Mureallikaks siis mb c200 w203 2,2 2001 diisel.
Ei teaga kas probleemiga on seotud ka see fakt aga käisin
Just autoga plokikaane tihendi vahetusel ja peale seda auto ei
liigu enam nii nagu enne.
Enne remonti oli start sujuv ja liikus mõnusalt koha pealt
Minema nüüd aga esimesega jõnksutab täiega.
Ei tea jas see loeb ka,et auto oli lahti võetud mootoriga pea kaks
nädalat.vahepeal käis plokikaas lihvimises ja ära vahetati nii plokikaane tihend,
Klapikambrikaane tihend jaklapisääre tihendid.hiljem kui diagnostikat tegid mehed
siis vahetati ära ka õhulugeja.
aga ei liigu enam nii hästi...ristmikutel foori taga liikuma minnes
Pidevalt sureb välja.kui juba kolmanda käiguga sõita siis probleeme pole
130ni proovisin kiirendada ja ilusti astus suure kiirusega.
Remonditöökojast öeldi,et nemad ei oska midagi teha,nende süül see ei tekkinud ja saatsid mind diiselabc töökotta diagnostikasse kus võimsam aparaat ja kus ka midagi ei leitud paha
Aga jõnksutamine kestab.
Mida edasi teha
Palun andke nõu.
Silberautosse tartus ei julge viia enam...paar aastat tagasi otsiti seal 5 tundi viga ja soovitati paagisisesed pumbad koos anduritega vahetada ja ei suudetud tuvastada,et praak kütusefilter lasi õhu küttesüsteemi sisse.
Lisasin mootorile 100 ml stanadyne diislilisandit remondimehe soovitusel aga peale seda hakkas musta välja ajama sumpast kui kaasi anda
Vahetasin ka mootori õhu filtri ära ja täna ka kütuse filtri aga jõnksutamine kestab ja pöörded kõiguvad,isegi koha peal seistes vaba käiguga
Umbes 5 sekundit töötab ilusti ja siis lähevad pöörded nii madalale,et peaaegu sureb välja ja siis jälle korras ja nii kogu aeg
Kütusefilter vahetatud aga see midagi ei muutnud....ikka jukerdab madalate pööretega.
Kas keegi oskaks seletada kus see minu diisel mersul asub selline asi nagu drosselklapp
ja kas nende agr/egr puhastamine ka võiks aidata minu probleemiga
premium performance boss väidab,et nemad pole seda probleemi tekitandud....
ütles ,et see on vana auto ja brobleeme ikka tekib ja minu väide,et nad midagi valesti tegid on alusetu...nemad lihtsalt võtsid plokikaane maha lasid ära lihvida ja igasugu uued tihendid vahele ja tagasi kokku jälle
nad kontrollisid oma diagnostika aparaadiga ja ei leidnud mingit viga kuigi tõdesid,et mingi jama on ja nad ei suuda selle põhjust leida tegid proovisõite ja leppisid siis kokku aja ja saatsid siis mind sinna diiselabc meeste juurde,et neil on võimsam diagnostika masin....äkki nemad suudavad jama tuvastada
veider oleks nende juurde minna viga otsima kui nad eelmisel korral ei leidnud
...ja lõpuks mingi suvaline nurgatagune töökonda avastab ikkagi et kett on valesti peal.... aga ennem käid 5 kohta läbi ja kulutad asjatult raha. Pahad asjad on sellised vead. Enam kui kindel, et midagi laoti valesti kokku. Vana auto küll aga enne remonti ju viga polnud ja peale remonti ei sõida enam.
...aga ma ei suuda tõestada,et keegi vea tegi...öeldaksegi lihtsalt,et vana auto,juhtub
käisin paar aastat tagasi silberis kontrollis miks auto lihtsalt välja surem kiirendusel ja seal ei suudetudki peale 5 tundi vea otsimist kindlaks teha muud kui,et paagisisesed pumbad ilmselt,vahetus u 1000.-
paar päeva hiljem siis tegi seesama "nurgatagune tüüp" kindlaks läbipaisva vooliku filtri ja mootori vahele ühendades,et õhk tuleb sisse mootorise ja uus filter mis vahetati mõned päevad tagasi on praak,uus filter peale ja korras...
nii palju siis uhketest diagnostika seadmetest
mine näiteks silberisse kindla tellimusega- kontrollida üle ketimärgid. kui saad vastuseks, et korras, tuleb järgmise sammuna järgmist veakohta otsida. niimoodi foorumis sihitult lahmides ei saa teda korda.
Käivitus ei ole näitaja. Mõned aastad tagasi juhtus sama naabrimehe Audiga, rihm oli 2 !! hammast valesti, aga käivitus ilusti, kohapeal käimine ok, aga kiirendust polnud, väga unine. Sõitis ka nii paar nädalat, enne kui keegi otsustas vaadata äsjapaigaldatud rihma märke. Omast kogemusest võin öelda, et Alfa V6 käivitub ka väga hästi valesti paigaldatud rihmaga, aga enne 3500rpm on jõuetu.
Kui sa niigi käid juba ühest kohast teise ja tahad kõiksugu asju vahetada- lase esmalt märgid üle vaadata, nagu eespool öeldi.
oli ka tuttaval ühe teise margiga jama peale rihma vahetust. käivitus ilusasti kuid minek polnud enam see. käis mitu korda uuest,vastus kõik korras,siis soovitasin ka suvalise juurde minna,tulemuseks ühel nukkvõllil 1 hammas nihkes ja kogu lugu. ja see rihmavahetaja ikkagi ei tunnistanud lõpuni oma viga
kui oleks, kui poleks... saa ükskord aru, et foorumis ei saa autot korda mingite oleksite ja poleksite baasil. kui kisuti mootor laiali, siis järelikult midagi läks valesti kokku tagasi.
Ok,silberisse aeg broneeritud.
Äkki keegi ütleks kaua sellega aega võiks minna ja mis kõik maha võetakse,et seda keti jama selgeks teha ja millised tihendid selle töö käigus välja vahetatakse
Kas ka klapikambri kaane tihend kuigi too on vaid paar nädalat vana
Ok,tegelikult ma ei tahtnud teada palju see tihend maksab vaid kui palju seda mootorit laiali kisutakse,et kontrollida keti asetust
Palun vastake ainult need inimesed kes tõesti tunnevad,et nad võiksid lihtsalt oma teadmistega aidata minusugust huvilist ja ei pritsi kohe asjatundmatu küsimuse peale sappi...ma usun,et siin foorumis ei saa vastamise eest keegi palka ja kedagi ei sunnita midagi kirjutama aga kes tunneb et
võiks midagi halba öelda siis üritage vait olla. Aitähh
Pakkusin kiir korras seda probleemi 100% ei ole kindel kas antud mootoril on IMA pihustid või mitte, seda saab arvutiga vaadata. See ei anna veakoodi, kui on valesti, lihtsalt mootor ei pruugi korrektselt töötada, enamus ajast ei pane klient seda tähelegi, kuid küttekulu võib suurened ja must suits, jõukadu jpm. Laiv datast või spetsiaal funktsiooni all õige arvutiga saab näha, mis kood mis silindri alla kirjutaud on ja seda saab kinnitada lugedes visuaalselt pihusti pealt koodi.
mõtlesin ise täpselt sama,et pihustid ei pandud oma vanadele kohtadele tagasi.ei hakanud seda varianti siin pakkuma,kuna ei tea täpselt selle mootori pihustite eripära.
ja ega seegi võimatu pole, et esimene "remondi" töökoda kakkus kõik pulkadeks ja ladus pihustid ka suvalises järjekorras tagasi jne. Silberauto peab vea leidma ja kui põhjuseks ongi eelmisest remondist tingitud apsakas siis peaks pm. silberauto remondi sulle korvama, kuna viga oli nende põhjustatud. Aga ootame kõigepealt tulemuse ära :)
Nonii...silberis siis käidud nüüdseks kaks korda ja mis selgus...
Esimesel korral tehti diagnostika ja ei avastatud midagi
Leppisin uuesti aja ja järgmisel korral võeti ette keti kontroll ja pihustid
Kett oli peal nagu peab ja pihustitega ka enam vähem...üks pihusti oli teistest veidi nõrgem aga normi piirides nagu stendis selgus.
Ka seda öeldi,et sellel mootoril pole oluline pihustite kindel asukoht.
Kui asjad kokku pandi siis tehti proovisõitu ja rääkis tööline,et nagu parem veits ,et peale käivitust pöörded kõiguvad üles ja alla u neli korda aga hiljem kui mootor soojaks läheb,et siis kaob nagu ära...pidid homme hommikul külma mootoriga ka proovima,et mis teeb aga,et ei oska muidu muud midagi öelda...
Huvitav kuhu ma edasi peaksin pöörduma kui isegi nemad ei leia probleemile lahendust...
Kokkuvõttes ei selgunud ju midagi...
Pakkusid välja paar oletust veel,et generaatori sidur pidi kinni olema...äkki see või siis äkki on pöördklappidest mõni kinni jäänud...äkki seal viga
Masendus tuleb peale...
Noh on ju veel olemas Goldauto ja Platinumauto... Egas midagi, võta jalad selga ja lepi Roosna-Allikusse aeg kokku. Sinna saabuvadki need Mersud, mis Silberis välja prakeeritakse.
Sama jah...hetkel oli info,et ehk egr klapi või egr klapi juhtmooduli viga
Et kui voolik küljest siis töötab korralikult aga ei tea mis põhjustab seda et klapp läheb segaseks ja sõidab edasi tagasi...
Kogu see info egr anomaalia kohta tuli otse tartu silberautost
Pihustite näidud on lubatud piirides aga nad ei osanud öelda mis seda jama pòhjustab...diagnostika seda ei näidanud
Aga nad arvavad,et egr on süüdi selles pöörete kõikumises ja mootori jõu kaos
Muide....silberist öeldi,et kui egr vaakum voolik küljet ära võeti ja juhtmoodul ka juhtmest lahti siis töötas auto korralikult...nad proovisid isegi enda uut juhtmoodulit aga see ei muutnud midagi,egr käis ikka vahetpidamata kinni ja lahti.
Aga nad ei osanud öelda mis seda põhjustab...arvuti seda viga ei näita neil
Silberauto mees näitas mulle ise oma näpuga ,et ma ise võin ka proovida,et kus on see egr klapi vaakumvoolik ja otse egr klapi all mingi must jublakas kuhu juhtmed sisse jooksid alt....et sealt ka välja ja siis töötab auto ilusti....aga see pidi veateate ka viskama sisse(mitte salongi displeile)
Saa valida Automatic, Automatic OFF with AC OFF, OFF. Vali OFF ja vaata kas tühikäik muutub paremaks ja vaheta ära generaatori otsaratas/leevendi kui sul see kinni!
Muide täna just sain kätte uue geneka siduri
Silberautost öedi,et see suht kinni ja poob aga nad arvavad,et see ei tohiks põhjustada neid pöörete kõikumist
Aga äkki seletad mis selle heater boosteri ülesanne on ja mis selle tundemärgid on kui see ei toimi korralikult
Sellel vanal mersul on suht savi kas pihusti koodid klapivad või mitte.
Mingi ajaga loeb korrektsioonid nagunii paikka.
Olen peale ladunud kuus pihustit kus kõikkidel on uued otsad ja mõnel magnetklapp vahetatud. Sellest peal olevast koodist pole nagunii enam suuremat tolku.
Masin käib ilusti, ei mingit kõikumist ega muud anomaaliat.
Geneka vabajooksusidur ise ei põhjsuta kõikumist, aga võib seda võimendada küll. Vaheta ära, on kasuks ka genekale.
Kas sisselase läbi käib?
Elektrilise soojendi võid välja lülitada küll - peetis säärane oskab koostöös jäiga genekarullikuga mootorile perioodilist koormust tekitada küll, mis omakorda tühikäigupöördeid loopima hakata võib. See pajebenn on kusagil paisupaagi juures - sinna lähevad sisse jahutusvedeliku lõdvikud, jämeda voolu kaablid ja juhtvoolupistik. Kui viimase välja tõmbad, peaks tellis surnud olema.
Proovisin selle heater boosteri välja lülitada ja ka õnnestus aga kasu null...hakib ikka täiega...vahel tundub,et läheb hullemaks
lähipäevadel vahetan selle geneka siduri ära....vaatab siis ka on sellest abi
Mingi vända või nuka andur võiks teha midagi sellist. Esimene töökoda lõhkus igatahes midagi muud ka kõigele lisaks ära. Diagnostika peaks ju ometi näitama seda kõike. Müstiline on muidugi see, et esindus ei leia viga ja diagnostika ütleb et kõik on korras.
Müstika jah...praeguseks on kolm eri firmat diagnosti teinud aga mitte midagi pole muutunud auto töös
Kas nukvõlli anduri vea puhul auto üldse tööle läheb...minu isend käivitub probleemideta
kui nuka ja vända andurid annavad aeg ajalt erinevaid signaale, siis taolised kõikumised toimuvadki. see probleem on paljude autode puhul sarnane. üldiselt peaks korralik diagnost sellised anomaaliad välja tooma, sest kõiksugu signaale on võimalik arvutis näha.
Mina soovitaks Tallinnas Lesven OÜ-sse pöörduda. Minu autol leidsin nad 1h-ga vea üles. Enne seda käisin kahes kohas diagnostis(1 neist oli Ülemiste Silberauto).
Viga oli selline mis näitas end väga korraks ja kergelt seda leida ei saanud.
+ Lesvenil on päris kõva kogemus mersudega.
Kui hakib, siis ei näe pöörlemist. Kas kõik need 3 "diagnostikut" on öelnud, et auto on korras? Kui viga ei suudeta diagnoosida, siis mille eest nad raha küsivad õigupoolest.
Kõlab kangesti sedasi, et esimene töökoda suutis midaai ära lõhkuda - on selleks siis mõni andur või juhe ja nüüd kord on viga ja kord ei ole.
Jaa....silberautos kontrolliti ketti asetus ja võimalik väljavenitus üle...korras
Seda nimetavad diagnostika profid vea otsimiseks ja sellele kehtestavad ajatöö tasu
Kolme erineva koha diagnostika tulemused on erinevad.
Esimene koht on premium performance ja kui ma neile ütlesin,et ma tõin teile täiesti töökorras auto siis nemad mingit viga ei tunnista vaid võtsid ründava hoiaku,et ärgu ma tulgugi neid milleski süüdistama -see on vana auto ja paljugi võib midagi rikki minna ja ära laguneda,tegid siis "tasuta" diagnosti,et viga leida aga nende masin polevat küllalt võimas keerulisteks jamadeks ja leppisid seal lähedal asuvas töökohas aja kokku spetsidega järgmiseks päevaks.
Teine koht oli siis DiiselAbc seal lähedal...tehti ka seal suur diagnostika aga midagi ikka ei avastatud...sõideti isegi pool tundi linna peal ringi...tulemus -anna aga rohkem kaasi ja küll läheb,et see diisel mootor tahabki suuremad pöördeid kui 2000.küsisin kas tema meelest on auto korras ja kas tema näiteks julgeks selle autoga välismaale minna...tema vastas mõlemale küsimusele jaa.
Kolmas koht siis oli silber kus auto oli kaks päeva ja kust ma lahkusin samas olukorras autoga ja kergema rahakotiga....
Võiks ju arvata,et silberautos on mersudele mõeldes parim tehnika....
Nuka anduru kohta ma küsisin sealse spetsi käest,et kas korras,et tubdub imeliku välimusega sealne pistik aga tema ütles,et korras
Juhtsolenoidi voolikuid juba proovisin vahetada,see tulemust ei parandanud
Puhusin ka seal solenoidi taga asuva filtri läbi see ka asja ei muutnud
Hetkel egr klapil voolik küljest ära ja töötab ideaalselt kuigi tundub minek väga uimane
Kas see ülevaatusel ka näitudes kajastub ma mõtlen heitgaaside mõõtmisel
Kas minek muutub uimaseks peale mõningast rahulikul režiimil sõitmist?
Heitgaasitest võib, aga ei pruugi paigast minna. sõltub ju sellest, mis Su pajal viga on, eksole.
Ikkagi - kas autoga sõites sisselaske- ja -pritserõhud püsisid, drosseli avatust loeti korrektselt ja EGR toimimist ka nähti? Võllide pöörlemised olid sünkroonis?
Palju on pihustite korrektsioon?Üks enesest lugu pidav diagnostik peaks neid asju muidugi oskama vaadata, aga mine tea. seni ju pole keegi viga leidnud - kõigi arvates on asi korras ja Sinul lihtsalt luulud;)
Küsin veelkord: kas sisselase on puhas? Kas pöörisklapid on eemaldatud? Kas nende ajamimootor on küljes või eemaldatud?
Sisselaske puhtust pole keegi kontrollinud
Pöördklapid olemas ja selle siibri mootor ka küljes
pimedaid ette pole pannud
Sulle teadmuseks,Kahjuks pole need minu luulud...silberauto tehnik tegi ka proovisõite ja tunnistas,et probleem on olemas aga nad ei oska öelda mis seda egrile põhjustab
Eile ütles üks tuttav mehaanik,et raudselt on viga tehtud esimeses kohas ja vaakumvoolikud
On kindlasti kuskilt valesti tagasi pandud.
Uimane on mootor siis kui egr vooliku lahti ühendad
Aga tagasi pandes on tõmme hea
Kahju,et mootor ei tööta korralikult
Kas Sul juhtub olema salvestus vms tõendus selle ausa ülestunnistuse kohta: "...probleem onolemas, aga nad ei oska öelda, mis seda egrile põhjustab..."
Ma kaldun arvama, et nii Silberauto juhtkonnale kui Sindelfindeni tehase ülemistel korrustel istuvatele härrastele võiks see asi huvi pakkuda.
Ma udupeenelt vihjasingi, et kui viga on reaalne ja ilmnes peale kohas A tehtud mootoriremonti, siis paraku seisab laiba kõrval just A, verine nuga käes ja tal on kuratlikult keeruline tõestada, et tema seda nuga veel elavasse rümpa ei susanud;)
Tahmast ummistunud sisselase ja mõni kinnikiilunud pöörisklapp oskab palju paha teha. Kui kaas lihviti, pidi SLkollektor küljest käima. Mida nad ütlesid: palju tahma oli ja kas nad said selle kätte? Miks nad klappide eemaldamist ei pakkunud - see on paljusõitnud CDI-mootoritel väga tarvilik ettevaatusabinõu. Eriti, kui SLkollektor on plastist. Kuigi sel peaks olema metallist.
nad ei kõssanud mitte ühtegi sõna selle sisselaske klappide olukorra kohta...kui mina ütlesin,et mida siin tehtud on,et masin enam ei tööta siis selle peale väitis boss,et tema tööline ei teinud midagi muud kui võttis mootori lahti lihviti kaas ja klapipesad ära ja siis tagasi kinni...kogi lugu nende poolt
silberauto töölised oleks autot seal peale kahte päeva veel vast nädala hoidnud ja katsetanud asju aga mul hakkas juba rahakotile see mitte millegi leidmine...
lubasin uue aja panna tulevikus
kas näiteks mittetöötav pöördklappide liikumise mootor või kinni kiilunud klapp ei oleks nähtav diagnostikas
täna andis auto jahutusvedeliku kriitilise piiri hoiatuse....huvitav kas see on ka seotud viimase remondi ja sealse jahutusvedeliku süsteemi pesuga,et vedelik kuhugule kadunud on....
mida kuradit!!!
selline siis näeb välja minu auto jahutusvedelik...ja premium performancist öeldi veel,et nad vahetasid autol jahutusvedeliku ära ja tegid läbipesu korralikult
Masendav....ja ma lihtsalt viisin töökorras auto sinna tihendi vahetusse...kulutasin pea tonni,et
Ikka kuiv mootor oleks ja auto eluiga pikendada....niipalju siis perega pulmareisist saaremaale
Kas sa ikka paberi said, vahetatud jupid ja tehtud tööd ? Kui paber taskus mine küsi lahendust ja kui ikka eitavad ja raiuvad et pole süüdi, anna asjale ametlik käik. Siin riigis hakkavad asjad siis alles liikuma ka kaamera uksetaga ja asi teles. Tarbijakaitse oskab kindlasti aidata. Kui aga paberit ei ole siis... Väga kurb igatahes. 1000.- eest oleks sellele mootorile kap. remont juba tehtud ja asi oleks nagu antsu viiul. Paraku keerasid mingid sossepad korraliku s_ta nüüd kokku ja sellepärast oled oma aega ja närve ja ka lisaraha kulutanud.
Kõik arved on paberil olemas ja ka need arved mida ma olen kulutanud teistes firmades viga otsides
Arvel kirjas ka,et plokikaane lihvimine,survestamine jne huvitav kuhu siis jahutusvedelik kadus ja õli asemele tuli ja kas plokikaane tihend jälle pees
Mootoriplokis on ka võimalikke vedelike segunemiskohti. Kui tüübid kaanelt konkreetset viga ei leidnud ja tuimalt kokku ladusid ilma hoolikalt järele mõtlemata, siis palju õnne neile nüüd selle sita söömisel!
Kindlasti hakkab ta tagasi ajama...juba algul kui ma väitsin,et tõin töötava mootoriga auto
ütles ta nägu naerul,et see pole meie viga....vana auto,ikka laguneb midagi
Kui paberid olemas siis mine räägi ja äkki pakuvad ise lahendus, kui eitavad ja ei tahagi lahendust leida anna asjale ametlik käik. (tarbijakaitse ja ekspertiis) See on hea, et ka silberauto paberid olemas, saab ka selle kahjunõudesse anda. Seadus ja õigus praegu 100% sinu poolele. Nõuab küll asjajamist aga enam kui kindel, et saad "võidu". Võibolla piisab sellest kui tarbijakaiste võtab nendega ühendust ja need sossepad saavad aru, et asjal on ikka tõsi taga.
Kas viga on nüüd plokikaanes, tihendis või plokis endas.
Need summad ei ole tühised ja aega on kulunud väga kaua. Kui asja oleks kuskil nurgataga mustalt aetud, ehk pabereid ei ole siis oleks teine teema muidugi. Kindlat meelt ja külma närvi !
"Kuna me oleme juba niivõrd palju kahju kannatanud, ei saa me seda asja enam pooleli jätta "
silberis tuvastati näiteks,et pihustite alla olid pandud tagasi sama vanad seibid-peaks ju tegelikult panema uued kui lahti kiskuda...selline töö kvaliteet siis
16 aastat vana Mercedes ja teie räägite tarbijakaitsest või kohtust? :D edu. Üsna võimatu ju ära tõestada, et viga just kindlasti remonditöökoja poolt tekitatud on, mitte vana auto kulumisest. Vähemalt kohtus lihtsalt väidetega ei jõua kuskile ja vaevalt tarbijakaitse parem on, sest tarbijakaitsel sisuliselt võimu ei ole, eriti kui kohtuga võrrelda.
Inimesena saan murest aru jah, aga ikkagi tundub see plaan ebareaalne.
Sul hea ilkuda jah,et vana auto aga see me pere ainuke liikumisvahend ja raha pole uue soetamiseks...ja kui kulutada pea tonn remondile ja siis sama õliga seotud jama on siis see viib masendusse
mida te jahute, suure tõenäoseusega andi õliradikas otsad ja see ei puutu eelnevatesse remontidesse mitte kui kuidagi, aga kõik siin foorumis on oletused ja heietused
Küsin nii,et kui plokikaas maha võtta siis ju peab selle õlijahutus radika ka maha võtma ja kas siis peab hiljem tagasi pandes ka uue tihendi panema...
Kas pole siis võimalik,et tihendi vea tõttu võiks õli sattuda jahutusvedeliku ringlusesse
enam ei ole mõtet heietada ja oletada, et kus, kas ja võib olla- õli on süsteemis ja selle põhjus tuleb üles leida. elad mõnda aega säästurežiimil ja sööd kiirnuudleid või lükkad auto vaikselt autojärelmaks24 abil maha ja saad ehk selle tonnigi tagasi, mis remondile kulus ning ostad saadud raha eest natukene mõistlikuma auto. mersud on siiski rikastele mõeldud.