Kas on olemas rehve, millega oleks normaalne eesti ilmastiku oludes sõita nii talvel kui suvel ja mis kestaksid paar hooaega. On ehk selline segu ning muster välja mõeldud millega oleks haakuvust talvel jää ning lumega ning millega suvel vihmasel asfaldil uisutama ei peaks???
Üks kirjanduslik tegelane olla ehitanud masina, mis pidi liikuma ühthästi nii maal, meres, kui ka õhus. Sellised rehvid kuuluksid umbes samasesse valkonda.
universaalrehv nüüd jääl küll ei pea, küll aga sain lumel sõita vredestein quatrackiga ning pidamine oli üllatuslikult hea, tavalisele lamellile alla ei jäänud. naise autol nad all ning just sellepärast, et varakevadel ja hilissügisel oleks pidamine parem. eelmisel aastal tuli ootamatu lumi novembri algul ning seepärast tuli nendega ka paar päeva sõita.
Lamellrehvid sellised põhimõtteliselt on ju?
Paned sügisel vasta talve värsked alla ja sõidad järgmine suvi nendega edasi. Soovitus on järgmine sügis jälle uued panna, sest olenevalt su läbisõitudest jääb mustrit järgmiseks talveks võib-olla vähe alles. Osadel lamellrehvidel on rehvisegu ka tehtud nii, et alguses kui mustrit on rohkem, on rehvisegu pehmem. Rehvi kuludes tuleb välja tugevam rehvisegu, mis sobib suviseks sõiduks. Sellisel juhul on rehvmustris ka kahed kulumise indikaatorid sisse valatud. Kui järgmiseks talveks pole indikaatori järgi pehme segu veel otsa saanud, siis võid ju teise talve ka edasi sõita.
Ma pole kaugeltki mitte piiripeal sõitja, kuid kogemus räägib, et põhja-euroopa lamell ei ole sobilik suvel sõitmiseks. See on libedam, kui karta oskate nii kuival, kui märjal. Poolpidusega läheb ka vesiliugu väga kergelt.
Lääne-euroopa lamell ei kõlba aga meie talve.
Mina pole vihmaga küll vesiliugu sattunud. Jah, kui kihutama hakata, siis kuival asfaldil on tänu pehmemale rehvile suvel läbivajumist. Aga kes käsib sul kihutada..
Minu kogemusel saab seda harrastada vaid maasturitega. St tuleb võtta mudarehv, lasta lamellid sisse lõigata ning kärab edukalt nii suvel kui talvel. Ise sõitsin eelmisel talvel sellistega ringi ning jääl ning lahtises lumes oli vahe naeltega peaaegu olematu.
nüüd on küll soovitus, et kes käseb sul kihutada. aga kui sõidan piirkiirusega, siis tuleb kari tölle karjuma, et mida sa töllerdad siin teedel/tänavatel jalus, +10 on miinimum, ägedad autod eiravad füüsika seadusi ning nendega peab + 30 sõitma. ja üleüldse sõida ühistranspordiga. võta sa siin nüüd kinni, mis on õige.
aga muidu PS ütles ära. uus lamell sügisel alla ja järgmine sügis uuesti. saadki paar hooaega sõidetud. 1 talv ja 1 suvi.
to PS Good Year Ice Navi2 -ga, millel veel üle 2mm mustrit, tekkis paduvihmas, paksema veega kohtades veekiil alla juba umbes 80 km/h kihutades. Enamus sõitsid lihtsalt mööda must, kui mina püüdsin end vaevu teel hoida. Muidugi auto ise oli ka kergemat vurhvi.
2mm mustrit rehv tuleb juba ära visata, loomulik, et liug tekkis. Ja teiseks, mina olen isiklikult juba ammu kogenud, et kiidetud GoodYear on paras saast igas rehvivariandis..
Maasturiga, millel ikka talasillad all, tuleb talveks võtta kindlasti kõige parem uus naelrehv. Talasillast tingitud vilets vedrustuse töö ja maasturi suur kaal välistab igasuguse muu rehvivaliku kui jäisel teel pidama tahad saada. Suvel see-vastu pole vahet, mille maasturile alla topid...
Vesiliugu ei huvita absoluutselt rehvisegu ega kummi kõvadus/pehmus. Teste vaadates hakkavad ka testivõitjad suverehvid 80-90 juures liugu tekitama, seega need, kes mööda tuiskasid, sõitsid nagunii pidamise piiril ja üldjuhul taolised ei tea ööd ega mütsi vesiliust, mustrisügavusest ja testidest. Arvestada tuleb veel ka sellega, et testides on tutikad rehvid, mitte 2-3mm pastlad. Seega vesiliu tekkimine on väga paljudest teguritest sõltuv, alates loomulikult veekihi paksusest. 2mm Ice Navi Zea ei ole vesiliu kontekstis just kõige parem näide.
Oli ta nüüd 2, 3 või rohkem mm kes seda enam mäletab igal juhul ühtlaselt kulunud ja niiöelda nõuetele vastavad. Mõte oli ikkagi selles, et suverehvi mustri peamine ülesanne on vee ära juhtimine, talvekal on aga muud omadused tähtsamad. Rehvisegu erinevusest rääkimata. Neid pastlaid on ökonoomitades lõpuni sõidetud piisavalt, tunnistamaks, et ega see tegelt õige teguviis ikka ei ole.
Kui kellelgi on suvel talverehvide kasutamine probleemiks, siis on asi juhis, mitte rehvides. Minul näiteks on klaverimänguga probleeme- pole siiani ära õppinud
aga mis on eesmärgiks, kas raha kokkuhoid? kui autot on plaanis pikemalt pidada, siis on kõige soodsam topelt veljed ja rehvid. kui lühiajaliselt (näiteks aasta), siis on soodsam osta lamellid.
to .... Sellised juhid, kes ei oska karta ootamatuid olukordi, vaid arvavad, et kui nad ise teel püsivad on kõik ok, peaksid olema iseendale probleemiks.
A kui ma mistahes rehvidega teel püsin ja kellelegi otsa ei sõida, siis ongi ju OK?? Olgu need siis suverehvid talvel või talverehvid suvel...
Tavaliselt on ootamatu olukord liikluses hoopis vähese kogemuse puudumine asju ette näha..
Ei pea sööma, tuleb oma halle ajurakukesi liigutada, teadvustada omaenda ja auto võimed ja liiklust jälgida, mitte nutitelefoni näppima ja kaasliiklejaid ignoreerima..
Ma ausalt ei mäleta, et mul oleks 34-aasta jooksul autoroolis olnud tõeliselt ootamatuid situatsioone. Kui autol on viletsad rehvid all, siis ma ei hakka ju maanteel sajaga järsku kurvi lendama või libedaga viimasel minutil pidurdama või metsavahel erilist kiirust arendama kus metsloomad võivad teele tulla..
ahahh, PS, aga minu ettenägemisvõime on puudulik, sest ma ei suutnud ette näha, et talvel vastutulevast kolonnist otsustas mingi keskmiste seas olev auto mulle külg ees vastu tulla.
ma ei näinud ette, et talvel kahe pidurdava veoki vahele pressis end minust möödasõidul olev sõidukas.
kõik ei olene ainult endast, sa pead suutma ka teiste eksimusi korrigeerida ja seal võib su "ah sõidan rehvid lõpuni" suhtumine valusalt kätte maksta.
Kasutan Barum Polaris 3, hind ja kvalikteet norm. Minu läbisõit muidugi väike um 10000 km. Aastaga pole nagu eriti kulunud. Küttekulu ja müra natuke suurem, kui mõnel kallimal. Märjal teel pidamine väga ok ja talvel ka sõidetav.
Selliseid rehve ei ole mis oleks head talvel ja samamoodi head ka suvel. 2 komplekti velgesi koos vastava hooaja rehvidega ja ise vahetad kui vajadus, aastas hoiab juba vahetuselt 70-80.- euri kokku. Ostad tutikad ja kui sõidetakse aastat 10 000 siis pole vähemalt viis aastat mingit muret rehvidega.
Väikese läbisõiduga on mõistlik sõitagi rehviga 4-5 aastat, kuni muster hakkab kõvaks minema (sügavust on veel küll) ja siis uued ja hea pidamisega rehvid osta ning vanad nendele ettenägemisvõimega juhtidele teise ringi peale müüa. Saad ise sõita ja on teised rahul.
Praegugi võin pakkuda välja 205/60 r16 pirelli talvekad, millel on sügavust veel küll aga pidamist mitte nii väga. Tõmbad sealt viimase naelakolmandiku välja ja tehniliselt saad sõita veel mitu aastat nii suvel kui talvel täitsa legaalselt. Minu läbisõit ainult talvise poolaastaga on suurem kui 15 000km, mul pole huvi loteriid mängida.
lamell meie talvel peab olema korralik, naastuga nii valiv ei peaks olema. kes iga 25 eur üritab säästa lamellrehvide arvelt, ei ole vastutustudlik inimene. -20 temp -ga muutuvad need keskeuroopa lamellid jäigaks nagu pehme plastik. II -le ringile müüa kasutatud lamelle on vastutustundetu, mingid 20 a vanused piiratud mõtlemisega "bemmimehed" ostavad võileivaraha eest ära ja tagajärjed võivad olla traagilised. üks asi on enda elu ja tervis, teine asi on kaaskodanike elu ja tervis - viimasele tuleb ka mõelda.
Aastaringseid tehakse, aga kas Eestis müüakse, ei tea. Otsingusse tuleks panna "all season tyres" vms. Need on siis Nokian Wheatherproof, Goodyear Fourseason, Michelinil ja veel mõnel on ka üht-teist.
Nokiani omasid reklaamitakse ka Soomes, ju siis on tõsisema talvega ka arvestatud. Üldjoontes muidugi on Eesti s... Tt suusailm sama kui Austria talv ja mõne üksiku pakasepäeva pärast ei tasuks närvi minna.
Eks ma olengi kehv autojuht ja arvestan sellega. Hoiab kauem elus.
Kasutatud lamelli (või minu puhul siis lamellitud naastu) müümise juures ma küll mingeid süümekaid ei tunne, sest inimene saab täpselt selle mida ostab - kasutatud aga sirge ja defektideta rehvi. Kuidas ta sellega sõidab, on tema asi. Ei maksa peast sotsiaaldemokraadiks muutuda. Teadlikult defektse asja müük ja inimese petmine on teine asi ja seda ma tõesti ei poolda.
Millal inimesed hakkavad mõistma, et ehitus-toidupoes ei müüda rehve. Rehvisegu on kindlasti poes katsudes pehme, katsu seda uuesti kui õues on alla -10 ne kraadi. Kesk euroopa lamell muutub plastmassrõngaks.Olid kunagi väga kabedad lamellid, mustrit kõvasti ja segu pehme, krõbeda külmaga uisutasid nagu suverehviga..üllatus-üllatus -20 juures rehv kõlises päris kui koputada. Ei ole enam nõukogude ega vabariigi algusaeg kus rehve pole ja sõidetakse sellega mida leidub. Liiklustihedus ja elutempo on midagi muud tänasel päeval. Korraliku firma talvekas eraldi velgedele ja mingid suvekad(mitte odavad hiinakad, kuna vihmaga uisutad nagu lumel) ja mure murtud.
Sa oled üks järjekordne tohman või testivõitjate müüja.
Sinu arvates tehakse sinule tundmatuid rehvimarke vanadest kummikutest ja kalossidest ve? Reklaamiohver!
Kui rehvisegu tundub soojas poes kõva siis see ei ole mingi näitaja et rehv on kehv. Auto mass on see mis paneb lamellid toimima ja surub lamellivahed laiali. Ega see ei ole sul mingi kustutuskumm et mida pehmem seda paremini kustutab
ja sügaval nõukaajal tõi tuttav meremees kusagilt sigullile sellised rehvid. Suvel pumpas rõhku suuremaks ja naelad kadusid rehvi sisse ära, talvel lasi rõhku väiksemaks ja naelad tulid välja. Või oli äkki vastupidi. Igatahes pole sellistest rehvidest rohkem kuulnud.
Algsele küsimusele vastuseks, et sõltuvalt talvesõidule esitatavatele nõudmistele on iga MS kirjaga rehv ju legaalne. Tõsi, ma ise talvel küll mingite tundmatutega ei taha kulgeda - ainult põhjamaade lamellrehv, mida ei ole >+20 juures asfaldil tapetud, omab mingitki pidamist.
Viidatud Barum on ilmselt hea kompromiss, kuid mulle ei meeldinud esiveduse (Octavia, muide;) all olnud rehvijooksu olematu pikipidamine. Tõsi, need rehvid osteti augustis 2014 ja pandi kohe ka alla. Kes mäletab, siis see aasta oli kuum. Rohkem kokkupuudet kõnealuse mudeliga pole olnud.
Sai sõidetud 2talve neliveduse Insigniaga, millel need all olid, ei ütle midagi paha.
Aga vaevalt, et keegi siinsest rahvast on kõigi nende neljaga sõitnud.