Autondus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Hooldus esinduses või mitte?

professor_sammaljalg
18:41 15.04.2018
Tere!

Kolm aastat, ostmisest saadik olen abikaasa Peugeot 508ga iga-aastaselt, 20tkm tagant esinduses hoolduses käinud. Nii mõnus soe tunne on hooldusraamatusse jälle kaunis lõvimärgiga tempel saada.

20tkm hoolduste vahel, iga 10tkm tagant olen lasknud õli sõbra töökojas vahetada.

Hakkab jälle see aeg kätte jõudma, siis vaatasin Amservi lehelt järele, 140tkm hooldus - €288. Mida see endas sisaldab?
http://www.peugeot-eg.com/media/deliacms/media/9/941-bb543d.
pdf

Õlivahetus ja, noh, mingid kontrollid. Mida sõber teeb nagunii, kui õli vahetab. Tema juures jääb summaks alla €100. Samuti ei ole sõbral õnnestunud kärukonksu monteerimise käigus tagastange küljeosalt paari cm ulatuses värvi maha kraapida või vargapoldi võtit pagasniku küljetaskus oleva pagasivõrgu sisse visata, selmet panna tagasi sinna, kust võeti. Mõlemad kogemused Sõpruse Amservist olemas.

Ons 3x kallim hind seda templit väärt? Palju see esinduse hooldusajalugu võimalikku järelturu hinda mõjutab? On teine seitse aastat vana nagunii juba.
...
19:08 15.04.2018
ma vahetan õli kodus, kirjutan kõik muud tehtud tööd ka üles ja kui see ostjat huvitab, siis ta võib sealt näpuga järge ajada. iga õlivahetus ca 40€. miks toita esindusi kui saab ise kõigega hakkama.
tt
19:20 15.04.2018
Misasja?? Mul Fordil hooldus esinduses 109 eur, mis see Peugeot nii eriline siis on, et nii kallis?
professor_sammaljalg
19:55 15.04.2018
Siiani kõik hooldused samasse auku olnud, €300 ringis.

Aga jah, ega vist €100gi natuke palju maksta, 60l vaat korralikku 5w30 õli maksab sama palju, kui Amservis üks hooldus, korralik õlifilter €10, tuleb vist käised üles käärida.

ka peugeoti omanik
20:19 15.04.2018
Kui viitsimist on, võid Haapsalusse Uuemõisa autosse hooldusesse sõita. Saad sama hinnaga enamvähem, mis sõber teeb. Paar tunniga, mis hooldusele kulub, saad kena jalutuskäigu teha.

Aga kui auto garantii alt väljas, ei näe küll mingit põhjust esinduses hoolduses käia.
looder23
20:24 15.04.2018
Kõik sõltub sellest, et kas omal on koht olemas kus üleskääritud käistega möllata. Mul ei ole. Naabri käest saaks, aga tuleb ikkagi nats maksta. Seega käin ka ise teeninduses vahetamas. Samuti ei viitsi ma möllata mingite kanistritega, vana õliga jne. Puhas laiskus ning seega käin ka 24 aastat vana tursaga teeninduses õli vahetamas. Mitte esinduses, aga teeninduses. Ka nemad viskavad pilgu peale mis vaja lähiajal vahetada. Vahest isegi liiga agaralt soovitavad. Sellele autole ma ei kirjuta tehtud töid kirja. 16 aasta vanusele panen. Kindalaekas on väike märkmik. Kas järgmine ostja usub seda või mitte, ei huvita. Esmased ostjakandidaadid on nagunii nn. rondiärikad. Küll need leiavad vigu jms. Ma laseks sõbral selle 100 eest edasi nokitseda ja asi tahe.
professor_sammaljalg
20:46 15.04.2018
Saigi just hiljuti uude majja kolitud, kus olemas nii garaazh, kui lisaks maasoojuspumbale ka tahkekütusekatel, kus vana õli saepuruga segatuna päris hästi toitma peaks.
td
20:51 15.04.2018
Olen ka ise viimase aasta jooksul laiskusest jagu saanud ja enamus asju jälle ise teinud,koht ja vahendid olemas. Alles uurisin tagaklotside vahetus 30e ka mingi kohalik autoremonditöökoda küsib juba sellist hinda.õlivahetus 40e.Mõne h tööga juba päevapalk kokkuhoitud.
Toomas-Andres
21:07 15.04.2018
Ühe autoga käisin garantii lõpuni viiskalt esinduse hoolduses. Peale garantii lõppu tegin hooldused tavalises hoolduses kus lihtsalt head varasemad kogemused olid.

Teise autoga mis on praeguseks 13a vana käin sõbra kanalil ja vahetan lihtsamad asjad nagu õli ja filtrid ise ning kui vaja siis veel midagi. Õli ja muude tarvikute kvaliteedi pealt kokku ei hoia ja samuti saan siis kindel olla, et asjad ikka tehtud saavad.
opelkantorss
21:16 15.04.2018
Piduri kettad kolitsid esimesed,esinduses olid koos töörahaga 530.-
Valodja tegi päriselt ka 2 tundi ja 40 euri ja kettad klotsid sain 70 kokku..
Auto poest öeldi,et esinduse mehed käivad 20 euriga kojamehi neilt ostmas ja müüvad 46 edasi..
vana kummik
21:25 15.04.2018
Ära sa siin vana mootoriõli ahjus põletamist küll propageeri sest see on puhas mürk. Mingi aeg siin tõmmati üks rehvitöökoda liistule vana mootoriõli põletamisega petskas sooja saamiseks. Iseenesest hea lahendus romulatele ja rehvitöökodadele, põletades vanu rehve ja õli sooja saamiseks. Ainult kõvad filtrid peaks korstnatel vahel olema. Igal juhul keskkonnasäästlikum kui vaadid kuhugile ookeani uputada või koos vana tankeriga põhja lasta, et ohtlike jäätmete maksu ei peaks maksma ladustamise eest.

Aga teemast. Mis seal nii uuel autol hooldada. Leiad koha kus sul ikka reaalselt õli ära vahetatakse. Saad pärast vahetust õlivarda välja tõmmata ja veenduda õli puhtuses. Sõbra näol on sul see koht olemas. Rihmad-mahlad lased ka seal ära vahetada. Mis erilist hooldust see alla 200k km sõitnud auto ikka vajab. Kõik tavapärane ja lihtne värk. Üle 250-300k km sõitnud autot ei ole nagu nii enam mõttekas pidada sest sealt hakkab üks kilks-kolks juppide-andurite vahetus ja remont ja peavalu.
Opl....
22:37 15.04.2018
Amservis isegi 2009 aasta Opeli tavahooldus peaaegu 300 raha.
looder23
23:16 15.04.2018
ma kah, vahest harva saan laiskusest võitu, aga kuna tõstuki koha eest pean ikka viieka tunnis maksma, ning tõstuki juurest jupipoodi on 12 km ning kui siiski jälle vajaka mingit juppi tooma, mingi üllatuse näol, siis pärast olen kokku löönud, et igasugune kasu on kadunud + oma kadunud aeg. isegi rattad lasin velgedel naabripoisil 10-ka eest ringi visata, selmet, et ise käsitungiga tunnike möllata ja käritsi mutreid keerata (naabripoisil tõstukid, püstolid kõik olemas). parem aitasin naisel hoovi koristada. aga kui koht olemas oleks, siis vist nokitseksin ise ka rohkem auto kallal.
professor_sammaljalg
07:06 16.04.2018
Töötasin 2012-2014 selles ettevõttes, mis eelmisel nädalal kõvasti meediat sai, seoses TLTle busside vahendamisega. Töökoja kütteks oli kaks 4m kõrget tsisterni, mis Hansabussist pärit vana mootoriõli täis.

Julgen pakkuda, et korraliku halutulega põlevasse uude Rapla teraskatlasse natuke õliga immutatud kuiva saepuru visates põleb see märksa puhtamalt.
...
07:13 16.04.2018
mis tähendab puhtamalt? iial ei teki põlemisel puhtamat õhku kui põlemiskambrisse siseneb. ajab see puit tahma ja õlist tekivad veelgi hullemad ühendid. õli põletamise jaoks on vähe teised viisid kui mingi saepuruga segatud omalooming. aga paljude jaoks on korstna ots kõrgel-kaugel ning järelikult tuleb sealt ka puhas õhk välja...
...
07:48 16.04.2018
jäätmejaamad võtavad tasuta vastu õli, filtreid, rehve, värvijäätmeid jms keskkonnaohtlikku kaupa ning kõik on kinni inimeste enda teadlikkuses ja hoolivuses. enda kolme auto pealt tekib seda kraami igal aastal ja kord aastas sõit jäätmejaama ei ole eriline pingutus.
VL
08:30 16.04.2018
Esinduse eelis on tehasetarkvara ja selle võimalikud uuendused, mis võivad hoolduse käigus peale tulla. Muus osas on tegemist ikka tavaliste külaseppadega, kes unustavad korke lahti ja lõhuvad kruvikaga pidurisuportite tolmukaitseid jne. Ise õlivahetust tehes saab pikemalt vana õli välja nõrutada ja tulemuseks on tükiks ajaks puhas hele õli mootoris. Esinduse hooldusest tulles on see alati palju tumedam.
wb
09:15 16.04.2018
Eeskirjade järgi peaks esindused peale vana välja laskmist mootori loputusõliga puhastama. Vähemalt mu auto kasutusjuhendis on nii kirjas.
läks uitama
09:47 16.04.2018
Firmadel see teema,kui töökojas vanaõli katel,marsib sisse keskkonnaamet ja kasseerib presidendile uue kleidi ostmiseks väheke raha,nn.saastemaksu näol.Oma kodus pole kellegi asi millega vana õli põletan.
eelmisele
10:12 16.04.2018
mõnede jaoks, kes oma s.tta metsa alla veavad ja korstnast musta suitsu välja ajavad, on vist kogu eesti oma kodu. eesti on siiski meie kõigi kodu ja miks peab kodu ära reostama?
siberia
10:46 16.04.2018
Ma tegin ühel oma 15 aastat vanal autol osa hoolduseid esinduses, sest sealt sai grantii. Kui midagi laiali lendab, siis esindus maksab. Hammasrihma vahetus jms. Pealegi oli volkkaril tingimuseks, et iga uus originaaljupp on 2 aastase garantiiga ja seda olenemata auto vanusest.
Õlivahetuse sarnased asjad tegin küll ise ja kui huvi on, võib ostutsekid alles jätta. Kunagi ostsin Soomest vana auto ja sellega tuli piiblipaksune kaust kaasa kus oli kogu ajalugu alates kojamehekummide või lambipirnide ostutsekkidest. Igal juhul oli see usaldusväärsem kui võimalik et võltsitud teenindusraamat.
...
11:07 16.04.2018
mu ühel autol on vähemalt paarkümmend A4 lehte trükitud hooldusajalooga ja kõigi aja jooksul soetatud juppide kohta, aga müügil pole sellest vist enam erilist kasu, sest auto 17a. vana ning püüda nende paberite abil turuhinnast midagi üle saada, on ilmselt lootusetu. ka ei ole tegu mudeliga, mis turul just kõige edukamalt müüks ja ilmselt on ka vanus see, mis kedagi eriti ostma ei ahvatle.
professor_sammaljalg
11:35 16.04.2018
Küll nüüd tulid looduskaitsjad metsast välja :D

Väike kogus õliga segatud saepuru ei tekita korraliku tulega katlas midagi, VÕRRELDES vanaõliga kütvate asutustega.

Hakata seletama prügi metsa alla vedamisest.. puhake jalga natuke.
...
11:40 16.04.2018
väike kogus õli põlemiskambrites, mis suitsuna sumpast väljub ja 1000km jooksul liitrikese ära põletab ei ole ka probleem ja need kogused on nii väikesed, et maakera sellepärast ju üldse ei kannata.
pole ju hullu, kui ühe rehvi metsa alla viin või burgeripakendid ja kohvitopsid teepervele pillun- see ju väike kogus...
Toomas-Andres
12:53 16.04.2018
Vanasti oli raskem infot varuosade ja tarvikute kohta leida kuna interneedust veel ei olnud või oli see veel väga algelisel tasemel. Praegu on hea lihtne, otsid ise või saadad päringud laiali.

Ise täidan enda vana auto tabelit just nimelt enda jaoks, et oleks ülevaade vahetatud asjadest. Juhul kui müüma peaks hakkama siis vaevalt, et ostja seda usub kui just mõnele heale tuttavale ei müü.
zyxa
13:41 16.04.2018
Eesti Energia plaanis on ka lisada kuni 10% vanu rehve põletatava prügi hulka. Vana õliga on see et see on igat sorti manuseid ja raskemetalle täis.
Rihma või keti vahetust ma nurga tagustele kohtadele ei usaldaks. Pidureid oskab iga loll remontida hooldada. Raske on kontrollida kas piduriõli vahetati või jahutus vedelik. Tallinn võiks munitsipaal remonditöökoja teha tallinlastele :)
Djdj4
13:54 16.04.2018
Paljude esinduste häda see, et kollanokad möllavad auto kallal. Tihti juhtub ka, et vea diagnoosimisel on raskusi ja tehakse töid, mida pole vaja. Esindus hirmus kallis ja töö kvaliteet tihtipeale kehva. Kindlasti leidub ka tublisid esindusi, aga üldiselt hoian eemale kui just ei ole vaja.

Mina olen viimaselajal kulgenud parajalt vanade masinatega, kuna lihtsalt väga palju odavam tuleb ülalpidamine. Kõik, mida ma arvan et saan ise vahetatud, teen ise. Kui mingi raskem töö, viin remondimehe kätte, keda tean ja usaldan. Enamuse saabki ise tehtud.

Üldiselt tuleb tuttava juures poole odavam kui keskmises töökojas ja ma tean täpselt mis kuidas jne. Ei ole võimalustki, et pannakse kalli hinnaga odav jupp või tehakse miski kehvasti. Esinduse hind oleks ilmselt 3x niipalju.

npam
15:08 16.04.2018
Aga parem on ju üldse mitte midagi teha. Tellid templitehasest sobiva jäljendiga aparaadi, ostad poest 5 erinevat pastakat, tellid ebayst hooldusraamatu. Täidad ise. Vajadusel valad juurde klaasipesuvett. Kui jõuad auto osta, leia ka raha hoolduse jaoks. Kui tihti sa seal hoolduses pead oma 300€ välja käima 3 aastasel autol? Pezooo? oi sorry. Ühes teises esinduses pole ma suutnud küll aastate jooksul rohkem kui 200 maksta erinevates hooldustes. A ükskord oli küll kui lasin vahetada rattalaagri, pagasiruumiluku tavahoolduse ajal, siis läks 258€. Uskumatu. Kui sa oled liisnguga end juba kinni ära tõmmanud, siis ehk oleks aeg üle vaadata kulutused üleüldises mõttes?
nii ja naa
15:28 16.04.2018
Seda hooldust võib võtta nii ja naa.Kuid näide paari nädalatagune.Auto on tiba üle kümne aasta vana aga käin nn.hooldust ikka esinduses tegemas.Esiteks hooldusraamat kui selline elektrooniline.Seda ei osta ja ei taha ka. enne hooldust helistati esindusest,et esimesed alumised õõtsad vaja vahetada.Ma sellepeale,et lasin aasta tagasi šarniirid vahetada.Esindus eraldi ei vaheta,tehas ette ka ei näe.Ja õõtsa hind kirves,kohe ongi kirves.Nemad siis vastu,et vahetatakse tehase tagasikutsumise korras .No mis sa kostad.Ja vahetatigi.peale selle kõik olemasolevad vedelikud,ka need,mida tehas peab eluaegseteks.Kuna auto on nelikveoline ja paras loom,siis oli ikka hea,et kõik tehtud sai.Ja summa siis tiba üle neljasaja euro.Ja mis sest,et auto kümme aastat täis.Oled jaksand osta,jaksad ka paaki panna ja hooldada.
No vot
16:11 16.04.2018
Endal kujunes garantiita autodel välja nii,et kas tegin ise või siis esindus. Autod olid sellised,et kui ise jagu ei saanud polnud mõtet kuhugi peale margiesinduse ronida, sest algselt max 10 euri odavam tunnihind läks kokkuvõttes kallimaks kui esindus. Kõikide heade ja odavate korralikku tööd tegevate remondimeestega on jälle see häda,et need asuvad alati kuskil kaugel kolkas.esinduses midagi tehes tasub alati võtta hinnapakkumine antud tööle, siis ei pea mõne kollanoka proovipäeva kinni maksma.
professor_sammaljalg
16:15 16.04.2018
Enne Peugeot ostu nillisin Hyundai i40. 120tkm hooldus natuke üle €500. Mingi liisingujutt väga ei päde, kuna ainuke laen on meie peres eluasemelaen, aga kaks päeva tööd teha, et maksta esindusele teenuse eest, mille ise teeks tunni ja €40 eest, tundub sõge.

Mõnele jällegi meeldib maksta, eks ta ole.
eelmistele
16:21 16.04.2018
Lihtsalt teen ise oluliselt korralikumalt ,kui mingi suvaline esinduse jorss,kes oskab terve kapotialuse õliseks laristada.. Märkan ka neid asju mida pole paberil ette antud.Ja ei küsi kojamehe vahetusest 50eurot,mis poes maksab 10euri.Täiesti oma valik kes,kus ja mis teeb.Arusaadav ,et tänapäevane põlvkond ei oskagi peale klaasipesu vedeliku muud teha. Sarnased ongi esinduse kaader enamuses varsti.
maaks
08:56 17.04.2018
sammal, ära nüüd "liialda"! Kui sa tõesti teeniks 2-e päevaga 500€ siis ei oleks probleem ka selle hoolduse eest maksa :-)
professor_sammaljalg
10:20 17.04.2018
Viitsadat ei teenigi, Peugeot hoolduse jagu küll. Ei näe sõltumata sissetulekust vajadust raha tuulde loopida.
Kärss
19:53 17.04.2018
Mulle kohe väga meeldib selline küsimuse püstitus!

# Ons 3x kallim hind seda templit väärt? Palju see esinduse hooldusajalugu
# võimalikku järelturu hinda mõjutab? On teine seitse aastat vana nagunii juba.

Väärt pole kindlasti, mõne jaoks mõjutab, isegi nii vana auto puhul. Isegi kui ei mõjuta otseselt turuhinda, siis seda kindlasti, kui kerge on autot müüa.

Enda kogemused on pea kõigi esindustega olnud vähem ja rohkem negatiivsed, ei leita garantii ajal vigu ülesse, parandatakse valesid asju, ei suudeta ostueelses tasulises kontrollis tuvastada pooli vigu, mis ma ise juba enne eest leidsin... reaalselt puudub usaldus esinduste vastu, aga esinduse templid räägivad jällegi üsna palju auto eelmisest omanikust. Kui oli korralik ja järjekindel hooldamises, vast ei olnud päris idioot ka ringi sõites ega koonerdanud muude asjadega.

Hakkasin kirjutama sellepärast, et paljud mu autod on juba ostes olnud sõitnud vähemalt pool miljonit km ja sellepärast pean ise hooldusajalugu väga oluliseks. Algse küsimuse juurde tagasi tulles, siis esinduse templitega hooldusraamatut pean olulisemaks sellest, kui nt iga N-tkm tagant käsitsi paberile kirjutatud kellanäitu õlivahetuse hetkel... sest sageli on olnud põhjust kahelda, et see kõik on tehtud tagantjärele ja auto tegelik ajalugu on ikkagi teadmata.

Küll aga eelistaks ma tehase hooldusraamatule sellist hooldusvihikut, mis on reaalselt vedelenud kindalaekas ning kuhu on kirjutatud ülesse kõik autoga tehtu. Kui on ikkagi kirjas ka iga kojameeste-, rehvide- ning pirnivahetus, nahkistmete kreemitamine jne ja seda kõike jagub lehekülgede viisi, siis vaevalt keegi seda hiljem käsitsi on kirjutanud. Ja see annab auto tegelikust olukorrast ikkagi päris hea ülevaate. Igal juhul parema, kui mingi looma templid:) Mina igal juhul eelistaksin seda varianti.
aga on
21:25 17.04.2018
vähemalt üks esindus kus vana õli imetakse välja ilmselt õlimõõtevarda ava kaudu, kindlasti jääb seda vana õli veel karteripõhja mingi hulk.
63amg
21:43 17.04.2018
selles point ongi,et enamus imevad vardast välja.peale garantii lõppu on mootor seest nagu tökatit täis.ometigi nad peaks nagu õli seal vahetama.kui esindust ei külasta ja hakkad õli ise vahetama,siis on ju näha,et mootor hakkab iga õlivahetus korraga seest puhtamaks minema.mina käisin esinduses garanti lõpuni.peale seda loobusin.kärss kirjutas enamus probleemid välja.olgem ausad.autot ostma minnes vaadatakse ikka masin kõigepealt üle.mingisugused esinduse templid ei koti mind absoluutselt,kui masin on ise täielik pann.näen igapäevaselt neid esinduses käivaid liising pille.mõnesid neist kannatab vaadata ainult 10 meetri kauguselt
Rehvipuljong
19:37 22.04.2018
Esindus on äri.

Eraisikul on oluline maine.

Ise tehes saavutad perfektsuse.

Küsimus on kas sul on palju aega, raha või valid kuldse kesktee?

Samas esinduse ajalooga masinal on omad eelised garantii ja müügi osas.

Kui ostan uuE masina siis teeksin hooldust oma lemmik autoremondi firma kaudu ning peale garantii lõppu jätkaksin ise.
komvek
22:30 22.04.2018
Kui garantii on 3aastat ja liising tavaliselt 5aastat siis kas pank või margiesindus jonnima ei hakka kui garantii lõppedes lihtsalt eiran nende kutset hooldusesse?
...
23:22 22.04.2018
Tegelikult on see üldse nii vist, et autoremondile spetsialiseerunud töökoda võib ka garantiilist autot näppida ilma selle lõppemata jne.
to komvek
06:13 23.04.2018
mitte keegi ei kutsu sind hooldusesse, see on su enda asi, kas tahad neilt templit või ei.
.
10:08 23.04.2018
Enamusel uuematel Euroopast toodud autodel pole kunagi põhakatet mahagi võetud,kõik õlid käivad varda kaudu.

See juba tehasest niimoodi disainitud,et filter ja õlivahetuse käivad ülevalt poolt.
Kärss
13:26 23.04.2018
Miks see teema nüüd äkitselt õlipunniteemaks hakkab muutuma? Kas jälle arvamine või räägib keegi ka kogemustest? Mina ostsin omale õlipumba puhtalt selle pärast, et ei peaks auto all solgerdama suure nõuga ja kuuma õliga. Ja eks juhtunud sedagi, et see õli omale kenasti varrukasse õnnestub lasta:) Viimased kümmekond aastat imen pealtpoolt mootori tühjaks, viskan kausi alla õlifiltri vahetuseks ja igaks juhuks ka siis, kui punni küljest ära keeran, et näha, kas sinna on tekkinud mingit metallipuru vms.

See statistika ei pretendeeri nüüd mingile tõele, aga enda/sõprade/sugulaste autodest, millel õli vahetanud, ei tule peale punni alt keeramist neljandikul-viiendikul sealt isegi mitte ühte ainsamatki tilka - tõenäoliselt pole punni koht karteripõhjas mitte kõige madalam (sageli seespool väike rant) ning pumbaga saab mootori kuivemaks kui punnist lastes.

Siis umbes pooltel autodel saab karteri nii tühjaks, et peale punni väljakeeramist ei nirise, aga tuleb kokku max paarkümmend tilka. Kindlasti vähem kui pool viinapitsitäit. Kui see kogus vanast õlist nüüd uue õli mustaks suudab teha või kuidagi mootori tööiga mõjutab, on probleem kindlasti kusagil mujal kui selles mõnekümnes tilgas.

Ja ega siis ongi mingi väga väike osa autosid, millel jääb mootorisse rohkem õli sisse ja mida ei saagi lõpuni tühjaks pumbata. Nende puhul on see punni alt ära keeramata jätmine juba tõesti kurjast. Aga see õli kogus, mis jääb mootorisse, on mul olnud sel juhul ikkagi üsna väike, maksimaalselt sadakond milliliitrit. Kui tuimalt arvestada karteri "õlimahuks" 5L, siis see on 2%... no jällegi kas see on nüüd päris probleem või pseudoprobleem? Ja pigem olen ma näinud seda probleemi just suuremootorilistel elukatel, mille õlikogus pigem sinna 10L lähedale ulatub, aga leidub muidugi ka teistel.

Ma räägin lihtsalt trendist. Kindlasti on sellele ka palju erandeid. Raske oleks uskuda, et esinduses, kus päevast päeva just nende samade autodega tegeletakse, neist eranditest teadlikud ei olda. Seda ma muidugi ei õigusta, et punni üldse kunagi alt ära ei keerata (eriti veel magnetiga punni). See on üks neist paljudest asjadest, mille abil vanade autode omanikud mitmeidki probleeme ennetada suudavad, kuna võimaldab märgata probleeme juba enne nende eskaleerumist. Probleem ise pole alati isegi mitte tehniline, vaid seotud kasutajaga - näiteks mõni eelistab odavama kvaliteediklassi või täiesti vale viskoossusega õli, kui tootja ette on näinud ja ilma metallipuru oma silmaga nägemata (millel ei pruugigi alati probleemiga seostki olla:) ei jõua ka inimesele kohale, et ta midagi valesti teeb, sest tema arusaamisse ei mahugi mingid viskoossused ja kvaliteediklassid, sest tema sõidab ju Mobiliga ja kui on hea vormelite jaoks, on järelikult ka tema autole. See õlipunnist rääkimine siin teemas kipub minema täpselt samasse kategooriasse...
gupi
07:56 28.11.2024
Citymotors on leidnud uue rahateenimise võimaluse- õlivahetuse tegemiseks põhjakatte eemaldamine ja tagasipanek maksab 11€ +km. Jutt ikka sellestsamast plastlatakast, mis mootori all nelja kruviga kinni. Aasta alguses sellist rida arvel veel ei olnud.
Siit edasi võiks ju veel lisaraha küsida- kapoti avamine, õlifiltri keeramine vastupäeva ja päripäeva jne. Võib olla on neil probleemiks klientide rohkus ja töömeeste kurnatus meeletu hulga autode hooldamisel ja püütakse mingi hulk kliente eemale peletada. Samas on arvel hooldustööde rida nagunii eraldi summana nagunii välja toodud, aga lisaks on eraldi summad ka mootori õhufiltri ja salongifiltri vahetuseks kulunud aja eest ning ka kõik muud tööd, mis teha oli vaja, on eraldi arvestatud. Niiet raha voolab kiendi taskust täiega. Piinlik lugu.
gupi
08:11 28.11.2024
Vaatasin üle ka varasemad arved ja ühtegi sellist lisarida arvetel ei olnud- oli üldine hooldustööde maksumus pluss vajalikud jupid. Kogu lugu.
Niiet keegi kuskil on tulnud hiilgava idee peale- las maksavad lisaks iga liigutuse eest veel eraldi.
jee.kim
09:30 28.11.2024
Teadmiseks-Te ei pea garantii säilimiseks ainult esinduses käima, võite ka mujal!
gupi
09:48 28.11.2024
Garantii on läbi. Asi lihtsalt selles, et siiani seal tehtud korralikku tööd ja ühtegi probleemi autoga ja teenindusega üldises mõttes ei ole olnud. Jah, maksad küll mingil määral rohkem kui suvalises "fiatist mersuni" töökojas, kus vajalikud jupid tuleb neil esmalt kuskilt välja otsida ja tööaeg võib venida päeva pikkuseks või pikemaks, sest tõstuk läks katki ja töömehel oli ootamatult vaba päeva vaja ning seetõttu meeldibki just see, et konkreetsel ajal on auto valmis ja ei teki jamasid, et mõni polt või pistik kuskil lahti unustatud. Kuid selline hinnapoliitika sunnib tõesti jalgadega hääletama.
Deus
11:10 28.11.2024
Õlivahetuse saan küll kasvõi ise teha aga Lasnamäe City Motors on endiselt ainukene putka Eestis, kellel on CONSULT olemas. Kui keegi teab teistsugust infot, palun jagada. Mul pole küll probleem sinna sõita aga tüütu on lihtsalt.
gupi
11:37 28.11.2024
Põhimõtteliselt kõik tööd saaksin ise ära teha kasvõi kodus õue peal (vähe ebamugavam variant) või isegi lähedalasuvat selvetöökoda kasutades ja kõik vajalik on netis saadaval ja üldjuhul 3-4 korda odavamalt, aga hea mugav oli lihtsalt- auto neile, neil töö käpas ja normtundidega tehtud ja pärast järgi ja no problemo.
Deus
12:59 28.11.2024
See ei olnud minu sõnavõtu pidepunkt siiski. CONSULT oli äärmiselt tähtis osa.

Vahepeal lõunale sõites mõtisklesin selle üle, et mu autol on olemas eraldi õlivahetusluuk, alles hiljuti veendusin selles taaskord meeldetuletuse eesmärgil, kui sai rattalaagreid/rummusid ja veovõlle vahetatud ja siis hakkasin mõtlema, et kui ma kunagi ise õli vahetasin, siis mille pagana pärast ma terve põhjakatte ikkagi maha kakkusin? Siis tuli meelde, et õli saab küll ju välja lasta sealt luugi kaudu aga filtrile ei saaks isegi günekoloog ligi ilma katet eemaldamata. Lihtsalt off-topic.
gupi
13:24 28.11.2024
Sain aru küll mida mõtled, lihtsalt täiendasin oma mõtete jada.