Citroen

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Citroen C4 (2016) mootoriprobleemid

Rookies
00:26 15.12.2018
Küsimus selline et Citroen C4 2016 aasta läbisõit 40000 ja jäin hiljuti teele. Teeninduses selgus et mootori veorihm purunes. Kas 40000 km ja 2 aastat on vähe vara selliste vigade jaoks?
küünik
01:00 15.12.2018
Ei. Naljaga pooleks vastuseks su küsimusele...

Kui käisin kunagi Citroeni esinduses pakkumas sissemaksuks oma BMW-d, millel liising lõppes, röögatas agar müügimees, et neil on laipu endalgi küll. Anna andeks, veho, ma ei osta teilt elu sees kojameest ka mitte.
See on muidugi täiesti teemast mööda jutt, vabandust.
kallem53
09:08 15.12.2018
Kas läheb ikka garantii alla selline juhtum? Olen lugenud, et hammasrihma vahetus minimaalselt 60000 km järel, paljudel kannatab rohkemgi läbi sõita. Kui mootoris palju segi keeras, siis jääb Sulle ainult kaasa tunda. Endal on kah korra juhtunud VAZ2105 mootoriga, aga selle mootor oli juba ehitatud sellisena, et midagi muud ära ei rikuks(kolvil oli süvend klapi jaoks). Enda masinal olen palunud mehaanikul visuaalselt rihma kontrollida õlivahetuse käigus. Kõike ei näe siis ka, aga mingigi ettekujutus rihma norm seisukorrast(kui pole pragunenud või lahtisi niite juba) pisut ikka rahustab veel edasi kasutama.

Muudetud 15.12.18 09:46

Ahv86343
09:37 15.12.2018
Mis asi see mootori veorihm on? Citroen mingi murutraktori moodi asja aretanud või, et mootorist tuleb rihmülekanne ratastele? :D

Aga ju see rihm vigane juba algusest peale oli. Oli see siis nukkvõlli vedamiseks hammasrihm või geneka vedamiseks soonrihm.

.............
12:51 15.12.2018
Auto on 2 aastat vana, seega läheb kõik garantii alla mis saba annab. Kaasaarvatud hammasrihma purunemine. Siin pole midagi isegi mõelda.
uiuioio
12:57 15.12.2018
psa hammasrihma intervall peaks ju olema lausa 200 tuh.km. paljudel markidel on kiilrihm sama intervalliga.
200tuh tundub muidugi väga pikk aeg eriti just kiilrihmale.
Kiilrihm siis mitmesooneline rihm mis käitab generaatorit ja lisaseadmeid.
Mis rihm seal purunes?
sellise läbisõidu puhul peaks kõik minem garantii alla, peale piduriklotside tänapäevasel autol.
k...
21:20 22.12.2018
Ma hakkasin ka mõtlema selle "veorihma" üle. Käigukastiga see seotud olla ei saa, sest ainuke veorihmaga sõiduk oli Daf ja Volvo. Edasi pakun huupi genekarihma, sest ega neil kõigil ketid mootoris. Diisel on vaid nukkvõll rihmülekandega jäänud. Nende vahetusvälp on ikka sinna 200 th alla. Mul on 2003 aasta HDi ja sellel oli juba 150 000 km.
Ilma genekata sõidad kuni aku tühi. Olen nii sõitnud 50 km koduni välja.