Ilgelt raske on ju öelda, mis mootoriga autoga tegemist on? Kui on diisel, siis ilmselt on see hammasrihmaga. Bensukad võivad mõlemad olla, kuid B8 peal ilmselt siiski hammasrihmaga. Seal on kett ka küll jah, kuid nukkvõlli ajab ringi hammasrihm. Endal mul on 1.4TSI 2018 Superb, sama auto sisuliselt, mis B8 Passat (mootorid on üks-ühele) ja selle mootor on hammasrihmaga.
Omanud nii 1,8 kui 2,0 bensukat kummagiga 100+ tuh läbinyd, kõik esindusehooldused ja mingist rihmast pole juttu olnud. Rihma on seal ainult niipalju mis ajab veepumpa ja muid võimendeid ringi. Sellist vanakooli hammasrihma mis mootorit ringi ajab ei ole. Ilmselt teemaalgataja pidaski silmas just seda vanakooli rihmaajamit silmas.
Siim sa ajad asjad segamini. Oled sa kindel ikka, et B8 Passatid olid sul? See auto tuli tootmisesse 2015a. Kui sa oled mõlema autoga 100+ tuh läbinud, siis kas sa elad nendes autodes või? :D
2015 ja edasi VAG 1.4TSI on näiteks 100% rihmaga. Ja see rihm on just see vanakooli nukkvõlli ringi ajavad hammasrihmad.
Ma kaldun arvama, et Siimu 1.8 ja 2.0 olid veel B7 facelift autod ja nende mootorid olid tõepoolest kettidega.
jah kindel, mõlemad B8 1,8 132kW ja 4motion 2,0 206kW kasutuses ettevõtte masinatena ja kiiresti tuleb aastas 50+ tuhat. teema algataja pole lihtsalt täpsustanud kas tegu diisel või bensiin mootoriga. Antud masinatel on kettajam mis ajab mootorit ringi, rihma on ainult veepump, generaator jne... Mootoris sees on kett, kui muudmoodi aru ei saa siis googeldage.
Ma kaldun arvama, et see teemaalgataja sai selle töö ammu tehtud ja seda teemat enam ei loe. Kuna mootorit pole välja toodud, siis suhteliselt mõttetu vaidlus.