plaanis soetada teist autot ,isendiks skoda octavia ambiente combi 2,0 tdi
2011 aasta manuaalkastiga.
neid masinaid palju liikvel endal kogemus puudub skodaga
suht plank varustusega enamus, aga see pole oluline
oskab keegi infi anda selle masina kohta
kas 150-200 tuhat läbisöitu on veel söidukölbulik?
ette tänades vastuste eest
Mis krdi loll jutt see on, et 200t peal turbod hakkavad lendama? Hoidke oma autosid normaalselt, ei lenda need turbod kuskile.
Ilmselt peab teemaalgataja silmas Skoda Tallinna poolt müüki paisatud hunnikut endisi politsei-Octaviaid. Neid ilmselt ei tasuks karta- korralikult hooldatud ja õigete läbisõitudega masinad. Eks nad ole mõnevõrra vatti ka saanud, aga jällegi- riigi masinad, vahendeid kokkuhoidmata hoiti neid korras. Mine vaata üle ja vali oma välja. See läbisõit ei ole veel mingi läbisõit normaalsele autole. Eesti teedel on neid panne küll, mille odokas näitab 120 000, aga reaalne on 500t+ km. Küllap üht sellist omab ka kodanik Upupumps, et teab rääkida tuksiminevatest turbodest.
vahendite kokkuhoidmisest riigis ei tea sa mitte midagi. riik on veel vaesem kui seda ette kujutada keegi oskaks ja tulenevalt sellest on koonerdamine ok.
Sa õpi vahet tegema vahenditel ja vahenditel. Politseiautod on see koht, mille pealt kokku ei hoita. Küll aga hoitakse kokku näiteks toetuste vms pealt. Niiet õpi neid asju eristama.
See, et riik on vaene, ei tule ilmselt kellelegi üllatusena. Küll aga riigi vara hoitakse korras, seda on ka politseiautod. Niiet, ära tuututa. Ja kindlasti kohe pole vaja nüüd hakata siin teemas arutama, kui sitt valitsus meil on ikka ja kuidas ekre päästab maailma.
Sõidetud 13 aastat teise põlvkonna Octaviaga mis sai kunagisest ARX Eestist uuena ostetud ning sel kevadel kui ette lõi 210 000 siis hakkas mootor õli võtma. Lahenduseks Tõukuris plokikaane remont kus vahetati kõik klapi puksid, tihendid ära, lihviti pesad üle ning vahetamist vajasid ka kolm kolvirõngast. Kogu lugu läks maksma 1500€. Masin hooldatud eranditult vaid Škoda Tallinna esinduses ja alati saanud 15 000km tagant või kord aastas uue õli ja filtrid. Kuid siiski oli 210 000km peale mootor läbi. Tegu minu puhul vabalthingava bensukaga.
Samas natuke ehk ka konteksti. Eelmise aasta oktoobris otsustasin vahetada termostaati kuna temperatuur ei tõusnud enam 90 kraadini vaid jäi sinna 75 kanti. Läksin Škoda Tallinnasse ja seal tehti töö ära. Sain auto kätte, temperatuur oli korras ja sõitsin koju. Järgmisel hommikul auto mootor lonkas, puterdas ja ajas valget suitsu välja. Ilmselgelt vähemalt üks silinder ei toiminud. Lonkasin selle masinaga Škoda Tallinnasse ja ütlesin, et sitta tööd teete mehed. Vaadati siis üle ja öeldi, et sul ühes silindris õli ning mootor õhtal. Pööritasin silmi sest mitte kordagi polnud auto mul õli vajanud ning mootori poolelt alati kõik 5+ korras olnud ja nüüd ühtäkki peale remonti mootor kohvi? OK puhastati küünal ära ja taastati mootori normaalne töö ning sõitsin sealt siis minema.
Jaanuaris ehk kolm kuud hiljem lõi armatuuril põlema õlikannu kujutise mida ma polnud kunagi sellel autol näinud Pidin lausa manuaali lahti võtma et vaadata mis tulega tegu. Manuaal ütles et õlitase liiga madal. Kontrollisin ja tõesti alla miinimumi. Läksin tagasi Škoda Tallinnasse ja seal ei osatud suurt muud teha kui pisteti mulle liitrine õlikanku pihku, millest 0.8 liitrit läks vaja et õlitase normi saada. Kõik jällek orras ja sõitsin edasi.
Aprillis, ehk taaskord kolm kuud edasi viskas uuesti õlitule põlema ning taaskord oli vaja pea liiter õli lisada, et normi saada. Seega oli selge, et mootor ongi kohviks tehtud ja viisin ta siis Tõukurisse (Alert auto) mootoriremonti, sest Škoda Tallinnat ei tahtnud enam usaldada.
Ja kõik algas sellest et sai termostaat Škodas vahetatud. Kuidas see juhtuda võis? Lihtne. Selleks et termostaadi töös ja korrasolekus veenduda on mootor vaja soojaks ajada. Kuna neil seal töökojas mustmiljon asja teha siis oli seda kiirelt vaja. Külma mootoriga lapats põhja ja pöörded piirajasse mispeale kusagil mootoris hakkasid asjad mõranema just nii palju et seni ideaalselt korras olnud mootor hakkas õli võtma.
Nii et sedasi siis lugu 200 000 läbi sõitnud mootoriga. Minu kogemus võib olla ainueksemplar, kuid eeskujulikult hooldatud masin jah suudeti katki teha või oli mootor ise oma ressurssi ammendamas.
Mootor ise pöörleb tavaliselt 700 -6000pm.Turbo 0 - 250000 pm.
Mis te arvate kumb enne ära kulub,kas see,kes kiiresti pöörleb,või see aeglane.
Miks Toyota ei topi neid turboid iga mootori külge,samas saksast tuleb neid heitgaaside manipulatsioone külluse sarvest.
Need turbod on külge kruvitud vaid selle pärast,et toitumisahel ei katkeks (saksa autotööstus)ja tarbimisahela ketilülid kindlalt lühikesed püsiksid.
Nii et kõige parem Skoda on hoopis Toyota.
Oeh Antiopelikene, kui sa vaid teaksid, mismoodi seda labast riigi liisinguvara hoitakse. Ühest küljest on tegu tavalise ettevõtte sõidukiga, mille rooli satuvad kasutajad, kellel on tööandja sõidukist sügavalt poogen, teisest küljest tohutu tiksumine tühikäigul. Ka keretöid näiteks tehakse üle aisa, isegi võrreldes erakliendi autoga. Kindlasti leidub selles partiis ka häid autosid, kuid ilmselt ka üksjagu pressi alla saatmiseks kõlbulikke (või siis "hooldamiseks" nagu suuremaid remonttöösid Saksa autodel nimetatakse).
Lisaks tuleb arvestada, et hangetel pannakse paika iga kui viimane kulu (hooldused, muud jooksvad kuluosad), mis tavaliselt selle kuumakse sees. Mitte ühtegi üleliigset liigutust ei tehta. Vaevalt oma isikliku autoga keegi nii kõlmalt ringi käib.
Vaata Octavia 3-me. Alates 2013 diislid uuem EA288 põlvkond ja väga palju paremad. Alates sellest et tahmafilter on otse mootoribloki küljes enne igasugu egr klappe, mis teadagi ummistuvad, samuti see jama ei lähe sisselaskesse tagasi. Lisaks palju muid uuendusi, mh parem soojenemine talvel ja töökindlus.
Ma arvan ,et enne mootori lahtikoukimist peaks alati kompressiooni ära mõõtma.(enda kogemus).
Kui on näha,et 1 silinder on õline oleks tulnud selle silindri rõngad vahetada mitte hakata klappide juhtpukse ja tihendeid vahetama ja nn. juurdekirjutamisega tegelema.
Need s...... pead teevad seda,mis neile tulus ja vaesel omanikul selgub aasta pärast,et vahetama oleks pidanud hoopis kõikide kolbide rõngad,ehk siis 12 rõngast,mitte jamama klappidega,mis varsti niikuinii jälle ära tagituvad
Kui oleks survenäidud olnud paberil oleks saanud öelda ,et klapid ei lekkinud ja mina teie lolluste eest ei maksa.
Kurb muidugi et pead ise iga asjas spets olema.
Seoses mootoriremondiga et pigemini olin ma antud pakkumisega nõus sest tehti siuliselt ikkagi mootori kapremont. Leidsin arve pealt ikka kõik neli kolvirõnga komplekti üles ning lisaks saaled, kepsupoldid ja muu säärane. Sisuliselt olin tegelikult üllatunud et kogu mootori kapremont nii odavalt kätte tuli. Kujutasin ette, et selle hind küündib sinna 4-5 tuhande juurde. Tõsi, oleks ka uued hülsid pannud, oleks see hind arvatavasti sinna läinud. Sisuliselt oleks võinud peale auto kätte saamist odomeetri nulli keerata. Ise olen tehtud tööga väga rahul sest pole see mootor nii hästi ja sujuvalt veel käinud ja seda siis esimesest päevast peale kui ma selle masina 2004 poest kätte sain. Raha on võimalik säästa kõikjalt kuid seekord otsustasin kulutamise kasuks kuna pakuti täiskomplekti.
Vigry.
Huvitav,miks nad kepsupolte vahetasid,see ei ole ju kuluosa.Ilmselt keerasid kinni keerates puruks?
Ikkagi oleks hea teada kompressiooni silindrites,sest rõngad uued aga silindrisein mitte.Vaatsin netist,et see kompressiooni mõõtmis manomeeter koos küünlavõtmetega maksab 27 eurot.Sinu surve peaks uuel mootoril olema surveaste st,11,5 korrutada 1,5 mis pesks tegema 16,5 atsi või bari.Kui sa siis võrdled oma näitu 16,5 ga siis näed hetkeseisu.Ps.
Seda peaks saama nt õlivahetuse kõrvalt suvalises töökojas ka tehalasta.
2,0 tdi DSG, 2006.a. uuenda esindusest ja täna 323 000 ees.
Hooldustele ja veermiku kuluvosadele lisaks:
150 000 km - turbo vaakumklapi vahetus
160 000 km - EGR vahetus
180 000 km - drosselklappi vahetus
250 000 km - kliima kompressori rem. ja jahutusradika vahetus
290 000 km - DSG juhtploki rem.
305 000 km - hooratta vahetus (nii igaks juhuks)
to marita57: Lihtne 1.6 MPI vabalthingav bensukas. Otsustasin seda mootorit parandada, sest ma hetkel ei ole üldse huvitatud uue auto hankimise peale mõtlema ja aastas 4 liitrit õli peale valada tundus ka nagu tobe (kuigi kindlasti odavam).
Samas upupumps annab kenasti edasi koonerlikku mõtteviisi auto hooldamisel kui isegi kepsupolte ei raatsi vahetada. Need pidi ju lahti keerama selleks, et saaled ära vahetada ning kuna poldid olid juba 13+ aastat vintsutada saanud siis oleks täielik jaburus panna tagasi need samad poldid kui uued maksavad vaid mõned eurod tükist.
Võimalik jah et kõik jupid mis mootorisse tagasi läksid polnud VAG sertifitseeritud ning seega pole auto enam "originaal". Samas arvan et Octavia oma olemuselt pole auto, mille väärtus originaalsest seisundist tingituna kusagile kõrgustesse võiks kerkida. Tähtsaim omadus on murevaba kulgemine. Igal juhul töötab see parandatud mootor mahedamalt ja sujuvamalt kui originaal eales varem. Ise olen oma investeeringuga rahul ning ei pea veel mitu aastat uue auto peale mõtlema.
ostetud 2006 uuena RS diisel 125 kw
õli vahetasin iga 13-15 tuhane pealt
niisis mis vahetatud....
120000 rihmad rullikud
180000 roolilatt (läks garantii alla)
240000 rihmad rullikud
280000 pihustid 4tk
290000 klotsid 4tk ...kettad 4tk
303000 vasak tagumine laager
310000 uus aku
360000 rihmad rullikud
380000 tahmafilter välja võetud ja uus soft
410000 õhulugeja
460000 müüsin maha
kõik kulud uskuge või mitte...turboprobleeme ei tea veermikuprobleeme ei esinenud...kahju oli müüa kuna auto nägi seest väljast veel väga hea välja
ahjjaaa....auto ostsin soomest ja ülevaatused tehti ka seal....väga kindel masin oli...võibolla uuemad enam pole...ja isegi see hoooratas oli originaal
pole näinud masinat, millel pole selle aja jooksul veermik remonti vajanud ja kõikide laagrite vahetust. laagrid ei ole määritavad ja selle maa peale on need kindlasti kutud. et seda RS-i konkurentidest soodsamalt müüa, pidi tootja kasutama odavaid detaile, ka laagrid on odavast klassist. kas sõitsid selle RS-iga kui dacia omanik, ehk siis töristades? isegi sidur ei kulud ära!? see on ulme ja pole usutav. isegi japsid-korekad vajavad selle distantsi peale sildade remontimist.
Politsei autod on kõik võetud kasutusrenti. Ja uskuge või mitte, aga rendi lõppedes peab auto olema tagastamise hetkel korras. Oli juhuseid, kus mõnel autol vahetati isegi armatuur välja, kuna oli liiga kulunud. Roolid ja turvavööd oli tavaline, mis tagastamise hetkel välja vahetati. Ja kuna hooldus tehti esindustes neil ja garantiile olid omad tingimused, siis hooldust said nad küll korralikult. Nii mõnigi töötaja ostis ise rendi lõppedes auto omale. Sinivalged on veel pealegi kõik üle kleebitud ja värv on pärast katete eemaldust suhteliselt heas korras. Ise julgeks küll soovitada.
To viimasele kirjutajale, kui sa ei mäura aukudes ning sõidad korralikult siis peavad need laagrid kenasti vastu. Kui pidurid korras ning peale ei jää ning laagrid kuuma ei saa siis peavad. Ei ole olemas, et selleks läbisõiduks peab olema see ja see asi kutu. Veermik peab olema vahetatud jne. Sõita peab oskama.
Oled ikka rumaluke. Täna on komponentidel resurss. EI ole mingit sõitma oskamist. Jah saad pikendada vbl natukene aga asjad lähevad läbi. Keegi ei ehita su majale katust üeldes, et kui vihma ei saja, siis kestab 100 aastat kauem. Ennem kui hakkd siin pritsima, siis töötan antud keskonnas ja tean millest räägin.
Jeerum, kus me elaks ikka hästi, kui kõik ostaks uusi asju tehase antud ressursside järgi. Või vähemalt tootjad. Ütle mulle, mis on siis laagri ressursiks ette nähtud? Minu autol vasak tagumine rattalaager on veerenud vähemalt 210 tuhat. Millal ja kas seda on vahetatud, ei tea. Parem esimene on vahetatud 200 tuhat tagasi. Ei unda, ei ulu, ei ragise. Ei hakka vahetama. Iga inimese käes saab asja ressurss erinevatel aegadel otsa. Ja see sõltub väga kuidas asja kasutatakse. Kuna see RS osteti soomest, siis eeldan, et enamuse ajast sõitis see auto ka soomes. Tallinna kuumaastikul on selline läbisõit ilma pudinate vahetuseta tõesti imetlusväärne
Aga sa siis ikka müü ettenähtud ressursiga komponente edasi ning ikka sõima neid rumalukesteks, kes su ettenähtud ressursse ületavad.