Tere. Mure väike, äkki jäi pimedaks juhipoolse peegli see Led indikaator...
Kuidas on probleem lahendatav, kas annab remontida, esinduse rida või saab asenduse e- poest kuskil. Tänud ette vastuse eest.
OK, sellega saab hakkama vast.... aga nüüd on uus mure
Äkki on tekkinud linnas hirmus keskmise kulu näit ekraanil, sai nullitud aga ikkagi on number ulmeline...pärast nullimist linnasõidul näitab keskmist lausa 40L sajale??? reaalne kulu paagist paagini paistab lausa 18 sajale olema, mis nüüd siis lahti on aru ma ei saa? kas lambda loll, või temp. andur segane? käivitub normaalselt, sõidab normaalselt, diagnosti tuli ei põle, külmkäivitus nagu ikka 1800rpm ja kukub pärast mõnda minutit alla 800 peale. Tegu abikaasa (naise) autoga, liigub igapäevaselt
2.0 bensiin automaat 108kw. bensulõhna ei ole. keskmise näit veiderdab, kord kisub sinna 40 kanti, siis kerib alla 18 peale ja sõitma hakates jälle kerib kiirelt tagasi. Ma saan aru kui oleks hetkekulu näit mis on eraldi, see jah näitab ulmenumbreid, aga reaalne kulu on ka suur. Elke ise pakub kas temp. andur või lambda lollitab, aga seda enne ei näe kui peab sinna minema ja reaalselt ühendavad miski intelligentse arvuti järgi , mis sõidu ajal näitab parameetreid, pihustite tööd, temperatuure igasuguseid jne.
Läheb reedel elkesse diagnosti, eks siis näeb. Sai aja õnneks kiirelt.
Elkes käidud, tehti täisdiagnost. Tuvastati mustunud õhukululugeja, millest siis muud asjad ka lollid. Puhastati ära ja tehti seal veel miskit, nüüd on korras, näidud ilusad, auto sõidab ka erksalt.
Hetkel rahul ja saba rõngas jälle :)
Õhukulu e. õhumassi lugeja (MAF) andurit võiks puhastada iga õhufiltri vahetuse ajal, sest Eesti teed on väga tolmused. Nii teen mina, enda isendil sama mootor ja kunagi pole selle anduriga probleeme esinenud. Olemas on spetsiaalsed spreid selle anduri puhastamiseks, maksab max 8 euri ja ühest balloonist jagub kohe mitmeks mitmeks aastaks.