Subaru

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Outback 2015 vedrustus

lendavvaip
21:55 09.04.2017
Kellegi teise arvates ka liiga jäik on?
jarru
07:28 10.04.2017
Kõik on suhteline, Golf raputab veel närvilisemalt, kuna kere kergem. Samas, isegi kui Subaru pakub võimalust panna pehmem vedru, hakkab suuremal kiirusel kurvis kallutama...Kuigi mul oli plaanis Mariinesse küsima minna pehmemate vedrude kohta. Sest linnasõit ongi põhiline. Pealegi, kui vaja teelt ära keerata, on pehmem vedru mugavam. Mõnikord meenutan Lada pehmet vedru, millega sai lasta kruusateel muretult, kartmata hambaplommide pärast.
Pika jutu peale vastus siis JAH.
karvanejakole
09:42 10.04.2017
2011 oma ei nimetaks jäigaks, vaid põritab läbi, samas kurvis vedel. A6 täpselt vastupidine, kurvis konkreetne, auklikul teel sõita mugav.
siimsusi
18:26 10.04.2017
Alustan vastusest - minu arust on 2015 OB vedrustus OK. Aga kuna tehaserehvid said õhtale ja just vahetasin alla korralikud suverehvid, siis soovitangi sellest alustada - korralik rehv on kindlasti soodsam/kiirem/jne lahendus kui "raua" kallale kippumine.
Kui veel kiiremat lahendust otsid, siis pööra lähimasse tanklasse ja lase rõhk 2,2 pealt 1,8bari peale. Tunne nagu öö ja päev. Juhitavusele mõjub see küll hävitavalt, aga samamoodi mõjuks ka vedrustuse vedelamaks vahetamine.
jarru
22:18 10.04.2017
Alarõhk hakkab rehvi sööma äärtest, ülerõhk keskelt, võime seda lubada vaid lühiajaliselt, mitte pidevalt. Militaarsõiduk alandab rõhku pehmel pinnasel, suureneb kandvus. Tänavasõidul muutub veeretakistus ja juhitavus alarõhuga...Aga ega keegi saa keelata eksperimenteerimast, võimalusel teistest liiklejatest kaugemal. Pehmema küljega on GY, aga samas kivide suhtes õrnavõitu, käiakse tihti ühte rehvi küsimas rehvifirmades.
-..............
06:39 11.04.2017
Oleks võinud kohe auto moodi asja osta :)
TC
07:57 11.04.2017
To: Siim Susi
Mis firma ja mis mõõtu suverehvid alla panid ?
jarru
08:20 11.04.2017
Võtame siis ebamäärase teema kokku, eks. Nimelt ei saa me loota, et üks auto käitub nagu transformer. Müttab pori sees ja pärast laseb end kiirteel madalaks, eks. Erinevad tegevused, erinevad autod, tegelikult on lahendus lihtsam, kui me võinuks loota. Korralikud UAZ-id hakkavad eestimaal otsa saama, aga kes ei teadnud, siis ronivad need kaugemale, kui Patrol näiteks. Pole vaja hakata neid nalju siin meenutama, et mida kaugemale ronib, seda kaugemale vaja traktor järele kutsuda...
lendavvaip
09:10 11.04.2017
Mõni omanikest oskab öelda, kas tehas toetab ka nt 17'', kuid kõrgema profiiliga rehve? On ukse juures vastav kleepekas võib-olla?
to jarru
10:48 11.04.2017
Muidugi on universaalseid maastureid,millega maanteel ja metsas super,6hkvedrustusega nimelt,maanteel madal, metsas k6rge, mugav samalajal. Ostke lihtsalt 6ige auto.
jarru
17:27 11.04.2017
Seda ma kartsin, et olen eluaeg vale autoga sõitnud. Tõehetk on muidugi valus.
....................
06:34 12.04.2017
Ma täitsa usun seda jah. 300km kõrvalistmel eelmainis autos pani mind imestama, oleks lootnud oluliselt rohkem sellest autost. Müra, mugavus, salongi materialid, vedrustus.
Ma ei tea,
10:37 12.04.2017
ei ole ju asi nii hull?
Sõitsin mõnda aega eelmise põlve Outbackiga. Polnud midagi hullu ei müra ega vedrustuse koha pealt. Materjalidki polnud midagi kohutavat. Auto, tõsi küll, oli tuliuus.
Kas praegune mudel on siis tõesti eelmisest kehvem?
lendavvaip
11:27 12.04.2017
Vedrustust keerati jäigemaks küll võrreldes eelmise mudeliga: "Much of the credit goes to the 59 percent increase in torsional stiffness that Subaru says it has built into the new Outback, as compared to the previous generation model."
https://www.nytimes.com/2014/08/31/automobiles/autoreviews/2
015-subaru-outback-review.html
siimsusi
10:10 13.04.2017
TO:TC
Alla läksid suveks ContinentalPremiumContact6 235/60R18. Oma eelmisele 2011 aasta OB'le läksid peale tehase Geolandarite lõppu alla GY EfficientGrip 235/65/17 - mahtusid koopasse igas asendis. Seega eeldan, et 2015 koopaid väiksemaks ei tehtud ja 17" veljega isenditele mahub see ka praegusel mudelil kenasti ära.
Jarruga täiesti nõus, et rodeod selliste balloonide või alarõhuga ei sõida, kuid kui nimesele tundub vedrustus liiga kõva, siis see on odavaim viis vedelama sõidukogemuse saamiseks. Vedrustuse vahetus mõjuks juhitavusele vast hävitavamaltki.

Muudetud 13.04.17 10:16

Navara3000
13:48 13.04.2017
OB oma kõrgema vedru tõttu tõenäoliselt võimaldab rohkem rehviga jäikust regulleerida. Oma eelmise põlvkonna Legacy-le (sedaan on veel madalam kui universaal) panin mõned aastad tagasi tehase 215/45/17 asemel 225/50/17 ja need hakkasid juba vastu käima.
outback 2012
14:33 13.04.2017
Endal kogemus 2012 outbackiga ja sellega ülirahul, teeb kõik ära mis vaja, pingutuseta ja hästi. Uuema kere jäiga vedrustuse kohta olen kuulnud kriitikat varemgi, endal kokkupuude seni veel paraku puudub. Varsti peaks olema facelifti oodata, huvitav mis muutuseid toob?

Ja Subaru kriitikutele: vaadake asja hinda uuena ja võrrelge mis selle raha eest konkurendid pakuvad. Subaru väärtuspakkumine on ju selge: korralik nelikvedu, vastupidavad sillad ja korralik mootor raha eest, millega konkurendid pakuvad heal juhul libanelikut ja mikromootoreid. Lõivu tuleb maksta disaini ja luksuse puudumise osas (kuigi uues outbackis on ka see minuarust konkurentidega võrreldes igati paigas). On kindlasti palju vingemaid autosid, mis on mugavamad ja kiiremad ja luksuslikumad ja maastikusuutlikumad, aga need on üldiselt 3x kallimad :) (range rover, cayenne, ...) Ehk siis rahulolu garantiiks on ootuste ja reaalsuse võimalikult väikene vahe, kui ostad subaru siis vii ennast ette kurssi, mida saad head ja mille osas järeleandmisi teha tuleb.
maci
01:12 15.04.2017
Lisaks , et võrreldes kasvõi uue skoda supebiga on subaru ikka mugavama vedrustusega.Muidugi on mu 2016 outbackil all ka 17 tollised rehvid.
..............
11:23 15.04.2017
Ei tahaks sogastada aga 2003 allroad on oluliselt mugavama sõiduga, aga eks nüüdseks on tegemist suhteliselt hitleri kätemaksuga.(eks õhkvedrustus on teema) 2000a. e-klass w210 (tavavedrustusega) on mugava sõiduga ja 4matic on sama võimekas kui subaru 4vedu. Miks peab ostma tutika asja kui ta on oma sõidu poolest puuvanker võrreldes nüüdseks juba 15-17 aastat taguse saksa autodega.
Mees123-
13:18 28.09.2017
No see on küll nüüd tore jutt, tuua võrdluseks vana Allroad ja vana E klass, vanad saksa autod. Ise oman Outback Summitit, vedrustus oli üks põhjuseid miks ma võtsin tutika Subaru, kuigi varem oli 2014 Outback. Ülimalt stabiilne on sõita, meenutab C klassi MB'd, lisaks on vaikne, mootorimüra on poole vähem kuulda. Olen proovinud erinevaid sakslaseid, uut NX lexust jne jne. Subaru saad 20-30% odavamalt kätte ja selle raha eest konkurenti uuena turul väga ei ole.
Mees123-
13:20 28.09.2017
"4matic on sama võimekas kui subaru 4vedu" - rumal jutt. Subaru on igas olukorras etem, olen kõik läbi proovinud, diagonaalid, kaldega mäest ülesse, mudased kohad jne. MBd olen ka omanud, see on rohkem kerge lume jaoks. Outback ja Forresteri lähim võrdlus on Allroad ja Land Rover.
kelder
15:38 28.09.2017
Tundus jah alguses liiga jäik, aga peale 10t km läks paremaks