Kas siin leidub antud mudeli omanikke, milles kasutusel just 2 liitrine diisel.
Kas olete rahul, plussid miinused? Kas väga vali maanteel sõites?
Ja kas on antud mootoril, mida vast mitmel sama kontserni masinal kasutatakse mingeid omadusi, mida tasuks silmas pidada? St. kas antud mootor üldse tasub kaalumist?
Kuna olen siiani sõitnud bensukatest jaapanlastega siis teen taustauuringut.
PS! Proovisõidul oli proovida vaid 1,6 bensukas mille mootori vastupidavuse ja ressursi kohta liigub päris palju hirmulugusid.
No Toyotaga ja Civicuga mul kogemus puudub. Aga kogemus pisut vaiksemate japside pealt :) Igatahes eile kui Kia Sportage diisliga proovisõitu tegin, siis oli tunne, et sõidaks traktoriga.
Olen sõitnud mitme erineva PSA grupi masinaga(ka Opel). 3 sil mootor meeldis isiklikult enim. Sõidetud nii Grandlandiga, 208-ga, C4-ga ja 308-ga. Tõmme on ühtlane ja kindel. Helipilt meenutab 6-silindrilist. Eriti meeldis see viimane 8 käiguline automaat. Vibratsiooni pole täheldanud. Oma naesel praegu just see 4 sil BMW-ga toodetud kardetud bensiinikas. Peale 150 th km tuli vahetusvajadus süütepoolidele, veepumbale ja termostaadile(koos korpusega). Kõik töö on ise lihtsalt tehtav ega vaja selleks erivahendeid, Ütleks, et parim mootor tänapäeval- vaikne, ökonoomne ja üldse kultuurse käitumisega. Uuemad 1,6 bensukad olevat esinduse sõnul juba muudetud konstruktsiooniga , mis täpselt, ei tea. Parim mootor on 2,0 HDI läbi aegade olnud, ilmselt on seda ka uuemad.