mureks siis see, et pikemalt seistes kui käivitada siis käivitub pikalt, mootor lonkab umbes paar minutit ja tagant meeletu sinine suits. Kui see mõned minutid toimunud, siis hiljem probleeme pole. Käivitub ilusti, ei lonka, ei tossa.
Tehtud järgmised toimingud: diagnostika (vigu ei näita), uus turbo, kontrollitud küünlad, pihustid diagnostitud ja ka teisi proovitud, proovitud teist kõrgsurvepumpa, silindrites rõhud mõõdetud (1sil 21,5; 2sil 22; 3sil 21,5;4sil 20,5)
Sellest kõigest ei ole mingit muutust absoluutselt, ikka käivitub ja käitub samamoodi. Mõistus otsas. Ehk oskab keegi soovitada, mida veel teha?
See viitab sellele, et süüteküünlad tuksis, mul oli Transitil täpselt sama teema. Fordi diisel ei taha käivituda, kui temp väljas mõni kraad plussis või alla selle.
viimasele teadmiseks, et s-max 2,0 pole fordi mootor, see on PSA grupi doodang.
Enne võiks ennast veidi harida sel teeemal, kui valet levitama hakata!!
Teadsin väga hästi, mis mootor seal peal on. Inimene küsis milles viga võib olla, mitte kelle mootor. Loe enne natuke, kui siia soperdama tuled, lukksepp selline.
Kirjas oli: Fordi diisel ei taha käivituda, kui temp väljas mõni kraad plussis või alla selle.
aga ei ole ju fordi diisel. Prantslaste diislid käivituvad ka külmaga ilusti. Tegelikult käivituvad ka fordi diislid, aga sinul lihtsalt sellist ei ole.
Firmas oli 2 Peugeot Partnerit, mõni kraad külma ja tahtsid juba pikemat käiamist saada enne kui käivitusid. Vot sulle prantsuse diisel käivitub ilusti )))
Oli aastaid tagasi sama mure. Sai raha igale poole viidud. Lõpuks selgus et pihusti tagasivoolu toru vahelt tõmbas jahtudes õhku vahele (pikem seismine, õhtust-hommikuni). Soovitaks kõik tagasivooluga seonduv kriitiliselt üle vaadata. Visuaalselt ise ma viga ei leidnudki vaid kuulsin korraks õhu imemis häält. Vahetasin ülevoolu voolikud ära ja peale seda oli kõik nii nagu olema peab. Fordi diisli kohta nii palju, kui eelsüüte küünlad läbi (oma fordil töötas vaid üks) siis alles -15 kraadiga tekkis jama ja ei tahtnud käivituda. Kui juba 0 kraadi on suur külm ja masin ei käivitu normaalselt siis tõesti peaks uurima mis autol viga mitte öelda et auto tootja viga,
Raske käivitus on rikke tunnus ja seda tuleb remontida, mitte käiata. Diisel pole bensukas, muretuks liiklemiseks peab ta korras olema. Bensukas talub hooldamatust paremini ja käib kuidagimoodi kauem.
to ford diisel: Kas sellest oli tingitud ka mõned minutid peale käivitumist suur suitsemine summutist, ning hiljem töötas ja käivitus mootor ilusti ja ei sutsenud?
Eelmainitule. Jah täpselt nii oli ka minu autol. Pool suvila rajooni oli hommikul tossu täis ja soojalt või 3-4 tundi seisnult käivitus hästi ja tossu polnud kuskilt tulemas.
must toss tähendab siiski seda, et mingi pihusti laseb külmalt liiga palju sisse (tilgub) ja soojenedes läheb paika ehk tihedaks. diagnost ei näita mehaanilisi vigu ja pihusti taoline käitumine ongi mehaaniline probleem. turbo ei mõjuta käivitumist.
Mustast tossust pole ju juttugi??????????
Need foorumid oleks väga hea info koht kui kirjutaksid need kellel endal küsimuse või mure kohta samad kogemused. Teemad valguvad jubedalt laiali.
okei, sinine siis jah. ei süvenenud kirjutatusse korralikult. sinine on toores küte, mis lonkava, st ühe korralikult mittetöötava silindriga mootorist välja puhutakse.
Nende vahetamisega peab ka natuke kogemust omama. Tihti peale vahetust juhtub , et tunned salongis diisli lõhna see viitab selgelt lekkele, eriti veel siis kui mootor on natuke aega töötanud ja jätad siis seisma, ava mootori ruum ja kui tunned diisli lõhna siis lekivad tihendid peale tihendite vahetust, sest need sa pead ka välja vahetama, need on vaid ühekordsed ja ei maksa ka midagi eriti.
Lisaks veel hullema variandi ka. See nimelt sõltub juba läbisõidust. Kui mootoril on juba 300 tuhat ees siis kui oled ostnud ka veel kasutatud auto keri veel 150 tuhat edasi ja saad teada , et oleksid pidanud kõrgsurve pumba välja vahetama, sest teatud ajajooksul hakkavad need prantsuse pumbad metalli puru tootma ja teevad pihustitele veel viimase kuriteo. Tunnuseks minul oli sama mootoriga galaxy aastast 2007 ja käivitused oled raskendatud , tihti aitas stareril mootorit käivitada gaasipedaali vajutus, mis ajaks justkui mootori täis aga toimis. Remont infoautos läbi tutvuste, kõike õhku välja lastes oli 3000 euri. Ametlikult 5000. Sinna kuulub kogu küttesüsteemi välja vahetus. Kõige kallim nest on kõrgsurvelatt. Kõrgsurvepump on odav selle kõrval. Selleks et teada saada , et sul sellist viga ei ole vaata esmalt kütuse filtrit ja kui see sädeleb metallist, tea mida tegema pead. Muidugi saad ka odavamalt, et vahetadki ainult pumba ja pihustid ära ja müüd auto kiiresti järgmisele õnnetule , kes saab teatud aja muretult sõita ja siis ootamatult on sama probleemi ees.
Mul oli sarnane probleem, seisis öö ära ja hommikul normaalset ei käivitunud, mida kauem seisis seda hullem, probleem oli mootori aju pistikus- klemmid oksüdeerunud, peale pistiku ja klemmide puhastamist kõik toimib nagu peab
Sain nüüd aega ja lasin need pihustute tagasivoolu voolikud ja ühendused ära vahetada. Ikka ei mingit muutust, käivitus jätkuvalt lonkav ja mingi aeg sinine toss taga.
Mida siis veel vahetada või remontida??? Töökodadel ka juba mõistus otsas.
Soovitan siiski veelkord küünaldega tegeleda. Oli omal juhus kus peale küünalde vahetust jätkuvalt oli tegu kehva käivitusega. Viga: küünaldel puudus toide, oli mingi pistiku kehva ühenduse viga. Kus täpselt, ei tea, elektrik tegeles.
eem kahes esimeses on auto ikka kohapeal käinud ja olnud remondis. Info Auto kõige "asjalikum". Vaatas autole peale ja diagnoos oli, et keps kõver. Et nende arusaamist mööda siis külma mootoriga keps kõver ja kui soojaks läheb siis läheb keps ka sirgeks, et enam ei tossa ja käivitub ilusti. Ma pole küll asjatunda aga noh sellise loogikaga esindus ei saagi midagi kunagi korda tehtud.
See keps kõver ei pruugi vale diagnoos olla, fordi (tegelikult PSA toodang) 1,6d 80kw oli see tüüpviga, sümptomid on enamvähem samad, lisaks suurenev vibra, asi lõppeb tavaliselt sellega, et keps vahib kapoti alt vastu.
Info auto Tallina esindused, Tartu esindus või Pärnu esindus. Kõik on erinevate suhtumistega. Mina kasutan Tartu Infoauto teenust ja pole kunagi probleme olnud. Kui oled Tartumaalt võik sulle soovitada remondikohta, mina pole sealt kunagi nii tagasi autot saanud , et probleemi poleks lõpuni ära lahendatud.
Väga huvitav pakkumine. Ainult, et sinult ma ei küsinud seda. Muideks kõigile sellistele, nagu sina siin foorumis teadmiseks. Mul on ka bensuka ja gaasikas olemas. olen täiesti kusrsis mis autodega tegu. Antud küsimus ei puuduta üldse, et mis autot peaksin omama, eksju!? Enne kui oma rumala suu lahti teete lugege ja süvenege. Pealegi tekib küsimus, mida otsib bensukat omav inimene foorumist, kus jutt diislist ja isegi mitte bmw-st???? Vabandan normaalsete inimeste ja mõistvate ees!
Ei saa probleemist aru, kui infos diagnoositi, et keps kõver, siis lase see seal korda teha. Selle asemel, et vahetad mingeid lambi juppe foorumi soovitustel.
Ja kui kepsu korda saad, siis lase ka põhjus likvideerida...
Pakun ka, et keps kõver. Tõenäoliselt algselt põhjustatud vigasest pihustist. Endal oli sama jama Peugeot 407-ga. Plokikaas maha võtta ja võrrelda, kolbide kõrgusi, siis on näha. Soojalt töötas ilusti.
soojenedes asjad paisuvad ja keps võib saavutada selle pikkuse, mis veel normaalse töö tagab. arvan, et infoauto lambist ei paku, sest ilmselt neil kordi rohkem kogemusi nende mootoritega ja tüüpvigu rohkem teada.
aina paremaks läheb see foorum siin. Selle asemel, et abi või soovitust saada, jääb mul juba mulje, et ise küsin ja ise vastan ka. Aitäh teile tarkadele. Pealegi teises töökojas öeldi, et pihustid vigased, kolmandas, et pump tuksis ja neljandas pakuti turbot. Et siis viimaste postitajate arust oleksin pidanud hoopis kohe mootori laiali kiskuma või lausa uue panema ja selle eest mingi 2000 maksma? Ja Info Auto vastus oli ka, et ehk, võib olla, äkki keps kõver. Ei olnud nad 100 prossa selles kindlad!
Seda ma teen iga nädal ju! Ok, kirjutame siis siin kõigest mida sülg suhu toob. Ma lootsin, et selline tuntud portaal nagu jälgib ja ka tegeleb foorumitega! Eksisin sügavalt. Edaspidi püüan mitte nii madalale langeda ja mul on kahju teist, anonüümsed kommenteerijad. Samamoodi jätkates pole teil varsti kuskil ennast rahuldada ja välja elada, et kui head autod teil on ja kõigil teistel täielik pask!!!
Kurb kõige selle juures on, et inimesed kellel oleks vaja natukenegi juhendamist, või selgitust ja milles siis viga lõpuks oli....nad ei saagi nüüd seda teada minu postitatud teemast.
tõmba kaan maha ja mõõda kolbide kõrgused ära, pihustid stendi jne, aga ära hala, arvad keegi kuskil arvuti taga paneb sulle täpse diagnoosi ........., mine õpi automehaanikuks ja tee asi korda, ühe foorumi teemaga ei saa mehaanikuks, seleks kulub aastaid ja ka hullult vaja ämbreid kolistada
Antud juhul mina ei halagi. Jääb mulje, et minu teemas halavad need, kes vaesemad ja ei suuda endale diisel autot lubada. Selles pole mina süüdi, minge tööle ja teenige raha siis! Ma ju pole küsinud, et mida mina tegema pean, vaid, et milles viga võib olla, jobu!
Tasa nüüd! Kõik kisklemised jäävad nüüd ära ja keskendume probleemile!
Kas sel autol kaanes auke pole, millest kolbide maksimumkõrgusi mõõta? Küllap seal midagi on, mingid pihustid ja küünlad peavad ju kuskil olema :)
Ilmselt leiaks ka mingi variandi, kuidas kaameraga kõrs alumisse ruumi sokutada?
Kas see võimeline on kepsu sirgust määrama, kahtlen natuke, aga mõtteks hea küll.
Mina remontisin oma ja teiste autod ajal kui enne tehti viga selgeks ja siis hakati juppe vahetama. Tänapäeval on vaja majandust turgutada pumpasid ja pihusteid vahetades....
Vanasti olid mootorid lihtsad ja koosnesid sellest, millest vaja ning neid osati remontida. Kui tänapäeval ostab inimene diiselauto, siis peabki arvestama sellega, et projekteerija/tootja on sinna sisse ehitanud kümme viitsütikuga pommi ja millal nad plahvatavad, ei tea täpselt keegi, aga et nad plahvatavad, on täiesti kindel. Seepärast ei oska ka remontijad mingit täpset diagnoosi ilma mootorit lahti võtmata öelda, sest tegu võib olla ühe veaga või vigade kogumiga ja kui diagnost ka midagi ei näita, siis ongi rohkem siil udus tõmblemine.
näha on, et sul on palju raha - jõuad 12 aastat vana diisli osta. no siis rahajõmm oleks võinud ju kohe tutika mootori asemele osta. milleks mingite juppide vahetamisega vaevelda, raha on!
Et kõver keps saavutab selle pikkuse mis vaja soojenedes, huvitav miks siis korras kepsud pikemaks ei veni ja pähe käima ei hakka,küpsetage kooke parem
Sest asjadel on mingid tolerantsid. Nt +/-1 ühik. Kui nüüd 1 ühik lühem, siis +1-ga saavutabki vajaliku miinimumi. Ma tegelikult ka alati vaatan huviga selliseid "spetsialiste", kes erinevate soovituste peale hakkavad erinevaid juppe vahetama. Nii võiks isegi soovitada, küll ükskord ka õige näkkab. Lasknud infos korda teha, selles osas kunnnnil täitsa õigus, et lisaks nende pakutud veale saad ka vea likvideeritud.
Kõver keps ei ole diislitel mingi haruldane viga, tavaliselt on selle põhjuseks lekkiv pihusti, seistes lekib kütus silindrisse ja kuna vedelikku ei saa kokku suruda, siis peabki käivitades midagi järgi andma, teine põhjus on lekkiva kaane tihendi vahelt tulev vedelik, kolmas põhjus suurest lombist hooga läbi ja õhupuhastist ongi vesi silindris, näit. Tuukri tn. uputused.
Sümptomid ongi alguses tavaliselt külmalt raskendatud käivitus ja suitsemine.
kõvera kepsu lugu olen siin liiga palju uulnud fordi kohta. eales foerdi diislit ei ostaks. ega bensukat ka mitte. aga asi on juba disainis ennemkõike!
olen näinud ise sellist asja, et kõik mis võimalik, on ära vahetatud, aga viga on jäänud samaks. Töö on tehtud, raha on makstud, aga tulemust kui sellist, et rahule jääda, ei ole. Nisanäpp mehhaanikud raputavad kõrvu, et tegime kõik, mis suutsime.
Ega enne midagi ei muutu kui kõik pädevas remondikohas uuesti lahti võtta ja üle vaadata/kontrollida ja uuesti kokku panna.
Silmaringi laiendamiseks soovitan uurida margipõhiseid välismaa foorumeid, sest seal on rohkem infot. Saksa, Soome või kasvõi vene omasid.
pädevas remondikohas... mis te arvate, et need mehed teevad tööd tasuta ja mis te arvate, et selle vanakese diisli omanikul tiksub igakuiselt kuskilt investeerimiskontolt kopsakas kogus intresse, et see remont kinni maksta? need pädevad mehed võivad ju paar päeva teha peenhäälestust, aga see lõbu maksab 50€ tunnis ja kui auto turuväärtus on mõni tonn, siis maksaksite selle töö eest?
ja need fordi diisli sõimajad võiksid end natukene harida ja teada saada, et paljud neist on prantslaste kätetöö. kui sel maxil on QXWA või QXWB koodiga mootor, siis on see pesukoti DW10B modifikatsioon ja neil oli algusaastail tihtipeale probleemiks teist nukkvõlli vedava keti väljavenimine ja lõppkokkuvõttes lihtsalt vanadus ehk suur läbisõit.
tegelikult muid hulle tüüpvigu tal ei olegi kui korralikult hooldatud ja korralikku kütust kasutatud.
Soovitan sõita seni kui sõidab ja siis vahetusmootor peale panna. Tartu Info kohta ei ole kahjuks positiivset midagi pajatada kuna mõlemal korral kui vaja oli pandi seal vale diagnoos.
to: 999 Pagan
Viimane Fordi oma diisel mootor oli Sierra peal, praegu kasutab Ford PSA toodangut, ehk samad mootorid mis on Peugeotil, Cidrunil, Volvol ja veel mida kohe ei meenu.
to: Säinas1 ja teemaalgataja
Arvasite et olete kavalad ja lasete esinduses diagnoosi panna, aga remondi teeb nurgataga garaasis Vasja paari õlle eest.
Sellised küsijad saavadki esindusest teadlikult vale diagnoosi, või räägitakse "võib olla, ehk on" juttu, samas ei saa esindus endale kunagi lubada, et töösse võetud auto ei saa korda, või öeldakse, et "sorry, meil mõistus otsas, aga tööde eest tuleb ikka maksta"
Esindus vahetab juppe kuni vigase üles leiavad. Maksad aga kõige eest. Tegelikult neil siiski teatud kogemustepagas ja tehase know-how, niiet lootust kübe rohkem kui vasja juures.
No enamus s esindusi oskab vaid tellitud komponendid külge kruvida,kui sedagi. Suvalised koolist tulnud poisid tööl paljudes. Näita ise ette põhimõtteliselt.
Viimased kommijad panevad siia pildid arvetest, mis tõestavad juttu.
Tarbijakaitse aitab raha tagasi saada.
Ükski esindus ei võta autot ennem töösse, kui on tehtud eelnev diagnostika koos hinnapakkumisega ja kui klient on sellega nõus, võetakse auto töösse, kui nüüd selle konkreetse tellitud vea kõrvaldamiseks tekivad lisa kulud, siis on see esinduse probleem ja nad peavad selle oma kuludesse kandma, vastasel juhul on kliendil õigus lepingutingimuste rikkumise pärast pöörduda tarbijakaitsesse.
Kui esinduses vahetatud pihustitest üks lahti jääb ja väidetakse, et kolvis on auk siis ongi tegu faktiga mitte väljamõeldisega. Tegu on teemaalgataja omast peaaegu 10 aastat uuema autoga. Läks aega ja vaidlemist kuid lõpuks siiski oma viga tunnistati ja likvideeriti puudujääk. Vasja kuskilt garaažist oleks võib olla lõpuni endale kindlaks jäänud, et pole tema viga.
Selles osas olen kolme punktiga nõus, et viga diagnoosida võib ka esinduses. Kas seal seda pakutud viga ka remontida lasta on juba igaühe oma vaba valik. Sellepärast pakkusingi vahetusmootori võimalust ja enda vana mootori millele uued osad on külge kruvitud saab jätta varuosadeks.
Tavaliselt ei ole esinduse tehtud hinnapakkumistes välja toodud osade loetelu, vaid on summa mis on selle konkreetse vea kõrvaldamiseks vaja tasuda.
See ongi selleks, et klient ei läheks selle pakkumisega Vasja juurde ja see pakkumine on tavaliselt tasuta.
Ja ei maksa unustada, et esindus annab kõikidele töödele garantii.