Nii eksami sooritajad,millised arvamused on teil Pärnu Ark-i eksamineerijate kohta? Mis arvate Taavo Tikkist ja teistest? Endal viimane üritus kripeldab,kui saan vastuseid,tuleb ka vastus miks!
Rein Näkk on enam jaolt mõistlik eksamineerija, meelega midagi ei korralda, juhised andis õigeaegselt . Harjutused oli tagurdamine pöördega paremale ( Raba kandis), parkimine omal valitud viisil ja piiratud alal tagasipööre ( Vana-Pärnus).
Teised pidid hujjarid olema.
Miks siis kripeldama jäid? Üldiselt, tõesti on nii, et ainuke normaalne inimene on Pärnu ARK-i juhataja Rein Näkk, ja teised, noh, Tallinnast üle tulnud jumalad, kes arvavad, et enne ja pärast sõitu võib eksami sooritajat irooniliselt low key mõnitada. Aga pole midagi, load käes, kaebus peale, enne ära tee midagi, jutud kohe liikvel.
Ei tea, Ivariga kokkupuude olnud CE, eksamil. Pigem kiitis sõitu kui laitis, eks see hoiak sõltub kindlasti ka reaalsest oskusest. Hinnatakse kindlat, sujuvat ja ettenägeliku sõitu.
Sõitsin Harriga. Ei ole ühtegi halba sõna öelda ta kohta. Neutraalne aga julgustav olek, pigem sõbralik isegi. Kuna sõitsin minu jaoks võõras linnas siis oli korralik närv sees aga eksaminaator vähemalt seda ei suurendanud. Samuti juhtis sõidu ajal mu tähelepanu väikestele puudustele mu sõidus. Sain eksami sooritatud ja olen rahul ning isegi kui oleks mittesooritatud tulnud siis eksaminaatorile poleks midagi olnud ette heita.
Kui saad eksamineerijaks Ruuto, siis ole valmis kõige kohutavamaks autosõiduks oma elus.
Kui valmistud hoogu maha võtma, et veenduda, kas paremalt tulev teeots on parem käsi või anna teed, siis võta teatavaks: ''See on eksam, mitte õppesõit!!!''
Kui sa ringteel ei keera ette veoautole, siis tea, et: ''Sa oleks ammmmmu jõudnud juba, sa takistad liiklust!!!'' samas kui sekkud liiklusesse hoogsalt ja sujuvalt: ''Sa sõidad ette ju!!!!''
Kui sa eksamil sõidad maanteel 90ga ja bemari 130ga mööda tuhiseb kõigist, siis tea: ''Sina pead kiirendama, mitte teised ei pea sinu pärast pidurdama!!!''
Ja üleüldse, kui teed mõne harjutuse eksami ajal ära, siis pärast võib ta veel arvamust muuta! ;)
Teiste kohta ei ole midagi halba öelda, mõistlikud ja oskavad inimese moodi suhelda.
Tegin siis neljanda korraga ära eksami! Eksamineeris Harri,super rahul temaga!Tikki mu arust kas tahtlikult aga noriv! Info kohaselt paljud temaga hädas olnud!
Kukutas mind ka läbi sp pani mind kuskile kitsasse kohta parkima, parkisin küll joonte vahele, aga teisele atole liiga lähedale, kuigi see teine auto oli ise ka joone lähedal. Aga vot härrale ei sobinud. Esimese katse tegin valesti täesti , möned mm olid öhust üle joone ja siis leppisin ise et on viga, aga vot teist korda joonte vahele saades, siis imestasin küll et läbi kukutas, ühtegi muud viga mul ei olnud. :D Kirjutasin ka kirja ARKI et tunnen et ülekohut tehtud ja kiuslikuklt läbi kukutatud.
Ei oleks uskunudki, et ARKis sellise pesuehtsa ja kibestunud inimese otsa koperdan nagu eksamineerija Ivar Ruuto!
Ei ta õelnud sulle tere ega tutvustanud ennast ja kogu eksami aeg ainult turtsus ja tänitas selline vihane ja kalk inimene! Ta ei olnud mitte ühegi asjaga rahul kogu sinu sõit oli tema arvates üks suur viga! Mul on siiralt kahju nendest
Eksamile minejatest kes niigi närv sees peavad sellist eksamineerijat taluma! Edu teile kui vastu peate! Räägin seda sellepärast, et olen mitu kuud saanud harjutada sõitu ja päris kindel oma oskustes ja pole ühtegi liiklusohtliku olukorda ja vigu teinud!
Siin targad mehed koos, viited seadustele varrukas alati, palun infot, kas ka õppesõit läheb homme lukku? Sest viiruse vältimise 1 punkt on lähikontaktide vältimine. Mulle tundub, et ühes autos olemine On lähikontakt. Või siis mitte?
Endal kaks arki kogemust viimase 1,5 kuu jooksul.
Esimene kord oli eksamineerijaks selline lühem nooremapoolne härra. Nime kahjuks ei tea.
Oli sõbralik ja pigem rahustav. Andis käsklused varakult. Aga temal komme linnas need kõige raskemad ja keerulisemad kohad üles leida.
Läbi kukkusin oma vea tõttu ja eksamieerijale pole ühtegi etteheidet. Eksami kogemus jäi positiivne hoolimata põrumisest. Suutis eksami närvi maha võtta
Teist korda oli eksamineerijaks Ivar. Nende kahe võrdluseks võin öelda, et Ivar oli konkreetsem ja isiksusena järsem aga mõistlik ja aus.
Ivar ei otsi neid keerulisi kohti. Seega temaga pigem lihtsam
Eksamineerija Ivar... Temaga käis nii viha kui rõõm käsikäes. Käisin eksamil 5 aastat tagasi ja mõlemad korrad see sama eksamineerija. Esimene kord oli muidugi mega närv ka sees ja väidetavalt ei võtnud ma piisavalt ruttu hoogu üles ning tagumine auto oli mul järsku selja taga. Ühesõnaga väga ohtlik viga kuna takistasin liiklust. Minu arust just see tagumine pidi tunduvalt kiiremini sõitma kui lubatud, aga noo see selleks, eksami pikkuseks oli koos tagasisõiduga siis 15 minutit ainult. Sai ikka korralik pisar maha pandud ja üsna hale tunne oli. Kindluse mõttes olin varasemalt 20 lisatundi Tallinnas võtnud, et ikka sõit korralikult selgeks saada ja eksimisvõimalust poleks, ise tundsin väga kindlalt end. Järgmine kord läksin uuesti ja kui jälle selle eksamineerija kõrvarõngast päikse käes vastu lund tagasipeegeldamas nägin, siis sain aru et ega siin lootust pole. Arvasin et olen nagunii juba eos läbi kukkunud, aga sellegipoolest mõtlesin et lähen kihutan siis niisamagi selle eksamiautoga ringi linnavahel. Sõitsin nii nagu iga sekund oleks arvel, linnast välja Tallinna poole, peale Nurmet pidin valima sobiva koha tagasipöördeks (esimene bussijaam sobis), linna sisse tagasi sõites ei suutnud õigel ajal paremasse ritta reastuda et kesklinna poole minna ja seepärast pidin Amservi ette vasakpöörde tegema, sain muidugi kohe vastu pead ka selle eest. Mul oli nagunii savi ja keerasin seal ringi ning läksin ikkagi kesklinna poole edasi. Natuke vahepeal läks jalg ka raskeks ja korra ületasin kiirust. Kekslinnas kuskil bussika taga ja seal lähedal tänavates pidi parkima ja kõvasti paremakäereeglit kasutama. Parkides panin natsa lumehange ka, aga stange jäi terveks. Vahepeal oli hea laul raadios, veidi volumit sai juurde keeratud. Tundsin end nagu kuskil lõbusõitu tehes, mitte eksamil, nagunii kukutab läbi ju. Lõpuks ARKi platsi peal ei suutnud estakaadist üle saada, lage jää ja lumi oli maas. Suretasin välja ja hoidsin pidurit et mitte tagasi vajuda, aga libises ikka. Mõtlesin et mis seal ikka, pedal põhja ja kui vingerdab üle ääre estakaadist alla siis savi kuna neil nagunii kindlustus ju peal. Pedal põhja ja minek, suss kaapis jääd korralikult, korraliku hüppega sain üle veel kusjuures. Estakaadilt maha siis natsa külge ja parkisin tagasi sinna kust algul alustasin. Põhimõtteliselt olin juba valmis autost lahkuma, aga järsku tüüp ütles et estakaadi trikk oli huvitav ning väga hea ja enesekindel nauditav sõit oli. Rääkis vead ka ette ja soovis edaspidiseks edu. Ma ei uskunud oma kõrvu, et mis mõttes sellise julma sõidustiiliga läbi sain nagu!? Ja nii oligi, ega ma teist korda ei lasknud enam öelda ning panin kiirelt ajama, enne kui meelt peaks muutma
Mootorsõidukijuhi eksamineerimise, talle juhtimisõiguse andmise kord ja juhiloa vormid ning nõuded eksamisõidukitele1
§ 4. Eksamile lubamise tingimused
2) isikutunnistuse või muu isikut ja elamisluba tõendava dokumendi;
Jumal sind hoidku, kui saad eksamineerijaks Nimi Toimetusele Teada. Rohkem värdjalikumaks minna ei saa. Eksam põhimõtteliliselt lõpetatud käseb sõita keelumärgi alale et näha, kas veel viimast võimalust kuidas seda habraast närvis eksami sooritajat läbikukutada. Muudab viimasel minutil oma meelt kas ta tahab et sa nüüd Pärnu või Tallinna poole sõidad, kui selgitad talle et ei hakka viimasel sekundil ohtlikut manöövrit tegema et pöörata nüüd Tallinna poole saad sõimata et miks sa siis viimasel sekundil oma ,,aju kasutad’’. Kui ringil ei sõida ette autole kelle suunatuli ei ole sees ja selgelt liigub ringil edasi siis saad ka sõimata miks sa ei või lihtsalt ette kihutada. Kui sa piiratud nähtavusega teel tahad paremale pöörata aga paremalt näed tulemas autot ja otsustad too ära oodata, saad sõimata miks sa põhimõteliselt sajaga talle siis ette ei keera või üle äärekivi sõida. Ära mõtlegi ennast õigustada öeldes et sina ei ohustanud selles situatsioonis kedagi ja see oleks olnud sinu silmis ohtlik, Ivar teeb su nii pihuks ja põrmuks mismõttes sa ei saa sekundi pealt manuaaliga pool aastat sõites kohapealt kiirendatud nullist 40 neni. Parim osa on peale eksami, konkreetselt kutsub lolliks õigustab enda fantaasiat kuidas võiks iga väike tüdruk rekkatele ette keerata sest miks sul ei peaks olema 20 aastat esimesel sõidu kogemust eksamil. Lõpus vabanduseks ütleb et ta ei tea aga seekord vist ei lase läbi sest noh vist ohustasid liiklust. Palun laske ta lahti voi las ta eksamineerib kõike muud peale B kati!
Tundub välja mõeldud tekst. Eksamineerijatel ja ka tegelt autokooli õpetajatel on keelatud seadusevastaseid käske anda, näiteks kasvõi reavahetus enne ja peale ülekäigurada 6m või ülekäigurajal, rääkimata muudest asjadest. Kõik on tänapäeval kaameras olemas ja kui tekst õige, siis ametlik kaebus ja eksam vaidlustusse, võidad kindlasti.
Labane talupojatarkus tunnistab selle jutu võltsinguks. Vaja aint mõnda juba eespool nimetatud asja teada taustaks. 90ndatel ehk võis nii olla, praegu on see sisuliselt võimatu.
AI peab kusagil treenima ja järeldusi tegema, ehk sattus siia nüüd?
Kui sellenimeline õpetaja olemas, siis peaks siit nime ära kustutama, sest selline tõestamata sopaga ülekallamine mõjub teadagi kuidas. Seda enam, et postituse autor on anonüümne.
Võin enda poolt öelda, et Nimi Toimetusele Teada oli väga tore eksamineerija. Ta oli toetav ning sõbralik. Sõitsime maanteesõitu Audru poole ning linnasõit oli Räämas. Ainult kiidusõnad talle. Kui sa oled valmis liikluses osalema siis pole põhjust, miks sa ei peaks läbima eksamit edukalt.
Täna tegin oma esimese eksami Pärnus. Olles eelnevalt arvustusi lugenud, lootsin, et mulle ei satu kuri eksamineerija (pikk, kõrvarõngastega). Lõpuks aga ajas tema pahatahtlik toon mind närvi. Algusest peale ei saanud me ühist keelt, ta ütles, et kott tuleb panna taha just juhipoolele, sest kõrvalistuja poolele panna pole loogiline.
Maanteel, kus lubatud oli 90 km/h, sõitsin ma 82–85 km/h, mis talle ei meeldinud. Me ei teinud mitte ühtegi harjutust, küll aga sõitsin 25 minutiga 5 ringi. Ta rääkis liiga kiiresti ja ma ei jõudnud midagi aru saada. Ta ütles korraga kaks asja: „400 meetri pärast pöörame valgusfoori juures paremale, seejärel teeme ringil ümberpöörde ja sõidame otse.“ Minu jaoks on see arusaamatu, kui olen pinges.
Palusin tal rääkida aeglasemalt ja anda korraga ainult ühe juhise – ta ütles: „Mis mõttes aeglasemalt
võibolla loll küsimus, aga kui essa korra läbi kukud, kas siis järgmisel eksamil tavaliselt sama eksamineerija või keegi teine? kohutavalt tahaks oma eelmise eksami eksamineerijat, nii hea rahustav oli temaga sõita. kukkusin oma lolluse pärast läbi. pluss ta veel lõpus ütles, et kohtume järgmine kord juba positiivsematel nootidel.
Pean ka siis omapoolt lisama, et sõidud ja koolid tegin tallinnas ja ARK eksami bronnisin Pärnu. Lugesin siin arvustusi ja loterii tõmbas mulle mainitud kõrvarõngaga härra eksamineerijaks. Mulle isiklikult meeldis aga härra lihtsalt võib olla noore näitsiku jaoks keskmisest kõvema tämbriga ja ratsionaalse suhtumisega ehmatab alul liiga ära. Ei tasu karta ja pigem julgelt minna sõitma. Seda kerge öelda muidugi. Mingit ülevoolavat tervitust, liiga pikka sissejuhatust jm jama ei olnud ning uuele katsele saan minna tänu enda pisikesele apsakale ja loodan, et järgmine kord saan sama eksamineerija. Kui oled kogu kooli sõitnud tallinnas, siis on lausa lust pärnus sõita.