Toyota

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

rav4 automaatkasti õlivahetus

tomtom27
17:23 19.09.2019
Oman 2012 a. Rav4 -ja ja soovin teha käigukasti õlivahetust. Probleem - Tartu Amserv ei tee dünaamilist õlivahetust , tehase soovitus iga 90 000 pealt. Fixus - sest öeldi et neil on agregaat olemas aga ei ole kordagi Rav4 - jal vahetanud , lubasid uurida kas see nende juures on võimalik. Kuna ise käin pisteliselt Tartus siis sooviks nõu, kuidas ja kus see selles linnas võimalik oleks . Tänan
m6mmmmm
17:34 19.09.2019
Ja ei soovitagi teha, sest dünaamiline on ennegi kaste peesse keeranud.
m6mmmmm
17:40 19.09.2019
Pärast ei võta keegi vastutust, oled oma streikiva kastiga üksinda ja mõtled, miks ma vanakooli moodi ei vahetanud. Tuttaval juhtus nii, peale dünaamilist käiguvahetused viibivad või lülitub käik sootuks tagant korraks ära.
m6mmmmm
17:49 19.09.2019
Vanematele autodele ei soovita üldse dünaamilist kastiõli vahetust. Kui teha dünaamilist, siis kohe esimesest hooldusest alates ja õigeaegselt. Kasti ja kasti seintele koguneb aja jooksul palju mustust ja õliplagi, dünaamiline peseb kõik selle lahti ja ummistab solenoidid ära.
tomtom27
17:50 19.09.2019
Mida sa mõtled vanakooli õlivahetuse all.
m6mmmmm
17:51 19.09.2019
Kork õlivann maha ja õli välja ning uus asemele koos filtriga, kui sel on filter.
Marko
17:51 19.09.2019
Õigesti tehtud dünaamiline õlivahetus ei riku ühtegi käigukasti ära. Kasti rikub hoolduste tegematajätmine ja siis korralik pesu. Sodi läheb liikvele ja korraldab midaiganes. Kusjuures keritud ODOMEETRInäiduga ostetud autol ei saa ka uut omanikku muus süüdistada kui kergeusklikkuses. Surnud ring.
Riknemine toimub täpselt samamoodi, nagu kaua aega vahetamata õliga sõitnud mootorite läbipesul.
Dünaamilise õlivahetuse süüdistamine on ebapädev.
m6mmmmm
17:53 19.09.2019
Õlivann eemaldatakse, lastakse vana õli mis vannis on, tünni, paigaldatakse uus filter ja tihend ning peale seda uus õli sisse. Jah, trafosse jääb mingi õli sisse, aga sellest pole lugu.
m6mmmmm
17:55 19.09.2019
Ja kes need hooldused tegemata jätab? Eelmised omanikud! Ei, ega mina kätt ette ei pane. Lihtsalt hoiatan ette ära.
Marko
19:28 19.09.2019
Kaua hooldamata kastil võib dünaamilist või kiiret mitmekordset õlivahetust teha ainult kundet ennetavalt ohtudest teavitades. Kiire mitmekordne siis õlivahetus, u 10km sõitu ja järgmine, jälle sõit jne kuni puhtaks jääb õli.
Kui on kahtlus, siis turvalisem on loomulikult seda protsessi ajas hajutada. Esimesel korral põhja eemaldamine, sette hinnang, suure ohu puudumisel uus õli ja sõitma. Filtri vahetus jääb viimaseks korraks, eeldusel muidugi, et kast toimib normaalselt. Üldjuhul filter ummistub ainult suure rikkega käigukastil, tavahoolduse ignoreerimise elab üle. Kui raha palju, siis võib ka esimesel ja viimasel korral uue panna.
Kogu jutt kehtib klassikaliste hüdrosiduriga automaatkastide kohta.
tomtom27
19:43 19.09.2019
Tartu Amservi meister ütles et nemad saavad vahetada õli niinimetatud vana moodi ja tunnistas ka ise et sel meetodil jääb kuskil 75 protsenti vana õli sisse mis on pigem halb. See et õli peaks vahetama, selle poolt olid kõik. Aga nüüd ikkagi RAV4 2012 a. läbisõiduga 161000 km. Äkki saaks konkreetset nõu. Täna avastasin et eelmine peremees oli kõik muud korralised hooldused Amservis õigeaegslt ära teinud peale automaatkasti õlivahetuse.Ilmselt põhjus ongi Amservi vanamoodses õlivahetuses. Imelik küll, ikkagi firma hooldus.
selgeltnägija valerka
19:55 19.09.2019
carstopil turus peaks masin olemas olema
Jesper345
20:01 19.09.2019
Tegelikult ongi tegu loteriiga ja keegi ei taha siin vastutust võtta. Olen kokku puutunud kolme autoga millel peale dünaamilist õlivahetust kastid üles ütlesid. Eelnev kastide hoolduslugu oli teadmata.
tomtom27
20:10 19.09.2019
Või siis tõest see asi ära jätta. Oskaks keegi konkreetselt Tartus teadjat inimest või firmat soovitada kes minu autot tunneb ja asja paika paneb. Pean tunnistama et oma eelmistel autodel ei ole ühelgi seda vahetanud ja midagi pole automaadiga juhtunud.Olen hariduselt arst, autosid pole ise kunagi remontinud.
Marko
20:11 19.09.2019
Milline automaat seal on? Klassikaline, robot või rihmaga/ketiga?
Klassiku puhul tee mitu õlivahetust paarikuuse intervalliga ja kui kõik toimib, siis ära filtrivahetusega kiirusta!
Rihm siis nagu variaatorülekandel on, päris naljakas asi kui laua peal vaadata.
selgeltnägija valerka
20:14 19.09.2019
Tartus Transrem kes lammutab ainult atm e, ei vaheta rooliotsi ega teosta keretöid
tomtom27
20:16 19.09.2019
Carstop saatis just sõnumi et nemad ei vaheta ja soovitasid Ringtee Fixust. Sealt aga öeldi et Rav4 -jal pole nad vahetanud ja lubasid asja uurida.Arusaadavalt tekitab see kahtlusi kompetentsuses.
Marko
20:33 19.09.2019
Mine TRANS-REMI
Ma just konsulteerisin Aimariga, nad lahendavad su mure ja selgitavad kõik nüansid. Telefon 56218170
M6mmmmm
20:38 19.09.2019
Pigem vaheta tihedamini - 5000+5000+5000km ja saad õli puhtamaks ja kastiga ei juhtu midagi. Kasti remont pole sugugi odav lõbu võrreldes 3 õlivahetusega. Solenoidploki taastamine maksab juba ca. 700€
M6mmmmm
20:44 19.09.2019
Võib juhtuda see, et see mustus, mis dünaamilisega lahti pestakse, satub omakorda solenoidklapi otsa ja klapp ei sulgu pesas enam korralikult ja lekib õli läbi. Aga vigadest ju õpitakse ja ega muidu teada ei saa, kui ei proovi. :-))
Marko
21:07 19.09.2019
Mõmmil ka bitid ja pikslid paika loksunud :)
Õige ka, pole vaja niisama tuututada, tuleb keskenduda probleemi lahendamisele.
M6mmmm
21:31 19.09.2019
Mina kätt ette ei pane, aga minu suhtlusringkonnas on sääraseid asju juhtunud, et peale dünaamilist hakkas kast pikalt mõtlema, käigud lülitusid jõnksuga sisse ja ühel juhul kadus ühel mu tuttaval üldse keset sõitu vedu lambist tagant ära ja enne dünaamilist oli kõik korras.
Mina olen vaid sõnumitooja, mind pole vaja peksta. :-)))
Marko
22:09 19.09.2019
Rahu, ainult rahu!
Lambist pealelennates dünaamilist (täisõlivahetust) nõudma ilma hooldusajaloota autol on mured suure tõenäosusega kindlustatud. Selleks ongi vaja natuke nüanssidesse süveneda.
M6mmmmm
22:28 19.09.2019
Õli valikul soovitan ka teha väikest kodutööd ja uurida milline õli on saanud Toyota heakskiidu. Näppude vahel hõõrudes õli tihedust ja temperatuuri taluvust kindlaks ei tee, kuid kastid on väga targad ja on olnud juhtumeid, kui kast hakkab streikima, käike jõksuga vahetama ja seda kusjuures täiesti kvaliteet õlitootja õliga. Lihtsalt õli tihedus ja viskoossus on valed, kuigi kanku peal on õige kvaliteedi märge. Aga on ka kaste, millel jumala savi, mida sisse kallad, peaasi et on dextron.
Uuemad kastid on kapriissed.
tomtom27
05:53 20.09.2019
Tänan soovituse eest.Võtan Trans-remi -ga ühendust. Kuna auto on heas korras tuli mõte teda hooldada algusest paele nii nagu peab.Sellest ka minu mure.Tänu oma erialale olen seda meelt et haigusi tuleb ennetada mitte neid tagantjärgi ravides käsi jalgu ära lõigates.
Tauri Tamm
12:00 14.04.2020
Tere!

Soetasin sügisel sarnase läbisõiduga auto rav4 ja avastasin, et pole samuti käigukastil õli vahetatud.

Kas saite oma murele lahenduse?

Tänan tagasiside eest!
Aksel76
16:00 14.04.2020
Mitte mingisugust garantiid ei saa anda käigukastile, kui lasete õli ära vahetada.Talitage enda enesetunde järgi.Kui pärast õlivahetust on parem uni, siis jumala pärast, vahetage õli ära.
nõnnamuudu
18:22 27.11.2022
Peale käigukasti tavalistki õlivahetust tehakse käigukasti reguleerimine, sest värske õli töötab teisiti, kui mitte teha, on esialgu veidrusi käiguvahetusel oodata, siis õpib jälle sõitja käekirja järgi käike vahetama.Seega saab ka ilma selle elektroonolise sobitamiseta, tuleb vaikselt sisse harjutada ja mitte imestada.Dünaamilisest hoiaks kui katkust eemale.
v6sa
18:57 27.11.2022
Miks dünaamilisest tuleks eemale hoida?
Marko
19:12 27.11.2022
Järjekordselt kultiveerib diletant müüti, et dünaamiline on saatanast. Saatanast on kõigi hooldevälpade ülelaskmine ja siis põhjalik pesu. Korraliku hoolduse puhul on dünaamiline parim leiutis. Varemalt me tegime hooldamata asjadele mitu vahetust järjest ja alati selgitasime autoomanikule, et see on riskantne, kuna juba on palju sodi süsteemis. Tänapäeval kui autoomanik tehnikuga kokku ei saagi pole see reaalne. Müügimees määrib dünaamilise pähe, lukksepp teostab (tal ükskõik milline pori sealt välja voolab) ja tulemuseks ongi jälle seesama lause - hoiduge dünaamilisest!
Õlivahetus ei tee ühelegi asjale halba, selles saab süüdistada ainult õli mittevahetamist.
+1
16:01 14.12.2022
KristjanTec
22:59 15.01.2023
Lasin ka Hõbenooles 2022.a aprillis Toyota(2012) cvt kastil igaksjuhuks dünaamilise õlivahetuse teha ~155 000km peal. Nad tegid diagnostika ka ja vigu ei tuvastatud.
Mina olen auto kolmas omanik ja minu teada eelnevalt polnud dünaamilist tehtud. Võibolla esinduses tehti nö klassikalist kastiõlivahetust. Hind sõltub autost, aga mulle läks see maksma natuke alla 400€.
Hetkel on läbisõit ~175 000km ja plaanis on 200 000km peal südamerahuks uuesti minna kui mitte varem. Kuigi sellel mingit garantiid ei ole, siis ma arvan, et ega see halba tee.
Ats-s
22:11 18.01.2023
Kuna oman 7.käiku dsg kastiga autot, auto võimsusega 140 kw siis täna helistasin Hõbenoolde ning tegin juttu dsg kasti õlivahetusest.
Nimelt on esinduses vahetatud dsg õli 33000 km tagasi tavameetodil (auto ostetud kasutatuna läbisõiduga 88000, lasin ostes hingerahu pärast vahetada õli ära) ning kuigi aega veel on õlivahetuseks hetkel uurisin juba ette, milline vahetus siis õigem on, et hingerahu oleks veel tummisem ja teaks kuhu suund võtta vahetuse tegemiseks kuna esindus (vähemalt Ülemiste) ei tee dünaamilist.
Hõbenoole selge ja konkreetne vastus oli: kuna puudub hüdromuhv kuhu vana õli sisse jääb siis puudub igasugune vajadus teha dünaamilist vahetust ja see oleks hoopis mõtetu ülekulu. Täiesti 100% sobib tavaline vahetus kuna kast jookseb punni eemaldades õlist tühjaks.
Selge soovitus oli, et mul on 17000 sõita veel ehk 50000 pealt pean vahetama ja seda südamerahuga tavameetodil.
Vastus ka oli, et loomulikult kui klient tingimata kindlasti soovib nad teevad. Kuid reaalselt selleks igasugune vajadus puudub.
Ats-s
22:17 18.01.2023
Ehk, saan aru, et CVT kastil (mis on siis variaator kast?) on dünaamiline õlivahetus õigustatud. Kuid ilma pesuaineteta. KristjanTec tumdub õigel teel olema.
Marko
22:56 18.01.2023
Kõigist neist tüüpidest, hooldusvajadustest jne arusaamiseks ei piisa kaugeltki paari foorumipostituse lugemisest. Hõbenoole leht on üsna adekvaatne ja kui telefonis öeldakse, et muhvita auto dünaamilist ei vaja, siis minu silmis saavad nad plussi kirja.
Kui teema juba aktiivne on, siis kordame selle ka uuesti üle - õlivahetus ei riku ühtegi käigukasti ära. Õlivahetus võib esile tuua varasematest vahetamatustest tekkinud probleemid.
Dünaamiline õlivahetus ei riku ka ühtegi käigukasti ära.
Ats-s
01:32 19.01.2023
Nõus, et foorumi toel nagu ei ole mõtet teha otsuseid, kuna mind hakkas huvitama ja teisest otsast ka piinama mis seis dünaamiline v. tavameetodil vahetusega on siis oli mõistlik pöörduda otse ja küsida. Seda just eeskätt auto kontekstis, mille ostsin. Aga et ka üldiselt targemaks saada.
Samas nad väitsid, et Autosaal dünaamilist pigem reklaamivad ka dsg puhul aga reaalselt seda ei ole mingit vajadust ikkagi teha.
Pakun, et Hõbenoolt võib usaldada teemades mis puudutab automaatkaste.
Ero.K
20:00 02.06.2024
Olen üritanud selgusele saada, mis oleks 2019 toyota rav4 2.5 hybrid käigukasti õlivahetuse välp, kuid tulutult. Auto käis äsja 60000 hoolduses, kuid käigukastiga ei tehtud midagi, peale visuaalse kontrolli.
maaks
11:42 03.06.2024
Mul omaniku käsiraamatus selline kirje:
.....................
Tähtajaline hooldus
Tähtajalise hoolduse peab viima läbi vastavalt hooldusgraafikule.
Hooldegraafiku leidmiseks vt garantii ja hoolderaamatut
.....................
Mida hooldusraamat ütleb?
Samas kui sa ütled, et palun vahetage käigukastis õli, siis nad teevad seda (sinu raha eest).