Tervitus!
Probleem selles, et peaks ostma universaalkerega auto, kuna endal kaks autot, kuid kumbki pole universaalkerega, ning puudub ka varasem kogemus. Nüüd kindel plaan ära osta, hinna klass kuskil ca~150 000 . mida soovitate mulle, vahest vaja ka koer peale võtta ja vähe lumiseimaid teid lapata, kas siis audi quattro? Siin sirvides oli valikut seinast sina. Kuidas universaalis salongi müraga on? Erineb see näiteks laugpära omast?
Aitäh, vastuste ja nõuannete eest.
tänan
a selle raha eest saab vanema kerega BMW mudeli ehitusaastaga ca~95 mis on läbinud küll mingisuguse faclifti ( valged suunad, esi iluvõre teistmoodi) kas on ka muid muudatusi?? olen ise ka korra mõelnud 525dts-i peale, kuid jah eks kõik on veel lahtine.
aidage nõu ja jõuga mul parim valik teha. aitä
Ütlesid et omad kahte autot, kumbki pole universaal. Aga kas nendel autodel universaalkerega mudel puudub? Soovitaks valida ehk sama marki universaal. Siis on ämbrisse asutmise võimalus ehk väiksem ja tunned juba margi tehnilist poolt ka.
Ehk siis kui sul näiteks oli enne audi100 sedaan, siis osta audi 100 universaal/Avant.
Oli endalgi soov osta uus auto kas luukpära või universaalkerega. Sai otsustatud universaali kasuks, kuna sellesse on lihtsam laadida kasvõi lapsevankrit.
Oli valida kas uuema väikekeskklassi auto või suurema keskklassi vahel (Omega). Valik langes Ford Focuse kasuks. Esimese paari päevaga kahetsema ei pea...
Mul on olnud terve elu universaalid. Ja pean ütlema küll, et rahul olen.
Siin mu arust polegi küsimus, et kas sedaan või universaal kui sul on peres rohkem kui kaks inimsest. Vähemalt mu kogemuse järgi on muuhulgas ka suviste reiside tegemine välismaale hulga mugavam kui ei pea istuma kotid jalge vahel:)
No ja olnud on mul neid siis nii 99 aasta Opel Astra Caravan. Annaksin talle tervelt 7 palli 10-sel skaalal. Mugav, piisava kere pikkusega. Tagaistujatel veidi vähe ruumi jalgadele. Kuna mul oli rohkete lisadega auto, siis olin tema vidiatega eriti rahul. Kõige vähem meeldis mulle undamine maanteesõidul, mis sel isendil oli kuidagi eriti kuuldav.
Teine unisversaal oli WW Passat 92 ja see oli ikka tõsine saast küll:P Jaksasin teda pidada tervelt 2000 kilomeetrit:) Tema plussid olid kindalsti väga arvar (kuid samas robustne) salong suurepärane teelpüsivus ja 2,0 mootori juures jõuline endasiastumine. Aga muidu ei taha ma enam WW-st kunagi midagi rohkem kuulda:)
Praegune auto on Audi 100 avant 1993 ja rahul olen. Vidinad on küljes toredad 2,0 on optimaalne ja piisavalt hea minekugu minu jaoks. Samong on ilus, mugav ja arvar. Pakiruum mahutab piisavalt. Ja müratase on väikseim eelpoolmainitutest. Seega selle 150 tonni eest julgeksin soovitada sama sorti, kuid uuemaid. Quattro on ilmselt variant. Enda oma ostes proovisin ka üht sellist ja minek 2,6 oli mehine:)
to: Kommenteerij a
jah oman kahte autot: fordi ja audit, kuna ise liiken rohkem audigia siis see on saanud hingelähedasemaks, ja ei taha olla pime uue auto ostmisel seega ei võtnud aluseks, enda vanu marke ja kogemusi. vaid kuulan siin teie soovitusi, ning püüan siis need kaks asja ühendada.
to: luuser
ka varjant see volvo tõesti, turvaline ja vastupidav. eks alternatiive ole teisigi.
nädalavehtus sai proovitud audi 2,8 quattrot. mehine minek ja soliidne sisu. Aga kindlat eelistust pole ikka veel välja kujunenud.
seega kiitke ja laitke veel.
ja egas mul seda autot ainult koera pärast ka tarvis pole, liiklen nädalavehtusi palju pikki otsi ja ei ütle ära mugevusest ning turvalisusets. Eks ökonoomsusgi tuleb kasuks, seepärast kaalun just universaali ja diisli ostmist.
sellise summa eest kindlasti VW passat variant TDI, suur, ökonoomne ja minekut kyll juba 66kW korral. Diislil on madalatel hea moment ja n: kohalt minnes ei kraabi ratast nii lihtsalt lahti. Õige aeg passati ostmiseks, kuna hetkel turg just neist koosnebki. 4wd universaalid lähevad tihti kalliks (passat 4motion, subaru legacy jt.) eriti raske leida diislina. siis juba vaata linnamaasturite poole, sees on kyll kitsam, kuid kindlasti veel universaalsem, sellistest on ka talvel rohkem rõõmu.
Uue Passati puhul tuleb silmas pidada tihedaid ja kulukaid veermikuremonte. Mugava auto tarbeks ehitatud keerukas esisild nõuab oma lõivu. Mõni Passati omanik väidab, et teeb ca kord aastas oma Passati esisillale 10.000 eeguse remondi. Tõenäoliselt sõltub asi ka sellest, millistel teedel ja kuidas sõidad.
Aga miks mitte vaadata mahtuniversaale? On olemas igasuguseid variante nii istmete arvu kui mootorite osas. Konkreetseid marke ei hakka nimetama, vaata natuke ringi ja sa võid leida päris palju erinevas varustusastmes masinaid.
Universaalide probleem on see, et tagaklaas on koguaeg määrdunud ja kütusekulu suurem kui sedaanil, müra on ka salongis rohkem kui sedaanidel. Aga talupidajatele ja töömeestele sobiv sest mahub natuke rohkem asju sisse laadida kui sedaanile. Aga kui sedaanile haagis järgi panna siis teeb ikka universaalile selles osas ka ära.
Passati uuema tüübi sillad on muidu ülihead ja väga vastupidavad kui õieti sõita ja õige firma osadest tehtud.
Pane tuulesuunaja luugi ülemisele äärele ja pole enam määrdunud. Müra vastu saab teatud piirideni kahjuks, see on tõsi.
2004 aasta teema üles tõstatamine on tase omaette aga samas ka kiidusõnad, ei teinud uut teemat vaid sai vanale uuesti säde sisse puhutud...
Deus, palun lisa mõni pilt sellest tuulesuunajast tänapäeva autole.
P.S. Mina veel ei ole kohanud sellist ja ka tootjad pole suutnud seda paigaldada.
Vanasti oli Volga GAZ 24-12 universaalil juba tehasest selline, aga ei see töötanud paraku.
Kui viimane kord tööautot valisin (ei vea kaupa!), siis tegin just visuaali pärast valiku universaali kasuks :-) (tööandja soovil sain valida siis Avensise ja Avensise vahel)
Tagumine klaas on jah sitane, aga ei saa aru miks see kedagi segama peaks - miks te selg ees sõidate?
Terve auto24 on täis universaal diisleid. Kas see on mingi uus pööbli mõõdupuu? Värvidest ka ainult valge, hall või must. Ma saan aru, kiletada saab, kuid kes krt ostab omale üldse valge auto igapäevaseks sõidukiks? Ainult rämpsu müüakse!
Kui raha auto pidamiseks pole, siis pole vaja arvata, et diisel soodsam on. Maksate oma diiselpannide eest hoolduses topelt. Pole vahet, kas 2022 või 1992 diisel - mõttetud pannid kõik.
Marko, sul on väga hea maitse.
Universaalkerega autosid on ka väga ilusaid. Näiteks s205 mersu. Või mõni alfa Romeo. Ja need, kes hädaldavad musta tavaklassi pärast, võiks õppida küljepeegleid kasutama.
Kuidas auto värv sõiduomadusi või (tipp)kiirust mõjutab, et see üldse oluline on? Ise vaataks auto värvi kõige-kõige-kõige viimase asjana üldse (pea-asi, et kollane ei ole).
PS Mu uus universaal sai kah valge (sest naine tahtis) :-)
Kas keegi teab, mis vahet on sedaan, kupee ja universaal X6-l? Välisel vaatlusel ei suuda ühtegi olulist erinevust märgata. Päris kindlasti ei suuda aga märgata eraldi pakiruumi, mis peaks olema sedaani tunnus. Sama teema Subaru XV-ga. Kere pealt näha sarnane, aga osad on universaalid, osad luukpärad. Kõik need keretüübid on MNT registris, mitte enda välja mõeldud.
M00nakas, väliselt nad ongi eristamatud, ainult tehnilise passi abil on võimalik vahet teha.
EDIT 19.12.22: Milles su probleem on üldse @M00nakas? Kas sa ei tea kuidas X6 või XV välja näevad, et pead veel mingitesse keretüüpidesse süvitsi minema?
PS See mu esimene kommentaar oli naljana mõeldud :-)
Maaks, kuhu me sedasi jõuame? Kas siis mingeid parameetreid ja tunnuseid enam ei eksisteerigi? Keegi otsustaja vaatab lakke ja märgib tehnilisse passi sellise keretüübi nagu hetkel meeldib? Järgmisena saame bussi ja veoautot eristada ainult tehnilist passi vaadates?
Uusi X6-i müüakse ainult universaalidena. Üks kahest, kas MNT inimesed (siin või piiri taga) ei tee erinevatel keretüüpidel vahet või ei tee seda edasimüüjad. Mina rohkem variante ei näe.
Maaks, ma ei taha sedaankerega X6-t, sest reaalsuses ei ole seda olemas. Ma tahan aru saada kuidas täpselt ühesugune kere võib olla nii sedaan, universaal kui ka kupee.
Hašš zhjiest on kupee kere nagu on passat cc, oodi a7 ja see sõnnikuhargi värdjas. Bmw ja mesa eelkäiaks oli sangyong, kes vist oli esimene sellise kupeemaasturi katsetaja pilukate turule.
Ei suuda kuskilt leida definitsiooni, et kupee oleks 4-uksega. Samuti ei selgita see juba varem tõstatatud küsimust: kuidas saab ühesugune kere olla nii sedaan, universaal kui ka kupee! A7 on pigem luukpära.
Reegleid enam ei ole- autotootja ise ütleb, millise autoga ehk kerekujuga tegu ja see kõik on marketing- kes ei taha osta tavasedaani, see ostab sama tootja sarnase kerekujuga teise mudeli, mis nimetatud kupeeks. Kuskile tagaossa tehtud mõni sujuvam-laugem joon ning pannaksegi nimeks kas kupee, sportkupee, shooting brake või midaiganes.
Nu päris “oma suva” järgi see siiski ei käi. Enne 70’d oli lihtne, lühem katusepind = kupee, suurem katusepind + tagaaken alla ja pagass alates klaasi alumisest servast ja on sedaan ning tagaklaas kuni tagumise põrkerauani, luukpära/mahtuniversaal. Kastika ja maasturi kohta pole vist vaja seletada?
70’tel aga tekkis aga standardiseerimine ja jäi kaks: ISO 3833 ja J1100. Esimene ütleb, et kaks ust ja kõik, teine seda ei ütle, mõlematel aha on väike katusepind ühine. Seda kasutavad ära autotootjad, esimese puhul võib olla 2 istet, teise puhul 4 ukse kupee peab garanteerima tootja 4 istekohta. Kokkuvõtvalt, eristada saab aind katusejoone järgi. Kiiresti madalduv tagumine osa katusel ja on kupee, ideeliselt võiks seda olla osad 80te luukpära mazdad. Ma ei mäleta aind, kas kupeel pidi olema salong eraldatud pagassist või mitte nagu sedaanil on. Kunagi aega on, siis äkki loen või on samas poogen nagu praeguseni on olnud.
Enam ei ole kivisse raiutud mingeid reegleid, need ajad on möödas. Lihtsalt paar lõiku illustreerimiseks. Ei viitsi tervet netti läbi tuulata erinevate näidete väljaotsimiseks.
However, the line between what’s a coupe and what’s a sedan has been getting blurrier each year as automakers — particularly luxury ones — launch new models that test these definitions.
One of the first modern cars to do this was the 2006 Mercedes-Benz CLS-Class. Low and sleek with a gracefully arcing roofline, the CLS’ silhouette had the look of a big coupe. It also had four doors like a sedan.
No problem; Mercedes just called it a four-door coupe. https://www.cars.com/articles/coupe-vs-sedan-whats-the-diffe
rence-415154/
Halli massi autotootjate puhul on asi lihtne- sedaani, luukpära ja universaali vahet näeb tõesti silmaga, aga on siingi püütud mängida kerejoontega ja teha välimus atraktiivsemaks.
Regulatsioonid ei ole halvad asjad, aga alati on võimalus neist mööda hiilida ja tekitada oma vajadustele vastav lahter- nagu see eeltoodud nelja uksega mersu kupee. Rahval on tegelikult poogen- kui auto meeldib või vaja midagi pikendada ning pappi on, ostetakse ära. Ja veel parem, kui sul on sama auto nagu naabrimehel, aga "kupeekerega". Kia stinger ka üks selline pilgupüüdja. Sõidad küll justkui tavalise korealasega, aga välimus paneb möödujatel kulme tõstma- no kassanäe, kia hoopis.
See kirjumirju võib olla tingitud sellest, et võetud hoopis kaubaveoautona arvele firmale, siis sedaani ja kupeega kerge konflikt?
Olen üle elanud ühe sellise saksa kaubiku sõiduautoks nö taastamise. Paberimajandusega tegeles omanik.
Veoautona arvele võttes muutub kategooria M1-st N1-ks. Keretüübid on paraku nagu pudru ja kapsad. Erinevus on ainult värvis(või mõnes lisavidinas), aga üks on sedaan, teine kupee ja kolmas universaal. Kui kõik asjad on nagunii suva, siis polegi imestada, et mõne jaoks on foori ülemine tuli või kõik tuled rohelised. Mingeid kokkuleppeid ja definitsioone ju enam ei ole. Ehk saaks bussi ka sõiduautona registreerida? Või veoauto sõiduautona?