Toyota

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

2000ndate alguse 2az-fe mootori õli ületarbmine

SEROB
12:01 14.11.2019
Tere! Antud mootorit paigaldati RAV4-le, Camry-le jms. Suurimaks probleemiks oli neil kolbide rõngaste lahendus, mis teatud läbisõidu järel tekitas suure õli ületarbimise (kui manuaali järgi on 1000 km peale 600g, siis mõnel läks see liitrites. Toyota hakkas lahendama probleemi nii, et teavitas omanikke ja testis nende mootoreid, täites õli vajaliku normini ja sulgedes avasid, et keegi ei saaks välja kallata seda. Kui tarbimine oli normist oluliselt üle, siis tehti kap.remont.

Kas keegi on selle teemaga kokku puutunud ja oskab kommenteerida, kas on võimalik tuvastada konkreetsel autol seda probleemi ülevaatusel, mitte kuuajase sõiduajaga. Mul on soov osta üks ilus Toyota 2000ndate algusest ja otsin võimalust seda uurida ülevaatusel. Räägin ka ametliku esindusega, kuid tahtsin asjatundjate arvamust ka:)
maaks
14:40 14.11.2019
Oot, sa plaanid osta >17a vanust autot ja kardad, et selle mootor hakkab ebamõistlikult palju õli võtma?
Ma ise arvaks, et kui see auto käivitub starterist ja on võimeline puhtalt ülevaatust läbima, siis on maksimumprogramm juba täidetud :-)
SEROB
15:27 14.11.2019
Aitäh vastuse eest :D Väga hästi kokku võetud!

Tegemist tundub olevat ausa ja korraliku autoga: üks omanik, läbisõit ca 160k, omanik müüb suhteliselt kõrge hinnaga. Kuna otsin suurt töökindlat autot, millega kavatsen sõita lühikesi otsi linnas, siis mõtlesin, et 2.4 automaadi suur kütusekulu ei ole mulle probleemiks. Ausaid autosid on sellises hinnavahemikus (kuni 6k eurot) vähe ja selle tõttu tundub selline lahendus mulle mõistlik. Ma ei räägi antud juhul sellest, et auto võtab 0,6l asemel 1l õli, vaid nt 3 liitrit. Rääkisin Amservi töötajatega, kus kavatsen autot kontrollida, ning nende sõnul ei ole võimalik ilma pikema katseta seda välja selgitada.

Kas teil on kogemusi sellega, mis kilometraažist alates on see probleem väga tõenäone?:)
n.
15:53 14.11.2019
sa küsi esindusest parem seda, et kas konkreetsel masinal on see probleem lahendatud ja kui peakski hakkama õli tarbima, siis kas ka praegu tehakse see tasuta korda. Toyotal on goodwill programm ja sellega tehakse teada tuntud probleeme korda ka pikalt peale garantii lõppu. näiteks läbiroostetav kütusepaak korilladel.
SEROB
16:55 14.11.2019
Hea ettepanek, aitäh! Küsin seda, aga uurida saan ainult koos omanikuga (võõrastele sellist infot ei avaldata).

Lugesin USA foorumitest, et probleem muutub üldjuhul tugevamaks 100k miili pealt, täpselt sama läbisõit, nagu praegu autol on. Minu jaoks ei ole probleem õli juurde kallata ei rahalises ega vaeva mõttes. Ma kardan pigem seda, et ostu järel seisan silmitsi mootori kapremondiga, sest kasutatava õli hulk on nii suur, et rikub heitgaaside süsteemi jms.
AntiHonda
19:32 14.11.2019
Kui sellel autol on väga suure tõenäosusega nii suur probleem võimalik, siis palun loobu selle ostust.Miks sa peaksid selle jama endale kaela võtma?
jee.kim
20:04 14.11.2019
Heitgaase ei anna natukene rohkem analüüsida?
wagrga
20:52 14.11.2019
Isegi kui on sellel autol õlikulu probleem ja et esindus kaaluks üldse goodwilli küsimist tehasest, siis peab konkreetne auto olema esinduse ajalooga. Muul juhul pole mõtet küsida seda. Üldiselt nende mootorite õlikulu probleem jäi aastate tagusesse aega, kus mootoriplokkide vahetus oli suhteliselt iganädalane töö. Hetkeseisuga ei käi selliseid autosid esinduses enam peaaegu üldse
-------------------- -----
06:35 15.11.2019
Vali naer saalist, tõsiselt keegi mõtles seda programmi/garantii värki 19 aasta vanusel autol? Garantii sõlmele mille remont maksab tuhandeid.
Garantii saab kehtida ainult 100% esinduse remondi/hoolduste puhul ehk 100% jälgitav ajalugu....kuid veelkord mingisugusest garantiist sellises vanuse auto puhul on pehmeltöeldes jama !
looder23
08:13 15.11.2019
Nii väikese õlikuluga pole üldse probleem. Vala aga õli juurde ja sõida. Oli kunagi au sõita transitiga. Bensiini mootor. Õlikulu oli liiter sajale km-le. Tegid Pärnu-Rakvere-Pärnu tiiru ning valasid ligi 4 liitrit õli peale.
SEROB
14:36 15.11.2019
Aitäh kommentaaride eest! Täpsustan üle, et ma ei looda mingile garantiile ega heatahte järelprogrammile.

Küsimusele, miks osta auto, millel võib olla nii tõsine probleem, vastan nii, et maailm on täis vanu autosid, mida ei ole hästi hoitud/hoolitsetud, ja nad sõidavad normaalselt ja omanikud ei ole pidanud tegema nendele mootori kapremonti. Kuna antud autol on korralik omanik (üks ka lisaks), hooldanud autot ausalt, TÜd läbitud korralikult jne, siis kui üldse midagi vana osta, siis just sellist. See mootori teema on selline 50/60 asi, et ei tea, kui paljudel see probleem tegelikult on. Foorumitesse postitavad üldjuhul need, kellel on autoga probleeme, seega 2az-fe on sellise kuulsusega.

Plaan on viia Amservi ja sealt ka tehnoülevaatuse punktis lasta kontrollida heitgaase. Kui kellelgi on teadmisi sellest probleemist, palun jagage:)
tiittx
19:45 16.08.2020
Üks on kindel 15000-30000 ja lühikesed otsad on mootori surm.Olen omanud toyota bensukaid ja erin.diisleid üle 10 ne aasta.Lugesin kunagi foorumist kus toyosid maha tehti ja hambasse itsitati.Kolvirõngad põlevad kinni ei põle nad midagi,vahetan kindlasti kord aastas mootori õli olenm.läbisõidust ja ei midagi.Räägin sellep.et olen omal nahal kogenud ja äärepealt mootori ära rikkunud.Muidugi ei kehti see jutt tehase defek.mootori kohta.
....................
06:56 17.08.2020
Kui sa oled viimased aastad ainult juurde valanud siis tee õlivahetus ära, pane poolsünt 10w40 sisse. Õlivälp tugevalt üle, siis hakkavad kõik õli põletama ja juurde valades on kulu ikkagi olemas, peale õlivahetus on asi läinud alati paremaks. Kui muidugi sinine on tagant väljas, siis viitab see konkreetselt õli põlemisele. Rõngad võivad kulunud olla, kerge surve karteris ja karterituulutuse kaudu peksab liialt "välja" ja hingab selle uuesti endale sisse.