Ford

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Ford Galaxy elektroonika

ruudyluup
11:04 03.09.2017
Tere. Olen mures oma 2001 aasta Galaxy'ga. Sai suhteliselt hiljuti endale suure auto vajadusi eeldades soetatud. Nimelt on tegemist mul 2,3 107kw-se, manuaal, bens.m. isendiga. Hiljem hakkas selguma, et elektroonika aga trikitab sellel. Eks neid trikke on palju ning enam mõistus kinni ei võta kust peaks alustama. Mõni "asjatundlik" on pealiskaudselt mingit arvamust avaldanud kuid äkki saan ma siit head nõu.
Nimelt siis asja juurde. Esmalt panin ma tähele, et üks relee klõbiseb ebaregulaarselt armatuuri all. Selgitasin välja, et tegemist on ühe releega juhtblokil (piltil must numbriga:V23076-A3001-C132). Eeldasin oma "targa" mõistusega, et ehk on relee omadega õhtal, hakkasin uut otsima. Otsingute käigus selgus, et selle relee kontrollida on phm kogu auto elekroonika. Enamus probleeme on ka selle relee juhitava asjade nimekirjas. Suure elevusega sai tellitud ja vahetatud, ehk saab korda. Selgus aga, et relee vahetamine ei muutnud midagi. Klõbin läks vaid valjemaks kuna tegemist siiski uue releega.
Probleemidest ka siis enam-vähem tekke järjekorras ning kui mootor töötab või süüde on sees:
*Esmalt hakkas klõbin
*Istmesoojendus ei tööta(seda ei tea kas ka enne klõbinat ei töötanud)
*Tagaklaasi soojendus ja kojamees ei tööta.
(vahepeal avastasin, et klõbin kadus kui juhi istmesoojenduse nr. 1-he peale sättida. Klõbinat ei ole ka siis kui istmesoojendus on väljas ja kui tuled ära kustutada)
*Töötamast lakkas taga istujate jaoks olev vent mis on juhi peakohalt eraldi juhitav (kiirus ja sooja/külma suhe)
*Pidurdades(piduritulede süttides) kustub salongi valgus kui see on niiöelda uste avamisel põlema hakkavas asendis.
*Pidurdades(piduritulede süttides) hakkavad tööle nii tuuleklaasi pesurid kui ka kojamehed max kiirusel.
(Kuna ilm oli ilus ning oli vaja teha vajalik sõit siis eemaldasin kojameeste ja pesurimootori pistikud pesadest) Nüüd, mõniaeg hiljem, kojameeste pistik tagasi pannes ei tööta need mitte kuidagi.
*Korraks oli ka nii, et sõites igal pidurdusel plinkisid ohutuled kaks korda ja parkides ning seistes pidurit peal hoides süüde välja keerata lasi auto mõlemad esimesed el.aknad alla. (autol on 2X el.akna tõstukid) Hiljem kadus see jama.

Probleeme on palju ning ma väga tänan kui keegi neid lugeda ja kaasa mõelda viitsis. Mis ma tegema peaksin? Kas loobuma selle probleemide hulga likvideerimisest kuna lihtsalt pole mõtet ning isendi kogus oma "hiilguses" kaalule saatma või on ehk mingisugune lootus need mingil moel töökorda saada?

Tänan väga tähelepanu eest!
Martin
63amg
12:04 03.09.2017
alusta massi juhtmete kontrollimisest,nii salongi,kui ka kapoti all
ka galaxy omanik
12:36 03.09.2017
Vaata tagaluugi ja kere vaheline juhtmekimp üle. Juhiukse omale võid ka pilgu peale visata. Tihtipeale on nendes kohtades kaablite isolatsioon katki või pragunenud ja kaablid katki.
........
13:07 03.09.2017
Kuidas on võimalik, et ostmise hetkel neid jamasid ei olnud?
ruudyluup
13:22 03.09.2017
Nendest massiühendustest on olnud mõningatega ka juttu. Nagu ma aru sain siis neid on üle auto ikka päris omajagu, kus need kõik asuda võiksid oli järgmine mure. Paljudele ühendustele ei saa ka väga lihtsalt niisama ligi.
ruudyluup
13:24 03.09.2017
Kui see nii tõesti on siis kas tänu sellel võib ka ülejäänud elektroonika trikitada mis ei ole luugi ja juhiuksega kuidagi seotud?
ruudyluup
13:31 03.09.2017
Tunnistan oma idiootlikust ning suhteliselt vähest kogemust autode ostuvalikus. See konkreetne isend on mul üldse kolmas auto natukene üle 2-he aastase sõidukogemuse juures. Kuid tõesti, alguses selliseid trikke see ei teinud. Minu jaoks oli samuti mõistmatu see, et ühel hetkel lakkasid teatud asjad töötamast ja mõni asi valel ajal-vales situatsioonis. Mida aeg edasi seda rohkem neid tulema on hakanud ja hullemaks on läinud.
No vot
14:59 03.09.2017
Kui endal kogemust nii vähe ,siis vii masin elktriku juurde enne ,kui ta sul päris maha põleb. Selliseid elektri kalasid suht raske läbi foorumi parandada.
........
15:01 03.09.2017
Juba seal rooli all, kus see ECU plokk ja kaitsmed ja releedehunnik asub, on mõningaid massiühendusi näha- kui sealsed ühendused pole korrodeerunud, siis vähemalt ei ole tegu uppunud autoga. Kapoti all kõik üle vaadata ja vajadusel puhastada. Tagatulede juures kere sees on veel ühendusi. Luugi ja kere vaheline juhtmekimp üle vaadata- see on tüüpiline juhtmete purunemise koht ja tavaliselt ka see kummilutt katki. Kui see on kuskilt autoaiast ostetud, siis täitsa võimalik, et veekahjudega auto või siis aias aastaid seisnud. Kui olnud eestis omaniku käes, siis vähemalt tema sai õnnelikuks ja jamast lahti. Tavaline teema on ka see, et kui puldist lukustad ja pikemalt seisma jääb (nädal-kaks), imeb aku tühjaks.
..
18:11 05.09.2017
Alusta aku miinusklemmist, sealt edasi läheb nii kere, kui ka mootori korpuse külge, kui need ok mine elektriku juurde, enne kui maha põleb.
,
18:14 05.09.2017
Kui relee lampi plõksub, siis on vooluring kuskilt hapu.
klldsss
20:19 05.09.2017
Kust auto pärilt?Tegu võib olla, mingi üleuputuse üle elanud autoga.
Rene Popov
08:45 05.12.2017
Tere, autoks on ford galaxy 2001a. Selline mure et hommikul kui auto tööle panin lakkasid töötamast kojamehed,soojendus,tuled(pargid töötavad),tagakojamehed. Kas keegi oskab enamvähem aimu anda mis olla võib?
endel pendel
10:55 05.12.2017
sharan 1998
22:45 08.12.2017
Vaata, kas kaitsme nr 55 alla vool jõuab.
sharan 1998
22:51 08.12.2017
Ja äkki keegi teab, kust kaitsme 55 alla vool tulema peab. Mul on praegu laenatud kaitsme 53(signal) alt.
Frankenwagen
18:46 17.01.2018
Julgen arvata, et kusagil on terve juhtmekimp viga saanud. Kontrolli juhi lävepaku sees, plastiku all olevat kimpu, aku all on ka juhtmed, mis võisid hapet saada, salongi ja mootori ruumi vahelisi juhtmeid võivad hiired närida.
Kas esimesed põrandamatid on kuivad?
Vesi võib tilkuda kaitsmekarbi peale.
Üks kimp juhtmeid peaks olema ka kõrvalistuja pool, lävepaku sees.
tondinahk
14:43 22.03.2020
Tulin sõidust kõik oli normaalne. Seisis nädala ja kutu. Kõik tuled armatuuris põlevad aga starterit ei võta taha üldse.Jummala vaikus .kui panen otse siis käima ei lähe.Kaitsmed korras. bensu pump töötab.Kas starteri ja kaitsmete vahel on mõni relee mis otsad andis.Äkki mõni oskab midagi soovitada.
udu.
13:08 23.03.2020
Aastate eest, kui samade sümptomite kokku puutusin, oli põhjuseks läbi läinud aku. Samamoodi, ühel heal päeval põlesid armatuurlaual kõik tulukesed - ka need, mis pidanuks põlema ainult pärast käivitamist - ja starter ei teinud piuksugi. Enne, kui paanikat oleksin tekitanud, konsulteerisin sel teemal. Fordil ei käi tühja või surnud aku puhul uimaselt starter ringi, vaid ei võta üldse järele. Pärast uue aku paigaldamist oligi asi lahendatud. Uue akuga enne elumärki ei andnud, kui võtit süütelukus 1. asendisse keerates. Võtit ei tasu autosse jätta, ilmselt lähevad uksed lukku, kui akuklemmid uuesti ühendada.