Honda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Honda Civic 2017/2018

laivir666
19:04 13.02.2018
Kuidas kommenteerite, kas mugavam sedaan või luukpära? Palju reaalselt kütust tarbib? Kas talvel lumes jõuab mütata? Millised on antud auto miinused ja millised plussid? Kas olete rahul või siiski mitte? Tänan vastuste eest ette! :)
maaks
14:46 15.02.2018
Enamus inimesi ostab auto siiski sihipäraseks kasutamiseks. Ja foorumisse tullakse "kurtma" siis kui endal jõud/ mõistus üle ei käi.
Ju siis on <aasta vanune Honda endiselt kalla ja talla masin :-)
to maaks
18:32 21.02.2018
To maaks: kui sul midagi kirjutada ei ole või ei oska , siis oleksid võinud selle pläma ka kirja panemata jätta.
PS
00:04 22.02.2018
Mismoodi on luukpära näiteks mugavam sedaanist? Sama Civic ju!

Lumes müttamiseks ikka teised masinad..

Kui mul selline oleks, siis ei oleks rahul. Seepärast mul Civicut polegi!

..............
06:28 22.02.2018
Mine sõida ja mine sõida siis korra mõne sakslasega. Saad ise ka aru mis asi see civic ja jaapanlane üleüldse on. Praeguste ilmadega on mõnus proovida, treppi sõidetud teel plastik hüppab ja nagiseb. Uus DAcia või jaapanlane ega salongikvaliteedis erinevusi küll ei ole. Naisterahvas saav jaapani autos istme endajaoks võibolla isegi paika, täisasvanud meesterahvas ei leiagi jaapani autos endale sobivat istme asendit kuna iste on tehtud keskmiselt 1,60 inimest ejaoks.
civic 2016
08:03 22.02.2018
2016 Civic Toureri omanikuna võin jagada kogemusi.Istmed mugavad ka 1.87 pikkusele,juhitavus hea,põhi natuke madal kuid ei midagi hullu,kütusekulu 1.8 manuaalil reaalselt 7 ja seda linnas,tagurduskaamera väiksel ekraanil nadivõitu,treppis teel armatuur ega plastikud ei nagise,kergelt tagaosas müdistab kui istmed all,tuled head.Roolitaga natuke avarust on vähe,aga mitte ahistavalt.Täiesti sõidetav ja praktiline auto normaalsele inimesele.
AntiOpel
11:06 22.02.2018
Alustuseks tahaks punktirea saata karuprse. Ära hakka jälle oma saksa pasa promomisega pihta siin. Inimene küsis konkreetse auto kohta, ikka peab mõni jopski hakkama oma sakslasi kiitma siin. Mine sõida ja ole õnnelik nendega.

Teemaalgatajale: olen sõitnud mõlemaga, nii 5D 1.5T mudeliga kui ka sedaani 1.5T mudeliga ja mulle meeldis sedaan rohkem. Miks? Auto on vaiksem, kuidagi mugavam sõita, välimus on soliidsem. Luukpära on aga praktilisem.
Kiidan ka eelmise põlve Tourerit, abikaasa kasutab sellist igapäevaselt- väga hea auto, mitte ÜHT naginat salongis (ei treppis teel, ei külma ilmaga), konarlikumal teel on tagavedrustuse klobinat väga õrnalt kuulda, aga see on juba ka norimine. Väide, et jaapanlased nigisevad ja nagisevad, on BS kuubis. Jah, 20a vanad ehk tõesti, aga 5-10a vanused autod on väga korralikult kokku pandud.
Mölisemiseks kõlbab ilmselt siinne foorum väga hästi, aga võiks ju mitte sõna võtta, kui pole ise reaalselt kokku puutunud teemaks oleva autoga. Võrrelda Daciat ja uut Hondat...no mees, mine ravile. Istmete kohalt- mina oma 190cm pikkusega saan isteasendi ilusti kätte nii CR-V´s, naise Toureris kui ka mõlemas proovitud uues Civicus. Mitte mingit probleemi. Toureri isteasend on ehk pisut kõrge, aga see pole istme viga vaid see, et auto bensiinipaak on esiistmete all.
VL
11:45 22.02.2018
Pistke oma kvaliteedinõuded ka sinna samusesse. Teadmiseks, Dacia Sandero II armartuur ei nagise ka suure külmaga mitte üks raas.
Sport Plus
11:50 22.02.2018
Ise oman nüüd veidi üle kuu Civic 5d Sport Plus masinat.

134kw mootori minek on ikka väga korralik ning kütusekulu seejuures väga mõistlik.
Sai ka tankimisega mõõdetud ning 500km (millest 200km oli maantee ja 300 linn) oli kütusekulu 7,2l. Auto ise näitas 7,1.

Puhtalt maantee oli 5,2l. Läbisõitu hetkel 1600km ja ilmad jahedad seega suveks peaks juba hakkama veel paremaid numbreid nägema.

Miinusena tooks välja ratastest kostuva müra lompidest läbi sõites. Muidu muul ajal kõrva ei kriibi midagi.

Ise valisin luukpära sest sedaani laadmisava on väga kitsas ja lapsevankrit sealt keerulisem sisse lükata.
Kuna autol teljevahe üsna pikk, siis sees on istumine nii ees kui taga ka okei.

Android Auto ja selle kaudu Waze sai ka toimima (kuigi Android Autot Eestis ei toetata)

Adaptiivse vedrustuse isse lülitades on auto meie teedel liiga jäik. Kurvilisel teel aga üsna mõnus kasutada koostöös sportrežiimiga. Ka turboviivitus muutub pea olematuks.

Mina olen igatahes rahul

.
14:06 22.02.2018
Automaadi bensiin, suur kütusekulu,tagaiste kitsas,madal kliirents nagu Hondal ikka. No rehvimüra laseb elada. Muud ei meenu.
valikud
15:07 22.02.2018
sai ise ka mingi hetk uut civikut vaadatud aga seda veel siis kohal ei olnud ja oleks pidanud ootama. Mis jäi aga silma oli juba suhteliselt krõbe hind suurema bensiinimootori ja automaatkasti puhul, oli vist 25-26k. Minu hinnangul on selle raha eest sarnane aga natukene rohkem pakkuv auto Subaru Levorg, mis on suurema pagasiruumiga ja nelikveoga. Kuna need olid minu jaoks ahvatlevad väärtused siis jäigi civic kõrvale.
okeyei
14:11 24.02.2018
Kui suur see kütusekulu siis on?
7l sajale
17:27 13.04.2018
7l/100-le keskmiselt
AntiOpel
11:10 14.04.2018
Kütusekulu kohalt, sain huvitava tähelepaneku tuttavalt, kes on uute Hondadega väga lähedalt seotud- nimelt 1.0T mootor olla janusem, kui 1.5T mootor. Võiks nagu arvata, ja ka paberil on nii, et 1.0T 95kw on ökonoomsem, kui 1.5T 134kw mootor.
Nö asendusautona õnnestus alles eelmine nädal sõita uuesti 1.5T luukpäraga, kui oma auto oli hoolduses ning väga mõnus, meeldib. Suverehvidega kulunud asfaldil natuke müriseb, aga edasi läheb ja mugav on ka. Sõitsin ligi päev otsa Tallinnas ja selle lähiümbruses ning sain keskmiseks kuluks 6.4L/100km. Arvestades, et vajutasin korralikult ning et autol on 134kw ning automaatkast, siis ei saaks nagu viriseda. Varsti pidavat ka diisel tulema, see on ilmselt väga ökonoomne. Honda diislid on juba täna väga ökonoomsed, niiet miks ei peaks tulema ka Civic ökonoomne. Iseasi, mis ta maksma hakkab...
Naise Tourer tuleks varsti uuema vastu vahetada ning uus Civic on väga tõsine kandidaat sellele kohale. Miks? Sest Honda töökindlus ei pane muud marki vaatama.

Muudetud 16.04.18 08:49

Küsimus-s-s
19:51 25.04.2018
Mis te sellest honda civicust leiate?
Ain12332
20:32 25.04.2018
Mõnel mehel/poisil on mälestused Need for speedi mängust, kus Civic oli täitsa tuunitav käru. Nüüd siis elavad oma igavat elu läbi CRV HRV ja muu jama läbi. Tegelikuses ükski ennast lugupidav inimene, kes kodune autodega, selle jamaga ei saõida. Töökindlus - no sorry. Mis argument see täna on enam?
Sjwj34
01:06 26.04.2018
Sellest küll aru ei saa, mida mehed räägivad siin heast istme asendist. Civicus on see ju kehva! Ei saa istmepatja reguleerida, ehk siis istme padi on liiga väikese kaldega, mis on mõeldud 150cm pikale ja ei toeta reit.
Vähemalt nendes, kus mina istunud on lugu selline.
See on näiteks minujaoks automaarne rahakoti taskusse jätja, olgu üljäänu nii hea kui tahes. Inimesed, kes sellist istet mugavaks nimetavad, on eluaeg taburetil istunud või lihtsalt väga lühikesed. Sellist istet ei saa kindlasti heaks pühitseda, kõigest keskmiseks ja seda ka odavama otsa autode seas.
Per-Astra
07:24 26.04.2018
Jääb ikka küsimus, miks need vaieldamatu töökindlusega autod Euroopa turul nii viletsalt esinevad. Euroopa turg on kõige suurema valikuga turg, siin ei tõrjuta teisi välja, siin on tõeline konkurents. Minu tuttavad on paljud jaapani autod eurooplaste vastu vahetanud, põhjuseks: sõiduomadused ja kulud autole.
AntiOpel
10:06 26.04.2018
Eks inimesi ole erinevaid, aga kui töökindlus pole argument, siis muidugi võib ka Ladaga sõita.
Mis istmesse puutub, siis uuel Civicul, mis on teemaks, on istmed ehitatud USA turgu silmas pidades (terve auto on sinna suunatud) ja need istmed pole kohe kindlasti mõeldud 150cm juppidele. Aga ilmselt kodanik Sjwj34 ei ole uut Civicut lihtsalt proovinud ja tugineb oma arvamuses 95a Civicule, nagu ikka foorumites käib asi.
Per-Astra ilmselt on asi selles, et sakslane ega prantslane ei osta võõrriigi toodangut, vaid toetavad enda majandust. Mis on ka loogiline.
Sjwj34
10:38 26.04.2018
Kahjuks olen uue Civicuga tuttav. Kui sina sellest aru ei saa, mine vaata peeglisse ja proovi mõnda normaalset istet. Kui sinule meeldibki mingi ebaloogilise ehitusega variant, palju õnne. Minule ei meeldi ja igale persele, mis on ikka piisavalt suurte kogemustega, ei meeldi samuti. Usakad nagunii ei oska autosid teha, ehk siis see pole mingi lööklause.
AntiOpel Sjwj34
12:52 26.04.2018
Oo, usu, oman kogemusi väga mitmete erinevate autodega ja kindlasti ei saa väita, et Civicu iste jube on. Kindlasti leiab ka paremaid istmeid, ei vaidle üldse, aga kindlasti pole tegemist ka mingite paaniliselt halbade istmetega nagu sa siin väita proovid. Mis see usakate autotootmine siia puutub, kui Civic on Jaapani auto? Point oli selles, et väide 150cm inimestele mõeldud istme kohta on paras BS.
Huvitav, et su persel on suured kogemused...aga see selleks. Igaühele oma, lepi sellega.
Arboles
21:40 24.06.2020
Tõstan teema üles, kas leidub veel kedagi kes teab oma kogemustest rääkida kõnealustest civicutest? Tiksub vaikselt mõte omalegi hankida toda masinat igapäevaseks kasutuseks.
Oihküll,
10:00 25.06.2020
lumehelbekeste persed muutuvad aina pepsimaks. Ei sobi talle üks ega teine. Kui sõita 24/7, siis on iste tähtis, aga mingid minutid, no olgu või tund, kannatab tavalise inimese istmik ka taburetil sõites ära.
AntiOpel to Arboles
11:47 25.06.2020
Sõber sõidab 2a juba 1.5T sedaaniga, automaatkastiga. Ja väga rahul. 2a jooksul ca 50 000km ja vaid korralised hooldused. Miinustena toob välja müra, kui sõita läbi lombi ja langeva katusejoone tõttu võib pikem inimene tagaistmele minnes pea ära lüüa. Tehniliselt pole mitte mingeid muresid tal olnud selle autoga.
Honda foorumis on ka juba mõned uued Civicud teemaks, mine loe, saad palju targemaks, kui siin.
Arboles
14:40 25.06.2020
Olen paar nädalat üritanud sinna foorumisse ligi saada, registreerimisel ei tule mingit kirja administraatoritelt. Kirjutasin otse ka foorumi kontaktile aga vaikus hetkel aga see selleks...

Ma ise sõidan veel igapäevaselt üle 20a vanuse Ford Focusega ning ei kurda istme üle, müra iseenesest minujaoks ei ole tähtis niikaua kuni autos kaasreisijatega rääkida kuuleb.
Pigem ongi hetkel soov maad kuulata seoses masina hooldamise ja potentsiaalsete probleemide kohta.

Vastus mida AntiOpel kirjutas on sisult just sellinne millist ma otsin, olgu siis negatiivne või positiivne kogemus autoga.
2018HB
17:49 25.06.2020
Ise olen 2 aastat Civic 1.0 HB omanik ja täiesti rahul. Mingeid probleeme ei esine, ainult korrapärased hooldused. Läbisõit juba üsna korralik. Eelmine auto oli vanema põlvkonna oma ja sellega ei olnud ka mingeid muresid. Honda kestab! See isteasend on viimasel kindlasti parem, aga mind ei häirinud ka eelmise Civicu iste. Lisaks näeb Civic hea välja ja pole nii ilmetu kui iga teine hallmetallikdiisel või Octavia. Iga kell ostaks uuesti!
.
16:51 26.06.2020
Ei ostaks.väljast suur,seest väike,madal istuda jne. Octavia oleks nagu klass suurem civicu kõrval.Tütar ostis ,nüüd tahab audit tagasi. Ls veel väikesed ,et vastupidavust hinnata.