Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Škoda Karoq

Ain12332
23:24 07.11.2018
37 kilo maksis see auto küürimata porgandi jaoks. . . uus kriis pole enam kaugel
zzzzzzzzz.....
07:48 08.11.2018
37 kilo, hinna ja kvaliteedi suhe on paigas, mida jutt :)
v_
10:01 08.11.2018
37k pole ju palju arvestades auto lisavarustust. Selle raha eest ei saa samaväärset Tiguani, rääkimata Audi analoogidest. Ma arvan, et hinna ja kauba suhe on hea.

Aga mis siin rääkida. Ilmselt kommenteerivad vana Mersuga sõitvad vennad kellel pole isegi elementaarset aimu miks sama auto võib maksta baasvarustusest 2x rohkem. Sellistel enne pea lõhkeb kui kuulevad, et isegi Passati võib isegi 65 tuhande eest varustust täis toppida.
maaks
10:23 08.11.2018
IRW Loomulikult ei ole 37K€ üle makstud Škoda eest, millel on sellised imelised lisad nagu istmete ja peeglite soojendused ning telefoni ühendus üle BT. Easy Open topsihoidjatest ei hakka üldse rääkimagi :-)
AGA see ei ole kellegi teise kui ostja asi, millise ja kui kalli auto ta endale ostab.
Ain1232
11:03 08.11.2018
http://stock.volkswagenbaltic.eu/ee?car_id=82774

Jah tõesti Tiguan lausa 209 eurot kallim . . .

Eks see siin väikene etendus selle autoga ole. Vaja ju luua contenti, et keegi selle tarbimisega kinni maksaks.
prohvik
11:12 08.11.2018
Kellegi konkreetse isiku eelistused vast ei peaks tõesti eriti arvustamist väärt olema, kuid üleüldise tendentsina on taoline linnamaasturite hullus küll murettekitav. Just selles mõttes, et inimesed ostavadki autot paljuski emotsiooni järgi, vaevumata eriti süübima sellesse, kas "hinna ja tulemuse/kvaliteedi suhe" ikka on paigas või ei ole. See võimaldab automüüjatel müüa väiksemaid (aga visuaalselt uhkemaid) autosid kallimalt ja paljud tegelikult mõistlikumad mudelid süüakse lõpptulemusena üldse välja. Karoq on sama mootori-käigukasti-varustustaseme juures Octaviast kallim, salong ahtam (ok, pearuumi osas on Karoqil 4 cm varu rohkem), pakiruumist ma ei hakka rääkimagi (Octavial tavamaht peaaegu 100 l enam, täismahu erinevus üle 250 l, ei pea mingi tetrise peale mõtlema). Kliirensi erinevus on vaevalt paar cm, nn raskete teeolude paketi puhul 1,5 cm, seega mingit tuntavat eelist ei tule sellestki. Ehk mis selle auto point on? Ainult nunnum välimus ja kõrgem isteasend? Saaks aru, kui see oleks märgatavalt (mitme tuhande võrra) odavam, aga nagu märgitud, ei ole ju. 37k eest saab juba Elegance varustuses 270-hj nelikveolise Superbi.
Lihtne 12345
11:59 08.11.2018
Kui oled juba kord kõrgema istumisega harjunud, siis sa ''tagumik vastu maad kardiga'' enam oma igapäevasõite teha ei taha.
aadu maalt
13:34 08.11.2018
Ei ole ise sattunud "porgandi" autoostu kirjutise peale.
Sellega olen küll nõus, et need lisad mis seal välja tuuakse on sisuliselt tavapärased pea kõikidel automarkidel ning tegelikult on selles autos nänni mida reaalselt vaja ei ole.
Teema minu arvates see, et see ost oligi emotsiooniost nagu ta ise kirjutab - tulin salongi, vaatasin enne sisseminekut läbi aknaklaasi et oi ilus auto, meeldib, ostan ära. Kui klotsi jagub miks mitte teha emotsioonioste.
Sedasi saabki endale emotsiooniga auto mis on täis tegelikult mittevajalikku varustust. Ja hind on kosmoses.
Siit tulebki välja põhjus, miks on mõistlik tellida endale sobivas konditsioonis auto - maksad selle eest, mida inimesele endale vaja on. Kui muidugi aega on oodata... :-) ja nagu mul juhtus, peab olema vahel päris palju aega aga see selleks, see teema on siin läbi hekseldatud juba.
Mis puudutab Karoqi hinnaga 37K siis seda on palju, olen nõus. Selle hinna ajabki ülesse mõtetu nänn, reeglina pannakse see peale proovi või salongiautodele ning muidugi, kui inimene läheb võtab selle auto ligi koos suure emotsioonilaksuga siis polegi miskit teha. Igaüks otsustab ise.

Siin kõlanud linnamaasturi hullusest.
Kusjuures, jah, kõrgem istumisasend ja lihtsam sisse-välja liikumine autosse ja autost on üsna korralik argument. Mul eelmisena olnud Sportsvan oli ka veidi kõrgem tava-sõiduautost kuid mitte ka linnamaasturi kõrgust ei andnud välja. Harjub ära kõrgema autoga, nii see on.
Juhul kui on vajadus suurema pagasiruumi järgi tulebki valida suurema pagasiruumiga auto. Kas siis Octavia või mingi muu mark - mudel. Loogiline ju.

Välja toodud hinnavõrdluse osas, kui panen kokku täpselt sama konditsioonis Karoqi ja Octavia, ei saa ütelda, et Octavia mingi pika puuga odavam on. Pannes täpselt samad lisad ja mootor tuleb hind tegelikult päris sama. Hetkel isegi ei paku Skoda leht Octavia konfiguraatorit enam kuid tegin selle katse läbi ja panin asjad kõrvuti. Ma ei tea, ehk võib vahe seal jääda a la 500 €.
Siis jääbki üle otsustada, suurem pagasiruum versus kõrgem istumisaend / mõnusam autost sisse-välja liikumine. Kuid kuna mul lapsed suured ja oma elu peal, ei ole vajadust iga päev pagassis vedada hulka kraami siis mul ei ole vaja suuremat pagassi. Valisin selle asemel konksu, et oleks võimalik käru ja paadikäru järgi panna - see vajadus on mul palju suurem.
Hetkel sõidan asendusautona Octaviaga.

Mis muud kui igal inimesel on omad argumendid auto sotmisel. Seda valikut on ülimalt raske kõrval seisval inimesel kritiseerida. Sest nagu on inimesed erinevad, on autod ja margid ning mudelid erinevad.
Igaüks leiab oma.
marita57
14:30 08.11.2018
Jah, hoiame selle üleüldise linnamaasturite kirumise siit teemast eemal, selle jaoks on piisavalt võimalusi ennast välja elada :)
Räägime siin Karoqist!
1979s
14:53 08.11.2018
Omal ajal maksid väga hea varustusega ja sama mootoriga Yeti ja Superb2 ka sama hinda. Nii et pole miskit uut siin ilmas. Kui võrrelda kõrgema otsa Karoqit Octaviaga, siis tuleks seda teha Octavia Scout versiooniga. Igal ühel on omad eelistused, olematu kliirensi erinevus vaevalt nii väga kotib. Lihtsalt kui inimesel pole vaja lapsevankrit või kontrabassi vedada ning imponeerib püstisem isteasend, üldjuhul parem väljavaade ja kõrgemast rehviprofiilist tulenev sõidumugavus, siis eelistatakse linnamaasturi tüüpi masinaid. Võimalus tagaistet nihutada või sootuks välja visata on Karoqi puhul plussiks (tõsi see pole enam standardvarustuse osa nagu Yeti puhul oli).
linnamaasturi omanik
15:59 08.11.2018
mina jõudsin linnamaasturini nii, et mul oli vaja suuremat sõidukit ja ma ostsin endale mahtuniversaali (7 kohta). kui suurt autot enam vaja ei olnud, siis hakkasin seda välja vahetama, aga kõrge istumisasendiga olin juba nii ära harjunud, et enam tagumik vastu maad sõita ei soovinud. jääbki valikusse kas pärismaastur (mida pole vaja) või linnamaastur. ehk linnamaastur ongi lihtsalt kõrgema istumisasendiga tavaline auto, kütusekulu on ka samas suurusjärgus (minu bensumootoriga masinal maanteel 5-6 l/100, olenevalt kiirusest ja koormusest).

kes pole kõrgema istumisasendiga autot pikemaaegselt kasutanud ei saagi linnamaasturi menust aru. kõrge istumisasend on see võti, hoopis mugavam siseneda ja väljuda.
aadu maalt
20:33 15.11.2018
Täna siis päev mil auto on tõesti käes.
Eks isegi enam ei uskunud, et see päev ikka kätte jõuab kuid nii see siiski on.
Esimene 100km ei anna veel mingit sellist pilti, et midagi pikemalt kommenteerida.
aadu maalt
18:05 16.11.2018
Kõigepealr kiitused modele kes korjab ära teemasse mittepuutuvad mõtetud jauramised.
See kui keegi näeb selles mingit uhkustamist kui teemaks siin olnud auto lõpuks käes on siis on selle inimese enda viltune maailmavaade.
Kuid kui tohib siis mul on kohe peale tänast päeva kasutust tähelepanekuid.
Nii pos kui neg.
Mis on siis negatiivset või siis sellist mis võiks paremini olla?
Varioflex. Hea asi muidu kõikides muudes oma kasutusvariantides kuid mitte ühes. Nimelt tavapärases istumisasendis ei ole võimalik tagumisi istmeid kokku voltida kuna nad ei jää seisma ehk, selleks et seisma jääks peab istmed ette nihutama kuid siis ei ole ees ruumi. Muud variandid, keskmise väljavõtmine ja ruumi tekitamine on ok. Ka üldse väljavõtmise võimalust saab kiita.
Veel. Kuna tagavara ratta sees on woofer, ei ole tegelikult põhja all mitte mingisugust panipaika. Ilma wooferita oleks vähemalt midagi kuid nüüd ei ole.
Autol nagu hinda jagub kuid võiks siis olla uksetaskud pehme materjaliga seest. Hetkel võtmed jne klobisevad taskute põhjas.
Eks osalt need tähelepanekud olid juba ennem kui tellitud said kuid mis ma ikka ennem seletan kui auto käes ei ole.
Kuid see ei mõjutanud nagu valikut, erinevatel markidel/mudelitel omad asjad mis silma jäävad.
Ei tasu vist veel rääkida kütusekulust pikemalt kuna 250 km läbisõidu juures ei ole see adekvaatne veel. Kuid 6,2 on hetkel. Eks ta ehk muutub paremaks veidi kui sisse sõitnud ja saab ehk loodetud 6-ga ikka hakkama aasta keskmise vaates.
Mis ei ole loimulikult kinni margis ja mudelis kuna enamusel on valikus led täislahendus tuled kuid kes kaalub, ülimalt soojalt soovitan. Kuna mul ei ole seni led tulesid olnud autodel (ksenoonid on olnud) siis kindlasti olen selle rahapaigutusega rahul, igal juhul tasub panustada.
Auto on mõistlikult vaikne, ei ole tippsaavutus kui võrrelda premium markidega kuid täiesti rahul ja hästi on see pool. Rehvi ja mootorihäält nagu kuula ei olegi, pigem tuulemühin mis samas üleliia ei häiri.
Teelpüsivus on igati ok. Ees ruumi jagub ja kui ei ole taga just kahemeetrine js rohkem pikkusega inimene siis ei ole taga ka muret. Kuid Octavial taga selgelt jalaruumi rohkem aga Oct on ka pikem vist oli mingi ligi 30 sm.
Infolusti süsteem on minu jaoks tavapärane ja hea ses mõttes et mulle see lahendus sobib. Ta ei üllata küll milegi erilisega aga on n.ö. tavapärases headuses. Canton on oma hinda ka väärt, just see et on tavahelist tunduvalt parem aga ei ole ka päris premium tase. Võib rahul olla.
Eks mingi aja pärast pikemalt.

ehjah
22:59 08.12.2018
Kuda siis Karoq kärab? Nüüd juba mõni aeg läinud mööda.
Tehnilisem küsimus ka, et kuidas Cantoni puhul supakas on paigutatud, kas tagavararatta sisse? ja sel juhul, kas seal all puhas plekk, või miski muu?
1980i
14:25 09.12.2018
Tagavara ratta sees on.
aadu maalt
15:22 10.12.2018
Woofer on tagavararatta sees.
Ei ole paljas plekk, matiga voodertatud, ma hetkel ei vaadanud kui paks see materjal tagavararatta all on kuid otse plekk ei ole päris kindlasti.
Autoga olen rahul. Mõned väikesed tähelepanekud mul olid, mis nagu silma jäid asjadest ja võiks paremini olla ning need panin kirja eelnevas postituses. Kuid kas ja kui palju need miinused on või puudused... eks see ole ka inimese isiklikes soovides ja nägemuses kinni.
Samas need mõned asjad otseselt ei ole nii häirivad, et võiks mõjutada üldist autoga rahulolemise taset.

ehjah
18:51 11.12.2018
Kodiaqis tagavararatta all puhas plekk. Kui see pigimatiga ära katta, saab supakas jupp maad parema hääle.
Aga ilmselt on Karoqis supaka all olev vooder läinud siis Kodiaqi puhul hoopis uksetaskute vooderduseks :)
Kommentaar
12:21 19.12.2018
Paar tähelepanekut/küsimust, selgitamaks välja, kas need eripärad puudutavad ainult mind või on ka teistel silma hakanud.
Taustaks: tegemist on 1,5l esiveolise automaatkastiga Karoqiga, Ambition-varustustase.

Esiteks, ca 500km läbisõidu järel hakkasid pidurid külmemate ilmadega madalamatel kiirustel krigisema/undama. Kohe täitsa valjusti, ei kao ära ka pikemate sõitude järel. Paarsada km olen nende krigisevate piduritega kulgenud - kas on veel kellelgi ette tulnud ja kas tasuks probleemiga esindusse pöörduda või möödub veel mõnesaja km läbimisel?

Teiseks, esimesed aknapesurid töötavad selliselt, et kui kangi tõmmata, läheb 2-3 sekundit mõtlemiseks aega ning alles siis pesurid reageerivad. Tagumised pesurid ja kaamera pesur reageerivad kangi liigutamisele koheselt. Pole ka teiste autode puhul täheldanud sellist mõtlemisaega. Kas see ongi Škoda/Karoqi eripära või tuleks esindusse pöörduda?
aadu maalt
15:53 19.12.2018
Ma ei ole pidurite osas sellist asja seni veel kordagi täheldanud. Auto sõitnud 3070 km.
Esimesed aknapesurid on tõesti töötamas mingi hetkelise ca 1-2 sek viivitusega kangi tõmmates, päris 3 sek kindlasti ei ole. Mind see iseenesest häirinud nagu ei ole.
Pidurite osas ja soovi korral pesurite osas saab müüja poole pöörduda esialgu ehk telefonikõnega?
wigry
16:05 19.12.2018
Kui uue auto pidurid annavad endast märku siis on see ju elementaarne, et viiakse see masin esindusse garantiiremonti. Uus auto peab olema perfektne ja kõik muu on garantii.

Mis aga kojameestesse puutub, siis kas on nii, et annad pesurit, ja siis natuke aega ei juhtu midagi ja alles siis tuleb vesi ja hakkavad kojamehed liikuma? Või vesi tuleb kohe aga kojamehed natuke mõtlevad?

Mu enda 2004 Octavial on just see teine asi ning see on taotluslik, et pesurid teeksid akna kõige pealt märjaks ja alles siis tulevad kojamehed ja pühivad märja klaasi üle. Kuiva pole ju mõtet nühkida. Sellest siis ka viide.

Samuti kui pühkimise ajal vett piserdada, jäävad kojamehed vahe peal algasendisse ootele ning siis pühivad taas.

Kojameeste käitumise kohta peaks käsiraamatus kõik kenasti kirjas olema nii et soovitan uurida.

Mis mind aga aegajalt on enda masina juures häirinud, on see tilgapüüdmise funktsioon, kus peale kojameeste töö lõppu oodatakse umbes 3 sekki ja siis käib veel korra üle klaasi. Kui ennem oli perfektselt puhas siis uuesti üle käies jätab triibud maha.

Muudetud 19.12.18 16:09

aadu maalt
14:23 20.12.2018
Kui ma nüüd sellele kojameeste asjale rohkem tähelepanu pöörasin siis tõesti on nii, et peuvett hakkab tulema sellise 1 sek viivitusega ning kojamehed selle järgi 1 sek umbes.
Mis tähendab, et peaks olema nii nagu vaja: pesuvesi ennem ja siis kojamehed järgi. Kokku kojameeste käima hakkamiseni on tõesti ca 2 sek kuid see ju täiesti normaalne.
Kui aga viivitus on selline, et ennem 1 sek viivitusega kojamehed ja siis vesi järgi, on muidugi miskit paigast. Võiu siis mölemad korraga 2 sek viivtusega on nagu midagi ka paigast.
wigry
14:45 20.12.2018
Kuula hoolikalt heli - nii kui sanga painad, hakkab pump kohe tööle ning sekund hilistist on tingitud tühjadest voolikutest. Kui korra on aga pritsitud ja uuesti proovida siis kaob see sekundiline viide pesuveel ära vaid pritsib kohe. Kojameeste viide on aga ikka sama. Mina vähemalt oma autos kuulen kenasti kui pesuvee pump tööle hakkab vaikse surinaga ja see toimub koheselt kui kangi vajutan.
aadu maalt
19:57 20.12.2018
Ma püüdsin anda Kommentaar-le mingit vastust kuna ta uuris, kuidas tomib see kojameeste - pesuvee asi.
Mul enda autol ei ole nagu mingit probleemi ja toimib nii nagu peab.
Kaupo linnast
00:22 26.12.2018
Kojameeste osas wigry-ga nõus, endal toimib samamoodi. Siin ei tohiks probleemi olla.

Pidurite küsimus on ka endal, lähen lähiajal esindusse. Külmemate ilmadega hakkasid madalal kiirusel (eriti tagurdades) kriiskama. Mõni päev vähem, mõni päev rohkem.

Kui siin mõned külmemad ilmad olid, siis auto jõnksutas madalal kiirusel päris tugevalt. Soojast peast kaob ära. Kellelgi teisel ka seda probleemi?
1980i
17:12 26.12.2018
Kah suht tuttavad sümptomid. Hiljuti käisin hoolduses, peale seda pole piduride vilinat tagurdades enam kuulnud. Samas sihukest hüplemist on küll olnud.
Üks hull asi on sellise lumega rattakoopaisse kogunev lumekiht, mis sealt enam ära ei tule. Pesulas survekaga lasin ära, kuigi siis nagu selgus, osaliselt ikkagi teda ära ei saanud, just ülevalt.
Kui hüpleb külmalt
18:06 26.12.2018
siis, mis pöördeid tahhomeeter näitab? Kas käib <1500 rpm juures sõitmine?
Näärisokk
19:50 26.12.2018
Huvitav, miks aadu maalt nii vait on, algul oli kiidulaulu kõvasti :)
juu
20:26 26.12.2018
siis aparaat on pekkis.
Kaupo linnast
23:24 26.12.2018
Täpselt ei oska pead anda, aga madalate pöörete juures jah - nt kruusateel või 30 alas kodu juurest välja sõites. Ei tahaks nagu ülearu kuuma anda, et seda hüplemist vältida. Ideid?
wigry
00:14 27.12.2018
Mis mõttes, ideid? Uhiuus auto, mida on aasta aega oodatud ja nüüd on hüppav konn, no tuleb tagasi viia garantiisse või raha tagasi küsida sest see on absoluutselt vastuvõetamatu et uus auto kargab käes. Imelik, et inimesed sellise asjaga lepivad. Pole ime, kui Škoda omanike rahulolu kõige kõrgem.
Qorak
12:50 27.12.2018
Karoq 1.5TSI Ambition dsg.

Sõidetud ca 14 000 km. Ka minu omal külmade ilmadega pidurid krigisesid, kuid vaid tagurdamisel. Ilmad läksid soojemaks, krigin kadus.
Esiklaasi kojamehed/ pesur toimib nii nagu vaja, ennem vedelik ja siis kojamehed järgi.
Üks huvitav tähelepanek- kui on sellised ilmad, et päeval sulab ja öösel külmetab, siis võib kergesti juhtuda, et bensupaagi luuk külmub kinni ( sama kehtib ka peale pesu, kui pärast v'lja son miinuskraadid ). Sestap soovitan sisemist alumist äärt sutsu mingi silikoonipulgaga määrida. Yeti puhul sellist asja ei täheldanud.

Auto eelmist talve ei näinud, sest sain ta 2018 kevadel. Esiklaasi ja ka roolisoojendus on muidugi head asjad, üldse läheb ta kiirelt soojaks. Siiani olen väga rahul.
aadu maalt
15:58 27.12.2018
Mida mul on kommenteerida. Ainuke asi mis siinsest jutust on silma jäänud on küttepaagi luugi külmumine, just alu,ine äär nagu. Paar korda on nagu luugi lukk ka kehvasti lahti tulnud kuid kui sai määritud, toimis. Piduritega ei ole mingit teemat olnud, jõnksumisest seni rääkida ei saa.
Mis muidugi ei tähenda, et mingid taolised sümptomid võivad tekkida veel.
Kui kellegil mingi jõnksutamine on - tuleb pöörduda esindusse. Päris ok see vast ikka ei ole.
grigoori
17:49 27.12.2018
Jõnksutamine on Karoqi lastehaigus. Inglaste foorumis sellest pikalt juttu, aga pole viitsinud süveneda.
Ain12332
18:42 27.12.2018
Pole ainult Karoqi haigus see jõnksutamine vaid kõigi 1.5 TSI mootorite häda.
aadu maalt
01:04 28.12.2018
Kuidas teil jõnksutamine väljendub täpsemalt? Kohalt minnes olen mõnel korral nagu tundnud esimese käiguga kergelt, samas ei ole veel nõuks võtnud häirekella lüüa. Muus osas hetkel ei saa ütelda, et jõnksutaks.
Kui aga see probleem on olemas, oleks vajalik siiski ju müüjal tegeleda teemaga? On keegi müüjale selle teema ette söötnud? Mis vastus on olnud?

Muudetud 02.01.19 09:24

Qorak
09:00 28.12.2018
Mina pole jõnksutamist täheldanud.
marita57
15:33 14.01.2019
Tegin hiljuti ühe uue jutulõime
https://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=169694

Ikka selleks, et teada saada, missugune mootor on murevabam ja töökindlam.

Siin teemas on paljud kirjutanud oma esimestest kogemustest Karoqiga, mille eest neile jätkuval au ja kiitus! Ilma naljata.

Nüüd aga küsimus: Miks valisite oma autole just selle mootori?
1980i
22:17 14.01.2019
1.5 TSI, võtsin põhjusel, et 1.0 TSI isegi jõudu tundus piisavalt olevat, siis mürises ta oma 3-silindri tõttu rohkem ja pigem pelgasin et talviti auto ka piisavalt ruttu soojaks ei saa. TDI-il ei näinud mõtet, sest palju linnasõitu ja miskit võitu tast poleks saanud, kuigi 1.6 TDI vilksas korra peat läbi küll.
to 1980i
09:01 15.01.2019
Miks linnasõidud diisli välistasid?

Teemasse võin aga öelda, et natuke enam kui aastaga 0- 80tuh sõidetud 110kw škoda 2,0TDIga ja vahetult enne viimast hooldust tahtis õli juurde saada, hooldused iga 15tuh tagant, seega seda õlimaiust hooldustega ei välista.
Soojaks läheb väga kähku, salongiosal tehasest elekter lisaks, aga mootoril ei abista miski ja ikka läheb kiiremini soojaks kui ükski teine mootor (bens-diisel), mis mul kunagi olnud on.
wigry
11:05 15.01.2019
No diisel ju linnasõitudeks ei sobi seetõttu, et 5-7km peale mootor ei lähe korralikult soojaks ning kogu see kübemefiltrisüsteem saab kõvasti tahma ning lõpuks kõik umbes. Diislil vaja maanteesõitu et heitgaaside puhastus toimiks optimaalselt. Bensukal mingit sellist muret pole ning seetõttu ongi bens linnas palju parem. Lisaks jah kratus et ei lähe soojaks, aga ju siis läheb?
to wigry
12:16 15.01.2019
7km-ga on temp 90c, seda ka paari miinuskraadiga. Eestis piisavalt väikesed linnad, et auto ikka tavakasutaja käes satub maanteele ka, kütusekulu on ikka diislil linnas protsentuaalselt sama palju väiksem nagu maanteelgi, absoluutväärtuselt siis võit suuremgi.
Ma ei ütle, et argumente pole, aga vähemalt minu kogemuste järgi need ei päde.
Vänto
13:42 15.01.2019
Vaadake uusi vage, 2019 on bensukatel ka filter vahel
Qorak
15:36 15.01.2019
1.5TSI läheb küll väga nobedasti soojaks. Ja kindlasti, kes Karoq-i soetamisele mõtleb, lisage varustusse esiklaasi soojendus!
1979s
16:13 15.01.2019
See et mõne kilomeetriga salong soe ja jahutusvedeliku temperatuur 90C ei tähenda, et mootor ja õlid oma normaalse töötemperatuuri on saavutanud. Isegi suht pehme talveilmaga läheb üleöö õues seisnud masinal ~20km maanteesõitu, et õlitemperatuur oma tavapärase 100C juurde jõuaks. Seda nii 2.0 TDI kui 2.0TSI puhul.
aadu maalt
00:00 16.01.2019
1,5 TSI kuna 1,0 tundus jõuetu nagu, lisaks tegi kuidagi imelikku võõrast põrisevat häält ning mul ka rohkem maanteesõitu kus suurem mootor on vajalik.
Diisel oli alternatiiv täiesti kui hinna poolest 1,6 kuna 2,0 diisel ei mahtunud minu hinnaskaalasse ära.
See on õigus, et jahutusvedelik läheb ka näiteks teisipäeva hommikuse -10 kraadi juures ülimalt kiiresti soojaks. Kuid, 1979s-l on õigus - jälgige õlitemperatuuri. Sisuliselt on nii, et kui jahutusvedelik on 90 kraadi siis õlitempi veel kompuuter ei näitagi üldse või näitab üsna madalat.
Seega ei ole mootor veel miskit täiesti töösoe kui jahutusvedelik on 90. Muidugi, kiiresti soojenev jahutusvedelik aitab kaasa ka õli kiiremale soojenemisele.
Esiklaasi soojenduse jutt ei käi vast mitte ainult Karoqi kohta, selline lisavarustus on sisuliselt kõikidel markidel olemas (kõrgema varustustasemega mudelitel kindlasti juba hinnas olemas) aga tasub ta igal juhul tellida kui ei ole hinnas. See on väike raha ülimalt hea lisa eest - talvel ikka hommikuti nüüd ikka lausa lust autosse istuda. Fordil ja Volvol oli esiklaasi soojendus juba ammu olemas, Mondeod evivad seda lisa vähemalt 2005 aastast kui mitte varem.
Mida eelpool olen omalt poolt soovitanud - olenemata automargist ja mudelist kui võimalust on tasub võtta igal juhul LED lähi ja kaugtuled. Muudab pimedas sõites maailma, mida näed, hoopis teistsuguseks... ehk valgeks. See lisaraha tasub ennast samtu igal juhul ära.
vastne omanik
13:56 17.01.2019
Mida arvate 1,6 diiselmootorist? Olen uue Karoqi (1,6 diisel) omanik, sõitnud veel väga vähe, ainult paar päeva. Esialgu tundub, et minekut on ja soojaks läheb ka kenasti. Kuidas on pikemaajaliste kasutajate kogemused?
Auto otsingul
05:27 07.04.2019
Käisin ka seda palju kiidetud imeautot uurimas ja vaatamas. Kahjuks täielik pettumus. Kas proovisõitu auto sattus või milles asi aga igatahes õõtsus sõites jubedalt nagu sõidaks kolhoosi bussiga. Kummalisel kombel oli ka väga mürarikas, kuigi öeldakse, et pidi vaikne olema. Samuti hakkas mõne aja pärast kõrvus kumisema nagu siis kui lennuk õhku tõuseb. Isegi naine kurtis sama. Pärast oli tal lausa halb olla ja mainis, et ei kujuta ette sellisega pikemaid sõite teha. Kahjuks sellised muljed endal.
aadu maalt
11:27 14.06.2019
Veidi mõned read.
Sõidetud hetkel 18500 km.
Ma ei oska ega ei tea kommenteerida kumisemist jne. asju. Minul seda tunnet ei ole. Ei ole ka mingit õõtsumistunnet. See siis mõtteks viimase kommentaari juurde. Eks igaüks leiab oma ning kui mul oleks sellised tunded olnud 120 km proovisõidu juures ei oleks ma loomulikult sellist autot ostnud. Ei ole seda tunnet tekkinud ka 18500 km jooksul.
Kes arvestab kulusid, 15000 km hoolduse hind oli 247 €.
On üks asi mis jäi viimaste külmade ilmadega nagu silma: esiklaasi soojendus nagu väga hästi madalamatel temp-l ei sulatanud hästi. Kuid see on kontrollitav ja vajadusel lahendatav veidi teistsugusel aastaajal kui hetkel.
muid mureid ja probleeme ei ole 18500 km olnud. Kõik töötab, toimib. Muidugi, sellise läbisõidu juures ei saa ega tohigi olla probleeme.
Kindlasti enim kõneainet pakkuv teema on keskmine kütusekulu. Mis küll on kindlasti sõltuv paljudest asjadest ja mõjutavaid tegureid on rohkem kui kokku vist oskab lugeda alates tuulest, temperatuurist, rehvidest ja juhi stiilist lõpetades kütuse kvaliteediga.
Seda saan ütelda, et kompuutri õigsus on kontrollitud paak servani täis (kuni tankimistoru ääreni) vähemalt 5-6 korda ära nii talvel kui nüüd suvisel ajal.
Tulemus: talvisel ajal lamellidega kulu 6,1-6,2 ning suvisel ajal 5,4-5,5 (pikk kompuuter näitab hetkel läbimise vahemaaks ca 4000+ km ja kulu kõigub 5,4 ja 5,5 vahel pikal kompuutril). Maanteesõitu on mul rohkem kui asulavahel keerutamist. Ütleks, et 70% kindlasti on maanteesõit.
Kompuutri ja reaalse tarbimise vahe on 0,1-0,2 sinna tänna kuid kokkuvõttes on see vahe nullis ehk üllatavalt täpselt näitab kompuuter. Seda muuseas oli kogeda ka eelmise autoga, Golfiga.
Kui rääkida mingitest kogemustest veel siis talvel nagu häirib see, et sellel autol reaalselt ei ole klassikaliseid karpe uste allääres. Uks läheb karbi peale alläärega ning talvel on see ses mõttes ebamugav, et sool, lumelörts jne kraam tuleb esimese ratta alt karbi ja ukse liitekohta. ning ukse avamisel ripub ukse küljes see mis teelt ülesse jõuab. Keda see häirib või ei häiri ma ei tea kuid mulle tundub nagu kummaline. Ei aita ka esimesed porilapakad kuna need on sellised suht itted.
Veidi on tunda ka ACT toimetamist kuid seda teatud koormustel ja teeoludes.

Kokkuvõttes, vastavalt soovidele ja maitsetele on paremaid ja etemaid ja ilusamaid jne autosid olemas. Kuidas kellegile sobib ja meeldib.
Saan ütelda, et ei ole ostu kahetsenud. Mis mõtted tulevik toob, seda näeb. Lasen km-eid juurde ja eks siis näis kuidas vastu peab ja mis juhtub.
Karoq on selline auto mis ei paista silma millegi üübererilisega kuid ei valmista ka pettumust kindlasti mitte. Teeb oma töö ausalt ja oodataval tasemel ära.
karoqqq
14:05 14.06.2019
15000 km hoolduse hind oli 247 €.
Kas oskad ütelda, mis selle raha eest ära siis tehti?
PS. Kas esimene hooldus pole mitte 30000 km või 2 aastat?
Qorak
14:18 14.06.2019
Minu DSG kastiga 1.5 TSI Ambition Karoqil nüüd 21 000 km ees ja pole ka nuriseda midagi.
Talvel midagi negatiivset silma ei jäänud, kui ehk tõesti see, et rattakoopad viskab kiirelt lund ja jääd täis. Esiklaasi soojendus töötas kenasti, lihtsalt madalamate temperatuuride korral tuleb kauem oodata.
aadu maalt
09:23 15.06.2019
Mul ei ole hetkel arvet käepärast, et vaadata täpsemalt. Eks selles ports õhku on ka sees. Nagu ikka. Kui arvet vaatan, kirjutan täpsemalt.
Tegelikult on standardis välp 15000 km. Kasutaja või omaniku soovi korral saab suurendada 30000 peale. Samas hooldusnõunikud ise meie kliimas ei soovitanud. Pakkusid, et juhul kui enamus sõitu on maanteel siis tasub kaaluda. Mul ca 70% maanteel ka on. Kuid eks mõtlen veel. Esimene tasub kindlasti lasta 15000 ära teha, sissesõidu periood. Muidugi saab ka nii, et lasta 30000 panna ja käia näiteks 20000 pealt õlivahetuses kuid siis läheb jällegi paigast suhe iga 30000 tagant ülevaatushoolduse intervall.
karoqqq
21:14 15.06.2019
Seda ma just mõtlengi, et 15000 peaks ainult õlivahetus olema ja 30000 hooldus. Ainult õlivahese kohta aga tundub see hind kallis.
karoqqq
21:19 15.06.2019
Kui praegu oma autot tellisin, siis 1.6 tdi puhul öeldi esinduses, et esimene hooldus on 2 aasta või 30000 km. Edasi saab valida, kas 15000 km või näidiku järgi (ca 30000 km) või üks aasta.
Tehase paberite järgi peaks saama valida näidiku järgi (ca 30000 km) või kaks aastat. Üldiselt ajavad nad Mölleris küll parajat iba hoolduse kohta suust välja.
aadu maalt
07:59 16.06.2019
Jah, nõus. 247 € on nagu palju (kuigi, mis see 50-100 € kogukulude juures enam päästab) ning autot ostes ja hoolduskulusid uurides oli see summa 160-180 piires. Vastati, et kõik kallineb - töötund, vahendid, õlid jne...
Samas üteldii, et hetkel on hooldused kuni 90000 sama hinnaga, 60000 pidi olema küünalde vahetus ning läheb 300 alla. Luidas see väide saab vett pidada... Kui poole aastaga on hoolduse hind ca 70-80 € võrra tõusnud...
Ma arvan, et korra tasub küsida hooldushindasid erinevatelt esindustelt. Lisaks Mölleriöe on Auto 100, Laagri Skoda jne.
Kuid õhku on korralikult nendes arvetes sees igal juhul.
selgeltnägija valerka
09:52 16.06.2019
garantiiajal ei ole kohustust hooldusi teha margiesindustes
marita57
10:00 16.06.2019
Valerka, kuidas sa sel juhul garantiijuhtumi puhul tõestad, et autot on hooldatud valmistajatehase ettekirjutuste järgi, mis on teadupärast garantii kestmise esimene nõue?
Jesper345
10:54 16.06.2019
Proovige Valerka jutu järgi teha ja ainuke garantii on see, et garantiid enam ei ole.
Marko
11:28 16.06.2019
Valerkal kipub seekord õigus olema. Paar aastat tagasi oli nupuke, et ei pea kindlasti margiesindust orjama. Kes viitsib, otsib üles, mina ei viitsi.
selgeltnägija valerka
12:18 16.06.2019
Ei pea midagi otsima, vaid lugema ostumüügilepingut
marita57
12:18 16.06.2019
Valerkal ja Markol on õigus, mul ka.

Nimelt ei ole tõepoolest kohustust margiesindust orjata. Küll aga on garantii kehtimise eeltingimuseks auto korrapärane hooldamine nii nagu valmistajatehas on seda ette näinud.

Küsimus on tõendamises. Mitmed tootjad on oma uutel autodel üldse loobunud paberil hooldusraamatust jäädes pidama üksnes elektroonilisel. Ligi paarkümmend aastat eksisteerisid need paralleelselt, nüüd kaob paber vaikselt ära (loogiline kah, türklastel ja leedukatel vähem tööd!). Ja kui sa näiteks hooldad oma Volkswagenit Seat-i esinduses, on sul pärast (tegelikult iga garantiijuhtumi korral) tõendamiskohustus, et auto on hooldatud nõuetekohaselt.

Jah, teoreetiliselt seda on võimalik tõestada, aga närvid maksavad enam. Pealegi kui autot müüma ükskord hakkad, on päris koomiline potentsiaalse ostjaga ühest esindusest teise sõita.
selgeltnägija valerka
12:22 16.06.2019
marita57 - kui oled oma auto saraks sõitnut, siis ei aita enam ükski margiesinduses tehtud hooldus
marita57
12:34 16.06.2019
Minul on ostu-müügi leping väga üldine. Valerka, kui sul on seal täpsemini kirjas, siis võta oma viimane ostu-müügi leping välja ja too kõigile välja see koht!
Kontrollisin oma viimati ostetud kolme auto lepingud üle.

Ostu-müügi lepingus pole muud öeldud garantii kohta, kui:
Garantii: Sõiduautodel 3 aastat või läbisõidupiiranguga 100 000 km, mobiilsusgarantii.
või näiteks:
Garantii: 2 aastat piiramatu läbisõiduga; 5 aastat või 100 000 kilomeetrit

Liisinglepingus on juba rohkem:
13.10. Müüja garanteerib Liisingueseme funktsioneerimise 36 kuu jooksul alates Liisingueseme üleandmise päevast või
Liisinguesemega 100000 km läbimiseni, vastavalt sellele, milline asjaolu saabub varem.
13.11. Garantiiajal kohustub Müüja Liisingueseme puudused viivitamatult tasuta kõrvaldama.
13.12. Muud garantiitingimused on sätestatud Müüja poolt Liisinguesemega kaasaantavas garantiikirjas või lepitakse kokku Müüja ja
Liisinguvõtja vahel sõlmitavas garantiilepingus. Müüja vastutab Liisinguvõtjale üleantavate garantiitingimuste seadusele vastavuse
eest.

Hinnapakkumises on kirjas väga lühidalt:
Kehtiva garantii eelduseks on õigeaegselt läbitud hooldused.

Muudetud 16.06.19 12:36

selgeltnägija valerka
12:49 16.06.2019
seal ei saagi midagi konkreetsemat olla , muidu vastaspoole advokaadid laseks selle sõelapõhjaks
karoqqq
14:28 16.06.2019
SKODA GARANTIITINGIMUSED:
Igal Škoda sõiduki omanikul on õigus ja ühtlasi ka kohustus viia garantiiajal auto
hooldusraamatus nimetatud ülevaatushooldusteks teeninduspartneri juurde, reklameerida sõiduki puudused ja nõuda nende defekteerimist ning kõrvaldamist. Kui auto omanik ei pea kinni hooldusraamatus ettenähtud ülevaatushooldustest, võidakse tema garantiinõudeid piirata või jätta rahuldamata.

Ehk hooldus tuleb teha teenindusparneri juures.
selgeltnägija valerka
14:57 16.06.2019
https://tehnika.postimees.ee/417829/garantiiga-soidukit-voib
-hooldada-ka-valjaspool-esindust

samas ei tea kas antakse ka ostes škoda poolt kaas sama paber ja allkirjastatakse see mõlema osapoole poolt
karoqqq
17:55 16.06.2019
Siis võiks arvata, et Skoda garantiitingimused ei ole seaduslikud:)
Ain12321
18:26 16.06.2019
Kõige madalamate kuludega mark Eestis ju :)
Jesper345
20:19 16.06.2019
Selles osas olen Valerkaga nõus, et kohustust pole aga kui garantiid tahate vähemalt see esimene kuni 3 aastat on enam kui tõenäoline, et garantii loetakse lõppenuks. Peale üldgarantii lõppemist võib vabalt hooldust teha ise või kus iganes, sest keregarantii on juba eraldi ooper. Mina olen nii ka teinud kui olen 2 või 3 omanik olnud.

Tean juhtumeid kus näiteks vahehoolduse tegemine mujal kui esinduses loeti reeglite rikkumiseks ja garantii lõpetati.
aadu maalt
23:16 16.06.2019
Nii, tööd / tegevused mis tehti 247 € eest, arvelt järjest:
Töökoja materjalid
Ohtlike jäätmete käitlustasu
Õli
Õlikork
Hooldus koos õlivahetusega
Õlifilter
Laiendatud ülevaatusmaht
Salongifilter
Salongifiltri asendamine

Minu arvates on õhku korralikult sees. Eriti kergitasin kulmu rea laiendatud ülevaatusmaht üle. Mida see tähendab? Mida siis peab laiendatult üle vaatama?
Kuigi jah, on õigus (EL regulatsioonide järgi) hooldada ka mujal kui margiesinduses kahtlustan, et pärast sellist käiku tuleb ikka korralikult seletamist ja vaidluseid kui juhtub mingi garantii juhtumi alla minev intsident. Garantiitingimustes on üteldud, et hooldada tuleb teeninduspartneri juures. Kes on teeninduspartner? VW grupi esindused? Näiteks Veho Eesti? Info Auto?
Egas siiski mingit ulmevahet nüüd ka ei saa olla kui lasta teha mujal nurgataguses kohas, tasuta päris ei tehta kuskil midagi ning päris noname tüüpe ka ei tahaks ikka toimetama lasta.
Ma mõtlesin selle mujal tegemise all ise konkreetselt seda, et hinnainfo peab küsima ka teistelt VW grupi autosid hooldavate teeninduste käest. Võibolla nad panevad ühe puuga kuid kindlasti siiski küsin hinda ka teistelt järgmise hoolduse eel.
Onu maalt 777
00:50 17.06.2019
Selle garantiiga on veel selline lugu, et näiteks õli mittevahetamine või vahetamine kusagil mujal kui margiesinduses, ei saa katkestada näiteks esitule garantiid, kuna nendel asjadel pole seost. Vastavasisulised tarbijakaitse otsused on olemas. Tean ka näidet elust enesest, kus lumbehelbekesest naisterahvas ei käinud uue liisingautoga kordagi hoolduses, kuid juksivat elektroonikat parandati garantiikorras korduvalt. Praeguseks auto 4 aastat vana, 80 000 kandis kelladel ja õli pole veel mootoris vahetatud. Samamoodi sõitis oma eelmise autoga paarsadatuhat, kuni mootor kokku jooksis.
Natuke odavamat ametlikku teenindust skodale saab näiteks Läänemaal UAK -st. Üks tuttav käib oma Skodaga seal. Ise käisin kunagi Peugeotiga. Kui Tallinnas oleks ametliku hoolduse eest maksnud näiteks 250 kandis, siis seal sain 150 ga hakkama. Samas muid töid peale hoolduse neil teha ei laseks, paistavad parajad tohlakad.
hastlik
07:03 17.06.2019
Ei sobi küll hästi siia teemasse, aga võrdluseks- mina sõidan nn riisiraketiga, mille hind on samasse auku Karoq-iga. Autol kehtiv garantii ja iga aastane hooldus 200 euri margiesinduses. Enne omasin Opel-it ja hooldus maksis esinduses 250-300. Niipalju siis sellest.
1979s
11:22 17.06.2019
Diiselmootori puhul on vaikimisi hooldevälp 30000km või 2a, kumbiganes varem täitub. Omal soovil võib lasta reguleerida ka 15000km fikseeritud välbale. Mina seda välpa meie pere 2.0TDI Karoqil muuta ei lasknud, kuid 15tkm peal sai Möllerautos omal soovil esimene lihtsalt õlivahetus lasta teha ja see maksis mullu suve lõpus 133EUR (koos käibemaksuga ja püsikliendi soodustusega).
Naljakas et samal nädalal tegin sarnase vabatahtliku 15tkm esimese õlivahetuse 2.0TSI mootoriga sama kontserni autol ühes teises Möllerautos, ja siis oli arve 186 EUR. Õli mark oli sama. Lihtsalt töötunni hind on Tallinnas kallim, aega kulub samaks toiminguks rohkem, soodustused väiksemad ja pool liitrit rohkem õli suudetakse bensukasse sisse suruda :)
karoqqq
19:45 17.06.2019
Salongifiltri vahetus on ette nähtud 60000km või 2 aasta tagant. Tegelikult oleks piisanud ainult õlivahetusest, muid hooldetöid ei ole 15000 km ette nähtud.
Kogu see hoolduse jutt on selle 247 euri sees õhk. Norm hind oleks ca 100 euri õlivahetuse eest.
aadu maalt
15:02 18.06.2019
Jah, olen nõus. Sisuliselt tõmmati mul vähemalt 100 € nahk üle kõrvade.
Mis tähendab, et igal juhul uurin järgmisel hooldusel hindasid ka mujalt. Reeglina ma ikka ennem uurin neid asju kuid pool aastat tagasi ostsin ja küsisin ning üteldi, et ca 150. Ning ei pidanud vajalikuks lisa küsida. Maksmise hetkel aga selline number. Ütlesin ka juba siis otse, et härrased see on üsna kehva maiguga lugu. Siis iligi vastus, et kõik on kallimaks läinud jne.
Edasine oleks tähendanud vaidlust ja piikide muedmist kuna töö oli tehtud.
Ning ürlesin juba siis härrastele, et järgmine kord on mu poolt kindlasti hinnapäringud mujale.
Per-Astra
17:06 18.06.2019
Ei ole mõtet mingis hooldushinnas kinni istuda, tähtis on kogu tehniline kulu autole. Ma olen siin ka varem küsinud, kas kellelgi on sõidetud 100 000 km ilma lisa kuludeta, vaikus on olnud. Ma olen varem kirjutanud kuidas osteti korraga Toyota Prius ja Opel Astra ning võrreldi hoole ja rem. kulusid ja kui mõlemal autol oli 100 000 km ees, siis tehti järeldus, Toyota läks müüki.
to Per-Astra
17:38 18.06.2019
100000km läbitud ilma lisakuludeta, aga mitte Karoqiga, vaid selle suurema vennaga, ainult tavahooldused, kojamehed ja rehvid. Hoolduses tasub ka vaadata, et hingehinnaga neid muid vedeliku paake ei täidetaks, õnneks küsivad ennem, kuigi korra on ka küsitud, ei soovinud ad-blued ja pärast ikka oli arvel, pidin kurja häält tegema liba kulurea eest, siis korrigeeriti arvet.
marita57
19:48 18.06.2019
Enamik autosid läbib esimesed 100 000 km ilma oluliste lisakuludeta, kuna 3a või 100 000 km on tänapäeval üsna tavaline garantii. Mitmed tootjad pakuvad pikematki.

Oma autodel seetõttu esimese saja megameetri läbimisel kulusid vähe. Hyundail said vahetult enne seda otsa piduriklotsid (kõik ülejäänu läks garantii alla) ning Mitsul lisaks klotsidele ka pidurisupportid. Kojamehi kulus ka. Jazzil läks ka komplekt klotse pluss esimesed kettad ja EGR klapi puhastus.

Varasemaid lihtsalt ei mäleta. Palju huvitavam on, mis kulud hakkavad teise ja kolmanda saja tuhande jooksul tekkima.

Muudetud 18.06.19 19:50

grigoori
22:16 18.06.2019
Kõike enam ei mäleta, aga mu eelmisel autol Superb 2 - l läks teise saja peal hooratas, kolmanda saja peal esimsed pidurikettad ja neljanda saja peal kõrgsurvepump. Nipet - näpet oli veel, aga üldiselt pidas hästi. Sõidab siiani sõbra käes.

Kodiaq 2,0 BiTDI esmane õlivahetus oli 275.- Salongi filter ja 5 liitrit õli.
karoqqq
10:59 19.06.2019
275 eurot? Nojah, Kodiaq on ju ka kallim kui Karoq :)
Liitri õli hind on alla 7 euro. 5x7=35 eurot õli, lisaks õlifilter ja kork - kõik kokku hind suurusjärgus 50 eurot.
Nagu juba ütlesin, siis tootja näeb ette salongifiltri vahetuse 60000km või 2 aasta tagant. Aga ok 10 eurot salongifiltri eest juurde.
Õlivahetus + ülevaatus võtab aega ca tunni. Seega töötunni hind tuleb ca 200 eurot? Päris karm.
63amg
14:45 19.06.2019
paistab,et skodat on kallim hooldada kui mercedest
grigoori
19:38 19.06.2019
_Liitri õli hind on alla 7 euro._

Mobil Super Formula V LL 5W30, liitri hind 25 eurot. Kokku 125.
Salongi filter 42
Õlifilter 18
Tööraha 90
Nipet näpet veel juurde (karteri kork ja hooldusmaterjal).

Jõuad uue auto osta, jõuad teda ka hooldada.
selgeltnägija valerka
19:48 19.06.2019
grigoori
19:59 19.06.2019
Eks Skoda poisid tahavad ka palka saada ja vahest vorsti võileivale.
selgeltnägija valerka
20:03 19.06.2019
Mobil Super Formula V LL 5W30, huvitav et nett ei tea sellisest õlist tuhkagi, äkki ise keedavad mobili litsentsi alusel?
aadu maalt
20:13 19.06.2019
Mul ei ole pankrotti viiv olukord, kui hooldus maksab 250 €.
Pigem soovin, et kulud oleks õiglased ja et ei oleks arvetel õhku sees. Tunnen, et 15000 hoolduse (pigem siis õlivahetuse) arvesse pumbati õhku sisse mingi osa.
Eks oma lollus.
Mis puudutab tehnilist kulu 100000 km peale, ei oska arusaadavalt seda kommenteerida. Juhul kui elukaar sellel autol minu käes niikaugele jõuab, siis olen targem. Seni saab reageerida hoolduse hindadele ja kütusekulule. Muid kulutusi ei tea arvestada.
Kuid saab eeldada, et mingil ajal ikka teatud kuluosad vajavad vahetust ning on teatud remondid vajalikud mingil hetkel.
Remondiks tegelikult ei saa pidada kuluosade vahetust nagu piduriklotsid, pidurikettad, rooliotsad (kui nad just a la 20000 km otsas ei ole), rehvid, kojamehed jne jne. See kõik on tavaline kulumaterjal mis kuulub mistahes auto juurde.
Viimasel ajal jah tõesti küsitakse lisavedelike lisamist. Kunagi oli nii, et kui ei ütelnud, et ärge seda ja toda valage siis kindlasti seda tehti ja kanti kenasti arvele. Kuid eks kisa läks liigselt suureks ning loobuti isetegevusest. See jutt siis ajast ca 15 aastat tagasi.
wigry
21:27 19.06.2019
Mõtlesin, et pistan ka paar kommentaari hoolduskulude osas siia kuna olen käinud 14 aastat esinduses oma Octaviat hooldamas kuigi viimase aasta teinud õlivahetusi Tõukuris / Alert autos.

Tõukur / Alert auto on sisse pannud Bardahli 5W40 XTC õli selliste liitri hindadega:
24.01.2019 - 8.95€.
08.05.2018 - 9.94€.
26.04.2018 - 8.40€ (osana mootori kapremondist)

Samas Auto100 õlivahetused selliste hindadega:
23.05.2017 - 12.78€ (Mobil Super 3000 XE 5W30) Kogu hoolduse arve 226.90
10.05.2016 - 12.78€ (Castrol Edge Prof 5W30). Kogu hoolduse arve 246.60

Seega ma ütleks, et väga suurt vahet konkreetselt õli hindades ei ole.

Hoolduse osas viimane korraline hooldus Auto100-s ilma õlivahetuseta 06.05.2019 maksis 188.80 ja sisaldas koos töörahaga:
pidurivedelikku (41€)
salongifiltrit (34.30)
õhufiltrit (37.85)
hooldusmaterjali (4.25)
tehnilise hoolduse paketti (71.40)

Ma ei kurda kuskilt otsast nende hindade üle.

Muudetud 19.06.19 21:41

Per-Astra
07:38 20.06.2019
Jälle mingi kuluosade jutt, kõik mida vahetatakse on remont. Kui mõni vahetab alla 100 k juba kettaid ja klotse , rattalaagreid ja lausa käigukaste, siis need ei ole kuluosad. Foorum peakski täitma eesmärki, kus omadele kogemustele rajanedes arutelu toimub, mitte oma arvamusel. Meie perre osteti auto, mille kütusekulu pidi olema minu omast 1l väiksem, kuid on 1l suurem. Auto ostetaks selline, mis ei ole ostmisel, ekspluateerimisel ja hooldamisel koormav. Kuigi üks tubli Eesti mees oskab kõike, isegi omal hambaid parandada.
selgeltnägija valerka
07:45 20.06.2019
Per-Astra (registreerimata) - ketaste, klotside kohapealt on ülisuur vahe kas lastakse pikki otsi maanteel, või sõidetakse taksot linnatingimustes, rattalaagritega sama teema , kui kimada kuskil ukraina äärealadel, usu neid läheb tunduvalt rohkem kui nühkida euroopa kiirteid, samasugused autod kuluvad erinevates tingimustes erinevalt
karoqqq
10:05 20.06.2019
"Mobil Super Formula V LL 5W30, liitri hind 25 eurot. Kokku 125.
Salongi filter 42
Õlifilter 18
Tööraha 90"

Teeninduses tuleb õli vaadist - 6,8 eurot/liiter võid ise osta. Teenindus saab ise odavamalt.
https://www.autokaubad24.ee/et/tooted/olid-tehnilised-vedeli
kud-diiselmootori-oli-diiselmootori-oli-taissunt/mootorioli-
taissunt-5w30-edge-titanium-fst-c3-208l

Mobili hinnakalass on sama. Sisuliselt müüdi sulle seda õli-
https://www.automaailm.ee/et/Eshop/Product/48/s18125008/mobi
l_1_esp_formula_5w30_4l
.
25 eurot liiter müüvad nad sulle, see ei ole tegelik hind.

Sobiv salongifilter allergia vastase toimega, bakterivastase toimega aktiivsöefilter - 17 eurot (see on kõige kallim, odavama võid osta ka 6 euroga).
https://www.topvaruosad.ee/tootjad/mahle-original/11602792

Aga jah, lollidelt tulebki raha ära võtta.
Kunnnn
12:49 20.06.2019
Esinduse hindu epoega võrrelda on eriti küüniline. Iga vähegi mõtlev inimene peaks aru saama, et sellist maja, personali, litsentside ja seadmetega väikeste katetega üleval ei pea. Ettevõte mõte on ikkagi kasumi teenimine ja hinnad on vastavalt turule.
karoqqq
13:50 20.06.2019
Muidugi on e-poed teine äärmus, kuid ega nemadki kasumita ei müü.
Samas eelpool toodud näite põhjal 200 eurot tunni eest küsida on ikka puhas röövkapitalism.
Briskoda foorumist võib lugeda, et sarnane õlivahetushooldus maksab Inglismaal 99 naela. Samas kulud palgale ja kinnisvarale on seal palju suuremad.
Kuskil on ikka piir, millest edasi läheb asi jaburaks kätte. Ja see piir on ületatud, kui puhtalt õlivahetuse eest küsitakse 250-275 eurot.
Samas eelpool toodud Octavia hoolduse hind Auto100-s on täitsa ok.
Ka õli hind 12-13 eurot esinduses on ok. Aga kuidas see õli järsku 25 euro peale läks?
grigoori
23:22 20.06.2019
_Aga jah, lollidelt tulebki raha ära võtta._

See on tüüpiline vaese inimese jutt.
Mind absoluutselt ei koti, kas õli liiter maksab 5 või 50 eurot.

Kotib mugavus või õigemini selle puudumine.
Viin auto esindusse, saan asendusauto, tehakse servis, saan auto tagasi ja sõidan edasi. Ei pea pead vaevama, kui palju nüüd selles hinnas "õhku oli" ja äkki Stjopa oleks odavamalt teinud.

Aga kus sa seda 200 eurot tund välja lugesid? Funktsionaalne lugemisoskus tuleks kasuks, ei pea suvalisi väiteid tõe pähe võtma.
Aulux
03:31 21.06.2019
Grigori sul väga õige suhtumine. Ei ole vaja osta uut autot, kui esinduse hoolduse hind käib tasku peale.
carsil
11:43 21.06.2019
grigoori - enamus Eesti inimesi ongi vaesed.

Foorumi eesmärk on kasulikku infot jagada ja asjadest aru saada. Sinu seisukohast saime juba aru esimest postitust lugedes. Maksa pealegi 50 euri õli liitri eest ja pea ennast rikkaks. Mida kasulikku me selle teadmisega peale hakkame?

200 euro arvutus on eelpool välja toodud. Lükka väide oma arvutusega ümber siis.
Funktsionaalne lugemisoskus tuleb tõesti kasuks :)
Õlinina x
14:44 21.06.2019
Kogemuste põhjal ongi nii. Tuleb töösid teostama 5 aastat vana saksa premiumauto omanik. Oma odavad hiina jupid on ka kaasas sageli. Kõik jupid tahab ka tagasi, äkki midagi jäi tegemata. Nutab ja kaupleb arvet vähemaks, raha polevat. Samal ajal on rind kummis kui uutest skodadest mööda kõnnib, et odav rämps... Ise jube tegija vend teistpidi kuigi töötajad hoiavad naeru tagasi. Tuleb uue skodaga vend. Vislab auto hooldusesse, võtab asendusauto ja laseb kõik ära teha mis vaja.

Vaest inimest näeb tänaval vanema saksa luksusautoga sõitmas. Rikas sõidab mistahes uue autoga. Ja vahetab selle kogu aeg uuema mudeli vastu. Samas elavad vaesed täiesti omas müstilises maailmas kus pidevalt sisendavad endale kui kõvad vennad nad on. Aga oleks neil raha oleks esimesel võimalusel uue auto roolis. Nad ei jaksa oma autosid isegi hooldada.
grigoori
15:47 21.06.2019
@ carsil

No tule taevas appi! Kas elementaarne lugemisoskus on kadunud??

Tsiteerin karoqqqi:
_275 eurot? Nojah, Kodiaq on ju ka kallim kui Karoq :)
Liitri õli hind on alla 7 euro. 5x7=35 eurot õli, lisaks õlifilter ja kork - kõik kokku hind suurusjärgus 50 eurot.
Nagu juba ütlesin, siis tootja näeb ette salongifiltri vahetuse 60000km või 2 aasta tagant. Aga ok 10 eurot salongifiltri eest juurde.
Õlivahetus + ülevaatus võtab aega ca tunni. Seega töötunni hind tuleb ca 200 eurot? Päris karm._

Ja nüüd tsiteerin iseennast:
_Mobil Super Formula V LL 5W30, liitri hind 25 eurot. Kokku 125.
Salongi filter 42
Õlifilter 18
Tööraha 90_

Jumalauta.
grigoori
15:54 21.06.2019
Mõtlev inimene küsib peale autohinna esindusest ka ihoolduskuud teatava läbisõiduni ning analüüsib, kas ta eelarve võimaldab kõike seda endale lubada.

Mittemõtlev läheb ostab viimaste veeringute eest auto ära ja siis avastab, et autot peab ka hooldama. Ning algavad jutud "hinnas palju õhku sees".
skoodasõber
16:03 21.06.2019
Nujah, õli ja hooldus kallis (või kallimaks kruvitud viimasel ajal), aga mis selle vastu aitab? Ühesugune kirves ju kõikides skoda esindustes. Võtad oma plänni ja b varuosa õlifiltri kaasa ja lased need paigaldada? Viimane kord uurisin seda salongifiltri 15000 järgset vahetust - olevat tehase poolt tingimusi muudetud ja keelduda ei saavat....

Mis on head nipid legaalselt hoolduse pealt kokku hoida?
grigoori
16:23 21.06.2019
Uurida näiteks Läti esinduste hindasid kuskil Cesises või Valmieras.