Minu käes on auto olnud 3-4 aastat ja seni on kõik suved ja talved maanteel sõites mootori temperatuuri ühtlase 90 kraadi peal hoidnud. Isegi -15 kraadiga oli auto peale 10-15 minutit sõitu keskmiselt soe ja maksimaalsel temperatuuril väga kuum.
2017.a suvel märkasin, et temperatuur kõigub. Kiirendades ja sõites kiiremini kui 100 km/h tõuseb temperatuur umbes 75 kraadini aga kohe kui jala pedaali pealt maha võtan ja 90 km/h sõidan siis langeb kohe temperatuur 60-70 kraadi.
Paar nädalat tagasi sai termostaat vahetatud aga olukord täpselt sama. Jahutussüsteemi hoian MAX kriipsu peal täidetud puhta tosooliga (-35 kraadi oli äkki, punane). Rihmad kõik vahetatud.
On probleem äkki veepumbas? Kuigi siis peaks keema päris. Äkki on salongi radikas umbes või muu ummistus? Kuid soojaks peaks siis ikka minema mootor?
On kellelgi nõuandeid või soovitusi, mida kontrollida, teha või proovida.
Mida sa täpsemalt kella ja arvuti all mõtled? Spidomeetri all display näitab suht õiget võrreldes telefoni ilmateatega, täna õhtul -3 kraadi. ja vasakus nurgas vee temperatuuri näidik.
Siis sulle tõmmati ikka korralikult müts pähe ! :) ANdsin lingi kus kirjas varosa kood, selle koodiga oleks läinud suvalisse autopoodi ja saanud maksimum 40 euriga. Vahetus on kodus "põlveotsas" ilma spets tööriistu vaja minemata ca. 10 minutit. Esindus väänas sulle tunni aja töö selle vahetuse eest. Tund aega vahetab pime käsikaudu kobades ja koos kohvi ning suitsupausidega. Aga olgu, ju näitas probramm et läheb tund.
Aga tähtis on lõpptulemus.
Mugavus maksab tõesti, ei vaidle vastu. Mina tookord nii mugav ei olnud ja. Koos tellimise, järgi mineku ja vahetusega kulus aega tõesti ehk tund-poolteist maksimum ja jupp maksis 40.- Kui mugavus maksab siis oleks koheselt pöördunud esindusse, mitte hakanud siin teemat püstitama, elementaarne ;) Olgu, olgu ma niisama.
Kirjutasin siia sellepärast, sest ma polnud rahul nende vastusega. Nemad väitsid, et diisel Mondeo ei lähegi meie talvega soojaks ja meie Mondeo autodele pandi eelsoojendid/Gerod peale.
Siis ma veel räägin, et eelmised talved nagu saun autos olnud ja maantee peal 90 kraadi. Siis tema imestab, et kuidas küll.
Oleks auto nii öelda kontrolli viinud, et mis viga, oleks nad selle eest ka raha küsinud. Seega sellepealt hoidsin kokku. Enne siia kirjutamist guugeldasin ka muidugi aga põhjusi miks auto soojaks ei lähe on rohkem kui üks ja tahtsin rohkem arvamusi probleemi kirjelduse kohta.