Tervist.
Oleks seoses muruniidukiga 2 küsimust, kuna raibe ei taha käima minna enam.
1) Probleem on selles, et ketra palju tahad, käima enam ei lähe.
Aga kui sellest käsipumba nupust paar korda bensu peale pumbata, siis läheb kohe tööle, aga hästi koraks ainult, 2 sekundit umbes ja siis sureb jälle välja.
Ja nii ongi, et töötab ainult siis, kui pumbast peale pritsida ja siis ka ainult 2 sekundit.
Kuidas see muruniiduki kütusesüstem toimib ? Kas seal on mingi pump mis bena peale peaks võtma või kuidas ? Sest tundub, nagu ta ei saaks ise kütust kätte, ainult siis kui ma ise pumpan..
2) Ning mis see hall toru täpsemalt on ? See on pooleks mul seal..
Vasak ots läheb otse kütusepaaki.
Kas ta saab kütust kuidagi vaakumiga peale ja selles võib asi olla..?
Selle sama toruga imetakse paagi küljes olevast karburaatorist kütust mootorisse. Kui sa käsipumbast sisse pritsid siis pihustatakse otse torusse kütust ja masin hetkeks käivitub...aga ainult seniks, kui kütteaur olemas. Toru uus panna ja korras jälle;)
Ostsin eelmise niitmishooaja lõpus omale muruniiduki.Siiamaani on väga hästi töödanud,kuid eile hakkas jama pihta:Ei saanud mootorit tööle.Ootasin mingi aeg ja proovisin uuesti ning jälle ei saanud mootorit tööle.Siis natukese aja pärast proovisin jälle ja saingi tööle.Täna samamoodi:kord läheb käima,kord mitte.Proovisin teist töökorras süütenüünalt ja olukord oli sama.Sellest järeldan,et probleem ei ole süütenüünlas.
Niitsin muru kõrge rohu äärest ning mootori pöörded langesid ning normaalpööretele enam ei tõusnud.Mis toimub?Kütust on ja õlitase on peaaegu maximumis.Ma lootsin,et saan mõned aastad nii niidetud,et parandama ei hakka,kuid tundub,et muruniiduk mulle elu ikka nii lihtsaks ei tee ja näitab iseloomu ja minu asi on välja mõelda,mida ta vajab selleks,et oma töö ära teeks.Sinna,kuhu läheb gaasihoova tross,on üks kruvi või polt mille ümber on vedru.Kas see on mootoripöörete reguleerimiseks?
Õhufilter oli must.Puhastasin ära,kuid olukord sama.Proovisin isegi ilma õhufiltrita käivitada,kuid olukord jätkuvalt sama.Võtsin kütusepaagi korgi pealt ära ja proovisin käivitada ning seegi ei aidanud.
Ma kahtlustaks karpa tihendeid miski sisetunde järgi. Kakub valel hetkel õhku vahele. Kui on kaks kruvi, siis on tühikäigukruvi ja segukruvi, kui on üks kruvi, siis reeglina on see segukruvi.
Kõige halvem asi, et minnakse karbussi regullima ja vedrusid painutama. Endal paagis saepuru sees. Vot sellist pilti olen näinud. Vedrude pinge ja karbussi seaded pole kasutajale reguleerimiseks. Otsiga viga mujalt. Antud teemaga seoses tegemist pea uue niidukiga? Mul Jonsered edasiveoga aastast 2002 ja ma pole sinna näppu külge pannud ning töötab nagu uus.
Kui on B&S mootor siis karpa membraan ja tihend vaheta ära - see on tegelikult kulumaterjal enne niiduhooaja algust, põhjuseks siinne kvaliteetne põlev vedelik, mida kütuse nime all müüakse. Mingeid vedrusid ega seadeid ei tohiks puutuda nagu juba mainiti.