Kütusekulu kuulutuses on üsna reaalse lähedal, kui rahulikult sõita - on jah säästupill ja linnas liigub ka täitsa piisavalt igapäevaeluks. Maanteel on rahulikult kulgemise pill.
Sellise mootoriga olen õli võtmise võtmes tuttav, probleem tekkis kuskil 100 000 juures.
Olen juba varem selle mootori koha pealt sõna võtnud, ilmaselt kõik uued ostjad ei loe kõiki selleteemalisi foorumeid. Pole sellel 1,2/77 KW häda (kogemus puudub küll autmaatkastiga, teeb vähe ettevaatlikuks selle mootori ja kasti suhe) midagi kui on mootoriõli vahetused tehtud max. 15 tuh. km. läbisõidu järel. 2 isendit müüdud 160 tuh. läbisõidu juures ja hooldusvälba max 15 tuh. km juures pole vajadust õli lisada ja ka ketiga pole probleeme olnud. Ostjale soovitus-veendu et õlivahetus on tehtud eelpool mainitud intervalliga ja jätka samas vaimus ning saad täiesti töökindla isendi. Kindlasti peaks ostmisel jälgima ka hinna ja lisandite suhet. Eestist ostetud suht säästulisadega ja hiljem seda müüa raske.
Edu teile ostul!
Issand jumal, sellel autol pole isegi kliimaautomaatikut peal. Makk on ka jube pisikese ekraaniga, ei tea kas luubiga peab vaatama. Octaviaid on ju nii ägeda varustusega saada mille kõrval mõni samavana 3 bemm kahvatub. Inimesed mis teil viga on, et te selliseid Octaviaid ostate mis meenutavad rohkem Daciat. Sellega paras killustikku vedada.
Mis sellel 6.5" ekraanil viga on? Kas peab hakkama teleprogrammi vahtima sõidu ajal? Osta siis omale saksast krt see kirikuõpetaja bemm ja ole õnnelik.
Olen omanud 1.2 tsi dsg (küll fabial) kombinatsiooni. Probleemi polnud ei õli ega muuga. Eks see probleem on teemast jälle "naised saunas rääkisid". Esimene selle mootoriga masin sõitis meie peres 95K ja uus (81kw, fabia dsg) on sõitnud 11K. Kui vajutad võtab kõik kütuse ära, ka terve tankla või isegi maardla. Sõidad normaalselt siis fabial (linnasõit, 50l paak, 40-43l tankimine) sõidab ~ 500 km, maanteel ~ 800km. Vb ökotades suudaks ka rohkem välja pigistada. Hooldus korrapäraselt ja intervall küll 15k aga teostus reaalselt 12 k vahedega. Kõik toimib ideaalselt. 77kw vahetati (2012 a mudel) küll tehase tagasikutsel kett. Muidugi olen isiklikult arvamusel, et see 1.2 octaviale võib olla veidi vähe. 1.4 (110kw) on vägagi piisav. Ps. 1.8 tsi vääne on sama ja seega pole oluliselt kiirem aga on janusem tehase numbrite järgi.
Lõppude lõpuks, loll võib kõik autod ära lõhkuda. Mõistlik inimene aga mitte.
DSG on selle mootoriga ainus mõistlik variant, kui dünaamikat tahad. Sa ei viitsi elus ise nii palju käike lapata, kui automaat. Ja siis sa ei saa seda dünaamikat ja kütusekulu kätte, sest sõidad ebaoptimaalsete pööretega.
See väike TSI tahab pidevat käikude lappamist, et minekut oleks ja kütust väga ei rüüpaks.