Ford

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Ford galaxy 1.8 92kw

paperbags
10:03 04.11.2019
Mure järgmine. Külma mootoriga sõites just nagu võtab jõuära hoiab nagu hinge autol kinni. Paar km sõita siis hakkab korralikult tööle!
stammer
12:44 04.11.2019
Kas olete 1 nendest, kes käivitavad auto ja hakkavad kohe liikuma, laskmata enne mootoril natukenegi soojeneda, et õli korralikult ringlusesse pääseks? Kui jah, siis on see täiesti loomulik protsess ja võib vaid oletada kauaks seda mootorit veel jätkub...
.
18:53 04.11.2019
Sel teemal on jah kaks koolkonda- ühed soovitavad paar minutit kohapeal soojendada, teised soovitavad kohe sõitu alustada, esialgu siiski madalamate pööretega. Õlirõhk üldiselt tekib kohe peale käivitamist ja jõuab mõne sekundiga oluliste detailideni kui just mingit 15- 20W õli ei kasutata ja õues -20 ei ole.
Antud juhul ei ole kohe kindlasti probleemiks soojendamata mootoriga sõitmine, sest pole hetkel ka mingit pakast. Kas mootor üldse töötab ühtlaselt, kas pole mingeid vahelejätmisi, tõmblemisi? Kahtlustaks mingit andurit või mõnda mehaanilist regulaatorit, mis kinnikiilumisega jamab.
................
06:50 05.11.2019
Süüteküünal(ad), juhe(tmed) või on tegemist juba süütepoolidega isend.
paperbags
07:12 05.11.2019
10-15min peaks piisav olema!?
.
07:48 05.11.2019
Tegelikult on oluline see, kuidas mootor sel ajal käitub- kas lihtsalt on kuidagi tuim või või esineb kõrvaga kuuldavaid või mingeid tagumikuga tuntavaid anomaaliaid. Sel mootoril esineb ketiprobleeme ja teine asi on sisselaskes olevad siibrid. Üldiselt seda mootorit väga töökindlaks ei hinnata, seega vanadusest tekkivad probleemid on tavalised.
paperbags
08:33 05.11.2019
Mingeid erilisi võõraid helisi ei ole. Käib töötab ilusti! Kuigi vahest turbo nagu jõnksutab kiirendades. Ehk vb seal viga?!
.
09:21 05.11.2019
Nojah, oleks võinud kohe öelda, et tegu diisliga. Fordil on ka 1,8 92kw bensiin, aga ma oleksin ise pidanud taipama, et neid ju galaxytele ei pandud, oli vaid 2,0. No aga kui juba tunned turbo jõnksutamist, siis sellest süsteemist tulebki hakata viga otsima. Külmalt ei tule turbo taha ja kogu moos.
paperbags
10:50 05.11.2019
Olgu turbo ei taha külmalt funksioneerida aga miks? On seal mingeid andureid? Mingid hoovad hakkavad kinni jääma?
.
11:59 05.11.2019
justnimelt need seal on- nii andurid kui hoovad. andurite viga üldjuhul paneb ka mootoritule põlema, mehaanilised vead seda tavaliselt ei tee. võib olla on turbo tahma paksult täis, võib olla waste klapp avatud ja kogu aur paneb sumpsi minema, mitte ei keeruta turbot. diisli probleemid algavadki tahmast, mis tekib madalatel pööretel töristamisest ja lühikestest sõitudest. kui tunned, et turbo tööle hakkab, sõida maanteel mõnikümmend km kõrgete pööretega (4000) ja ehk puhub sealt midagi natukene puhtamaks. foorumis neid asju raske ravida.
paperbags
13:17 05.11.2019
Selged pildid vaatan uurin puurin. Aga üks küsimus veel et kas kõikidel galaxydel on et kui vajutad siduri alla tõstab pöördeid, et nagu aitab paremini kohalt startida?
Nimelt olen paari teise galaxy puhul täheldanud seda aga enda omal mitte. Kas see kuidagi ajusse programmeeritud või kuskil mõni andur?
.
13:28 05.11.2019
Kohalt startida aitab parem jalg ja külm käigukastiõli koormab alati mootorit rohkem. Külmal ajal käivitataksegi auto sidurit all hoides, et käimarit kaasa ei veaks ja starter jõuaks paremini vedada.
Mis kast peal
13:54 05.11.2019
Ma ehk ei pannud tähele, kuid on ebaselge, kas tegemist manuaal- või automaatkastiga isendiga.
Tihti ei soovi külm automaatkast ka kiirendada, sest ka tema temperatuuri kontrollitakse.
Kui automaadis on kohvipruuniks läinud ja kassikuselõhnaline ollus, ehk "eluaegne õli", võivad sellised trikid olla vägagi märgatavad.
paperbags
14:39 05.11.2019
Selgelt kirjas ju et kui vajutad siduri alla peaks juba arusaama et manuaal. Automaadil minuarust ei ole siduri pedaali või ma eksin?
Tean isegi et paremat jalga rohkem liigutades saab paremini kohalt minema!
Olen täheldanud, et isegi 2007a transitil sihuke asi et kui vajutad sidurit tõstab pöördeid.
Minu küsimus oligi et kas see mingi lisa seade tehase poolt või standard lahendus.?