale mingit harjumisaega võib sellega täitsa ära harjuda ning arvestades selle ökonoomsuse võimekust on see ebamugavus pigem väike ohver?
Mahno3
14:12 21.02.2017
Aga mine, proovi sõita ja otsusta enda jaoks, kas sina neelad alla. Inimesed on erinevad...
stammer
14:33 21.02.2017
on.
kui oled sõitnud nö. päris automaadiga, siis see robot on ikka paras jubedus kuubis. Sõitsin päeva robotkastiga Citroeniga ja ei suutnud ära harjuda. See on pigem sellistele masohhistidele, kes läbi enese piinamise peavad oluliseks ülimat ökotamist ja rohelist mõtlemist.
508
14:43 21.02.2017
Olen kasutanud 508-t nii robotkasti kui automaadiga ja loomulikult on automaat sujuvam ning mugavam, eriti kiirendades. Kuid robotkastiga harjus iseenesest kiiresti ära, sest tegu ei olegi automaadiga vaid manuaalkastiga, mis ise käike vahetab. Lisaks on robotkast loomulikult ökonoomsem automaadist. Aga jah, sama soovitus, mine proovi ise järele ja siis kujunda oma arvamus või otsus.
KarlaM
15:12 21.02.2017
Aga kas see robot on siis hullem kui manuaal. Tegelikult ei pea mu uus auto üldse automaat olema.
triipriit
16:09 21.02.2017
Sõitsin mitu aastat robotkastiga Opel Merivaga. Sellega harjub täiesti ära ja õige gaasipedaalitunnetusega saab ka käiguvahetuse sujuvaks. Ei saa kuidagi öelda, et hullem manuaalist. Ikka pigem automaatkast ju, käiguvahetus on manuaali tunnetusega lihtsalt, st mitte nii sujuv kui klassikalisel automaadil või DSG kastil. Mine tee proovisõit ja lase eelmisel omanikul või automüügimehel koolitada end.

Muudetud 21.02.17 17:58

põkamees
16:31 21.02.2017
Juba mõnda aega kasutuses robotkastiga 208,käiku vahetab aeglasemalt kui automaat aga see ongi normaalne ,sest ehituslikult tegemist ju tavalise manuaalkastiga ja siduriga.Olemas ka A6 automaat,tean millest räägin,robotkastiga ostetud teadlikult ja tahtlikult, läbisõitu35000,enamus sõitu maal,mulle sobib,tundub töökindlam kui pärisautomaat,kuluosaks ainult ju tavaline sidur,vahetus lihtne.Tahab lihtsalt tunnetust ja harjumist,see lihtsalt minu arvamus.
KarlaM
16:41 21.02.2017
Tänud julgustavate kommentaaride eest. Homme lähen proovin selle robotivärgi järele. Kardan küll, et esialgu on väga võõras ja seepärast ei ole kohe tuhinat osta, aga kui te väidate, et harjumisega saab seda kenasti kasutada - see veidi julgustab katsetama. Iseasi, kas 10 000 + eur auto ostmine katsetamiseks on just kõige mõistlikum :)

Aga saan ma siis õigesti aru, et sel juhul on ka kogu käigukasti (plus sidur) ehitus lihtsam ja tulevikus vajadusel lihtsam ja odavam remontida? Olen kuulnud infot volvode, audide ja vw dsg kastide kohta, mille remont võib maksta tuhandeid. See hirmutab ikka ära küll :(
Mahno3
17:06 21.02.2017
Kui sa mugavat käigukasti tahad, siis vaata kahesidurilisi. Päriselt.

Õlisegaja on küll sujuv, aga reageerib uimasemalt ja paneb kütusekulule juurde.

Selle robotkastiga tekib hiljem müügiprobleem - manuaalisku põlgavad ta ära kui automaadi ja automaadisoovijad sellist "poolautomaati" ei soovi.
dsg
22:02 01.03.2017
Dsg on super mugav.Robot,pigem manuaal.
jants90
04:41 02.03.2017
Ana teada kui järeleproovitud kuidas oli.vaata kütusekulu ka.ettetänades
karvanejakole
08:49 02.03.2017
Robot on ikka automaadist oluliselt jubedam. Ökonoomsem on ka, kuid usun, et kui automaadi gaasipedaaliga sama hellalt ringi käia, kui robotiga enam-vähem sujuvaks käiguvahetuseks, saab ka kütusekulu samasse suurusjärku.
Mahno3
09:48 02.03.2017
Seletage mulle, kuidas see robot kahesidurilisest DSG/EDC/vms kastist põhimõtteliselt ökonoomsem saab olla? Mõlemad on nö hammasratastega kastid. Õlisegajatest on nad jah tõesti ökonoomsemad. Ja siis on veel variaatorid, sealt võib ökonoomsuse vahe tulla hammasrataste läbilibisemise puudumisest.
KarlaM
10:21 02.03.2017
Hei. Vaatasin proovisin ja ka ostsin ära. Esialgu oli se robotkast võõras, kuid mida rohkem proovisin ja sõitsin, seda rohkem ära harjusin. Hetkel olen sõitnud alla kahe päeva mõned otsad ja ise veel korralikku arvustust kirjutada ei saa.

Võtsin linna peal nööbist kinni sama autoga taksojuhil, kes kiitis seda masinat ja ütles, et sellega harjub ära ja pole hullu midagi.

Minu jaoks sai hetkel oluliseks see, et masin oleks suur ja mugav kuid samas ökonoomne ja ka see, et masin oli järgmisest sama aasta ja configa masinast 9000 eur soodsam (peaaegu poole soodsam), mis on väga oluline argument :)

Kahjuks mulle see vana (kuni 2014 lõpp) kerega 508 nina üldse ei meeldinud ja seega oli valikus, kas see 2015 a kere või üldse mõni muu masin.
kaader
08:45 03.03.2017
Robotkastiga harjub 1 päevaga ära. See 508 kast on päris hea, olen sellega üle 100k km sõitnud.
Loomulikult on parimad kastid kahe siduriga robotkastid.
Ühesiduriga kastid jõnksutavad, aga on manuaalist ikka sujuvamad ja ökomad.
Õlisegajad kastid jäävad vaikselt ajalukku nagu manuaalidki.
KarlaM
16:16 09.03.2017
Nüüdseks olen sõitnud üle nädala ja kastiga täitsa ära harjunud. Kes peab olulisemaks ökonoomsust, siis ei ole see robotkast küll väga suur probleem. Igatahes mugavam kui manuaalkast.
Janar l
16:26 09.03.2017
Selge siis tuleb ise ka ära proovida,edu.ja kas on mugav auto võrreldes opel iga
KarlaM
16:37 09.03.2017
Ma pole Oopelit kahjuks proovinud. Masin on suur ja mugav ning salong on mõnusalt vaikne ning tundub kvaliteetne ja soliidne. Muidugi see robotkast ei sobi vist nendele juhtidele, kes tahavad koguaeg korralikult talda anda. Seisult 1. käigule ning 2lt 3ndale üleminek on uimane. Mind see väga ei sega ja muud argumendid on kaalukamad.
Janar l
22:29 09.03.2017
Mis aasta masin on ja mis kütusekulu ja kw.ettetänades.
KarlaM
23:03 09.03.2017
2015a mudel (2014 lõpp) 84kw. Maanteel talvel lume ja naastrehvidega ca 4,5 keskmine. Linnas pole keskmist nullinud ja järgi vaadand aga ju ta sinna 6-7 kanti mul jääb kuna mul ainult väiksed 2km külmad otsad kõik

Muudetud 14.03.17 10:30

KarlaM
10:28 14.03.2017
Olen nüüd pikemalt (1 nädal) teinud ainult linna otsasid (ca 15 tk 2 - 3 km otsa päevas) ja enne seda nullisin kompu ära. Talvised linnaotsad, külma mootori ja talverehvidega on kellale ette saanud 8,5 L /100km kohta. Tundub, et see näit enam ei suurene ega vähene. Arvestades, et mu eelmine 2.0 bensiinimootor võttis samasugustes oludes paagi järgi mõõtes ca 18L / 100 km kohta, siis olen siiski üsna rahul. Maanteel paar pikemat otsa tehes viib keskmise kutusekulu kiirelt alla tagasi :)
looder23
12:37 14.03.2017
Kütuskulu mõõdetakse ikka täisaak meetodil. Kompuuter võib sulle ikka selliseid numbreid näidata nagu klient soovib.
stammer
12:54 14.03.2017
84kW(?), siis ilmselt diisel. Küsiks hoopis, et kuidas nende lühikeste (2-3km) otstega talvel salong soojaks läheb? Või on müts peas ja kindad käes, nagu enamusel lühemate otste dislameestel kombeks? Lihtsalt on kuidagi hommikuste tipptundide ajal selline eripära silma jäänud.
508 omanik
19:38 14.03.2017
Selle 2kmga ei lähe ka pensukas soojaks. Mul on olnud ca 10 bensukat üle talve ja tean võrrelda. Väga krõbedaga pole veel seda masinat kasutada saanud aga kuni -5 on ta 2km ga soe.
Peugoo
14:48 03.03.2018
Tere 508 huvilised,
Sõitsin 260 000 km 508 SW 1,6 diisli 82 Kw ja robotkastiga (60-70 000 aastas). Mittemingisuguseid lagunemise probleeme. Siduri ketta pidin uue panema, kuna oma lollusest lõhkusin rasket raami järgi lohistades ära. Robotkastiga harjusin kiiresti ära ja natuke gaasipedaaliga oskuslikumalt ringi käies saab tahtmise korral mootorist kõik hobused kätte. Kütuse kulu väga meeldis. Keskmine pidevalt 5,3 - 5,5. Pakun, et 70-80% maantee kilomeetrid. Tallinn - Tartu olen saanud keskmiseks 4,3. Sooja hakkab puhuma iga ilmaga ca 1 km sõidu järel, sest tal on mootorist sõltumatu salongi küte. Nüüd ostsin RXH 133 Kw. Jah, muidugi on võimsam mootor lõbusam ja käigukast sujuvam aga kütuse kulu enam nii tore pole. Esimeste tuhandete järel näitab c 1 liiter saja kohta rohkem. Valikute küsimus aga 508-t diisliga soovitaksin ka sõbrale.
jants90
22:22 04.03.2018
Küsimus kuidas autoga rahul ja palju kütusekulu,kas käivitub hästi selle külmaga? kuidas masin toimetab.
KarlaM
09:38 05.03.2018
Hei, seni on 1,6 e-hdi käivitunud iga ilmaga ilma vähimagi probleemita. Eks aku on ka korralik, eelsüüteküünlad terved, siis midagi väga karta polegi. Kui nendest kahest 1 hakkab väsima, siis kiire vahetus ja jälle korras. Nii iga diisliga.
Totu Kuult
09:09 31.03.2018
Endal ka robotkastiga 508 aastast 2011. Siiani ei mingeid probleeme ja kettal momendil mingi ca 330 000. Lasin ka korra siduriketta kärssama(haagisega vastu mäge tagurdades) ja natuke aega auto hüppas ja vaatasin, et pean ka siduri vahetama, aga aja puudusel lükkasin edasi ja ca nädal hiljem läks üle ja nüüd olen juba aasta sõitnud veel sama kettaga. Aastas sõidan ca 50-60 000.
Algul oli jah imelik, et käigu vahetus pikk jne. Aga sellega harjub ära ja kui tahad kiiremat käiguvahetust, lülita sport asendisse ja vajuta nats rohkem.