Tere.
Tulin siia küsima üht väga suurt muret.
Nimelt kas on võimalik kausid antud isendil ära parandada esikausid
on nii läbi roostetanud, et parempoolne amort on läbi vajunud
olen läbi helistanud päris mitu töökoda kõik ütlevad et vii vana rauda
aga auto on nii südames kinni ja ikka sooviks päästa hiljem küsimustega saab ka täpsemalt pilte teha.
Rahaline seis ka päris mazda esindusse viia ka ei luba ja vaevalt nii vanu ka seal tehakse.
oleksin väga tänulik kui saaksin kasuliku infot või kes tegeleks mu autoga ise pole asjatundja.
Omasin kunagi sarnast mazdat, hatchback nö. Rooste on tolle mudeli suurim mure - alusvanker aga tugev. Küljekarbid läbi, tiivad läbi, põhjas auk. Põhjaaugu keevitamine läks 200€ maksma. Auto müüsin pool aastat hiljem 300€ eest maha.
Sisuliselt - võtke ja viige ainult minema põhimõttel.
Soovitan soojalt, jäta see remondi mõte.
Üks variant romulast otsida korraliku kerega isend, sealt need detailid küljest ära lõigata ja keretööde firmas külge keevitada. Aga koos töörahaga läheb see teema arvatavasti väga kalliks.
Mul on VW golf aastast 1999. sõitnud 350 th.
Roostet on vaid esitiiva all nurgas natuke pindmine ja tagauugi servas mõned täpid .Autol on tehase värv.
Auto toodud kunagi soojalt maalt.
Samas Eestis aastaid sõitnud Golf id on nagu roostekäkid.
Kas tasub ikka seda Eesti hooldusajalugu taga ajada ,kui siin kõik läbi roostetavad?
Foorumis ainult muud ei kuule ,kui Eesti ajalugu.Mis sellest kasu on?
Oleks see mazda ka soojal maal ,ei roostetaks.
Tänapäeva inimesed ostavad ju ainult aastaarvu ja hooldusraamatut.
See pimestab auto tegeliku olukorra ja nagu Soomes rõhutakse ainult raamatule.Istu siis raamatu sega ja sõida sellega.
Unusta remont. 200-400 eurisele autole pole mõtet teha remonti mis ületab x2 auto enda väärtust. Kui on nii südamelähedane ja ülejäänud tehnika korras(mis on samuti kaheldav) Otsi paremas seisukorras isend ja jäta see doonoriks, kuid see paremas seisukorras isend on samasugune 2-3 aastapärast. Või müü(kui on huvilisi) varuosadeks. Aga eks kindlasti on ka kuskil mõni külasepp kes võib midagi kokku "s_ttuda" kui tal on parasjagu aega ja tuju.
Saksa autol käib roostetamine üldiselt nii. Värv hakkab kobrutma, läheb aastake mööda ja lööb kobrutuse lahti, all paistab kena tsingikiht, läheb veel 3 aastat ja tsink hakkab võtma rooste tooni, läheb veel 2 aastat ja kehvemal juhul võib sinna tekkida auk. Jaapani autol näed, et värv hakkab vatsu sügist kobrutama, talvel on sinna alla tekkinud auk, kevadeks lööb värvi minema ja all on juba 2x suurem auk.
mäletan,et aastaid tagasi vahetati taolistel mazdadel garantii korras lansekaid.tehas tagus kõik kinni.esindus ise ei jõudnud, viitsinud ise teha.tehti alltöö võttu.preagusel ajal pole mõtet sellise tööga jännata.tuttaval läheb järgmisel nädalal 15 aastat vana mazda kaalu peale.pole ühtegi plekki ,millel poleks läbivat roostet.eesti ajalooga roostekäkk!
Mina sõitsin 99a. mazda 323-ega.Minu auto roostetas samuti tugevasti.Mulle meeldis see auto samuti väga.Otsustasin rooste täielikult likvideerida,kuid kui esinduses öeldi mulle ja lausa näidati auto raamis olevaid pragusid,siis sain aru,et ma ei suuda seda autot korda teha.Kuna viimastel aastatel läks ka remondi peale palju raha,siis otsustasin raske südamega,et kõige mõttekam oleks uuem auto muretseda.Ma ei kahetse seda otsust.Nüüd olen juba oma uue autoga harjunud ja nüüd mõtlen niimoodi,et kui selle auto pidamine peaks kunagi liiga kulukaks minema,siis ostan järgmise.Ükskord istusin oma vanasse mazda 323-e ja mõtlesin,kas see oli tõesti see auto,millega ma mitmeid aastaid sõitsin ja see meeldis mulle väga!Vana ja uus auto on nagu öö ja päev.Ma olen üldse selline inimene,kes harjub uute asjadega väga kiiresti ära.Kui on võimalus,siis soovitan uuemasse autosse oma raha investeerida,mitte vana autot lõpmatuseni remontida.Kõike roostet on pea võimatu likvideerida.Ei ole mõtet selle vana autoga jännata.
Iga õige autoomanik käib esinduses, nurgatagused saavad healjuhul õlivahetusega hakkama, kui juures seista ja õpetada, sest muidu valatakse liiga palju õli mootorisse või jäetakse filter vahetamata. Esindustel on kõik vajaminevad spetsiaalsed tööriistad olemas, midagi ei tehta raudkangi, näpitsate ja haamriga. Ja nurgatagant ei saa ka garantiid ja oma eksimust nad ei tunnista ning oma kuludega korda ei tee ja enamus neist on "must" äri.
Ei tea mida tahetakse, jaapani ja korea autode kontseptsioon ongi et eluiga on 5-7 aastat ja siis ostetakse uus, vana pressi alla. Sellepärast kah sihuke odav ja nagisev sisu.
A8D2, E38 ja W140 aga miks mitte ka W124. A6C4 ja kasvõi Audi80 B4 olid mõeldud seevastu kestma ja ka kestsid(kestavad tänagi) korraliku peremehe käes. Seetõttu oli ka salong ja materjalid inimese jaoks tehtud ja korralikud.
vanames nagu teine siidiuss juba.
vat elu on edasi läinud, kõik asjad tehakse kestma lühikest aega, sest majandus tõuseb vaid siis, kui inimesed kogu aeg ostavad. poleks ju autotehaseid enam vaja kui kõik sõidaksid vanade audide ja mersudega ning pärandaksid neid vanaisalt lapselapsele.
Ei ostnud Mazdat!Ostsin hoopis esindusest 2012 a. Peugeot 208.Miks just selle auto.Sest mulle meeldis(meeldib siiamaani) selle auto välimus ja hind.
Jah,mina käisin oma 99 a. autoga esinduses remondis.Miks?Selleks,et arvasin esinduses olevat professionaalne teenindus ja kuna nemad tegelevad mazdadega päevast-päeva,siis vast saavad minu mazdaga ka hakkama.Nüüd käin oma uue autoga samuti esinduses,kuid teises,peugeot esinduses.
Kere peab igal aastal hooldama ning kui juba käest ära lased siis on hilja.
Meil pannakse lausa minit hapet talvel teede peale mis sööb ka asfalti sisse kenad augud (et ka teeremodi äri õitseks?).
Kui juba nii käest ära lasid siis kindlasti pane müüki, mil masin pole veel pooleks roostetanud.
Tuttav täpselt sama mudeli Mazda omanik ka kiitis veermikku ja mootorit aga ühel hetkel taagumine amort lihtsalt prõks läbi kere. Ja küll siis avastas, et makrofleksi nii täis lastud kõik karbid ja muud kohad.
Ostsis asemele 2002 VW passati ja tollel puudub täielikult rooste.