Veljed ja rehvid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Kas sellist rehvi saab parandada?

mmetsas
17:41 06.11.2017
Sain mingi jama rehvi, kas sellist saab mingi "suurema seenega" parandada. Või pean uue rehvi ostma?

Muudetud 06.11.17 17:41

Kunnnn
18:13 06.11.2017
Saab edukalt parandada, kui tühja rehviga sõitnud pole.
Villekalle
18:54 06.11.2017
Se jama on kellegi autost ära tulnud tasakaal.Saab parandada kyll aga auk liiga servas -kas seen jääb pidama.
selgertnägija valerka
18:59 06.11.2017
kas jääb pidama või mitte sõltub kummiposti tasemest
ka
19:57 06.11.2017
Mul oli ka mingi taoline auk, ainult natuke väiksem, pandi mingi paik, tundub mingi spets värk, mingi möksiga sulatatud jne., tundub päris kapitaalne, siiamaani peab. Ma ole aru saanud, et nn. seen 8on rohkem ajutine värk.
jo kyllä
23:47 06.11.2017
Päris pirakas auk aga hea et mitte küljel. Kuigi on lapitud ka külge ja igaks kümneks juhuks veel siselohv pandud. Parim on vulkida. Mingist teatud piirist ei lapi muidugi ühtegi auku. Rehv võib laiali lennata suurematel kiirustel.
lollikari
08:06 07.11.2017
Sellise rehviga teepeale asja pole enam. Selle koht on utiilis. Ei hakka teiste eludega mängima liikluses eks
eelmisele
08:27 07.11.2017
Pikivahe mitte hoidmine on palju suurem ja ohtlikum lolli mängimine kui see üks lapitud rehv.
stammer
09:41 07.11.2017
uuri välja kui palju maksab selle rehvi remont ja kui palju maksab uus rehv. Või kui hästi otsida leiab ka samasuguse kasutatud rehvi.
auh123
13:52 07.11.2017
Mingi aeg kui Tallinnas torgiti rehve läbi, siis jäi ka minu auto ette. Kuna olid suht tutikad rehvid, siis parandati isegi küljele saadud auk ära. See on selle kõrval köömes vast.
k...
14:30 07.11.2017
Saab seenega ilusti kinni panna. Küll aga on seda kummi vaevalt jõuludeni, sest kulumise märk on juba varsti tasa.
...
15:07 07.11.2017
Pigem pilt petab ja tegu on võrdlemisi uue rehviga. Pole siiani ühtegi kohanud, millel tehase värvi näha oleks peale paari tuhandet.
...
15:08 07.11.2017
Või on tegu mõne rehviga, millel mustriindikaator iga paari mm tagant, viimane 3 mm piir tundub parempoolseim olema.
....
15:14 07.11.2017
mul on samamoodi- 5mm märk ja 3mm märk
n.
15:48 07.11.2017
korralikus kohas, kus rehv maha võetakse ja seestpoolt paigatakse, saab asja korda.
n.
15:52 07.11.2017
ja kindlasti pane see pärast tagumiseks rehviks.
....................
16:26 07.11.2017
Lapitakse vabalt ära ja jääb ka pidama. Nagu ka eelpool soovitati, tõsta selle rehviga ratas taha(kui ei ole muidugi tagaveoline pill ja ei harrasti driftimis :) )
....
16:40 07.11.2017
ammu on tõestatud, et lõhkenud tagarehviga auto lendab kindlamini teelt välja kui esirehviga.
selgertnägija valerka
17:09 07.11.2017
.... (registreerimata) -12 points
ghiir
17:16 07.11.2017
vanurid kelledel puudub libedasõidu oskus siis neil vastab tõele see tagumise rehvi jura.
jo kyllä
17:16 07.11.2017
Ja kui on esivedune auto siis saab selle paigatud rehvi ka seda kiiremini siledaks sõita ees ja minema visata.
maaks
19:52 07.11.2017
Esimestele rehvidele mõjuvad jõud on hoopis midagi muud kui tagumistele. Pane ta rahumeeli tagumisele sillale. Selle augu pärast ta lõhkeme ei hakka, aga esimese rehvina võib piisavalt "mudides" lapp lekkima hakata.
jo kyllä
20:37 07.11.2017
Seda muidugi et esimest väntsutab rohkem aga tagasillal kulub ta võib olla mitu aastat, oleneb läbisõidust. Ma ei julgeks selle rehviga 3-4 aasta pärast enam sõita sest selleks ajaks on lapi lahti löönud, kõveraks kuivanud vms ja teeb pauku. Sõidaks vaikselt ees 1-2 aastaga siledaks. Isegi rasvanööriga parandatud rehviga olen nii talitanud. Ei ole mõtet seda viitsütikuga pommi aastateks alla jätta. Sõita nii siva läbi kuni rehv veel elastne on.
v6sa
22:42 07.11.2017
Säärast mulku üks normaalne kiosk oskab lappida küll. Iseasi, kauaks seda rehvi on, kuna tegelik vigastuse iseloom selgub alles ajaga. Kui muidugi tühjalt sõitsid, on asi kurvem. Aga seda näeb peale rehvi mahavõtmist - niikuinii tuleb lappida seest.

Peale lappimist pane paremale ja ette - siis paugu korral maandud puus ja mitte vastutuleva krusa radika all.

Arvesta, et säärase ulatusega vigastus võib anda paugu. Aga ei pruugi. Keegi ei tea.

Minu kogemus ütleb, et säärase ulatusega vigastus areneb siiski muhuks vastikult kiiresti. Aga rahvas räägib, et kannatavat kaua sõita. No ju mul siis ei ole õnne...
Tuumafüüsik
08:03 08.11.2017
Üldiselt sellist rehvi pole mõtet parandada. Siin on "niidid" juba läbi torgatud ja see hakkab muna üles ajama. Varsti on vibra taga ja hiljem võib ootamatult ka sõit metsapoole minna.
Kärss
14:52 08.11.2017
Viimase postituse valguses ütleks, et kui ei proovi lappida, ei saa kunagi teada. Lõppkiirusvõistlusele sellise rehviga enam ei läheks ja kuhu rehv hiljem paigutada auto all, võiks sõltuda autost ja selle kasutamisest, et millised rehvid rohkem koormust peavad taluma. Nii et enam kui pooltel juhtudel tunduks see tagasillal kasutamine mõistlik, aga mitte alati. Esisillal on jällegi paremini tunda, kui tühjaks lekib...
vanames
19:22 08.11.2017
Oleneb tegijast, mul oli sentimeetrine lõige hoopis küljel, mees nõidus 10 minutit ja oli korras. Ütles kohe et tea kas pidama jääb, garantiid ei anna, 5 euri võttis. Sõitsin selle rehvi traatideni siledaks ja pidas ilma igaste jamadeta.
Jõhvis endises leivakombinaadi kummiboxis tehti.
solksolk
22:33 08.11.2017
Saab parandada küll, aga sa ei tea iial, millal selline rehv paugu teeb keset maanteesõitu 90ga.
Selle rehvi mitmed traadid on tõenäoliselt katki.
Vaata, et sa seda rehvi jumala eest taha ei pane ja mina ostaksin uue paaru rehve.
Kui tagumine rehv pauguga läheb, siis on kõige hullem.
Õnneks on see talverehv, mina lapiksin sellist rehvi ainult viimase häda korral, kui raha kohe üldse ei ole ja sõidaksin siis talvel väga ettevaatlikult.
Kui selline oleks suverehv, siis mitte mingil juhul.
Aga ilmselt nii või naa, ma ostaks uue paari rehve.
Eriti vaadates, et tegemist on lamellrehviga, millel on vähemalt pool mustrit kulunud. Ma ostaks kõik 4 uut naastrehvi, korraliku firma omad ka.

Mul on kaks kogemust sarnase auguga, täpselt võisid erineda.
Kunagi Sierral sai suur seen sisse pandud ja öeldi teeninduses kohe, et see läheb pauguga, sain sõita ehk 100km, kui rehv läks suht järsku tühjaks, aga vedas, õnneks mitte pauguga.
Tööautol on suverehvil selline asi lapitud ja jäi pidama.
Tööautoga õnneks sõidan aeglasemalt ja sellel on kaubikurehvid, mis on tugevamad ja mul polnud kahjuks valikut, tööandja poleks uut rehvi ostnud.
Ehk siis, selline rehvi lappimine on loterii, kahjuks tervise ja eludega.

Muideks on olemas rehve, millel on möks sees ja sellise augu tekkel, liigub see möks ise augu ette.
Sellises olukorras ei pruugi ise arugi saada ja sõidad jumala rahuga rehvia edasi, auk sees ja traadid näha ning iga hetk lõhkemise oht.
Tõin lihtsalt näite olukorrast, mida saab juhtuda, mõne rehviga, sellises olukorras.

Muudetud 08.11.17 22:40