Probleem selline, et haagise ühendamisel jääb haagise lukusti ette ning ei saa ust avada, kui panna alumisse asendisse, siis ei lukustu jällegi haagis ära, kas on mingit head lahendust sellele. On olemas mõni madalam konks või midagi?
Pildilt võib mitte tunduda igasuguseid asju, ega ma seda eile ei teinud, peale seda on auto sõitnud juba mitu tuhat. Ja mis vahet seal on, kas seal on jäljed või mitte, kui ma tean ja olen proovinud, siis ilmselt seepärast siia murega pöördun, aga siin hakatakse kohe oletama ja ette kujutama oma tundmusi.
Mina kasutan seda alumist lisaauku karabiiniga turvaketi lukustamiseks. Madalam kuulpea aga huvitaks ennast ka, kuna linnamaasturi kõrge konks jätab haagissuvila inetult upakile.
Krt mul pea sama mure ning sama tyypi konks . Balansi huvides oleks vaja ka konksu 3 kuni 5 cm alla lasta. Vaatsin et tyhiasi konksukinnitusel ju lisaauk ilmselt selle jaoks. Aga nihhigi,. praktikas tuleb välja et auguvahed ei klapi omavahel . Dioganaal tee alati pikem kui otse, ning auto nina poolne polt ei anna reguleeerimis vöimalust.
kunagi oli mu peogeot partneril sama jama. aga kuna vanal käru küljes oleval lukustil ilmnesid praod, sai vist tööriistamarketist uus lukusti ostetud ja sellel oli käepide madalam, luuk läks napilt mööda.
Kuulge külasepad, haagise ja auto konksul peab iga tükk olema serditud ja märgisega. Teil kohe relakas kätte ja tegutsema.
Just niimoodi tänapäeval kätetuid kümnepöidlalisi toodetakse, see on majandusele kasulik, raha peab ringlema. Reaalses maailmas ei juhtu midagi halba kui mõlema poldiaugu tsentrit 5 millimeetrit nihutada. Pilti analüüsides sellest ilmselt piisab.
Relakas kätte ja tegutsema on loodetavasti kujund?
Nihe arvutatakse välja, koolis õpetati. Pingekontsentraatoreid ei tohi jätta, lihtne, elementaarne, paraku hääbuv kunst.
See on juba hääbunud, see mõtlemine, teadmised ja oskused. Nüüd osatakse detaili vahetada....kui klient vea ja asukoha ütleb :D Eriti raskeks teema, sest haakeseadet ei saa juhtmega vaadata(veakoode jne :D)
Marko. "Relakas kätte ja tegutsema" polnud mingi kujund. Küsimus oli, kas lõikab tüki vahelt välja ja keevitab tagasi, mille valerka vaat, et heaks kiitis. Enamus turvatrosse visatakse ka ümber kuulpea siis poleks vast tore, kui kogu krempel otsustab ühel hetkel auto tagant lahkuda. Sinu pakutud auku ovaalsemks viilida kohta, loe teema algpostitust, "ei lukustu" seega, kui ka kuidagi lukustuks siis on oht, et võib ka samahästi lahti murda ja olgem ausad ka visuaalselt oleks üsna nõme alla suunatud lääbakil konks.
Mul pole ise tegemise vastu midagi, kuid probleem on selles, kui kümnepöidlalised veel ise mõtlema ka hakkavad ja oma insener-tehniliste leiutisega teedele katsetusi tulevad tegema.
VL (registreerimata) -kui oled tehnikas saamatu ja koka haridusega siis pole vast hullu, anname andeks, vaevalt need küljeplaadid on kokku keevitunud hüper super huippu keevitaja, samas eks ta keerukam ole kui lõustaraamatusse läbustada
Ilma korralike algandmeteta võibki siin kemplema jääda. Palun teemaalgatajal teha konksust üldvaatega foto koos mõõdulindiga, võimalikult risti auto teljega. St siis pildistamist stange alumise nurga juurest. Veel on vaja teada, kui palju allapoole on vaja tulla.
Ma usun et ma sain oma konksu allalaskmiseks lahenduse. Tagumise poldi auk niiöelda ovaalseks vöi uus auk, oleneb kuidas välja annab. Yleliigne tyhimik täis keevitada ja peaks kärama kyll. Kahte auku ovaalitama ei hakkaks äkki ikka läeb lappama kui täiskoormaga peaks äkkpidurduse tegema. Ja konksu ennast ma poolitada ja keevitada ei julgeks , korra oli juhus kui söideti tagant sisse nii palju et väänas köigest konksu köveraks. Paigaldati uus konks siis. kuna vana konksu sirgeksväänamine ja eelnev köverdumine on juba selle konksu omadusi muutnud, väidetavalt kindlustaja jutu järgi. Mul oli savi saingi uhiuue konksu , tegelt endal oli ka tiba turvalisem tunne.
Olen ise mõned korrad vanema Berlingoga (2013) sõitnud käru taga ja uksed sai lahti teha ka siis kui käru taga oli. No see oleks eriti koomiline olnud, et kui täislastis käru taga ja tahad tagant midagi võtta, siis võta käru tagant ära. Ajuvaba.
Aga ju siis on uuematel asi teistmoodi, et ei saa uksi lahti kui kära taga. Ilmselt jälle mingi uus euro- ohutus, et jobuhelbekesed endale viga ei teeks.
Lõppude-lõpuks lõikad uksele augu ja paned lapatsi ette ja saadki ukse üle konksu liikuma.
Igale murele on lahendus, iseasi, kas sobib või mitte.
Ei tea, kas teemaalgataja on abi saanud, kuid ise pakuks välja, et teeb situatsioonist pildi ning saadab konksutootjatele/ paigaldajatele pildi ning tellib neilt madalama või pikema konksukuuli. Mõõdab auguvahe ära, paneb info juurde, palju pikemat/ madalamat vaja on. Tõenäoliselt on riiulist võtta mingisugune kuul. Ovaalitamine/keevitamine on lollus.
Ei tea kuidas segab, aga kas autot haagise suhtes vähe nurga alla jättes ei avane uks. Kui mõlemat ust vaja avada, siis keerad teistpidi nurga alla. Lihtsam ikka kui koormatud haagist eemaldada. Kui on luuk versioon, käib alt üles lahti, siis päästab ainult pikem või madalam konks.
Lugesin teema läbi, a ei jäänud silma, mistüüpi uks taga on? Ülesse avanev täisluuk v paarisuksed? Mitte, et see koheselt midagi muudaks, a teinekord detailid mängivad rolli.
Endal oli kunagi 2007 Berlingo. Kärukonksu kuulpea ostsin. Kogu põhjaaluse konksuraami keevitasin ise. Sain ühe Berlingo, millel oli nö orig konks, kõrvale. Ronisin alla, võtsin mõõdud. Kuna on sõpru/tuttavaid metallialal, sain toorme. Ise lõikasin, puurisin, keevitasin ja oligi asi olemas. Berlingol taga olid paarisuksed ja uksed avanesid ka, kui haagis taga oli.
Mul on 2.0 hdi aastast 2003. Sama jama, paigaldasin originaalkärukonksu ja luuk tagant lahti ei tule. Ei kavatse hakata midagi ümber keevitama-lõikama, ohutus ennekõike.