Tere! Palun infot kes ise sõidavad ja on viinud hooldusesse bensiini ja cng-ga sõitvaid autosid, et kas hoolduskulud on oluliselt kallimad kui ainult bensiiniga sõitvatel autodel v ei ole erilist vahet?
Oskan rääkida Volkswagen Golfi, Škoda Octavia ja Seat Leoni kohta. Hoolduskulud on pisut suuremad. Kui bensukatel on hooldevälp 30000 km, siis CNG-ga tuleb tihemini hoolduses käia, sest neii peab õli vahetama iga 15000 km tagant. 60000 km tagant tuleb vahetada süüteküünlad.
antots jätab, ilmselt nimelt, kirjutamata, et need süütaküünlad on väga kallid võrreldes tavaküünaldega. miks peab cng-l õli sagedamini vahetama? põhjus: cng oktaanarv on umbes 110 ja temperatuur põlemiskambris on kõrgem diislist ja bensukast, mistõttu ei ole lubatud põhjakaisme kasutamine cng mootoritel, sest mootor kuumeneb üle. Ja siit - kõrgem temperatuur tähendab, et mootor kulub rohkem ja kiiremini. need rootsimaalt toodud taksodel, mis sõidavad cng peal ja milledel on spidodel ulmelised numbrid, on mitmel korral mootor vahetatud just kulumise tõttu. paakide ja nende filtrite kontroll või vahetus omaette ooper. seega pole cng midagi parem tavabensukast.
küünlad tuleb iga 15k tagant vahetada. võrreldes bensiinimootoriga on need ikka väga kallid, sest nendel tuleb alles 80-120k vahetada ja needki maksavad ainult 4 rubla. paluks kodanikel mitte levitada valeinfot.
Ma räägin sulle, et ma ostan CNG/LPG küünlaid 4 euri tükk. Mis sul siin kallis on? NGK on muidugi kallim, aga minu jaoks on Brisk ennast igati tõestanud.
Kasutaja "need odavad 4 rublased "- ei ole vaja inimesi eksitada, küünalde vahetus 15000 tagant ei ole kindlasti nõutav. Kust sellised külajutud tulevad? VAG grupi autodel on küünalde vahetus ette nähtud 60000 km tagant ja sel teemal pole mõtet väidelda, see on fakt. Süüteküünlad ei maksa sugugi rohkem kui tavabensuka omad. See, et nad on väga kallid on subjektiivne arvamus.
"kus123" "mootor kuumeneb üle ja seepärast pole põhjakaitsme kasutamine lubatud" - järjekordne külajutt...
Teema algataja ei küsinud kas CNG on parem kui bensukas, küsiti, kas hooldekulud on oluliselt kallimad. Oman kogemust nii tavabensuka kui CNG isenditega ja julgen öelda, et CNG hooldekulud on küll kallimad kui tavabensukal, kuid mitte oluliselt. Madal kütusekulu teeb selle kordades tasa.
Ja ma ei anna siin hinnangut kumb on parem, jäägu see igaühe enda otsustada.
SEAT Leonil 1,5 automaat, CNG on hoolduskulud margiesindusest saadud hinnakirja järgi iga 15000km või ühe aasta tagant: 147.47€; 229.01€; 241.09 €; 453.90€; 241.09€; 229.01€; 241.09€; 453.90€; 241.09€; 229.01€; 241.09€.
Küünalde vahetus on ette nähtud 60000 km tagant SYT.TULPPA, 05E905602A hinnaga 134,35€ (koos hooldusega 453.90€).
Hinnakirjas mingeid erilisi CNG hooldusi ja osade vahetusi ette nähtud ei ole.
Minu arvates on suur vahe, kas CNG on paigaldatud tehases. Sellisel juhul on mootori detailid ja seadistus valitud metaaniga töötamiseks ja ülekuumenemise ohtu ei ole. Hilisem gaasiseadme paigaldus oleneb palju, meistri oskustest, seadme ja töö kvaliteedist.
korruta 4x17 ja saadki komplekti hinna. mis põhjusel ei saa internetiga võrrelda- et esinduse hinnad on ainuõiged? okei, kord mõne aasta tagant ei ole ka see 134 eriti tappev.
Passat on ketiga, seega lühem välp isegi parem. Kestab kett ka kauem. Cng hoolduse vahe tava bensukaga on ikka väike mille väiksem kulu kompenseerib kuhjaga.
Alexelas on võrreldes Eesti Gaasiga soodsam tankida kliendikaardi olemasolul ala~5senti. Iga tankla on ka erinev mõni lööb rohkem gaasi sisse kui teine. Siinkohal jätaks välised ilmategurid välja! Teadagi soojema ilmaga lähem vähem paaki kui külmemaga. Igal juhul kui ostad täiesti uue auto siis oled sunnitud käima esindustes garantii jooksul hoolduses aga võitja on ikkagi CNG auto praegusel hetkel. Soovitaks ikkagi suuremateks läbisõitudeks sellise mootoriga liikluses vuramiseks.