Ford

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Milline on Ford Mondeo Turnieri tagavara ratas??

vanaisa30
10:56 15.07.2018
Tere! Ostsin Mondeo 2008a ja tagavara ratast kaasas ei olnud.Plaanis soetada see,kuid ei tea. Et kas on peenike tagavara ratas või on tavamõõtudes velg?

Muudetud 15.07.18 10:56

aytomiis
11:22 15.07.2018
Enamus kaasaegsetel autodel ei olegi põhivarustuses tagavararatas.
Selle saab tellida juurde lisana.
Mondeol peaks olema kitsas ratas,kunagi oli minul selline.
...
15:12 15.07.2018
see sõltub sellest august, kus ta asub.
Nipiga värk
16:35 15.07.2018
Mondeo tagavararatas on täpselt selline nagu esimene ostja selle tellis. Saab kitsast, originaali, saab ka paranduskomplekti. Tõsta velg koos rehviga sisse, saad teda.
Ratas tagavaraks
18:42 15.07.2018
Arukas inimene uurib, kas mahub originaalrattasuurune tagavararatas kusagile. Tavaliselt isegi mahub ja kui mahub, seab sammud mõne romula poole ja leiab viienda velje. Kui raha laialt, ostab sellele uue rehvi- kui vähe, laseb korraliku peetud rehvi sellele peale vedada.
Veel arukam peab sõidukis kas pumpa või väikest kompressorit ja nööriga paranduskomplekti.
Et miks?
Mis teete siis, kui nt olete välismaal ja just sel päeval, mil teil tekib rehviprobleem, on miski Kõikide Pühakute Päev, Bastille Päev või tont teab mis päev, nt veel sel kuul on EU-s veel kaks "salapüha" ja augustis kokku erinevates riikides 26 riigipüha, mil rohi ka ei kasva, rääkimata teie rehvi lappimisest.
eelmisele
19:16 15.07.2018
Arukas paneb veel ühe rehvi tagavaraks kui pikk pikk sõit.
õnneliku_reisi_võti
19:28 15.07.2018
ihnuskoi võtab terve mootori ja veel mõned pudinad reisule kaasa ja ei unusta ka poolasse 2 komplekti juhuks kui peaks vaja minema.
Ja mida siis teeb rikas
19:40 15.07.2018
Istub kaks päeva oma lõhkise või lihtsalt minimaalse torkega rehviga sõiduki kõrval, nt Konnas suvel, Rootsis Kolmekuningapäeval tuisus vms?
Jube tark ikka küll ...
Eelmise sõnavõtu põhjal tunnistan, et minulgi on autoga reisides VAN-is kaks tagavararatast olnud. Asi pole ihnuses- asi on ajas ja kindlustundes, ka 20L kann bensiini või diisliga on kaasas, mis sest, et 10L on lubatud.
Need, kel pöial peopesast välja kasvab ja käed tagapalgete küljes- need muidugi vaadaku, et tee ääres nutmiseks ja nina pühkimiseks palju salfakaid kaasas oleks.
P.S. nina pühkides ärge pöidlaga silma torgake! Hoidke end!
õnneliku_reis_võti
19:53 15.07.2018
elada üldse julgete? see asjade kaasa vedamine tõestab lihtsalt saamatust ja rumalust.
Esitame õnnelikule tarkpeale k
20:11 15.07.2018
Ihnuskoid ja saamatud tunnevad lihtsalt huvi.
Käes on Jõulud, oled noh, nt Norras. Soovid jõuda jõuluõhtuks Oslosse ja oled läbinud Laerdal-i tunneli. Seal oled saanud rehvi ketinagast eraldunud metallitüki. Möödud Fagernes-ist ja tunned, et miski on nagu nihu. Sajab lund, sellist laia ja lörtsist, mis kohe kiilakaks pöörab ja su sõidukil tühjeneb rehv, sest see metallitükk on piisavalt sügaval ja piisavalt enda ümber augu suuremaks logistanud.
Nii- nüüd on sul Osloni veel peaaegu 200 km, paned alla selle kõva ja kitsa, linoleumsileda tagavararatta. Sellega uisutad kui ullike.
Ihnuskoi oleks võtnud ja pannud alla naeltega tagavararatta või minutiga rehvile nööri sisse pannud.
Norras ja üldse Skandinaavias alates Jõuludest kuni 3-jaanuarini ei toimu midagi, võid endale sõiduautole muidugi VIKING-i järele tellida, aga sa ei kujuta ette, mida see maksab.
Pöörame nüüd reisi teistpidi ja sa lähed Fagernes-ist Bergeni poole.
Kas sa tark mees nüüd kirjeldaks, kuidas sa oma linoleumsileda kitsa tagavararattaga, lumesajus, või tuisus platoole tõuseksid?
Tarkuse, ahnuse, teiste halvustamise jms sa seda ei tee.
Sellises situatsioonis oleks paslik esitada küsimus: "kes meist nüüd loll on?"
Sarnased seisud võivad tekkida Austrias nt, kus iganes.
Muide...
õnneliku_reis_võti
20:28 15.07.2018
mida sa tola jõuludel paarutad, pidutseda ja puhate ei oska? planeerimine on suur null juba alguses sul.
küsi veel midagi väga tobedat.
63amg
20:51 15.07.2018
kui lennukiga juhtute lendama,siis võtate ilmselt langevarju ka kaasa
...
21:06 15.07.2018
mitte keegi ei keela kellelgi ilma tagavarattata sõita, aga pole vaja vinguda nende kallal, kes seda kaasa veavad. kui pole elukogemusi, sõida kuidas tahad, aga tark teab, mis pagassis peab olema, mis võib olla ja mis on kasutu kola. rehvi külgseina vigastuse puhul võid kompressori ja vahuga õhupalle täita, muud kasu neist ei ole. ja olen ise 23. juuni päeval istunud keset pärnut, kõik kummipostid kinni, tol ajal polnud veel ka nutitelefone ja wifit, seega vaata ise, kuidas sealt edasi saad. aja ja reiside planeerimisoskusega pole siin mingit pistmist.
Tarkadele lisan pretsedendi
21:33 15.07.2018
Ka Norra, päev enne Jõuluid, Alvdal, näen, et on uus parkla tehtud, kempsude, duši ja WiFi-ga ja lähen vaatama. Seal seisab ka Leedu numbritega masin, nad näevad Eesti numbrit ja tulevad juttu rääkima. Tulevad suusatamast, Hemsedalist, olid sealt Bergenisse kupatanud, et vaatavad linna, Bergenis muide talvel stabiilselt +6 kraadi, Golfi hoovus kütab ja tagasi Oslo poole ei tulnud ei üle Hemsedali (52) ega ega ka E16, oli kolonnisõit ja nad pelgasid, aga läbi Alvdali (3), sest soovitati sealtkaudu, kuna tõus on palju laugjam ja ka madalam.
Tuliuus auto läks nässu!
Päev enne jõule, õhtul, saabus esindusest bussike koos kahe mehega, kes konstanteerisid, et mootoris probleem, jõud läind ja kui edasi sõidavad- kaob garantii. Aga kui nad jõuavad- siis peale Jõule viivad esindusse, kohapeal midagi ei tee ja Jõulud ju! Otsigu majutus endale ja võimalik, et enne uut aastat üldse ei vaadata- pühad pikad jne.
Hästi- ehk oli asi leedukates, kelledesse seal just hästi ei suhtuta, aga ehk ei olnud...
Seega on see ere näide, et Skandinaavias jäädki ripakile, kui ise hakkama ei saa, sahamehedki ei viitsi pühade ajal end liigutada.
Ma olen Norra talve armunud ja tean suht palju sealsest asjaajamisest. Ja tõepoolest- ka Rootsis on sama värk.
Ja jäidki leedukad nii sinna ripakile.
Seega ei maksa siin ettenägelikke nii arvustada ja halvustada- tühi rehv on samasuguse resultaadiga muide pühade ajal.
eddikk
22:15 15.07.2018
mul ka plnud mondeol tagavarfa ratast, oli originaalis rehviparanduskomplekti ja vahugi ilmselt, ostsin tavamöödus 16 tollise plekkveljel, kuid rehvi pesas jääb ta tiba laiaks, st, et pagasi põhi jääb irvakile pisut. enamusajast on see ratas mul kodus garaashi all, kuid pikemate otsade jaoks viskan selle pagassi.
To Tarkadele lisan pretsedend
22:22 15.07.2018
Sa tee omale kõigepealt selgeks kus asub Bergen ja kus Alvdal! Bergenist ei tule mingit 3 teed. Jutupaunik tuli lugusid vestma.
Marko
22:25 15.07.2018
See lõim on vaga hea läbilõige praegusest elust. Lumehelbekesed, ülbikud ja ratsionaalsed inimesed võtavad omavahel mõõtu ja kõik arvavad, et nad on parimad.
Vabandan
22:49 15.07.2018
Leedukad läksid Hemsedal, Bergen- Trondheim! Mina tulin Trondheimi poolt, 3 läheb all 16-nega kokku, Alvdal on 3 ääres, enne jõge on parkla, peale jõge on kaubanduskeskused ja kirik, vasakul.
Mis ja kuskaudu nad Bergenist Trondheimi said- ei tea. Vaevalt, et üle Oppdali- ilm oli ka üsna kehv, aga see juhtus aastat 5 tagasi- ma kõike ei mäleta, aga situatsioon, kus võõramaalased armetult esindus "meil on pühad" argumendiga ripakile jätab, see jääb meelde küll.
Igatahes- sadas laia lund ja platoodel oli peale 3 kolonnisõit ja oli oht, et need pannakse üldse kinni.
Aga- julgen oletada, et vaidlejad, kes siin teisi halvustavad on need tublid "rekkamehed", sest väikest geograafilist apsakat paneksid tähele kas nemad või Norras tihedalt ringikolajad, või seal tööl olevad.
"Rekkamees" on ju kõige targem ja maanteede kuningas?
td
00:16 16.07.2018
Kui mingi puuduva torx võtme pärast magad öö autos,sest pisiviga muidu kuidagi parandada ei saa,järgmine reis on see sul kindlasti tööriistakohvris. Küll neid ootamatuid olukordi lahendatud kusagil välismaa parklas,oma jõududega,mitte ei pea treilat ootama.

Jah kui ruumi on viskan veel lisa ühe ratta tagavaraks peale,pikemale sõidule Eestist minnes. Sest lombis asetsev löökauk võib ka kaks rehvi ja velge korraga lõhkuda.

Küll nähtud neid suvalisi kes lähevad hooldamata autoga reisile ja hiljem ootavad välismaal päevi parklas mõnda jubinat,mis postiga teel,sest kohalikust teenindust ei jõua osta.
Kui päris aus olla
01:22 16.07.2018
Kui päris aus olla, pean rahulolematutele üles tunnistama veel midagi.
Lisaks kahele tagavararattalo on mul korduvalt olnud kaasas ka veel neli ratast- need on küll olnud jalgrataste all. Nt Kölnis autoga kesklinna ei pääsegi. Nendele ka tagavararehvid.
Eriti inetuks võib lugeda aga deda, et on olnud kaasas ka lausa suusad ja ka pepid, mis ilmselge liialdus on.
Ja kui veel ausam olla, siis on mul mõned korrad reisides ka kaks süsta katusel olnud, aerud jms ka kaasas.
Rääkimata väikesest tööriistapargist, kuhu kuuluvad eelpoolkirjeldet rehvilappimisvidinatele lisaks isegi akutrell, klambrid, lõdvikumõõtu mõned alumiiniumtorude jupid ja muud träna.
Ma võin ka mainida, et ma pole oma 40-neaastase staaži juures kordagi teele jäänud ja läbinud olen roolis miljoneid kilomeetreid.
Kokku on kõik see üks suur planeerimatus, saamatus ja kole töö, mitte puhkus.
Õige mees planeerib, koostab graafiku.
Ma olen Euroopas tõesti korduvalt teekonda ümber mõelnud ja nt pulli pärast üle Taani väina sildade sõitnud, mitte Poola, Leedu-Läti kaudu jms.
Lubamatu!

Muudetud 16.07.18 09:11

siberia
01:54 16.07.2018
Nähtud sedagi, kuidas üks vana Audiga mööda Peterburi mnt Tallinna poole tuli. Tagumine rehv oli tühi, selle lötsis pesasse oli metsast leitud kasepuu surutud ja natuke kirvetööd tehtud, et ta koormarihmaga kinnitatult seal paigal püsiks. Talvel lumise tee peal sai sõita küll.
Norras mägedes võib selle Mondeo kitsa tagavararatta tagumisele sillale visata, ega ta puuroikast hullem ikka pole. Sellest ainult ei saa aru, et miks ta linoleumsile peaks olema? Tavaliselt on neil normaalse mustriga suverehv kuid erilised pedandid võivad ka lamelli panna.

Kompressor võiks alati autos olla ja nöörikomplekt ei võta samuti palju ruumi. Kui nööri toppida ei viitsi, siis väiksemete torgete puhul saab perioodiliselt pumbates 50-100 km kaupa sõita.
Pikematel otstel on rehv soovitav, sest ise olen pöidlajämeduse armatuurraua rehvi korjanud. Nööriga polnud seal suurt midagi teha , pärast parandati lapi või seenega ära.
Samuti on variant löökaugus nii rehv kui velg puruks sõita ja igasugused muud variandid kus rehvist enam asja ei saagi.
ahhh
09:39 16.07.2018
Enamus inimesed ei käi siiski talvel Norras.....
karvanejakole
10:24 16.07.2018
ahhh, paljudel ei ole autot ka:) Siinne teema neid ei puutu. Ise olen kogenud mägedes piduriprobleeme. Eestist minnes tundusid ok, aga mägedes said ruttu otsa, õnneks Makedoonias väga palju ei küsitud. Aga leedukate näite puhul ei aita ka terve jooksu rataste kaasavedamine, kui mootor saba annab, ei ole kaasavõetud ratastega midagi peale hakata. Kõike ei suuda ette näha, kuid tark võtab hädavajaliku kaasas, ühest tagavararattast vast ikka piisab, nöör ja kompressor võiks niiehknii autos olla.