Kuidas peaks käituma kui minu vastas auto soovib keerata paremale ja mina samal ajal vasakule. Mina vasakule keerajana pean anda teed ja tema võib keerata mõlemasse ritta?
Kui ei ole kohustuslikke suundumismärke valivad mõlemad sõidukid enesele meelepärased read. Mõlemad sõidukid võivad valida rida 1 ja 2, aga vasakule pööraja peab andma teed.
Ja vasakule pööraja ei tea muidugi teise peakolus toimuvast liiklusviisakusest midagi. Päriselus ootab ära, et paremale pööraja on oma rea valinud ning ristmikult kadunud, siis hakkab ise sihikut sättima.
Üldiselt jah viisaka liiklejana sõidan esimesse ritta, et vasakule keeraja saaks ka oma manöövrit teha. Ainuke koht Tallinnas, kus kasutan parempöörajana õigust teise ritta minna on Toompea mäest alla sõites Toompuiesteele, sest siis vajan Tehnika tänavale minevasse ritta reastumist.
No mina ootaksin ära, kuni parempöörde tegija on oma pöörde teinud ja sooritaksin oma vasakpöörde siis. Milleks ühte lihtsat asja nii keeruliseks ajada?
taolistes olukordades liigub vasakpööraja alati viimasena. eelisõigus on vaid siis, kui tema vasakpööre toimub mööda peateed, st märk peatee suund näitab seda.