Kas on võimalik leida infot tarkvara kaudu muudetavate funktsioonide kohta Škoda Kodiaqil, nagu start/stop süsteemi või turvavööde signaali deaktiveerimine jne? Nimekirjas peaks olema ligi 100 erinevat funktsiooni.
Ma alustaks otsingut googlest või kui ei leia hästi, siis küsiks kohalikult fännklubilt http://foorum.skodaclub.ee/index.php
Minuteada margiklubides on igal pool tüübid olemas kes omavad vastavat vidinat muutmiseks ja ka teadmisi. Hea on teada ka seda mida maaletooja lubab muuta ja mida mitte, kui mingi garantii keiss tekib, siis mõni muudatus võib olla takistuseks garantii küsimisel ja enamus muudatused on sellised mida võib teha aga esindus ei tee.
margiklubidest saab kindlasti rohkem infot, sest nii mõnigi sealne tegelane töötab esinduses ja saab infole ligi. Tee oma murest teema ja kui joppab, siis saad meilile privaatse vastuse ja edasine selgub juba töö käigus.Olen isegi sellist "teenust" (ühe teise margi puhul) kasutanud esinduse "pakse" nuumamata.
Toon artiklist paar lauset välja,sest tundub,et keegi antud linki vist siinsetest nõuanjatest ei loe või tulevikus on ta äkki kustunud.
Sepp tõi välja paar asja, mille muutmine on tehase poolt keelatud. Nendeks on start/stop süsteemi deaktiveerimine ja tagaluugi sulgemine salongist. Kahjuks ei osanud ta täpset lubatud ja keelatud võimaluste nimekirja välja tuua aga andis mõista, et kõik mis puudutab mootorit peab jääma samaks ning muid väiksemaid asju võib vabalt muuta.
Julgust andis juurde ka see, et Auto100 pakub klientidele auto tarkvaraliselt modifitseerimist teenusena ning järelteeninduse juhi kinnitusel võib klient seda teostada ka mõnes muus töökojas. Ainsaks eripäraks pidavat olema see, et kui auto ühendatakse hoolduse raames tootjapoolse tarkvaraga, siis deaktiveeritakse kõik funktsioonid, mis ei olnud sel tehasest väljudes aktiveeritud.
Kui ametlikus esinduses ei tee siis on suur oht,et viskad raha tuulde või teavitad enne igasugu hooldusi esinduses,et on modifitseeritud ja uuendusi ei soovi. Garantiilisel autol ei näe mina pointi neid asju kuskil mujal teha , kui just ise ei tee,sest raha oskavad kõik päris hästi sellise asja eest kusida mis ühe klõpsuga ilmub ja ka kaob.
Oma autoga tee mis tahad aga kui auto järelturule läheb siis mina olen üks neist kes pedereeritud autosid ei osta. Teine asi, tahaks näha inimest kes peale ostu ehmatusega avastab, et start-stop süsteem ja turvavööde andurid ei töötagi.
Mida sa kiunud. 15euri ja lülitatakse arvutiga sisse tagasi. Käib kiirelt ja mingeid probleeme ei tekita. Start stop eestis üldse mõttetu. Lambi starteri kulutamine.
Väike tähelepanek, kuidas aeg liigub.kuskil kümme aastat tagasi oli kõvematel meestel mure,et millist kaitset välja tõmmata ,et abs ,ebs jne ei töötaks kuna ässad nii ei sõida. Nüüd millegipärast on häirima hakanud start stopp süsteem . Tegelikult saad ju seda ka nupust välja lülitada, muidugi pead peale igat käivitust tegevust kordama.
Oleks teinekord nüüdki hea need kolmetähega "abimehed" välja lülitada, teatud spetsiifilistes oludes takistavad vaid. Näiteks niikaua kaabib ja liigub, kuni auto otsustab veojõukontrolli sulle appi saata, peale mida on seismajäämine. Nupp ei aita, sest kaapides läheb auto arvates kiirus suures ja nupust välja lülitatud süsteem lülitatakse sisse tagasi.
Kui linnaliiluses pidevalt stop-stardiga ei sõida ongi häiriv, sest näiteks välja sõitmisel tekib ebameeldiv ajaline viide, kuni mootor käivitub. Või pead "pseudo" kohaltmineku tegema, et mootor käima läheks ja süstida saaks.
Kas sa lappad kinni jäädes kuni kolmanda käiguni,et sul abimehed ise sisse lülituvad. Ma ütlek nii,et tänapäeva autodel pole enam vahet kas on abimehed sees või väljas,kui kinni istud siis oled ka kinni. Kui kõik asjad koguaeg häirivad,siis tuleb ladaga edasi sõida.
Start stop on kõige mõttetum asi üldse, mis autole peale aretatud. Ainuke tulu sellest on autotootjatele, kes saavad selle abil paberil emissione väiksemaks kirjutada.
50 euro eest saab netist pira - VCDS. See teeb enamus asju ära, mis vaja.
UK foorumis otseselt Kodiaqi kodeerimise teemate veel ei ole, aga guugleda Tiguan VCDS adaptions. Pole kindel, aga Kodiaq ja Tiguan peaksid ühist plartformi omama.
Siin muud adaptsioonid Skodadele: https://www.briskoda.net/forums/forum/23-diagnostics-amp-vcd
s/
Aus vastus on see, et turvavöö hoiatus ellimineeritakse ilma turvavööta sõitmiseks. Miks keegi ilma sõidab, pole väga teiste asi, järelvalvet teostab politsei, vahele jäädes tuleb riigi aktsiaid osta. Jääteel sõit on sobiv vastus juhul, kui on vaja anda legitiimne vastus küsijale :)
Ei lappa kolmandale käigule, üldse sõidan automaatkäigukastiga ja ei lappa midagi. Paraku läheb spidomeetri näit piisavalt suureks ka madalamal käigul, selleks et juhiabi tagasi lülitaks end (40kmh, kui mälu ei peta).
S/S nupuvajutusega ellimineerida on tore, kuni sa seda ühekordselt teed. Kui seda igal käivitusel teha, on tegemist mõttetu liigutusega, mis tuleks automatiseerida.
Kui sulle S/S meeldib, siis kasuta ja naudi, mina sulle oma arvamust peale ei suru. Mulle ei meeldi. Mind häirib. Pole ju palju tahetud, et ma saaks oma autot endale mugavana hoida.
Abimehed on teatud olukordades kuradist.
Mitmeid kordi olnud situatsioonis, kus lumelörtsise teega hakkad rekkast mööda sõitma, võtab korraks ratta ringi, auto arvab, et mingi asi on valesti ning lõpetab kütuse etteande mootorisse (veojõukontroll). Väga verdtarretav olukord, kui oled kohitsetud autoga vastassuunavööndis.
Mitte ainult ohtlik, vaid suisa eluohtlik.