Küsimus järgmine. Tekkis võimalus osta üks heas korras 2007a Škoda. Kõik tundub väga hea aga mis on kahtlane, on liiga väike läbisõit - 13 000km. Ehk siis 1300km aastas. Kilometraaži pole kindlasti keritud kuna auto kuulub peretuttavatele, ühele vanapaarile kes kasutas autot väga harva. Autot on samas korraliselt hooldatud, õlisid ja mahlasid on igaaastaselt vahetatud, kõikide tööde kohta on paberid ja dokumendid. Vanapaar oli pedantlik auto osas, iga väiksemgi kriim lasti korda teha. Autot hoitakse õues aga varikatuse all. Mis arvate kas nii väike läbisõit võib olla autole kahjulik? Mida jälgida sellise auto puhul enne ostu?
JOppen puhh, las vanamees kerib siis kellale 300 000, siis on normaalne nagu selle aastakäigu autod sõitnud on ? Kui õlisi on vahetanud iga aasta (mis tundub muidugi kahgtalne) siis sa saad endale 11 aasta vanuse tutika auto mis on saanud sissesõidu.
No nii, esimene pääsuke kohal. Alles sain ühes teemas nagu tuppa s.....d kass, kui julgesin mainida, et pere tuttav soetas uue auto, aga sõidab üli vähe, kui müüma hakkab tuleb vist juurde kerida ja siis ma sain, et mis see sinu asi on, saab ju järgmine ostja tõestatud läbisõiduga vähe sõitnud auto jne. Ja nüüd siis jälle probleem, et auto liiga vähe sõitnud mis nüüd küll saab. Ma tahaks tõsta käed taeva poole ja karjuda ning pärast seda küsida, et inimesed, mis teil viga on? Kuhu on teie otsustusvõime on kadunud? Palju sõitnud - ei sobi, keritud - ei sobi, vähe sõitnud - ei sobi.
No mis sel autol juhtuda saab? No ja kui keegi hakkab siia oletatavat nimekirja koostama hakkab, siis so what? Homme on uus päev ja sa võid jalalt maha kukkuda ning ära surra. Leidke palun oma munad üles ja hakake lõpuks otsustama.
Trollid niisama foorumis? Pane number ja vin!
Miks peretuttavad sellise "pärli" maha müüvad, kas lagunes liigselt ja vaja uus "pärl" küpsema panna? :-)
Rihmavahetus on tehtud? Kummidetailid, lekked üle vaadata. Kuskil üles tõsta ja lasta asi üle tsekata . 2002 aasta 70 tuhat sõitnud suur Volvo lagunes küll ebaloomulikult palju. Vanainimesel seisis pikalt enne kui auto jõudis noorema inimese kätte kes seda igapäevaselt kasutama hakkas. Puksid jms kummidetailid just põhiprobleem mis vanuse tõttu mõranevad ja vahetust vajavad. Samuti väike läbisõit võib tähendada, et õlirõngad jäävad seismisega silindrisse kinni. Võta nüüd kinni.
Mina arvan, et üldiselt peaks masin kestma paremini küll kui teised samaealised. Hullemat ikka ei vast saa. Kontrolli ja kui kõik korras siis tuld!
Tere, tänan vastuse eest! Siiani ainuke vastus kus ka reaalset infot sees on :) Jõudsin veidi foorumeid ka lugeda ning selgus samuti, et nii vähe sõitnud autode puhul, ehk siis pikalt seisnud autode puhul on teistsugused probleemid kui suure ls autode puhul, niiskus mootoris ja väljalaskes, rooste torudes, kivistunud puksid jms. Aga kindlasti vaatan selle auto üle ning lasen ka esinduses üle vaadata enne ostu. Suur tänu veelkord!
Liiga väike läbisõit on küll kahtlane, kuid sugugi mitte võimatu. Mul ka üks töökaaslane, kes Tallinnas elades käib tööl ja spordisaalis autoga, nädalavahetustel ja pikemaid sõite teeb ühistranspordi ja taksoga. Nii ongi läbisõit ca 100-120 km kuus. Ja kui auto ükskord müügiks läheb, ei usu seda läbisõitu mitte keegi :D
Mul on uuena, 2007 aastal ostetud Škoda Roomster, miillel on hetkel spidokal 60000 km. Iga aasta olen käinud esinduses hoolduses. Autol häda midagi, nii ma sõidan.
Tundub esialgu uskumatuna, aga on niisuguseid inimesi, kes autos ei ela ja kelle igapäeva toimetused on sätitud nii, et autot pidevalt vaja ei ole. Ja siit tulevadki väikesed läbisõidud - 10 aastat vanal autol vähem kui 50 000 km. Probleem - need autod on sageli vanema generatsiooni käsutuses, kelle jaoks ei ole primaarne pidevalt kõige uuema mudeliga sõita. Ja nii need autod satuvadki müüki üliharva.