Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Skoda Kodiaq

alen82
01:09 09.06.2017
Ei leidnud kahjuks auto24 foorumitest teemat Kodiaqi kohta. Endale jäi ta silma juba veebruaris. Nüüd on see auto kodus. Tasus oodata. Kui kellegil küsimusi, siis heameelega vastan.

Muudetud 09.06.17 01:12

To alenike
07:22 09.06.2017
Ehk sul tasus jah ära. Mul pole sooja ega külma sellest karust.
.
07:23 09.06.2017
käisin küsimas ja lubati tellimus täita 8 kuu pärast s.t. 8 kuu pärast on auto kohal. Iseasi kas see mul siis enam meeles :)
Nõudlust paistab olevat
loomsus
09:14 09.06.2017
Millise võtsid ja miks? Palju maksid ja palju letihinnast soodust tehti? Kas myygimehed DSG kohta ka midagi rääkisid ja selle sobivusest näiteks haagiseveoks? Mis on lisad, ms nyyd arvad, et oleks/poleks pidanud võtma?
v_
09:50 09.06.2017
Tahtsin ka aga normi varustusega 4wd 2.0TDI isend ligi 40k. Sama raha eest saab uue länkari juba. Tegin proovisõitu 36k maksva Kodiaqiga ja häiris ehk kõige rohkem natuke suurem müra. Sõitsin autot vaatama Passatiga ja vahe oli natuke tunda. Muidu tiptop auto. Suur 8" ekraan ja Smartlink. 1000€ müraisolatsioonile ja auto on vaikne nagu Bentley :) Blankudest isenditest ei oska midagi arvata. Sai siin ühte 2wd pilli ka vaadatud, jättis natuke kusise mulje aga hind oli ka kõigest 28k-i. Samas sõidetud siin Ateca jms siis Kodiaq tundub antud raha eest kõige rohkem autot. 32k Atecal polnud isegi navi. Mingi pisem vanakooli ekraan. Tegi natuke kurvaks, et sellise raha eest saab nii vähe. Aga noh palju parem ikka kui blank Audi Q3. Minu arvamus on selline, et kui alla 30k autot valida jääks liistule Nissan Qashqai. 25 tuhande eest on juba Qashqail päris korralik varustus üljes, diiselmootor, aut. kast, navi, panoraamkatus, 360 kraadi kaamerad jms nänni küljes. Kui üle 30k siis Kodiaq. Kodiaq on praktiline ja kvaliteetne. Odavama otsa masinad on kahjuks haletsusväärselt paljaks kooritud varustusest. Kuna mul on kindel nimekiri varustusest mis peab autol olema ja iga uue autoga see kasvab. Nagu tänapäeval juba tavaks on tagumistel ustel kõvat plasti. Autole on võimalik paigaldada ainult tehasepoolne elektriline kärukonks.
kristlane
10:31 09.06.2017
kui selle raha eest saab vabalt länkari miks siis neid ei ole linn täis odavaid länkareid
v_
11:01 09.06.2017
Huvitav lapsemeelne loogika, et kõik sõidaks länkariga? Eks siis mõtle miks kõik ei sõida? Hinnakiri on Elke auto kodulehel üleval kui googeldada oskad... Ma arvan, et kui länkar oleks isegi veel 10k odavam ei oleks ikkagi kõik inimesed valmis seda soetama. Põhjuseid on palju ja mõni lihtsalt ei soovi sellist autot omale olenemata selle auto maksumusest.

Landcruiseri hinnad algavad 38620€-st. 44000€ eest saab Luxury versiooni millel on küll 2.8 diisel, 130kw ja automaatkast jms aga varustuse poolelt pole isegi isetumenevat tahavaatepeeglit. Võrdluseks mu praegusel autol on küljepeeglid ka isetumenevad.

Kui võrrelda odavama otsa Länkarit vs Kodiaqi siis see võrdlus oleks nagu võrrelda vana Lembitu allveelaeva tänapäeva moodsa tuumaallveelaevaga. Üks on ikka korralikult pudi padi täis, teine on lihtne auto.

Samas neil autodel on klassivahe. Länkar on suur ja jõuline. Sellega võib tõmmata 3000 kg haagist. Kodiaq 2.0TDI 4x4 tõmbab 2500kg max tehase andmete järgi. Tegelikult võimas saavutus sest uue Volvo XC90 D4 Kinetic AT8 ei luba tehas üle 1800kg taha panna. Selleks, et V90-nega natuke raskemat haagist vedada tuleb D5 mootoriga isend muretseda.
AntiOpel
11:09 09.06.2017
Sest mitte keegi, kes endale Länkari ostab, ei taha seda planku saani. 40k eest saad sisuliselt täisvarustuses Kodiaqi või täiesti tühja Länkari. Lisaks on maanteel Kodiaq palju parem sõita, ruumikuselt väga suurt vahet pole. Muidugi, kui on vaja maastikuautot, mitte linnamaasturit, siis on Länkar ilmselge valik. Aga ilmselgelt ei osta keegi seda ka täiesti planguna.
Käisin ka Kodiaqi piilumas- täitsa mõnus auto on, kuid miski siiski ei tõmbaks teda ostma. Ei oskagi öelda, mis täpselt, aga midagi ei meeldinud selle auto puhul. Eks hind on ka...28k esiveolise eest on ikka liiga palju.
Selles klassis valiks RAV4 või Foresteri vahel ilmselt, kui valima peaks. Või ootaks järgmist kevadet, kui uus CR-V saabub (praegune poleks valikus lihtsalt tänu sellele, et on juba päris vana mudel vanakooli lahendustega).
v_
11:50 09.06.2017
Olen sõitnud ka uue hübriid RAV4-jaga ka. Eelajalooline automaatkast vahetab käike nii, et pöörded lähevad 3+ tuhande peale ja siis vahetab jõnksu tehes käigu. Küsisin müügimehelt miks nii, et kas autol on midagi viga. Ütles, et siis on auto vastupidav kuna vanakooli kast.

Mind häiris varustus ja palju muud. Lisaks 7" ekraaniga Toyota Touch jääb VAG 8" ekraaniga Smartlinki funktsionaalsuses alla. See on nüüd uus asi. Varasemalt olid neil peal päris juustud 4" ekraanid, mille funktsionaalsus oli eelajaloolistele navidega võrreldav. Praegu ka vist pakutakse neid põhivarustuses.

Üleolev suhtumine Nissanisse müügisaalis kui mainisin, et Nissan Qashqai CVT vahetab käike paremini ja on vaiksem. Ma ei tea, aga mulle tundub, et müügimehed ei tohiks eelarvamuste põhiselt konkurente maha ei tea. Las see jääb ajakirjanike ja muidu lobisejate tööks. Igal juhul kokkuvõtteks sain negatiivse kogemuse.
AntiOpel
12:39 09.06.2017
Huvitav, hübriidil on ju CVT kast, see ei tohiks mingeid jõnkse teha...pigem on sel kastil mingid probleemid. Samas Multidrive kastiga (kah CVT) sõitis RAV4 bensukas küll väga mugavalt.
v_
13:13 09.06.2017
eCVT peaks olema natuke eripärane lahendus hammasratasülekannetega, pole tüüpiline rihmaga ülekanne. Ei oska kommenteerida kas autol oli mingi probleem või mis iganes. Igal juhul müügimehed eriti sellel teemal rääkida ei soovinud. Mis mul muud üle jäi kui uskuda, et asi nii toimibki ja tegu on ülimalt vastupidava lahendusega.
Lungu
14:03 09.06.2017
Varustus ja varustus. Natsa imelikud minu meelest, et panevad madalama klassi autole nii palju varustust, et saab kallimaks kui kõrgema klassi auto. Varustuses ikka olulised automaatkast ja kliima, püsikiiruse hoidja, parkimisandurid. Turvalisus juba standardis, kõik muu rohkem edevuse poole pürgivad asjad. Länkari ja Kodiaqi võrdlema.. Mõtle, mis auto väärtus 5-10 aasta pärast. Skoda kipub varuosadeks minema, länkar parimas elueas. Prantslastest ja korealastest ei hakka üldse rääkima. Kodiaq ikka mugav SUV ja länkar ehtne maastur, täiesti erinevad asjad.
Margit63
19:15 09.06.2017
Vaatan ka seda autot.
Miks plank mudel kehva mulje jättis? Kas auto juhtimisomadused ja roolimine on kehvemad täislisadega auto omast?
To margit
20:05 09.06.2017
Aga otse loomulikult. 4wd vedrustus on parem. Võimsamate mootorite dünaamika parem. Mugavus parem. Hiljem müüa parem.
Vänto
20:31 09.06.2017
Ma ei suuda ära imestada kodamike üle, kes autot ostes juba mõtlevad, et kuidas pärast müa on. Iga paari kuu järel vahetate auto välja? Rikkad rsk. Teemasse ka. Kodiaq on kole ja ikka lollilt kallis kast.
selgeltnägija valerka
20:44 09.06.2017
Vänto (registreerimata) - ei ole kalleid asju vaid on vähe raha!
To margit
20:47 09.06.2017
No tänapäeva autosid pole mõtet üle viie aasta pidada, kui sõidad 40 000 km aastas. Hakata seda praak volkswagenit viie aastasena remontima. Sry ma pole nii rikkas. Parem liisin uue ja kprraliku.
AntiOpel to Vänt-o
22:22 09.06.2017
Loll kast...no sina oled seljuhul lihtsalt loll.
Auto järelturu väärtus on väga oluline näitaja. Tean päris mitut inimest, kes on ostnud endale uuena odava mingi Chevroleti või Dacia ning liisingu lõppedes nutavad, et keegi ei taha normaalse hinnaga osta ja ükski esindus ei paku ka normaalset hinda. Sellepärast tulebki pisut ette mõelda, et mis siis saab, kui on soov autot hiljem mingi vähegi mõistliku summa eest maha müüa/välja vahetada. Muidugi, kui on plaan sõita 10a ühe autoga, siis pole see oluline. Aga nt liisingauto puhul on see vägagi oluline näitaja, mis juhtub auto hinnaga aja jooksul ja kui lihtne seda müüa on.
Kodanik to margit võiks õigekirja endale ka selgeks teha enne kommenteerimist.

Mis puutub autode vahetamisse, siis ise olen just sedameelt, et enne garantii lõppu vahetan auto uuema vastu välja. Miks? Sest milleks raha raisata remondile, lisaks 3-5a jooksul tüütab üks auto ära ka. :) Iseenesest ma Škoda kohta paha öelda ei saa, Superb näitas end kunagi väga heast küljest.
Sull12
22:52 09.06.2017
Antiopel- kas ostad auto endale sõitmiseks või on ainuke mõte, kuidas pärast maha müüa? See seletabki eestlase vw 1,9tdi hullust, et ostan ja siis 5a pärast leian ikka veel lolli, kes minult ostab.
Ütlen ausalt, pole ühtegi autot ostes mõelnud sellele, kuidas ma ta pärast maha müün. Kui sellele mõtled, siis saabki ju aind hall-diisel-metalliku osta. Ja ei mingit sõidurõõmu. Või mugavust või dünaamikat, sest kellele sa seda pärast müüd. Vahetan autosid keskmiselt 2a tagant ja ei pea end miskiks rikkuriks, et raha ei loe, aga osta aind järelturu hinda arvestades autot - sellest ma aru ei saa. Kas sõidad ise, või mõtled ainult järgmise omaniku heaolule?

Muidugi Kodiaqist oleme päris kaugel :) , vaatasin täna parklas kõrvalseisvat, võib panna nimetaja hall-diisel-metallik taas, ehk siis inimesele, kes taaskord mõtles, et äkki saab veel maha müüa, kui aasta pärast masendus peale tuleb.
Teema algataja
23:06 09.06.2017
Mul ambition varustusega 4x2 2,0 diisel 110 kW. Lisaks pakettile esiklaasi soojendus, metallik värv, toonitud tagaaknad. Sisu värviks valisin pruuni, mis näeb reaalses elus päris hea välja. Muidugi oleks tore elegance varustus ja 4x4, aga eelarve sellega läheks lõhki. Mootor 1,4 bensiin tundus aga kuidugi kahtlaselt väike nii suurele autole. Ambition pakettile lisaksin mõned lisad, mis algul jäid kahe silma vahele: tagatulede LED lisapakett (ca 120 eur), perepakett elektrilise lapselukkuga, adaptiivne püsikas, elektriline tagaluuk... Müra autos on olematu, ruumi väga palju. Ühesõnaga olen ülirahul ja soovitan soojalt.
To margit to antiopel
23:13 09.06.2017
Vabandust pedagoog antitiib. Telefoniga trükkimine. Aga jah nõustun, et auto üks pidamiskulude komponente on sõidugi järelturu väärtus. Kui ostad auto 16k eest ning mõne aasta pärast saad 6000 eurot või ostad 22k auto ning viie aasta pärast 13k, siis kumma km hind tuleb odavam?

Skoda skodaks. Sai räägitud ühe selle konserni tootajaga. Täna seis selline, et teenindus ei suuda enam ära teenindada. Turg hakkab neist kasutatud autode turul täis saama, mis tähendab, et aina raskem saab hiljem seda müüa. Lisaks.igasugused toredad hanked, mis ciivad turuhinnad alla.
AntiOpel to Sull12
09:36 10.06.2017
Millest sa järeldad, et ma vaid auto järelturu väärtust vaatan autot ostes? Mõte oli selles, et see on üks osa auto valimisel minu jaoks vähemasti. Ennekõike ostetakse auto enda jaoks siiski selle järgi, kuidas ta meeldib, kuid kindlasti ei saa unustada ka järelturuväärtust. Eestlaste 1.9TDI hulluse ajad on läbi- nüüd ostetakse paaniliselt Avensiseid ja mikromootoritega Skodasid. Sul see hall-metallik-diisel on ikka jube hinges? Palju sul neid olnud on juba, et pidevalt korrutad? :)
Nagu ma enne juba ka kirjutasin, siis kasutatud auto puhul ei ole see järelturuväärtus niivõrd määrav, kui uue auto puhul, seda eriti siis, kui selle uue autoga on plaan sõita vaid mõned aastad ja pärast see veel normaalse summaga ära realiseerida. Kui on soov oma 1.9TDI diisel-hall-metallikuga veereda 5+a, siis ilmselgelt pole oluline, mis järelturg teeb.
Sull12
12:01 10.06.2017
Pole ühtegi olnud, ilmselgelt alamõõduline mootor. Viimane vw oli ka vist aastal 99. Lihtsalt siin a24jas on ju nii, et kui keegi midagi küsib, siis lõpuks jõuame alati "igikestva" 1,9tdi- ni.
Miks liisingauto puhul on järelturu väärtus tähtsam, kui nn sularaha autol? Erinevatel inimestel on valulävi- kas liising või sulaost, väga erinevad. Jätad meeldiva auto liisingusse ostmata, kuna autol, mis sulle tegelikult ei meeldi, on parem järelturg ja ostad hoopis selle?
Kommentaar pole otseselt sulle, vaid üldiselt. Siis ei saaks ju valget diivanit ka osta, kuna seda pärast 10a osta-s raske müüa?
Ma just ostsin ka endale ühe parketika liisingusse, kui ma oleks järelturule mõelnud, siis oleks jah pidanud võtma mõne jaapanlase, oleks saanud 2x odavamalt ja poleks kaotanud rahaliselt. Aga krt, mina ju pean sellega sõitma niikaua kuni isu täis jälle (2-3a).
alen82
10:09 12.06.2017
v_
11:32 12.06.2017
alen82 - palju välja käisid selle isendi eest?
kodiakas kotipoiss
12:10 12.06.2017
Ega seda skodat polegi hiljem kellelegi müüa kui Vag usku inimestele keda meil õnneks jagub sest legend räägib et 1997 aasta 1.9Tdi octavia on igiliikur, järelikult ka kõik muu vag toodang olenemata aastakäigust ja mudelist.
Kui neid kaste ostetakse ning rahvas on rahul siis tuleb neid toota. Simpel.
kotipoisile
14:46 12.06.2017
usu küsimus on see ilmselgelt ainult sulle.
Sinu usk on, et Škoda on kole ja sellest lähtuvalt spämmid siin.
Ehk jõuad kunagi arenguga sinnamaale, et aktsepteerid inimeste erinevaid maitseid.
Margit63
15:13 12.06.2017
Ei ole olemas koledaid autosi,on vähe viina.
AntiOpel to margit
15:44 12.06.2017
Sama rääkis vanarahvas ka naiste kohta...
G60
23:12 12.06.2017
to: V_
1000.- € eest ei saa Kodiaq kindlasti sama vaikseks kui Bentley, see on päris selge, isegi paar tuhhi on ilmselt vähe. Väga vaikne tuba eeldab ikka hoopis teist lähenemist, mitmekihilised pakettaknad, kus kahe klaasi vahel on mingi spets kile, jäigem kere, müraisolatsioon juba mootori tulemüüril jne. Seda kõike sa Kodiaqile ei saa hiljem lisada, selle raha eest vähemalt mitte. Seal on terve hulk nüanse mida võivad sulle mürasummutust tegevad kodanikud rääkida. Heal juhul saad tonni eest 1-2 detsibelli maha aga Bentley tasemeni on sealt veel pikk maa.

Uus länkar on uimane, ebamäärane, ujuv, õõtsuv jne, seda ei saa ju sõiduautoga võrrelda. Sisediasinist, mis on kole nagu öö ma ei räägigi. Ok, Kodiaq pole ka mingi disainietalon aga regullitavate amortidega Kodiaqiga käisin sõitmas ja see on üsna sõidoauto moodi nagu teda tema kliirensi järgi saab liigitada. Erinevalt koleerilisest 140kW diislist meeldis mulle 132kW bensukas rohkem, oli vaiksem, sujuvam, kergem ja pikas perspektiivid ilmselt vähemate vigadega, kuna tal puudub Ad-Blue ja tahmafilter. Hinnavahet 4200.- € sõidaks tagasi üle 150 000km aga siis tahab juba kindlasti diisel kallimat tähelepanu.
Skoda ongi väga kole ja
23:42 12.06.2017
peabki kole olema, sest muidu ei saa ju vw ja audit müüa. Tehnikapoolest lagunevad kõik väga kiirelt ja siin küll vahet ei ole.
.................... ..
06:44 13.06.2017
Kui puudulik peab inimene olema, et hakata Škodat võrdlema Bentley`ga ? :D

Naer saalis
10:10 13.06.2017
"peabki kole olema, sest muidu ei saa ju vw ja audit müüa" väidab keegi.
Škoda müüb nagu loom kogu Euroopas.
Pole üldse paha tulemus auto kohta, "mis on kole" "ja laguneb kiirelt" :D
Paras pähkel pureda kõige targematele kommentaatoritele.

Võrdlus länkariga on muidugi sama otstarbekas kui Bentleyga. Länkar on ju sisuliselt veoauto. Olen alati imestanud, kuidas mõni on LC endale linnaautoks soetanud. Kas tal isegi mitte talasillad pole jätkuvalt?

Sarnaselt G60-ga panin tähele Kodiaqi diisel- ja bensiiniversioonide hinnavahet. Varasematel mudelitel need käärid nii suured polnud. Kas toimub vaikne diislite osakaalu vähendamine jõumeetoditega? Eesti hõreda asustuse juures ju mõttetu.
to naer saalis
10:53 13.06.2017
Skoda müüb nagu loom euroopas???

Pos Brand Apr-17 /16 Mar 2017 /16 Pos FY16
1 Volkswagen 133,366 -15.4% 1 569,265 -3.5% 1 1
2 Renault 90,219 -4.6% 3 381,864 6.9% 3 2
3 Ford 78,072 -12.3% 2 389,879 3.4% 2 3
4 Peugeot 75,143 -4.3% 6 321,242 2.6% 5 5
5 Mercedes 72,826 0.0% 5 302,324 9.8% 6 6
6 Opel/Vauxhall 70,039 -14.0% 4 343,935 -1.3% 4 4
7 Audi 69,791 -9.1% 8 288,414 -1.1% 8 7
8 Fiat 66,075 -2.6% 9 294,195 9.7% 7 9
9 BMW 63,726 -5.6% 7 282,110 3.5% 9 8
10 Skoda 56,298 -4.7% 12 230,751 3.6% 11 10

Siis esimesed 9 on nagu kõvemad loomad.
hehhee
11:04 13.06.2017
C`mon mehed, see võrdlus Bentleyga polnud ju reaalselt autode võrdlus. LC´ga võrdlus on igaljuhul OK tavainimese mõistes. Päriselt, kui paljud Länkari omanikud vajavad neid "veoauto" võimalusi regulaarselt? Eesti teed on küll viletsad, aga isegi parketimaasturist on enam kui küll 95% juhtudest.
naer saalis
11:44 13.06.2017
Mingeid nädalaülevaateid pole mõtet postitada.
Vaatame ikka aruandeperioodi kokkuvõtet:
http://www.autonews.com/assets/PDF/CA108648117.PDF

Leian, et suure kontserni odavama alambrändi kohta ülihea tulemus.
Eriti arvestades, et odavbränd polegi enam nii odav.
to naer saalis
12:22 13.06.2017
1. Esiteks sinu andmed aastast 2016
2. Turuosa 2016 4,6% 2017 esimese nelja kuuga 3,6

Vähenemine ju toimub :D

Mitte, et Skotnik vähe müüks . . . teised müüvad lihtsalt rohkem
naer saalis
12:42 13.06.2017
Saigi ju öeldud, et kokkuvõtteid tehakse aastapõhiselt.
ja kui tabelit vaatad, siis näed, et VW alambränd Škoda müüb rohkem kui mõnigi teine põhibränd.
to naer saalis
12:48 13.06.2017
Jah müübki aga et müüb nagu loom. Seda nüüd ma küll nendest numbritest välja ei loe :D
v_
13:08 13.06.2017
"Naer saalis" välja toodud ACEA statistika on autentne ja pärineb otse algallikast. Suvaliselt netisaidilt leitud andmed ei pruugi alati täpsed olla. Olge palun allikakriitilised kui mingit infot leiate ja loete. Mis puudutab 2017 esimese kvartali müügilangust siis võib oletada, et uued mudelid muudavad aasta lõpuks olukorda. Arvan, et üsna nõudlikul EU turul müüb Skoda siiski üsna hästi. Skoda kaubamärgiga 2016 müüdud ligi pool miljonit autot on EU turul väga hea näitaja. Paljud brändid nagu isegi Volvo võivad ainult unistada sellisest läbimüügist.
to naer saalis
13:10 13.06.2017
Skoda müüki võrdled Volvo müügiga. Tõesti naer saalis
v_
13:38 13.06.2017
Miks mitte? Skoda müüs möödunud aastal 588159 autot. Audi müüs 739537 autot ja VW 1,6 miljonit autot. Volvo müüs kõigest 267968 autot. Mida iganes aga Volvo kui brändi läbimüük on EU-s väike. Volvo konkureerib müüginumbrites rohkem Kia ja Mazdaga.
to naer saalis
14:08 13.06.2017
VAG grupi keskmine kate auto kohta on üks väiksemaid. Nimelt 1,9% auto kohta. Ülla ülla. Peugeotil euroopa suurim 6,5% ning Volvol suurimaid. Umbes 8%. VAG peabki oma kirste rohkem müüma, et kasumis püsida :D
maaks
14:44 13.06.2017
https://www.accelerista.com/auto/automargid-teenivad-tulu/
sealt siis Škoda müügitulu 9,6% ja VW ise ainult 1,7%
Ehk siis makstes Škoda eest täishinda saad 90,4% autot :-)

Muudetud 13.06.17 15:05

naer saalis
16:27 13.06.2017
See on tõesti fenomen, kuidas Peugeot saab sellist katet näidata, teades, millise hinnaga nad Eesti müüvad.
Samas on Peugeoti diilerite tagataskus mingi reekspordi skeem, millega autosid paberil EL-st välja ja tagasi pööritatakse.
Kirstudest rääkides, siis otseses võrdluses Peug vs VW kipub pigem esimene sinna kirstu rolli jääma :)
Vähemalt võrdluses aktuaalne 508 vs Passat B8. Kui 508-l on kate nii maru suur, hinnad nii maru all, siis tekib paratamatult küsimus, mille arvelt selline hind ja kate tulevad.
Kodiaqile pole Peugeotil üldse midagi vastu panna. Poolmaasturiks muudetud 508-t ei saa isegi neliveoga.
v_
16:36 13.06.2017
Need katte arvutused on erinevad. Antud artiklis on faktiviga ka sees, sest BMW müüb vähemalt EU-s natuke rohkem autosid kui Skoda. Olen lugenud Saksa ajakirjandusest väga erinevaid artikleid sellel teemal. Välja joonistub üks asi, mida kallim bränd seda suurem kate. Teine asi on see, et Skoda arenduskulud on madalad. Audil ja VW-l sööb katte ära suured arenduskulud. Skoda puhul kasutatakse kõike olemasolevaid lahendusi. Eriti palju nad innovatsiooni ei loo kui siis ainult vihmavarjude ja taskulambikeste näol. Jõuallikad ja elektroonika kasutatakse kõike olemasolevat VW arsenalist.
Mul on RAV hübriid
01:38 31.12.2017
Huumor, mitte jutt. Esiteks CVT kast ei jõnksuta kunagi, samahästi jõnksutaks siis ka motoroller. Pöördeid 3000+, ei tea kust sa neid nägid, sellel autol ei ole nimelt tahhomeetrit, jne, jne, ehk siis - sa ei ole kunagi selle autoga sõitnud.
.
11:19 20.02.2018
1,4 TSi 4x4 man Kodiaq keskmine küttekulu 15,8 (suurem sõit linnas ja osa maanteel) On see normaalne??
Kompuuter ei näita vigu ja tehniliselt ok.
PS
12:01 20.02.2018
Minu arvates päris ok. Peabki nii võtma. Või uskusid tehasenumbreid? Ha-ha-haaaa..

Saksa foorumist:
"15 Liter für den großen Benziner ist doch ganz gut."
maaks
13:06 20.02.2018
15 on ikka liiga palju kaasaegse auto kohta. Kui auto korras, siis pead ökonoomsemalt sõitma õppima :-)
https://www.spritmonitor.de/en/overview/45-Skoda/1575-Kodiaq
.html?fueltype=2&vehicletype=1
PS
13:52 20.02.2018
See Spritmonitor on ka kahtlane tõde. Kui valida seal mingi konkreetne auto, siis kütusekulu kõikumine eri kasutajatel on ikka päris suur.

Antud Kodiaqi puhul tuleks ikka vaadata auto suurust, nelivedu jne. Ning kui sõita siin põhiliselt ainult talvises linnas väikseid jupikesi, siis pole see 15 üldse suur number. Ega väike mootori kubatuur ja ilusad tehaseandmed paberil reaalse füüsika vastu ei saa..

koadiaq
12:23 09.03.2018
Mul on 2ne bensukas Kodiaq ja kui ikka üle paari km on otsad linnas siis palju üle 10-11 ikka ei tule. 1.4 neliveoline peaks umbes sama kulu olema (ilma neliveota on ökom, proovisõidul nägi ikka väiksemaid numbreid). Maanteelt jääb 7-8 L vahele kulu. 15 sajale on kindlasti võimalik saada, kui ei viitsi madalalt käike muudkui vahetada.
kk
09:00 02.04.2018
2-ne bensukas, 4wd, dsg, 1/2 linnas, 3300 läbisõit, keskmine 8.9l. Aga ma sõidan ilmselt keskmisest rahulikumalt ka.
kjkr
13:43 02.04.2018
eks pöördeid näeb ka telefoniga kui vastav progrmm olemas ja jubin pistikus.
Ain1232
15:57 02.04.2018
47kmh keskmine kiirus ja 8,9? Linnas siis ikka kõvasti üle 10ne
63amg
16:42 02.04.2018
väga palju sõltub ka välistemperatuuridest
turbotab
17:20 02.04.2018
Arvuta ikka keskmist kulu peale tankimist. Need ekraani näidud on nagu on. neljasilindriline linnas 15/100 on päris korralik number. Kaasaegsed v8 maasturid saavad linnas samas suuruses kuluga hakkama.
merem6rtsukas
18:26 02.04.2018
See skooda kotijätk meenutab natuke Range Rover Velar'it. Mis on muidugi hoopis teisest klassist masin. Igas mõttes.
Ehk mõni valib ka seepärast.
Aga no andke andeks 1,4 ja mingisugused mikromootorid kodiakile, mis dünaamikast siin rääkida kannatab? RR Sport vanem 3.6 200 kw ja 640 Nm. Kui remapiga järele aidata võlub sellest 750 väänet välja. Ja samamoodi küttekulu 15l/100km.
to kk
19:40 02.04.2018
Mu X5 võtab linnas 7 ja keskmine on 6. Mootorit on 240 kW. Kas maetiauto ja 1/3 läheb Skodal müüki?
to kk
19:41 02.04.2018
Onu Ott
19:06 13.11.2019
Tahmafilter, oskab keegi öelda. Millal peab vahetama.
selgeltnägija valerka
19:15 13.11.2019
siis kui tekib vajadus, samas keegi ei keela vahetada iga õlivahetuse korral
kodiaqi omanik
09:49 14.11.2019
Hetkel 130tuh kellal, tahmafiltrist ei tea midagi, pole isegi aru saanud, kui põletab, aga vb minu sõidustiili juures kuidagi eraldi põletamist esile ei kutsutagi, ma tõesti ei tea, aga siiani pole probleeme olnud. Üldse pole ühtegi garantiiasja ega probleemi olnud, piduriklotsid said vahetatud nii esimesed kui tagumised ca 120tuh peal esimest korda, väga hästi kestnud, aga see dsg ja diisli kompott hakkab vaikselt närvidele käima, see selleks, vb mu isiklik probleem.