Omast kogemusest ei soovita, vähemalt nii algusaastate omi. Ostsin auto Silberist 2014a w205 kerega C180. Mootori ja kastiga probleeme ei olnud, kuid muud idiootsed asjad. Auto keskluku süsteem jäätus kergelt ära ja nii mõnigi kord tuli autosse siseneda pagasniku kaudu. Juhiistme nahk läks katki juba kui läbisõit oli 38000km, bensiiniluugi kork läks katki läbisõidul 42000km, esisild hakkas lagunema juba läbisõidul 50000km. Turvapadja tuli läks põlema jne. Garantii ei korvanud midagi, igale asjale öeldi Saksast, et kasutaja põhjustatud viga. Hea näide oli kui istmenahk läks katki, öeldi, et olin valesti autosse istunud... küsisin siis, et näidake mulle juhend autosse istumiseks aga siis oli mök mök. Võimalik, et 2017-2018 mudeli kvaliteet on juba paranenud aga ega enne teada ei saa kui ostad ja sõidad. Nüüd 2019a. tuli välja juba facelift, vb on see tugevam... Omasin autot 2 aastat ja selle ajajooksul hooldustele ja remondile kulus Silberis 3500€. Müüsin auto kuna ei olnud aega pidevalt teeninduses istuda ja vaielda. Nüüd sõidan Toyota LC-ga, paari aastaga pole pidanud muud tegema kui korrapärased hooldused.
C klassis on need õhuavade ümber olevad rõngad on tegelikult plastist. Kuigi jätavad metalse mulje. Sellise hinnaklassiga autolt ootaks tegelikult palju rohkemat.
Eelnevatele kommentaaridele võiks vastata, et iga kingsepp võiks jääda oma ameti juurde, kui mitte midagi ei tea ja ei oska asjalikku nõu anda , siis tõesti võiks teki alla magama jääda. Pidevalt loen siin mingite nõuandjate kommentaare aga juttu lugedes tundub, et ise sõidetakse mingi juraga ning teadmised põhinevad mingite teiste pottseppade foorumite postituste põhjal või paremal juhul naised saunas rääkisid - ehk teadmised on olematud.
Kõik oleneb MB ja hooldustest jne - kõiki autosid ei saa üldistada ja seda iga margiga. need , kes siin seda mersut maha tegid tõenäoliselt ei oma kogemust autodest, lasevad igas töökojas endale koti pähe tõmmata ja sõidavad oma ford focustega linna peal, samal ajal õlilaik mootori all ja must toss taga.
Sõitke oma toyotsiga ja ärge tulge siia virisema et mersu on kehva. 99% on omaniku peas kinni ja see 1% on see et lihtsalt sattusid hooldamata auto otsa.
Ega need uuemad autod ongi elektroonikat paksult täis, sellepärast ma endale ei ostagi uuemat. 124 näiteks on üldse viimane hea mersu, 210 oleks ka kui ei roostetaks lolli moodi.
Kui MB laseks täna uuesti w124 tootmisesse, samuti w140 siis võiks esindus oma poe kinni panna, peale õlivahetuste ja elementaarse hoolduste midagi raha ei nõua. Viimane MB oli õesti w210(kui ei roostetaks)
Mersu pole kunagi ühelegi seeria autole nahktuba paigaldanud ja seda puhtalt hinna pärast, autode hinnad oleksid siis laes. Nahktuba tehti anniversary mudelitele, AMGdele ja vist sai ka S-klass nahktoad, aga ei seeria C ega E pole kunagi nahka näinud. MBtex on selle materjali nimi. Pmst vakstu, mis sarnaneb naha konsistentsiga ja näeb nagu nahk välja.
Kõik praegused autod on ju sellised - elektroonikast täis ja megaagressivse disainiga, aga töökindlus, kvaliteet, mugavus, nähtavus on kõik p*s. MB-l jm preemiumautodel on viimistluse kvaliteet veel enam-vähem tasemel, kuid odavamatega on lugu täiesti hull. Tänapäeva VWs, Toyotas on kõik plast nagu ühekordne pakend - odav ja kõva. Oman üht 94 a odavautot, millel puudub isegi roolivõimendi, aga sellel on pehme roolikate, pehme armatuurlaud, millele sarnast leiad praegu ainult preemium-klassi autost.
v-kahksale. Kumb ikka rohkem ühekordset pakendit meenutab, kas see enamvähem tasemel mersu oma õhukese pragiseveva plastiga või muude markide kõva ja odav?
to.kahtleja registreerimata. mersu kasutab vähemalt 3 erinevat nahka.kunstnahk,pärisnahk ja nn. nappanahk! loomulikult pakutakse seda ka c ja e klassil.isegi a-klassile on võimalik tellida! palun ära kommi,kui sa asjadest midagi ei tea!
"To 63amg" Palun loe oma lingitud kirjutisest uuesti läbi teine lõik:
Mercedes-Benz brands its vinyl as MB-Tex, and it is standard equipment on the C-Class and E-Class sedans, and the M-Class and GL-Class SUVs, just to name a few model lines. Leather seats are standard on the more expensive models, such as the S-Class, CLS-Class and G-Class, and are available as an extra-cost option on all vehicles.
Igaks juhuks viimane lause uuesti:
Leather seats are standard on the more expensive models, such as the S-Class, CLS-Class and G-Class, and are available as an extra-cost option on all vehicles.
sm. wigri! kas sa oled loll,või mängid lolli! antud tekst kehtib usa turul olevatel sõidukitele!kui tahtsid õiget nahka,siis pidid selle juurde tellima! kui ma pole nahka tellinud,siis mida põrgut ma üldse sellest autost päris nahka otsin! tüüpilise paksu ameeriklase tekst. euroopas on standardis riie.edasi tuleb taksodel nn. taksonahk.siis tuleb poolnahk,täisnahk,nappanahk ja designonahk! on aru saada,et teatavad kodanikud on mersut ainult arvutiekraanil näinud!
63amg - olen Sinuga igati nõus ja minu kommentaar käis järgmise selli "To 63amg 9:36" kommentaari kohta kus oli püüdlus kinnitada ajakirjanduse abil väidet et nahksisu ei saa.
Saab, aga seda vaid uue auto tellimisel ja baltikumis küll keegi kutsikale nahksisu ei telli. S-klassi tellijale on juba teine teema. Kui sukeldud automüügi portaalidesse, siis ega sa väga eht nahksisu ei kohta, vahet pole kas c või e-klass. IRW
Mäda ajad sa ise välja, jutt käib tava seeria autodest, mida meil siin ostetakse salongist, neil pole mingit nahka, mersude hind on juba niigi kõrge. Vbl teie unistustes on teie autodel nahksisu. Hinnaklass paned asjad paika.
Oot oot siin on vaja teha nüüd vahet kahel asjal: Üks mida reaalselt ostetakse, teine mida saada on. Siin käib arutelu et mersule nahksisu EI SAA. Aga kui lähed ostma ja maksad, siis saad küll. See et meil ainult plangud poest välja veerevad on iseasi sest inimesed ei taha C-klassi eest 70k€ välja käia ning E-klassi ei tasuks ka alla 100k€ eelarvega ostma minna. Selliste hindade juures saaks rikkalikult varustatud nahksisuga masinad. Aga meil ju koinitakse et peab baashinnale juba kaks tuhat peale maksma siis on ohkimine lahti.
Ma pole väitnudki et üldse ei saa, muidugi saab, lähed esindusse ja annad oma nimekirja, milliste lisadega autot soovid ja tehas teeb valmis. Aga kui vabaturult kasutatud mersut tahad osta, siis noh jah, võib ju jopata, kui täisnahk sisuga a, c või e-klassi leiad, aga üldjuhul ei leia. Isegi corillale saab nahksisu tellida, kui maksad.
Ega tänapäeval pole enam autotootjatel aega aretada uusi mudeleid välja nagu seda tehti 20 või rohkem aastat tagasi. Plastmassist on hea ja odav kõike toota ja ausalt öeldes ega kõik seeria autod lähevad plastmassile üle. Kui tahate pehmemat salongi, siis tuleb osta mõni youngtimer - w201, w202, w124, w210 või w140. Need olid autod, millel veeeeel oli plastmass salongis vähemuses. Need uued autod ongi selline hall masstoodang - sõidad mõne aasta ja vahetad siis uuema sama näotu auto vastu. Nagu kunagi üks ütles - tänapäeval näevad kõik autod välja ühesugused. Ma isegi ei pööra pead, kui mõni uuem merss möödub.
Vahtkummist uste polstreid, konsoole ja armatuure on tootmiskulukas toota. Ehe näide on plastmassist puitdekoor. Kui sa hästi maksad, saad tellida ka auto, millel on eebenipuust dekoor ja täisnahast salong ja armatuur nahaga palistatud. Kõike saab tänapäeval, aga siis tõuseb 40000€se C-klassi hind juba sinna 70000€ peale ja E-klassil ilmselt juba 100k juurde.
kui sa midagi ei tea,siis ära pasunda! mercedes on alati kasutanud puitu,mitte plastikut puiduimitatsiooniga nagu japsid! kui tahad puitliiste salongi,siis telli ja maksad juurde vaid 300.- euri!
On alati kasutanud täispuidust vä? Davai, kus sa pesitsed, ma toon oma 210 su juurde ja otsi mulle mu auto küljest mõni puitdetail palun! kui sa ei leia, maksad mulle pihku oma kaotuse eest pappi!? Sobib v? IRW, tegelt ka, küll üks loll jõuab vaielda ikka ja põhiline - asjast midagi ei tea, siis on mõttetu ühe lolliga vaielda.
Oli just suvel plaanis vähekasutatud c või e klass osta, kuid vaadates neid antud videosid, siis kadus isu koheselt ära. Poleks eales uskunud, et need uuemad mersud nii prsostalt kokku pandud on. Sellist "kvaliteeti" oleks oodanud mõnel odavamalt brändilt, kuid kindlasti mitte mersult. Olen tõsiselt pettunud ja ilmselt tuleb hoopis midagi muud vaatama hakata...kahju!
C klassil täpselt sama plastik on keskkonsoolil all. Vahet ei ole kas peal on klaverilakk, carbon kile või vinüül dekoorid. Vaadake detaili teiselt poolt ja ei leia "puitu" kuskilt. Vinüüli eelis on see, et see annab üsna eheda tammepuidu või saarepuidu efekti. Ja erinevalt päris puidust on see veatu! Eks neid dekoore ole ka erineva kvaliteediga kuid reeglina on korralik vinüül päris vastupidav kriimustustele. Jaapani tootjad kasutavad näiteks rohkem imiteeritud plastisegu. Kumb on parem? Keeruline öelda. Pigem loeb detaili üldine kvaliteet. Kas see on piisavalt paks või õhuke nagu paberileht. Dekoorid on reeglina ehedamad kui plastisegu ja annab ostjale teha suurema valikuvõimaluse. Ostja võib valida erinevate puiduliikide imitatsioonide jms vahel. Lisaks usub mõni tõsimeeli, et ongi saanud omale väärispuitu täis auto.
Kunagi sai ära lammutatud 1986 aasta w124 300d ja sel oli küll ehtne puit, sai spetsiaalselt uuritud, kõrgharidust pole kuid puidul ja muul surrogaadil oskan veel vahet teha.
w123 w124-w140-w210 on kõik õhukese puiduga kaetud paneelid. Plastikust või kilest rääkida on päris lollus. Kui on puitliis, siis on see puidust. Tegemist pole mazda või GAZ 24ga kus kleebiti puitimitatsiooni kile liistudele.
Ei ole sel w210 mingit puitu, unista edasi! Ja et keegi sõnasabast valesti taas kinni võtaks, siis jah, tellida sai, aga minu 210 pole mingit puitu, toksin vastu liistu ja vastu kõlab plastmass. Ma teen puidu ja plastiku kõlal vahet.
Ma ei tea mis kuradi punnsilm sul siis on ? 95 aasta kepikastiga 2,0 bens classik ?
Liist ja liistule on õhuke puit peale kleebitud, ega audi 100,200, v8 polnud ka liist täispuidust(paari cm. paksune) vaid samamoodi õhuke puit, mis oli 8x lakitud.
Ja nüüd ühe korra veel, et tegemist on õhukese vineeriga mis on kas siis plastiku või al. liistule sobitatud.
Mine ja näpi mõne vanema 70ndate ja 80ndate Jaguari liiste, siis saad aru, mis on täispuit ja mis mm paksune puidukleeps. See mida mersu paigaldab, on vaid tühipaljas puidu imitatsioon. Kui mersu ei suvatsenud isegi auto keresid galvaniseerida ja must plekk osteti venelaste käest, siis mis krdi valemiga nad küll puitliistudesse investeerisid? Jättes samal ajalt auto kere ja värvikvaliteedi täiesti tagaplaanile. Nii nagu varane 210 roostetab, saab seda vist vaid mazdaga võrrelda.
Seeria autodes, mis pole kliendi eritellimusel tehtud, võid sa puitu ja nahka vaid unes näha.
90ndad ja milleenium olid Mersule kõige kehvem aeg üldse, kvaliteet langes kui turule tuli W202 kutsikas ja hiljem W210. Roosteprobleemist polnud puutumata ka viimase otsa W124 mudelid enne tootmise lõpetamist. Mersu suutis end vee peal hoida suuresti tänu eritehnika ja kommerts sõidukite tootmisele, sest sõiduautod olid sel perioodil üks suur hunnik häbi. 211 faceliftiga saavutati alles pisut parem kerekvaliteet ja roostekindlus. Mis mersul mõttes oli, kui hakkas autotööstuses venelaste musta plekki kasutama, oleks õigem neilt tollastelt otsustajatelt küsida.
Ei kinnita ega lükka ka ümber, sest ma pole 123 omanud. Aga meie mõistes viimane n.ö. hea mersu oligi w124. 210 oleks seda pinki pikendanud, kui poleks metsikult roostetanud, sest tehnika osas kestis ka w210 endiselt hästi. Kehvemaks läks siis kui mersu hakkas V6 CDI diisleid tootma, selle mootoriga oli probleeme rohkem kui reas kuuesega. Aga võrreldes hitleri kättemaksuga oli tegu siiski hea mootoriga.
Kui ma lähen täna platsile W210, W211, W202 või W203 ostma, siis suurima tõenäosusega ma sealt eritellimusel autot ei leia, millel oleksid ehtne täisnahksisu ja täispuit liistud. Muinasjuttude aeg on läbi. 90ndatel hakkas see aeg, kui kõik tootjad võitlesid turu liidri osa eest. Vanasti arendati ja disainiti autosid pikalt ja üks mudel võis muutumatuna turul olla lausa 10-15 aastat ja siis pöörati rõhku kooste ja materjali kvaliteedile. Tänapäeval on tootmiskulusid kärbitud.
hakkab jälle pihta!.seletati ju ära,et lõika relakaga liist pooleks,siis näed mitu kihti on. kindlasti ilmub varsti välja teoreetik,kes koputab vastu puitrooli ja ütleb ,et see on plastikust ,nagu lõbustuspargi elektiautol. auto puitrool ei ole nagu laeval,mis on tehtud täispuidust. ohutuse ja temperatuuri kõikumiste pärast valmistatakse autode puitdetalid kihtidena.
See et plastikliistu peale on kleebitud millimeetrine üliõhuke kiht puiduollust ja ülejäänud liist on 99% plastikust, ei tee see asjaolu sellest veel puitliistu. Kui ma ostan turult mingi hiina jope ja lasen sinna õmmelda Armani logo peale, ei tee see logo sellest jopest sugugi veel Armani jopet. Vanasti 50ndatel, 60ndatel ja nii edasi olid ka temperatuurikõikumised ja premium autodes olid täispuidust liistud ja ehtsast nahast sisustus. Aga sel ajal oli iga auto omaette meistriteos. Tänapäeval hoitakse tootmiskulusid miinimumil ja tänastest mersudes ei saa ka kahjuks tulevikus legende, nagu 30-60 aastat tagasi toodetud autodest. Viimane mersu, mis võiks tulevikus olla ihaldatud pensionifond või noorklassik, on W210, sest selles autos on veel palju 124likkust, samuti salong ja armatuurlaud. Samuti omapära, mis tänastel mudelitel täiesti puudub. Korras ja hoitud punnsilma peale ma keeran alati pilgu, uutematele enam mitte. Sest uuemad näevad kõik samasugused välja, nii et ei tee vahet, kas on Koreas toodetud või saksas.
Nii et kui keegi tahab tõesti mersut endale soetada, siis pigem kas W123, W124, W126, W201, W140 või W210, häda pärast ka veel W211. Uuemad on lihtsalt minu silmis õnnetud peldikud, odavalt kokku klopsitud kallid säästuautod. W221 algusaastatest hoidke eemale, see pre FL kubises elektrivigadest, lisaks roostetas nagu Mazda 6. FL nägi parem välja, roostetas vähem ja algusaastate titevead ja elektrijamad olid kõrvaldatud.
Ehh, mingid kibestunud toyota ja mazda omanikud kiunuvad ? Pole mõtet erinevate mitte registreeritud kasutajate nimede alt jama toota. 21 sajand ikkagi ;) Sa võid tõesti oma Mazda 626 selle puidu kleebise maha tõmmata sest see on tõesti rõve, samasugune rõvedus nagu mazda ja toyota üleüldiselt on. Kvaliteet on neil kohutav, isegi tutikas toyota või mazda salongimüra on suurem kui 85nda aasta w124.
Kuule ära tuututa, mul on üks eesti siledaim punnsilm hoovis, spetsiaalselt madalmaadest toodud, mazdaga võid sa ise sõita. Enne kui lahmima asud, tee kodutöö ära, kulutad vähem energiat sapi pritsimise peale! See mis nimede alt ma kommenteerib, pole üldse sinu asi! Igasugu teiba-vellodega sa pead siin jaurama, tundub et alkouni läks kellelgi üle, siis vaja siia plähmerdama tulla. :-))
Sile on sellepärast, et ma viitsin iga sügis enne talve auto uksetihendid, õõnsused kuhu tekivad tihendite ja kere vahelised niiskuskolded, suporti määrdega sisse teha. Pmst on tegu vaseliiniga, mis hülgab vett. 210ga muidu ei saa, kevadeks on jälle laiguline nagu kaitseväelane, ukseääred roostes, jne.
Kui auto kerel silma peal ei hoia, siis pole vahet, mis sul tagumiku all mädaneb. Kui Mazda omanikud viitsiks ka oma autodega tegeleda, poleks ka mazdal midagi viga. Auto on auto. Need 210 mis Eestis müügil on kõik roostes raiped, näevad hullemad välja kui mistahes mazda. :-)
Kuu aega tagasi oli autol isegi kosilane, pakuti 3500€, mis on üsna kõrge hind eesti mõistes W210 eest, aga loobusin, sest mul on nii palju asju seal juba tehtud ja vahetatud. Veermik on Elegance'i pealt avantgarde'i madalamale vedrustusele tehtud. 4xbilsteini vedrud ja amordid. Mõned keretööd on ka seljataga seoses levinud roosteprobleemidega sellel mudelil (tiivaääred, uste alt ääred, pagasniku luuk, karpide otsad ja kivitäkked siin-seal kere peal).
Kellele sa mida nüüd räägid või tõestad ? Oli ka eelmine Punnsilm, võiks öelda et viisakam kui sinu oma, eelmine aasta müüsin 4k maha ja kahetsen siiani :D Uksed hakkavad sellel roostetama kuna akna ja uksevaheline tihend ei ole enam vettpidav (pesed autot siis on uksepakud märjad). Sul on ju mingi jutumärkides samadelnik(isetehtud) mitte originaal W210(paketile mittevastav vedrustus) A miks katus roostetama neil hakkab?
On kellelgi asjalikku kogemust MB 212 usepeeglite osas? Peeglid elektrilidelt kokkuklapitavad, juhipoolne peegel ei fiseeri norm. asendit.
Milles probleem ja kes aitaks Tartus?
C220 kohta ei oska öelda, aga peres on üks CLA200, bensiin, 115kw. 2014a oma, ostetud 2017. Ostes oli läbisõit 114000, tänaseks pea 180000. Reaalselt ei ole sellega muresid olnud. Kogu aja jooksul ainult turbo vaakumklapp andis otsad, kuna sel ajal eraldi vaakumklappi ei olnud kuskilt saada, siis sai tellitud aliexpressist umbes 30 euro eest :D ja see töötab siiani ilusti, mingi 2 aastat hiljem. Ja mitte ühtegi muud muret ei ole selle autoga õnneks olnud. Ainult õli ja filtreid ja piduriklotsid ja kettad.