kui masin läheb käima,siis on kõik ok.kui ei lähe,siis ostad uue aku.pole vaja üle mõelda.mida see sulle annab,kui test ütleb,et akut on järgi u. 85 prossa.
Motonet vist pakub jah teenusena kontrolli. Jahutusvedeliku ja aku mahtuvuse kontrolli. Laetud aku peaks võiks näidata 12,7V aga see ei tähenda, et suure külmaga auto käima läheb, selle kohta sinutorus mõned informatiivsed videod.
Üks tark siin küsis, et mis sa selle teadmisega pihta hakkad. Igal sõiduki starteril on teatud A mida ta nõudab käivitumiseks ja akud on peale pandud varuga, tähendab, et 75-100% on laetud aku puhul käivitumine tõenäoline. Kui aga piisavalt vunki akust ei tule, siis ka mootor ei käivitu ja nii lihtne see ka on.
Teise testina saab koduste vahenditega teha VOLTMEETRIGA, ehk kui käivitamisel aku pinge V kukub alla 9,6V siis võib eeldada, et -20C mootori käivitumist pole loota. Parandage kui eksin...
karlo49 - maname ette situatsiooni, kus starteri puks juba otsas, seega poob korralikult starterit ( suurem osa ei saa sellest arugi) millest tuleb normaalist suurem tarbivus, mis avaldub ka suuremas pingelangus aku klemmidel, kas viskad aku prügikasti
Kõige olulisem miinus kraadidega ei tohi aku tühi olla, muidu rikub aku ära. Ma olen iga aasta (jaanuaris) akut vahetanud, sest dets külmus tühi aku läbi. Eks autol olid väikesed käivitusmured (eelsüüteküünlad läbi, pihustid läbi, vooluleke jne) seepärast ka iga aasta uue aku ostsin. Ühesõnaga kui auto ei taha käima minna ja kui käiad aku tühjaks (nulli) ning väljas -10 kraadi siis võid kindel olla et peab uue aku ostma sest see combo keerab aku pekki (omal 5 korda nii olnud)
Pärast laen täis aga liiga hilja. Tühjaks käiamise momendil on olnud õues -10. Tundub et sellest vähesest on piisanud aku pekki keeramiseks. Ehk peab vältima miinus kraadidega aku tühjaks saamist. Iga kord ju ei tea et aku saab tühjaks. Omast arust hakkad autot käivitama ja enamasti läheb. Kui see üks kord enam ei lähe siis mitte minemine selgub alles auto käivitamisel ja aku tühjaks käiamine külmaga piisab 10 sekundit käiamist (3 liitrine mootor vana diisel). Selleks aastaks said asjad parandatud (eelsüüteküünlad, pihustid jne) loodame et talvel enam probleeme pole. Rahaliselt oleks olnud odavam ka edaspidi 1 kord aastas uus aku osta, remont läks rohkem kui tuhat (lõviosa uute pihustite maksumus)
Esiteks, kui on kodeeritav akumoodul, peab olema kindel, et see on 100% õigesti kodeeritud peale aku vahetust. Võin kindlalt väita, et suuremal osal on sinna laotud suva numbrid sepikodade vói mecaanicute poolt. Isegi mõni autoosadega kauplev puhvet on tõsimeeli väitnud inimestele, et mingi kodeerimine on ebavajalik ja nõrkadele ..
Teiseks, igas normaalses akusid müüvas poes ja töökojas on olemas kvaliteetne akutester mis minutiga toob vajaliku info esile ja asi selge, kas laadida või utiil.
Küsimus modedele, miks mu nimi A66 pole lubatud? Vähemalt mina selle nime alt pole kedagi sõimanud ega muud sellist.
Selliseks küsimusteks on eraldi katekooria küll aga vastan siin: A66 nimi on lihtsalt liiga lühike, pole midagi seotud rikkumistega. IT areneb ja vana hea laiskust ei saa enam lihtsalt kasutada. Proovida ei viitsi aga vist AA66 võiks juba toimida.
Lisaks veel, et rega nimi ära. Kui keegi peaks näiteks pahatahtlikult ropendama su nime alt, siis ega me hakka uurima kohe, kas ikka "õige" mees räägib või just keegi pahatahtlik. Blokk peale ja lõunat sööma.
Minu autol tehti Toyota esinduses akutest täishoolduse ajal,öeldi et vaja vahetada . Ütlesin et ei soovi vahetada ..... Nüüd juba teine aasta ikka aku töötab .
Visake oma akutestrid prügikasti.
Tarbimisühiskond ,saaks ikka rahvale maha müüa midagi.
Ja sõidangi nii kaua kui käivitab ,Noo kui ei käivita kodus külmaga enam ,ostan uue. Ja autopoest ostan ,mitte margiesindusest x hinnaga.
Korras auto käivitub ka 12V akuga. Tester loomulikult näitab sellise aku puhul negatiivset tulemust. Kui ühel hommikul taoline aku lõplikult otsad annab, tulebki poodi uue järgi minna, samas kui tööle või poodi jõudmine ilma autota keerulisem, siis mõistlik seda hetke ennetada ja juba varem uus aku kapoti alla pista. Niiet hinnata aku töövõimet vaid selle järgi, et auto läheb käima, on veits vale lähenemine. Paljude jaoks ongi akus toimuv üsna arusaamatu, aga kui vaadata asja niimoodi, et 12,7V on täiesti korras aku ja 12,0V sisuliselt surmalähedane seisund, siis kogu see elu ja surma piir ongi kõigest 0,7V.
suur vahe on ka, kas aku on ühendatult auto peal või on massijuhe maas.Ühendatud aku ei näita minu meelest kunagi täisakut, kui õigesti mõõdad, 3-4 tundi peale laadimist või sõitu. tuledega laadial seega on normaalne keskmine laetus.pikemal seismisel on kasulik massijuhe maha võtta, laetus säilib hästi, ainult ei loe arvuti aega, seega peab arvestama juurde selle aja järgmise hoolduse tarvis.
Mina kontrollisin oma akut ühes mersude hooldusfirmas, trükkis välja, et aku pole kasutuskõlblik, käivitas kenasti, spets ütles, et kõlbab veel paar aastat kasutada.
Mina ütlesin, et aku on korras.
Teenindus ütles, et aku ei ole korras, printis ka paberi välja.
Ma olin laisk ja ei viitsinud jamada, ütlesin, et pange uus peale ja vead olgu kadunud.
Laadisin aku täis.
Aku on korras.
Aku on nüüd teise moderaatori juures ülesandeid täitmas, tõenäoliselt täidab veel aastaid.
Mulle prinditi jälle tehase näitudega paber välja 72AH akule kuigi mahtu vast vaevalt 7AH 5A tarbimisega koormuseta 11,,6V alles, tee mis tahad s taga.