Honda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

honda cr-v nelikvedu

loogis
22:12 05.10.2018
kuidas toimib ja vastu peab honda cr-v nelikvedu,nii diisel kui bensiin,aasta alates 2007-2013.
azo3
22:42 05.10.2018
See pigem ikka linna maastur.Metsa ja põllule ilmselt ei lähe.Endal juba 1,5 aastat uus crv.vägagi rahul.
Ain12332
08:16 06.10.2018
...............
11:11 06.10.2018
Täiesti mõttetu, ehtne parketitigu ja linnas sõitmiseks, maastikule ei roni, pehmel pinnasel isegi plastik paati vette lastes jääb kinni, teine telg tuleb appi siis kui on juba hilja. Linna kõbab.
AntiOpel
11:46 06.10.2018
Naljakas, et sõna võtavad inimesed, kes pole ilmselt selle asjaga üldse kokku puutunud.
Süsteem toimib selliselt, et tavaoludes on auto esiveoline. Esirataste läbilibisemisel rakendub läbi hüdropumba tagasild. Asi on hästi läbi mõeldud, sest kuivades oludes ja maanteel pole vaja pidevat nelikvedu, mis vaid kütust raiskab. Honda aga on pannud natuke puusse VSA stabiilsuskontrolli aktiivsusega, mis iga väikese kaapeka peale kohe aktiveerub ja veojõudu pärssima kukub, mistõttu pahatihti rakendub tagasild liiga hilja. Rasketes oludes sõites on mõistlik VSA välja lülitada, siis rakendub tagasild samuti kiiremini. Töökindel pidi samuti olema, tähtis on vaid iga 40 000 tagant vahetada tagasillas õli. Sinna käib Honda originaalõli, mahub ca liiter. Esinduses viimase hoolduse käigus vahetati ka minu autol see ja maksma läks ca 20€ see õli. Pole just suur kulu.

See Aini pandud video on pa*k kuubis. Miks, seda leiab googeldades igaüks ise. Long story short oli see, et ei jäljendata reaalseid olusid. Päriselus ei juhtu sul sisuliselt iial olukorda, kus kahel rattal on täiesti nullpidamine. Selline asi on võimalik vaid siis, kui auto ripub kõhu peal, tagarattad maast lahti. Aga siis istud sa kinni ka LandCruiseriga.

Ilmselgelt ei ole CR-V mingi maastikuhunt, ei peagi olema, sest tegemist on linnamaasturiga, mis mõeldud teedel liiklemiseks. Samas saab ilusti hakkama talvel, magalarajoonide rööpasse sõidetud teedel samuti parem, kui mistahes esiveoline. Ise kasutan CR-V´d ka paadiveoks ja pole veel olnud olukorda, kus paati vette lastes kinni jääks. Muidugi, kui kuhugi soojärve äärde ronid turbasse, siis ilmselgelt jääb kinni.

Igapäevaoludes õigustab see nelikvedu end täiesti. Mina olen 2a jooksul seda nelikvedu kasutanud igasugustes oludes- enamus ajast linnas-maanteel, aga tuleb ette suviti tihti paadivedu kalal käies, talvel maakodusse sissepääs pole ka probleemiks. VSA tuleb välja lülitada ja lasta autol majandada.
Nüüd uuel CR-V´l pidi see süsteem veel paremini arendatud olema, lisaks on ka kliirens taas üle 20cm, seega peaks olema pisut suutlikum taas.

Muudetud 08.10.18 09:33

Viimasele
12:35 06.10.2018
Miks see video pa*k on? Kuhu jääb jõud, mis peaks tagumistele ratastele minema? Honda 4wd on pa*k.

Muudetud 08.10.18 09:33

Ain12332
13:43 06.10.2018
Jah Honda peaks ka mind kohtusse andma laimamise eest.
................
13:53 06.10.2018
AntiOpel on ilmselgelt ühe CRV omanik, et üritab musta valgeks rääkida. See lombakas 4 vedu lihtsalt reaalsuses ei tööta, mõistad? EI TÖÖTA. Linnas lumel on abiks kui tagumised lükkama hakkavad, pehmel pinnasel rakenduvad siis kui esimesed on juba kaapinud(kui rakendub) Tegemist on naisterahvale mõeldud linna libamaasturiga kes ei saa hästi lumistes oludes hakkama ja kasutada õigeid sõiduvõtteid, siis päästab ehk veidi (pole ei esi ega tagaveolisega kunagi linnaoludes lumes kinni olnud) on ka käidud esivolise sigariga seal kus samasugused libamaasturid kinni on istunud (muda)
Sull12
14:07 06.10.2018
Sai ka märjal murul üks cr-v-st maha jäänud käru tagasi teele tõmmatud. Lihtsalt kraabib ja kraabib märjal mudasel murul ja tagaratas ei nõksata ka hetkekski. Tegemist 2014a masinaga. Sõitsin oma Volvoga käru juurde, panin sappa ja peale esiratta väikest jõnksu, võttis tagasilla järgi ja välja ma sõitsin kordagi rohkem kraapimata. (PS minu meelest pole ka volvo nelivedu kõige õnnestunum, aga tagasild on olemas kui vaja)

Kindlasti saab nüüd väita, et rehvid olid viletsad, juht oskamatu jne. Aga fakt on see, et pole palju neid kodanikke, kes oleks näinud tagasilda töös cr-v l.
K.P.L
18:04 06.10.2018
Tuttuued crv on juba kohal esindustes. Minge tehke proovisõitu või oodake lumeni ära ja siis. Pidavat oluliselt parem olema eelmistest. Niisama pole tühja õhku vaja keerutada, vähemalt mitte selle kõige uuema puhul, kus testid Eesti oludes tegemata.
...............
18:56 06.10.2018
Küsimus oli siiski 2007-2013 mudelite kohta.
Ain1232
19:21 06.10.2018
Veel hullem. Artiklid ei leia aga mingi aeg korjati Saksa turult ära, sest tagumine sild lülitus taha, et keeras kurvis auto katusele. Oli ka mõned hukkunud.
Jesper345
20:33 06.10.2018
Ain on mõned aastad ajast maha jäänud : )

CR-V legendid liiga hilise tagaveo rakendumise kohta käisid pigem esimese ja teise põlvkonna kohta mis praeguseks on juba kauge minevik. Mina oleksin tänasel päeval mures pigem "parketimaasturite" järjest väheneva kubatuuri pärast mille võimekust maastikule enam väga ei jagu.
uusCR-V
12:48 07.10.2018
kas keegi on juba uue, 2018 a CR-Vga proovisõitu teinud, mida see 1,5 l mootor kujutab, mujal maades tehtud testisõitude järgi pidi madalatel pööretel jõuetu olema...
................
14:04 07.10.2018
ühe koma viiene turbo bensukas ei saagi mitte kuskilt otsast seda asja normaalselt vedada. See on sellise väikese keskklassi mootor. 1,5vtec oma olematu väändega 220Nm.5000rpm ei saagi madalalt vedada.
Adolf Nosveratu
14:28 07.10.2018
esiveoline nn maastur neliveo hinnaga. tagaratas ei tee piuksugi. hondal samas kasud sees. petta saab aint poolega. poole paha
WTF2
14:35 07.10.2018
uue cr-v norm varustuses hind ca 35 000 euri, no thanks, võtan mõne normaalsema hinnaga konkurendi.
AntiOpel
15:20 07.10.2018
Isegi ei viitsi hakata seletama, mis ja miks ja kuidas, lambale selgeks ei tee. Igaühele oma. Sõita oskad, saad selle autoga hakkama. Kui aga lolli näoga gaasi tambid, siis polegi miski imestada.
Uut on proovitud- sõidab normaalselt, mingi imelennuk ei ole. Variaator tapab selle 142kw mootori suht ära. Sõidab muidugi paremini, kui eelmine põlvkond, aga jah. Oleks enamat oodanud. Disain on hea, vaiksem on tunduvalt, mahukam, materjalid paremad jne. Hind on muidugi kirves. Aga selle raha eest saab ka päris palju.
Kahju, et diislit ei tule. 1.5T CVT 142kw proovisõidul keskmine kulu jäi 9 kanti, mida on nii väikese mootori kohta tiba palju. Muidugi, auto oli täitsa toores, 300km läbisõitu, aga ikkagi.

AntiOpel to ...............
15:21 07.10.2018
Vau, geenius, mis andis sulle vihje, et ma olen CR-V omanik?

Ma ei ürita musta valgeks rääkida, aga lihtsalt ei ole see asi poolt nii hull, kui siin seda pilti maalida üritatakse.
..................
18:13 07.10.2018
"Vau, geenius, mis andis sulle vihje, et ma olen CR-V omanik?"

Varasematest postitustest on see välja tulnud. Ja kui ma ei eksi, siis olla Honda foorumis ka üsnagi aktiivne liige, kelle kasutajanime ei hakkaks kohe välja kisama( ei ole AntiOpel)
Linnas sõitmiseks
20:28 07.10.2018
Lisan ka oma arvamuse crv neljaveo kohta, kuna oman samaaegselt crv 2013a mudelit ja jeep grand cherokee 2012a. Päris kasutu Crv nelivedu pole. Olen üsna kindel, et sellega jõuab liivas või lumes kaugemale, kui ilma neljaveota autoga, aga tänu jeebile olen samuti arvamusel, et see 4 vedu pole suurem asi.
mazzin245
11:05 08.10.2018
kas 2 l mootorit ei tule uuele cr-v´le?
Crvaga
22:17 26.10.2018
Tuleb, kuid patareidega.
jkkj
09:21 27.10.2018
Nii mõnigi ainult esiveoga auto liigub lumes paremni kui neliveoline CRV.
Katsetatud
.............
11:44 27.10.2018
Ükski asi pole hea mis ise veoskeemi muudab, jah kui on maastur millel on nupust või kangist lülitatav 4H, 4L või AUTO( siis sa tead mida oodata) aga kui ise aparaat vajadusel muutub veoskeem on teatud tingimustel ohtlik.
lumesadu
12:43 27.10.2018
Ausalt öeldes pole mina suutnud oma esiveolisega kinni jääda. Tõenäoliselt probleem siiski minus, et suudan natukene asju ette mõelda ja ei roni oma masinaga sinna, kuhu pole talle asja ette nähtud. Ehk siis sama jutt peaks olema kõiksugu crv, hrv, qashqai vms parketikate kohta. Meie maal on aga hullus, et maastur...... Paadivedamiseks 1,5? hästi. suurel kerel suudab selline kooslus vedada parimal juhul paar sõitjat + mõned sulgpadjad. Long story short. Tahad maasturit, võta puhtatõuline maastur. Tahad kõrgemal istuda, vali mahtuniversaal, tahad olla peene moebrändi ohver oma kolmveerand pikkade pükstega vali omale linnamaastur ja otsi õigustusi selle omamiseks. See on ja jääb tobedaks. Aga eks igasuguseid imelikke leidub. Mõni ostab isegi nissan Juke ja honda chr tööõnnetused, kus disainer peale 5 kuulist joomingut ja deliiriumi mingid jooned paberile tõmbas ja ütles, et see peaks nüüd olema moodne liikumisvahend.
Linnas sõitmiseks
18:35 27.10.2018
Mina olen igatahes neljaveolise CRV-ga jõudnud kaugemale kui esiveolise autoga ( proovinud nii liivasel teel kui ka märjal murul tõusust üles sõites). Lume testin see talv ära. Lisaks olen testinud erinevaid linnamaastureid, mis endal olnud või pereliikmel. Ära proovitud 2 erinevat CRV mudelit, toyota rav hybriid, subaru forester, mazda tribute, mazda cx9 ja jeep grand cherokee.Korralik 4 vedu millega olen rahule jäänud on jeebil ja subarul (saavad edukalt hakkama ka diagonaali testis). Järgmisena millega sai kõvasti metsas kolatud oli mazda tribute 3.0, mida palju kirutud, kuid panin vähe maastikusuutlikuma rehvi alla ja liikus edukalt nii mudas kui liivas, ainuke miinus minu silmis oli, et nö diagonaali test, kui selline olukord metsas tekkis, siis ei saanud hakkama. Nii Crv kui Rav4 hybriid on oma neljaveo poolest ühed halvimad, mida proovinud.(tavaline rav 4 on vähe asjalikuma 4 veoga). Lisaks kiidan vana audi a4 2,8 quattrot, millega talvel jääradasi vallutan. Läheb nii kaugele kuni põhja peale kinni jääb.
Ka mina saan esiveolisega sõidetud ja kinni ei jää,kui kuhugi ei roni. Aga inimesed on erinevad ja minule meeldib selliseid asju katsetada.
.............
19:51 27.10.2018
mida kõvem 4 veoline, seda kaugemale tuleb traktoril sõita...
eml
22:18 04.11.2018
Ise olen sõitnud 2007 aasta autoga 2 aastat ja tavakasutuses täitsa piisab sellest neliveost. Mul tihti vaja puid vedada ja liigub täitsa hästi koos käruga. Pole ise veel kinni jäänud. Landcruiser see just pole aga arvestame ka hinnavahet. Kui korralik rehv all siis liigub küll. Elan keset põlde kus tee tihti kinni tuisanud. Rehvimüra naastrehviga on jõhker aga kõik jälle oleneb valikutest.

Muudetud 04.11.18 22:20

Linnas sõitmiseks
15:28 17.01.2019
Sai nüüd neljaveolise 2013a honda crv-ga natuke lumes proovitud ja kohalt minnes on kindlasti parem kui ainult esiveoline sõiduk. Tavalisele pere inimesele ajab asja ilusti ära, aga kui tahta natukene lõbutseda, et külge ette saada, siis pean kurvastuseks ütlema, et see praktiliselt ei õnnestu( kui siis ainult jäisel teel). Lisaks 2 või 3 külje ette ajamise katsel läks armatuuris neljaveo tuluke põlema, mis küll kohe ära kustus, kui auto rahule jätta. Nii, et kes vahest neljaveost rõõmu tahavad tunda kuskil lumisel platsil, siis teate, et tagumistele ratastele on väga vähe jõudu antud.
Ps Minu hinnangul oli 2007a honda crv-l tagumistel ratastel rohkem jõudu ja kuidagi õnnestus ikka külg ette ajada, kui soovi oli.
maaks
15:48 17.01.2019
Crv-l reguleeritakse tagumistele ratastele antavat jõudu parema jalaga - mida rohkem vajutad, seda rohkem antakse.
EDIT: Alates 2013 (vist) ei ole enam õlipumbaga süsteemi vaid elektriliselt juhitud sidur - võib olla õnnestub seda siduri juhtimist kuidagi mõjutada (päris kindlasti mitte selliselt, et annad 12V pinge pidevalt peale)?

Muudetud 17.01.19 16:14

Linnas sõitmiseks
16:35 17.01.2019
Tegu on manuaalkastiga autoga ja gaasi sai ikka korralikult antud. Pöörded olid suht piiraja lähedal ja lisa polnud enam kusagilt võtta. Sai korduvalt proovitud ja korralikult külge ette ei suuda ajada. Proovisin kohe ka oma teisi neljaveolisi autosi samas kohas ja kõik teised said edukalt hakkama.