Renault Espace IV 2.0 dCi tavapärased kahtlusaluse
SEROB
21:59 07.11.2019
Head Renault Espace IV 2.0 dCi omanikud
Andke palun nõu, millisele kolmele nõrkusele keskenduksite ostu eel nüüd, kui tunnete seda autot hästi.
Olen kaua aega olnud selle mudeli fänn ja vaadanud/lugenud arvustusi. Sealt paistab, et 2.0 dCi peetakse pigem vastupidavaks (kett). Tegemist manuaaliga. Tegin proovisõitu, auto liikus/kiirendas hästi, ei suitsenud, tahmas kergelt pärast pikemat passimist ummikus, mootori hääl ühtlane, käivitusel (külmalt) suitsu samuti polnud. Järgmine nädal ostueelne kontoll ABC motorsis. Aga tahan natuke uurida, mis tasemel infot oodata võiksin sellelt ylevaatuselt.. Ja kas oleks mõistlik ka kindlasti tehnoylevaatuse punkti CO teemadel viia?
Olen lugenud, et antud mootoril veidi teised pihustid.. kas teie arvates on mõistlik neid kuidagi kontrollida lisaks diagnostikale? Olen lugenud ka pihustitest, mis kinni oksüdeeruvad ja mida pärast puuritakse välja (see auto 10a+ vana).
Kas keti venimine on tuntav/kuuldav? Võib mul olla õigustatud ootus,et teeninduses ära tuntakse või see peab selleks väga käest ära olema?
Kas rooste on teemaks selle kerega? Vaatasin etteruttavalt ise, et hetkel roostest enam vähem puhas. Kas tasub teha korrosioonitõrjet või see pigem enesepettus, kui kriime kerel / alt pole?
Kas aknamootorid ja see pool on kuidagi eriliselt problemaatiline? Omanik mainis, et aknatõstuk yhel aknal jupsib.
Kas kogu tahmateema on kontrollitav sellisel ylevaatusel? Kujutan ette, et sellel EGRi niisama välja ei lõika ja muud teemad ka ainult parandamise peal. Pole varem keeruliste diislitega elanud.
Kas veelekked on teadaolev probleem?
Omasin enne seda Land Roverit ja oskaks soovitada küll uutele huvilistele selliseid nippe ja asju, mille peale LR võhik ei tuleks ilmselt. Selle pärast palun natukest juhendamist. Auto väga meeldib, aga hirmutavad jutud (vo ebaõiglased) vana kalli Renault remondivajaduste kohta.