Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Škoda Kodiaq

erich1946
08:20 10.02.2020
Ostaks Skoda Kodiag 1,5 110 kw bens.dsg 7k. 2020a. Oskab keegi soovitada .

Muudetud 15.02.20 19:24

Väikepoiss
10:31 10.02.2020
Kui ostad...mida seal veel soovitada on? Uus auto ju. Või ootad, et keegi müüks sulle, pakuks? Selleks on nii uue auto puhul esindused.
kodiaqi omanik
13:33 10.02.2020
Teemapüstitus on nats kusine jah, aga tahad vist teada, kel kogemust, sest masin juba turul olnud ca 3 aastat, seega võiks juba miskit kogemust olla.
Mul küll pole selle mootoriga, on 2,0TDI, aga sõitnud nüüdseks 140tuh km ja ainult korralised hooldused, seega nagu kestab küll. Endale ei meeldi diisli ja dsg koostöö, pole selle ajaga päris selgeks saanud, et mis hetkel ta nüüd mida teeb, vähemalt kiirema sõiduga, aga vb bensukaga asi parem, sest bensukal vist vääne madalamalt käes. Muidu kõik muu iagti vinks vonks, ruumikas, öko, vaikne, mugavad istmed jne.
Muus osas ilmselt saab teemaalgataja ise valiku tehtud, seda, mis varustus, kellegi jaoks oluline on, ei saa teised öelda, minul muidu elegance ehk siis enamik asju olemas, puudust tunnen ainult roolisoojendusest.
kaarens
14:22 10.02.2020
minu kogemused testisõitudest antud kombinatsiooniga:
kodiaqi sain kahjuks proovida veerand tundi tuttava autoga, aga samalaadse 1,5TSI DSG-ga käisin Ateca nahas veidi pikemalt proovisõitu tegemas.

ütlen ausalt, ateca nahas oli ok, aga kodiaqi puhul mitte nii väga, vähemalt minu sõidu jaoks. tavalisel linnasõidul ei saa väga aru, võibolla foori alt natuke, aga see kodiaqi lisakaal kohe no mitte ei aita. ainult süvendab neid puudusi, mida mina tundsin.

esiteks, mis väga imelik tundus, mingi elektroonilne viide gaasipedaali ja mootori (või käikari) vahel. vajutad, ja mingi pooleks sekundiks äkki, mitte midagi ja siis hakkab järsku midagi muutuma. justkui "pikad juhtmed". mul teise autona kasutuses kia nahas 7DCT ja no pole sellist. vajutad ja kohe midagi juhtub, ma ei räägi, et hetkega võtab istmesse, aga kohe hakkab ennast üles kerima. atecaga 1.5TSI DSG-ga nii polnud. oli reaalne tajutav paus, jube pinda käis see viide. see polnudku turboviide vms, sest gaasi vajutamisel ei hakanud isegi pöörded kohe tõusma (veidi ikka võiks kerida).
näiteks tekkis täitsa loll olukord, ootasin kõrvalteel tihedale maanteele (suur sõjamäe pikendus) vasakpööret. Tekkis väike auk, lapats alla aga ei mingit reaktsiooni autolt. võtsin korra gaasi maha ja vajutasin uuesti, aga siis juba läks mingis "uimarezhiimis" ja tõsimeeli oleks jalgu jäänud. huvitav, et väga sarnane kogumus oli suvel 1,6TDI DSG passatiga sõites. Kui natukenegi "süstida" tahaks, siis ma ei kujuta ette, kuidas sellega nii sõita saaks. Sport rezhiim oleks suhtkoht kohustuslik (sellega säärast jama pole). aga sportrezhiim tavalisel kulgemisel ei ole lahendus.

teiseks, ACT ehk 2 silindri väljalülitamine väikse koormuse puhul, on meie jaoks rohkem linnuke kirjas. sirgel siledal teel, ilma vastutuuleta, üksi sõites 75km/h ja EI, ACT ei aktiveerinud, aktiveerub sisuliselt ainult linnakiirustel. mingit kütusesäästu siit väga oodata ei ole. Kui 150+ kilo kergemal atecal oli nii, siis kodiaqil pole sedagi loota.

kolmandaks, DSG-le omased kiiksud. kiirendamisel või järjestikvahetusel on kõik väga ok, vahetab silmapilkselt ja hästi. kitsaskoht on aga "coast and floor it", kus näiteks näed eemal punast foorituld ja võtad gaasi maha. hoog hakkab vaikselt raugema, ütleme, et sees 4 või 5-s käik, kiirus langeb 30-40km/h-ni. Tuli läheb roheliseks ja annad talda. tutkit, midagi ei juhtu. läheb sekund paar, kuni käigukast jõuab järgi ja alles siis midagi hakkab toimuma. kõik DSG/DCT/EDC vms topeltsidur käikarid teevad nii. Lahendus on sportrezhiim või manuaalne käikude allalülitamine.

ma ise lõpuks valisin hoopis 1,5D 8AT PSA grupilt. kiluvatte muidugi vähem ja joonelt ka nii kiiresti ei lähe (siiski S rezhiiims kõik vinks-vonks), aga tavakulgemisel on hoopis käbedam (ju siis vääne teeb oma ja käigukast teeb head tööd) või lihtsalt tundub nii ja kogu selle juures võtab hulgi vähem kütet ka. Oleks ise tahtnud muidugi 2.0TDI kodiagi, aga selle hind oli kahjuks pakkumistes tunduvalt kehvem.

Muudetud 10.02.20 14:31

Teema alustajale
16:34 10.02.2020
Ei soovita. Laguneb. 50kkm sõitnud ning vaja ainult garantiis käia. Pikk ooteaeg ka enne kui sõiduk töösse võetakse. 2.0 tdi ja dsg kombo.
eelmisele
20:28 10.02.2020
Konkreetsed vead paluks.
AntiOpel
22:16 10.02.2020
See 16:34 vend võiks tõesti konkreetsed vead välja tuua. IMO on see 110kw bensukas Kodiaqi jaoks vähe. Superbi liigutab okeilt, ACT annab ka väikese kütusesäästu, maanteel täitsa toimib. Kodiaqi mina võtaks kas 2.0TDI 110kw või 140kw 2.0TSI bensuka. See jaksab seda kerekolakat liigutada ka.
Superbi peal olen selle 1.5TSI ACT 110kw DSG komboga väga rahul, proua, kes igapäevaselt sõidab, kiidab samuti. Nüüdseks sõitnud pea 20 000km (ostetud uuena) ilma mitte mingite anomaaliateta. Jah, on väike ls küll, aga 8 kuu kohta üksjagu. Ei taha väga uskuda seda 50k läbisõitu ja pidevat teeninduses istumist. Kui tõesti nii, siis mina pakuks, et omanik on veits pehme peast auto kasutamise osas.
kodiaqi omanik
22:34 10.02.2020
Eks autod tulevad tehasest natuke erineva kvaliteediga välja, aga ka huvitaks, mida siis 50 tuh jooksul juhtunud on. Ise olen enda autot kasutanud pigem tööautona ja ikka pidin näiteks piduriklotse vahetama alles 120tuh läbimise järel ja ka see ei ole ju iseenesest auto remont, vaid hooldus.

to: kaarens

Jah, just sellist dsg käitumist ma mõtlengi, sõidangi enamasti sport režiimis ja start-stop väljas, et viivitusi vähem oleks, aga ikka vahest mõtleb sekundi-kaks, natuke tüütu ja etteaimamatu, loodan, et järgmise masina 8k tiptronic on parem:)
grigoori
23:08 10.02.2020
Gaasipedaali viivitus on tingitud uutest kütusekulu normidest.
Gaasipedaali reakstioon ei ole lineaarne normaalseadistuses, vaid korrelatsioonis ajaga. Ehk auto aju otsustab ise, kui palju peaks gaasi juurde lisama, et sõit võimalikult sujuv ja öko oleks.

Selle vastu on kaks rohtu: kui kiirendada vaja, siis tõmba käigukangi enda poole ja vii mootori juhtimine sportrezhiimi. Ei mingit mõtlemist enam, kõik toimib kui peab.
Teine variant on VCDS-iga gaasipedaali juhtimine ümber programmeerida ajafaktorit arvestavalt loogikalt lineaarsele loogikale.
....................
06:39 11.02.2020
Miks ei võiks olla siis koguaeg "sport" ? Hiluxil muutub erinevate mootori töö "programmidega" ainult pedaali tundlikus (power mode, tavaline ja eco mode)
........
07:37 11.02.2020
miks ükski neist "ostjatest" ei lähe esindusse proovisõitu tegema? sest nad ei ole ostjad, nad on niisama kiibitsejad või igavlevad koolipoisid.
Mahno3
09:30 11.02.2020
Grigoori, oled sa proovinud seda lineaarset loogikat? Mul on üks teine 2019a VAG grupi DSG-ga masin, millel need käigukasti mõtlemised samamoodi häirivad.
Väikepoiss
10:25 11.02.2020
Enda Superbil samamoodi, aga olen sellega ära harjunud, DSG eripära lihtsalt. Samas Sporti peal ei viivita midagi. Niiet, keda häirib, siis sõitke Sport asendis.
grigoori
17:37 11.02.2020
Mahno3

Olen huvi pärast proovinud. Aga mu Kodiaqil on 215 kW aiste vahel ja minu jaoks muutus auto liiga järsuks, gaasipedaali jalaga pidi ettevaatlikult ringi käima. Keerasin seaded tagasi, RS-il on pealegi gaasilääg suht olematu.

skoooda
21:43 11.02.2020
Meil on 2019 a. Kodiaq tööautoks. Varustus täiesti plank, mootor kõige lahjem bensukas. Edasi ei liigu, kiirendus on korraliku viivitusega, sisu plastik ja nagiseb, rehvimüra on õudne, madala varustuspaketi istmed on ühed ebamugavamad, milles istunud olen. Maanteel auto nö ujub võrdlemisi palju. Hoolduses/paranduses veel käinud ei ole. Suurim pluss on, et väga ruumikas auto.
nojah
23:34 11.02.2020
Omades 1,4 Kodiaqi, siis tundub see küll päris ok minekuga, kui just rahvast täis autoga peamiselt ei sõida.
Rehvimürast või sisu nagisemisest on asi küll kaugel, samuti mingist maanteel ujumisest. Võimalik, et velg+püksirihm raketiga harjunud töömehe jaoks tundub teisiti. Ainus miinus on tõesti pikk viide pedaali ja reaktsiooni vahel eelnevalt toodud olukordades. Esindus laiutas selle mure peale abitult käsi. Proovi ise ära järgi, ega muidu teada saa.
...
06:46 12.02.2020
15km linnas tapab rehvimüra kohe kindlasti täiega...
Väikepoiss to skoooda
08:56 12.02.2020
Tundub klassikalise ärah00ratud tööautoga, millest töömehel on pohlad ning keegi autot ei hoia. Sõidetakse, nagu jumal juhatab, sest pole oma ju, siis poh.
Normaalses kasutuses ei hakka nii värske Kodiaq midagi nagisema sul veel. Kui auto ujub, äkki oleks aeg remonti minna? Olen sõitnud päris plangu lahja Kodiaqiga, oli äkki 1.4TSI 92kw mootoriga? Jah, edasi ei liikunud küll ja istmed polnud ka nii head, kui nt Ambitionil, rääkimata siis kõrgema varustusega autodest, kuid siiski täiesti sõidetavad. Rehvimüra suure auto kohta oli vägagi ok. Pigem oled sa üks selliseid vendi, kes igapäevaelus sõidab mingi ca 15a vana bemmi või audiga ning nüüd viriseb, kui odav auto tööautoks anti ning lisaks tundub see ka äratrööbatud olema. Ilmselgelt ei saa võrrelda omaaegseid esindusautosid (5-ne, A6 vms) ja odavat linnamaasturit.
ERMS1
10:54 17.02.2020
Viivitus DSG kastiga startides lüheneb kui "Auto hold" välja lülitatud.Servod ei kruvi klotse välgukiirusel tagasi, sestap ka viivitus suurem.Start-stop süsteemi pole linnaliikluses üldse mõistlik kasutada, rääkigu need rohelised mida tahavad.
dsdf
11:35 17.02.2020
Ise käisin ka antud "autoga" proovisõitu tegemas ja tõesti ujus ja õõtsus nagu vana hobuvanker. Peaks ka ütlema esindusele, et viigu remonti see demoauto.
Punk77
09:34 11.01.2022
Natuke kiidaks ka.Super auto.Väljast parasjagu väike seest suur.Mingit viivitust gaasi või siis käigukastis ei ole(ma ei tea millest siin kaevatakse)Nii kui vajutad siis läheb.Õõtsumine?No ei õõtsu.Isegi tillude 17 tolliste ratastega ei õõtsu.Kasutan sõiduteziimi komfort ja amordid toimetavad automaatselt vastavalt teeoludele.Nelivedu on lihtsalt nauding.Ja teemüra?A4jalt üle minnes Kodjaqile tundub et on isegi vaiksem kuigi esisld kostub rohkem läbi ja vihma korral katust on kuulda.Isend on 2,0 bensiin.
.
11:46 11.01.2022
3 tuhat sõitnud kodiaq ja talverehvidega ei tahaks autos üldse viibida. Oma 40 tuhat see küll väärt pole. 2.0 bensiin pole kaugeltki nii ökonoomne kui lubatud.
.
13:01 11.01.2022
Mis sa neist talverehvidest autos vead?Ammu aeg alla panna.2.0 bens võtab maanteel nii 7l sajale.1800kg ja nelikveo kohta pole paha.Nii naiivne ei saa ju olla et tehaseandmeid uskuda.