vanames
Re: diisli mõttekusest
Analoogne hüsteeria oli miskit 10 aastat tagasi hõõglampidega, et kohe kohe keelatakse ära. Tänase päevani poes 15-100w lambid olemas, ning pole mingid laovarud vaid täiesti uued ning isegi mainekatelt firmadelt - Philips Tungsram jne. Mina tollal ostsin muidugi varuks 3 kasti = 300tk, vastavalt 40,75 ja 100w, pole pooligi veel ära kulutanud, jätkub surmani, hea diil, maksid tollal miskit 25-35 eesti senti, proovi praegu selle hinnaga pirni leida.
Ning minule oma 57 eluaasta juures jätkub 1.9tdi VAG isid küll surmani ja peale seda tulgu või veeuputus :)
Muudetud 28.5.18 09:34
Vasta teateleEbasobiv postitus
11:00 täna
... (registreerimata)
kunagi varusin ka natukene neid hõõgpirne, aga nüüd enamus kohti ledidega asendatud. põlevad juba aastaid ja ei mingit muret. loomulikult ka elektrikulu väiksem. saunas ja vetsus on veel vanad pirnikesed. ilmselt need varutud pirnid jäävadki vedelema ja lapselapsed saavad kunagi ajalugu uudistada.
12:53 täna
n. (registreerimata)
eks inimesi ongi kahte sorti: need, kes käivad ajaga kaasas, ja need, kes ei käi (hõõglambi vennad).
14:24 täna
Minul (registreerimata)
läks seitse leedi aastaga läbi, hõõglampe mitte ühtegi! Küsimus, kummad on kasulikumad?
14:36 täna
to Minul (registreerimata)
osta kvaliteetseid led-e või sul elektrisüsteemil midagi viga.
15:28 täna
looder23
Millised on normaalsed? Ise samuti pean led-e vahetama 6-12 kuu tagant. Hästi peavad vastu poolest toodud led-id. Eestis müüdav on pask. Pealegi poolest toodu annab ka valgust. Eesti omad nagu seasilmad.
15:43 täna
to looder23 (registreerimata)
ega meil ainult ühte sorti müüda. vaata karbi pealt palju valgustab võrreldes tavalise hõõgpirniga ja värvitemperatuuri. valgusnurk võib ka vajalik info olla. endal vist ledid kaks aastat kahes pesas. üks neist vannituba. ülejäänutes veel säästupirnid ja ühes hõõgpirn. praegu tundub, et see viimane hõõgpirn on igavene. vahetan siis kui vana läbi põleb.
15:44 täna
hkljkl (registreerimata)
mul on enamus LEDide vastu vahetatud (mõni 10 aastat vana säästupirn on ka veel alles) ja ainult üks on praak olnud (poole aastaga läbi läinud), tegelt kui tsekk alles oleks, siis saaks ümber vahetada, aga kes see paari eurost tsekki alles hoiab.
ja igasugu on saanud osta - väga odavaid ja kalleid. kui ikka kogu aeg läbi lähevad on probleem elektrisüsteemis (sh lamp, trahvo, jne).
16:31 täna
looder23
Vaatangi karbi peale. Tavaline vajalik info sealt on mulle valgustusnurk. Valgus on kõigil üks, vastavalt w-le vastavalt lumeneid. Aga praktika näitabki, et eriti üle 13w pole tavatses saada. Tõin poolest 20w pirni ja laualampi polegi enam vaja. Mida kõrgemale läheb w seda ülemõistuse kõrgemale tõuseb hind. Ja keegi ei garanteeri, et see kõrgema hinnaga pirn ka kauem vastu peab. Olen paar korda käinud vahetamas poes pirne. Üks oli pime, teine poolpime, s. t. põles siia kui ise tahtis. Poes keerati pessa, vajutati lülitile, hakkas põlema. Sorry, ei saa vahetada, sest praegu põleb. Viisin koju. Kruvisin lakke, pöles. 10 min hiljem ei põlenud. Siis ta vilgub ja põleb nii nagu ise tahab. Varsti on tumm ja ei võta elu sisse. Mida ma käin ja jooksen seal poe vahet. Ikka ostad uue, et olla kindel, et põleb. Kuni järgmise korrani. Peabki vist poolas jälle peatuse tegema ja poest läbi käima ning uued pirnid võtma.
16:34 täna
td (registreerimata)
Pole küll teemasse aga 2a jooksul peale maja renoveerimist kus terve maja sai LED id ,ka kelder jne.50tk ehk.pole ükski läbi läinud veel.
Tegin massiivse makivist keldri. Mõtlesin ka et olen kaasaegne ja panen led pirnid lakke. Elektrik sai asjad valmis, läks minema ja sel õhtul põlesid pirnid vast 10 min. Järgmisel hommikul üks enam põlema ei läinud ja poole aastaga läks ka teine läbi. Neljast kaks veel on nn originaalid ja põlemisaega on kokku olnud maks 3 tundi. Tõenäosusteooria järgi sügiseks kui aasta täis, kõik neli läbi. Nüüd lähevad hõõgniidid edaspidi asemele.
See on joppamise asi, kuidas kestavad. Endal olen kodus proovinud nii Osram-it, kui ka Philips-it, mõni kestab kauem, aga fakt on see, et poole aasta jooksul mõni hävib kindlasti. Tegemist siis E14 sokliga 230v. Ega need tuntud tootjad ise nagunii led elemente ei tooda. Tähelepanek veel selline, et ostsin 8 tk. korraga, 7 olid ühtemoodi valge spektriga, 1 neist täiesti kollase spektriga. Pakendid ja seal oleva valgusallika andmed identsed. Tegemist Osram-i toodanguga.
LED-lamp ei erita soojust, kuid nende olulisem vajadus on jahutus. Umbes selliste sõnadega algavad LED-valgustite alased koolitused. Seega vältigem kinniseid valgusteid ja ka igasugused E27 ja eriti E14 sokliga asjandused vaevlevad iseenese ruumipuudusest tingitud jahutusprobleemide küüsis.
Olen ostnud erinevate virmade LEDe. Aastaga lähevad läbi 80% pirnidest. Kõige kiiremini on läbi läinud 2 kuuga. Kahe aastaga olen korteris terve ringi välja vahetanud. Viimased saastulambid on õnneks kestma jäänud ja mõnedel läheb juba 3 aasta. A LEDid ei taha veel kesta, vahet pole, mis firma.
Mul on kõige hiinakamad hiina ledid - ebayst tellitud. Enamus käib kolmandat aastat ja enam. Läbi läks üks konkreetne partii - esimesed filament type pirnid, kui need just tulid. Neil surid toited.
Üks klikiaegne corn bulb (selline tõlvik, mis on täis pikitud tavalisi 5mm lede) on õuevalgustis ja siiani töötab. Vanust ilmselt üle 5 aasta.
Eestist pole eriti led-e ostnud, sest alguses olid nad kallid võrreldes hiinlastega ja pärast pole enam vaja olnud, sest hiinlaste omad ei soovi surra.
Nimelt on vaja nov.- dets. maja tuulekotta madalat laelampi, et näeks üleriideid vahetada. Elektrit selles ruumis ei ole. Kuna temp. on tuulekojas sama, mis õues, siis olen arvestanud, et kui on miinuskraadid, siis saavad patareid või aku kiiremini tühjaks. Kuna seda on vaja kasutada aastas paar kuud, kui on kõige pimedam aeg ning sedagi võibolla päevas paar korda ja kuni 5 minutit korraga, siis ehk ei lähe nii kulukaks. Kuna selles ruumis esineb ka niiskust, siis võiks ka niiskust taluda aga kuna otseselt märjaks ei saa, siis vast sobib igasugune taoline lamp. Siiamaani olen hoidnud riiete vahetamise ajal koridori ust lahti, kuna seal on elekter ja valgus olemas aga ei taha sinna nii palju külma lasta, muidu on vaja rohkem kütta. Tuulekoda olgu talvel külm ruum, koridor koos sahvriga jahedad ruumid ja ülejäänud ruumid soojad.
Ma ei ole varem sellisest kohast tellinudki. Kas tavalisest poest saab kuskilt sellist asja? Ma tean, et elektri lampe müüakse igasuguseid aga selliseid laelampe ei olegi võibolla nii lihtne leida. Paneksin selle lambi lae keskele ja olekski asi lahendatud. Niipalju ikka on valgust, et näen sisse/välja lülitamise nuppu vajutada aga riiete vahetamiseks on tõesti liiga pime.
Välisukse raami küljes sisse ehitatud magnetiga, kord kahe kuu tagant pean laadima. Magneti jaoks antakse pinnale kleebitav metalliriba ka kaasa, kui lagi puidust näiteks vms.
Mulle see piklik ei meeldi. See ei sobi minu arust sellesse ruumi. Eks ma kuskilt poest siis vaatan ja kuna selleks talveks polegi varsti enam vajadust ning poodides hakkab jõulumöll pihta, siis järgmisel aastal, kui on rahulikum aeg vaatan, ehk leian midagi sarnast kuskilt ehituspoest näiteks.
Minu jutt jäi 4 aasta taha(k...). Vahepeal on palju vett merre voolanud. Maja mul linnakärast ja valgusest eemal. Pimedal ajal oli probleemiks lülitite leidmisega tubades. Varem pidi laeplafoonis vähemalt 1 tavaline pirn olema, et lüliti valgustus põleks(vooluring käis läbi hõõgniidi). Nii sääst kui Led hakkasid ise laes vilkuma. Viimased 2 aastat olen leidnud juba selliseid valgustatud lüliteid, mis sobivad uutele Ledidele. Ja tuleb tunnistada, et viimased Ledid kestavad mul juba 2-3 aastat kindlasti. Isegi hoovi peal posti otsa sai 20W Philipsi Led, nüüd läheb 4 talv. Valgust jagub niiet vähe pole. Vesi tuleb vundamendi alt esikusse sisse hüdrofoori, mis pole mingil moel köetav ja omab samuti õhemat soojustust. Kord lasin juba torud lõhki külmuda. Siis hakkasin siin A24 saadud info kohaselt pumba kõrval pakasega kasutama 100W pirni metallist laualambiga. Peale seda pole enam miskit külmunud. Praeguseks olen asendanud selle pirni väikese Handimanni 16€ külmavalvuriga, mis tundub ohutum.
to ..
“Ma ei ole varem sellisest kohast tellinudki.”
No ma olen sealt palju tellinud. Turvine ostukoht ja kaubad käes. Lubatud kuu aja asemel tuli kaup 3 nädalaga. Sõbrad tellivad ka sealt, alati tip top olnud kõik. Milleks nuunata kohalikke vahendajaid (ja maksta 5 korda rohkem) kui kaup toodetakse magunii PRC asukohas. Lisaks kõigele muule prantsatab pakk otse omniva pakiautomaati, pole vaja eraldi veel maksta mingit 3€ pakiautomaadi tasu. Näite, tellisin kauba maksumusega 10 € mis sisaldas nii VAT kui transport pakiautomaati, eestis oleks sama asi maksnud 30 € ja lisaks 2,99 pakiautomaat
Aga muidu Ledi kestvusest, led ise on suht “igavene” aga probleem hoopis nendes trafodes ja kiipides mis teevad 220v Ledi jaoks sobivaks. Ehk led lamp ise ei lähe läbi aga muu tehnika pirni sees ei pea vastu. Ilmselgelt ei meeldi klõpsimine neile, et pigem kui lasta pikalt põleda peab kauem vastu versus klõpsida. Kui ühe pirni värvi toon on erinev siis keegi poes pirni pakendi sees ära vahetanud, müüakse ju 2700k 3000k 4000k jne maitse asi. Mulle meeldib hubane 2700k, sest 4000k minu arust liiga operatsiooni laua valge juba. Kui vilguvad väljalülitatud asendis siis seda teeb tavaliselt kaugloendav elektrimõõtja mis saadab impulsse
Vanasti nad ikka poetasid kodusesse postkasti, viimased paar aastat on Omunniva nii laisk, et laseb iseendale järgi käia ikkagi ja kogu aeg, seetõttu suunan ma kogu kraami pakiautomaati, muidu peaks postkontoris ootama järjekorras kuniks 5 inimest ei suuda 60 minutit otsustada, millist pagana postmarki ta ikkagi osta tahab ja mis kujuga ümbrikut. Maapiirkona kohta ei tea rääkida, äkki seal postiljonid targemad ja suhtumine sõbralikum.
Viimase tellimuse tegin ma Black Friday kampaania ajal (nov lõpp), kaubad juba käes. Mul seal mingit valikut minu meelest polnudki tarneviisi kohta, ainuke valik oligi self pick up ehk pakiautomaat. Ehk hiinast otse pakiautomaati ja omnivaga ei pidanud ise midagi suhtlema. Hind sisaldas VAT ka, seega ise eraldi ei pidanud sellega ka võimlema. Sisuliselt kodus arvitist teed ostu ja järgmine step on see et saad SMS et pakk on automaadis (tracking ka töötab kenasti, saad igat positsiooni jälgida, et kus ta parasjagu on, kas siis meie tollis või omniva käes jne)
Pole trahvod alati süüdi. Minul on just kogemusi kus LEDid ise tuksi lähevad, eriti jõululampides kus pika keti peale on järsku on 3-4 leedi läbi läinud. Pole nad vett ega vilet näiniud. Samas tootjaid on seinast seina. panin möödund aasta maja seinale pika rippuvate lampide jada. Juba panemise ajal märkasin, et juhtme isolatsioon tegi peos prõksu- vaatan, ongi pragu sees. Õnneks see aasta veel need lambid läksid põlema. Samas on mul toa kuusel kasutuses juba 6 aastat samad lambid, tootjaks mainitakse karbi peal hispaaniat, juhe on läbipaistev ja väga pehme.