Tere teadjamehed,andke nõu.Siin oli ennist sama teema,aga 210-ga.Järsul hoo mahapidurdamisel,seisma jäädes,tahab välja surra.Sooja mootoriga just.Aasta tagasi oli sama jama,vahetasin küünlad ja oli OK..nüüd jälle.Kas võib seda puterdamast mõjutada aku kui käivitamisel korraks viskas mingid kirjad aku kohta ette.Ei jõdnud aru saada,enne kadus eest.Millest alustada vea otsimisel.
Karburaatori puhastusaerosooliga pese/puhasta korralikult õhuvõtutoru ja sissepritse ühenduskoht läbi (õhuvõtu ava). See on aidanud paljude masinate korral.
Silberil poel viga midagi, hind ei ole sobiv lihtsalt. Pidurid on normaalsed ja pedaal raske pole. Võib pidurõvõimendi kaudu lisaõhku võtta. N peal pidureid pumbades mootoritöös ei ole erinevust ?
Piduritega kõik ok.Kiirendus ja käiguvahetus kõik ideaalne.Viga just järsul mahapidurdusel,korra jääd seisma,hakkab puterdama ja siis startimisel mõtleb,mõtleb ja siis hüppab minema.
Silberiga oli pool aastat tagasi siis teema järgmine.Ees kolks sees,ütlesin,et viga otsige kuskilt amordi juurest.Ok,otsiti viga,vahetati kõik mida veel vahetada andis,kolks ikka sees ja raha küsiti korralikult.Edasi lubati roolilati kallale minna.Sain tulema.
Mis välja tuli siis.VIANORI meestel läks aega 5.min ja viga käes.Vahetati ära õõts,küsiti 150 raha jaei mingit kolksu.
Niipalju siis Silberi spetsialistidest
"Ok,otsiti viga,vahetati kõik mida veel vahetada andis,kolks ikka sees ja raha küsiti korralikult.Edasi lubati roolilati kallale minna.Sain tulema.
Mis välja tuli siis.VIANORI meestel läks aega 5.min ja viga käes.Vahetati ära õõts,küsiti 150 raha jaei mingit kolksu."
Ilmselt Silberis ikka ei vahetatud kõik asju, mida vahetada andis. Või vilistasid ise juurde, nii et suu suitseb?
Kui ma oleks masohist, siis ilmselt maksaks ka rõõmsalt igasuguste juppide eest kui tulemus jääb samaks ehk siis viid auto veaga remonti ja auto väljub sama veaga. Sellised kliendid on iga remondikoha suur rõõm!
Kes selle vea leidis ja mis EGRil viga oli? Kas piisas puhastamisest või pidi uue ostma? Mul on endiselt see jama. Sai lihtsalt ajus lastud tühikäigu pöördeid tõsta.
Ootan huviga rohkem infi.
Ilmselt mul sama EGRi teema, sest ega need mootorid üksteisest palju ei erinegi. Kui need lisa 5kw välja arvata, siis pmst on tegu sama mootoriga + mõne uuendusega. Diagnoos on sama, - maha pidurdamisel kukuvad pöörded korraks allapoole ja mootor hakkab eluga võitlema et tööle siiski jääda.
Järelikult pole viga elektrooniline vaid mehaaniline. EGR võib töötada, aga mingis asendis kiilub kinni, aga see pole elektriviga. EGR endiselt suhtleb ajuga veatult, aga ei avane piisavalt.
See mõtlema jäämine on põhjustatud pigem kastist, sest nendel on see tüüpviga, et kastimooduli pistiku rõngastihend väsib ära ja hakkab lekkima ning õli jookseb juhtmeidpidi ülesse kapotialla ajusse ja see takistab kasti tööd.
Kontrolli see üle, juhul kui sinu autol on 5-käiguline automaat. Tõsta auto üles ja vaata kas on kasti alt õline. Kui on osta see pistik koos rõngastihendiga, maksab mingi 12 euri, seejärel võta kapoti alt aju välja, pese kontaktipuhastiga puhtaks, lase u. 15min. kuivada, siis suru õhuga juhtmepuntrast sinna jäänud õli välja ja peaks toimima.
Sain abi Tartu DIA-autodiagnostikast.Pole nii suur spets,et aru saaks mida seal kompuutriga tehti.Kompuutriga pani mootori selle puterdamise peale ja oli selge,klapp kinni.Kompuutriga tegi ka klapi lahti.Isegi kapoti alla ei roninud.
Öeldi ainult,et garantiid ei julge anda,aga 30-euri eest seda palju nõuda ka.
Siiamaani käib nagu kell.
Keegi teab, kaua see lisa õhupump seal ees EGRi ahelas töötab? Mul hakkab mingi asi ees mõneks sekundiks tööle ja sel hetkel kui tööle hakkab, lööb pinged alla korraks ja ka mootoripöörded tõmbab alla. Kahtlustan et see süüdlane on lisa õhupump.
u. 14,2V pealt 12V kanti ja võtab mootori puterdama. Lisaks käivitub raskelt ja on külmkäivitamisel rikka bensusegu hais üleval. Eeldan siis seda, et lisa õhupump ei tööta korralikult, sest lisaõhupump on ainult külmkäivituseks vajalik, kuna reguleerib kütusesegu külma mootoriga.
Kuule valerka, mis sinu kommentaarist kasu oli? Ma ei mõista? Kui 0,5V ainult pingelangus oleks, siis seda poleks isegi mitte tunda. Pada võid mujal ajada!
no see ju pole normaalne, foorumis sa mehaanikuks ei saa, vii korralikku töökotta kes jagavad nii elektrit, elektroonikat kui mehaanilist osa http://www.autodiagnostika.ee
Valerka, kas kuskil oli kirjas, et ma plaanin mehaanikuks saada? Ja Tartu jääb ikka väga kaugele. Soovisin vaid teada, kas kellelgi on ka sarnaseid sümptomeid olnud eelneval autol.
Pumbal v6id pistiku järelt v6tta ja siis proovida, kuidas käitub.
Oma M112 mootorit diagnoosisin ka kaua, probleemiks oli samamoodi D/R peal puterdamine. Alustasin sisselasketrakti kontrolli (et lisa6hku ei saaks), EGR, 6hulugeja jne. L6puks avastasin 2 kehva süütepooli.
14v pealt 12v peale kukkumine ei mõjuta mitte kui midagi. Siit sa abi ei saa, tuleb norm koht vaadata, kes asja jagab ja viitsib uurida. Ei pea olema esindus.
Muidugi sõltub ka sellest, millisesse asendisse kinni kiilus. Suletud ja avatud asendis on erinevad sümptomid ja suletud asendisse kinni jäämine võib rohkem kahju põhjustada.
Väga hea, et korda said oma auto ja tagasisidet siia andsid. Nii on järgmistel hädalistel lihtsam ja ei pea iga pisiasja pärast rem. töökodade kallist aega raiskama. Kuigi mõne hädaga on töökoja külastamine vältimatu.m
Minu autol sai EGR klapp maha võetud, puhastatud, aga see ei andnud tulemusi. Seega EGR klapp polnud süüdlane. Nüüd jääb vaid üle kõik vaakumvoolikut ja tihendid üle vaadata, tuulutus puhastada, eks siis paistab.
Ühesuguste vigadega autosid on palju, kuid vea põhjustajad on kõigil autodel erinevad. Seega iga auto on teisest omasugusest erinev indiviid ja sellest johtuvalt on ka põhjustajad erinevad, kuigi sümptomid võivad olla sarnased.
Sedasorti hädadega üldiselt pole mõtet siia pöörduda, sest siinse jutu järgi peaks pool autot välja vahetama lihtsalt oletuste põhjal.
Ma ei ole viga veel paraku üles leidnud. Esindus kehitab ka õlgu. Ütlevad, et kuna veakoode pole, siis nemad ei oska kuskilt otsida ega aidata. EGRi puhastamisest ja mõne vaakumvooliku vahetusest läks paremaks, mootor muutus erksamaks, aga viga jäi alles ja endiselt tühikäik jaurab. Viimane võimalus on veel jäänud tuulutuse puhastamisega.
Viimase asjana olen ilmselt arvamusel, et kast ei lülitu tagant ära piisavalt kiiresti ja mootorile tekib hetkeline koormus pidurdamisel seismajäämiseni ja seal saab olla vaid elekroonikaploki viga. Kast ise on ok, külmalt ainult ei taha käiku vahetada, soojalt ok, ei libise.
Kõik muu on juba korda tehtud - kõik uued vaakum ja tuulutuslõdvikud, tuulutuse täielik puhastus, uus EGR klapp, uued küünlad, uued juhtmed, jne.
Trosselklapigi võtsin maha ja pesin puhtaks ning paigaldasin uue O-rõngastihendi. Õhuvõtulõdvikule tellisin alla uue kummitihendi, sest oli kahtlus, et võib sealt vahelt lisaõhku tõmmata.