Mercedes-Benz

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

ostuabi

esmaostja
19:48 03.07.2020
Palun abi!
Leidsin selle kuulutuse: https://www.auto24.ee/used/3345321, käisin kohapeal autot vaatamas, istusin autos sees, hiljem tegin vin-koodi alusel Hollandi auto ajaloo pärigu, kust midagi halba ei tulnud välja. Andke palun nõu, kas osta või mitte koos põhjendustega. Aitäh!
gg112gg
20:32 03.07.2020
Selle raha eest on autot küll ja veel, kuid arvestades hodomeetrinäitu tekib küsimus: kaua te seda omada kavatsete? Kui paar-kolm aastat, siis tuleb leppida sellega, et kui arvestada ostu- ja müügihinda jääte te kõvasti kahjumisse + raskus leida uus ostja. Kui aga soovite mitu-mitu aastat sõita, siis andke tuld - selle generatsiooni C-klassi ennegi näinud 500k+ läbisõiduga. Kuid siiski, kui soovite paremat ülevaadet konkreetsest mudelist, siis soovitan lugeda Autobild artikleid töökindlusest jms - päris viimase raha eest osta siiski ei soovita. :)
v6sa
23:14 05.07.2020
Nii on: kui Silberis hooldusajalugu klapib (sel on see elektrooniline niikuinii) ja "remonditonn" on arvel olemas (võib ka sulas, vahet ei ole), siis sõita ilmselt kannatab. Kui säärane kole kotlett peaks mingil põhjusel meeldima.

Vaatasin seda VIN pilti ja tekkis küsimus: kas tõesti on muudetud šrifti kuntsipärakuliseks? 2013. aasta autol on veel "normaalsed" 9 ja 0...

EDIT: Tõesti on tehas šrifti muutunud ja antud auto kood on väga suure tõenäosusega täpselt nii kerele uuristatud juba tootja poolt.

Muudetud 06.07.20 13:48

Õige tähelepanek
03:38 06.07.2020
See VIN fotol näeb küll puhta käsitööna välja ju! Ilmselt on leedukad mingeid odavamas rahvusest graveerijaid kasutama hakanud...
jee.kim
07:15 06.07.2020
Kui Te nüüd natukenegi googeldate, siis leiate, et see VIN kunstiteos ei olegi nii haruldane....
63amg
07:52 06.07.2020
kas tõesti ei oska sm. võsa vin-koodi järgi mersu andmeid,varustust vaadata
v6sa
08:38 06.07.2020
Isand 63, minul pole selle mersulaadse toote varustust vaja vaadata - see ei eruta mind karvavõrdki. Nagu kogu uuem MB AG tootevalik - näotu ja ebamugav.
Aga minu wildak arusaam maailma asjadest ei peaks ju kellelegi korda minema;)

Minule jäi silma kangesti kuntskäzitööna tunduv VIN-kood. Liigub just selles hinna- ja väärtusklassis palju võltskaupa. Sellest ka minu märkus, et konkreetse kaariku hooldusajalugu tuleb kontrollida. Et ei selguks ootamatult selle auto kaksikvenna olemasolu...

EDIT: Tuleb uuendustega kursis olla: ilmselt on kõik õige ja kood tehasest.

Tõenäoliselt on see vaid alusetu kahtlus ja auto on tegelikult väga heas korras ning täiesti autentne. Otsuse peab tegema ostja...

Muudetud 06.07.20 14:03

Kpl
08:51 06.07.2020
Välimus on küll maitse asi aga ebamugav, seda ma küll ei ütleks. Selle klassi linnamaasturitest võiks õelda, et üks parimaid.
v6sa
09:15 06.07.2020
Tjah, kui võrrelda teiste õnnetustega, siis väga hull ju ei ole. Eriti, kui hinda mitte vaadata. Aga siiski kurb, et kunagine tipptootja täna, selg ees, konkurentidele vastu tuleb...

Sai talvel üks pisuke tiir tehtud analoogse kaarikuga. Jäi meelde mitu häirivat asja... Jäik ja õlgu mittetoetav iste. Nagu vanas volkaris istuks. Rabedalt ja liiga äkiliselt toimetav kliimaseade. Puutetundlikult ekraanilt toimuv juhtimine, millest pole võimalik sõidu ajal pimesi mitte midagi teha. Seesinane ekraan öisel sõidul pidevalt silmanurka siramas. Juhikohalt mittepaistvad nurgad. A-piilar, mille taha mahub terve haagisega veoauto. Nende välismõõtude juures masendavalt väike tagaistme jalaruum ja pakiruum. Plastist pakiruumi põhi, mis ei kannata punktkoormust.

Samas BT ühendas hästi, Vikerraadio soovikontserti kannatas täitsa kuulata, adaptiivne püsikiirus toimetas usaldusväärselt ja mootoril oli jaksu tõmmata (meie kiirustel). Müra väga ei häirinud ja esiistmel polnud väga kitsas ka.

Tuletan meelde: minu igapäevasõidukiks on eelmise sajandi lõpu kõige ebaõnnestunumaks peetav mersu mudel. Seega tuleb minu tähelepanekuid lugeda väljasureva sauruse mörinana;) Ning neid vajadusel ignoreerida, mitte neist lasta end häirida. https://youtu.be/0XcnbLdjBUE?t=182

Muudetud 06.07.20 13:55

....................
13:25 06.07.2020
Puhka jalga v6sa ja sõida oma Mazda 6ga edasi. Hea jutt, väga pädev: "sai analoogse kaarikuga sõidetud" Millega, Datsun Käsikäijaga või ?
Reaalne kogemus puudub sama sõidukiga siis hoia oma analoogsed (vaz 2121) kogemused enda teada.
Sõitsin ka kunagi 2121ga(NIVA) küll oli ebamugav ja võttis palju bensiinu, ära sa seda MB-d küll osta ;)
v6sa
14:01 06.07.2020
Kui täpne olla, siis bensumootoriga GLC-ga aastast 2017. Äkki oli kaheliitrine, ei mäleta.

Mazda on hea auto seni, kuni läbi mädaneb. Eeldusel, et kehakuju on asiaatlik. Minusugusel ülekaalulisel on sellel paha istuda. Madal kah.

Aga miks me räägime Mazda 6st või Nivast 2016. aasta GLC teemas? Ma mõistaks kuidagi, kui me arutleks T-Crossi või Capturi üle samas hinnaklassis...

Mis algset küsimust puudutab, siis ostuotsuse puhul loeb ka küsija asukoht: Silber on küll mitmel pool esindatud, aga vana auto puhul on äärmiselt kasulik ka alternatiivi olemasolu, aga neid pole mitte igal pool. Asjalikumad leiab siit: http://foorum.clubmb.ee/showthread.php?tid=6877

Mitte, et seda iga auto puhul kindlasti vaja oleks. Aga kusagil Kiviõlis või Lihulas elades ma pigem võtaks midagi ... igapäevasemat, kui just ei PEA Mercedes olema. Kui peab, siis on Eesti tegelikult väike:)
63amg
19:04 06.07.2020
võsa,sa oleks võinud kirjutada,et kahtlustad autol vin-koodi üle löömist.mina sain teistmoodi aru
onu_siim
08:35 08.07.2020
2017 GLC ei omanud puutetundlikku ekraani. Võib-olla sellest sinu ebameeldiv kogemus sellega?
v6sa
10:13 08.07.2020
Nüüd läks huvitavaks.

Puuteekraan seal oli. Suht kehva käsitsetavusega (aga mul ongi nende ekraanidega raskusi, tunnistan). Tuleb uurida, kas tal oli seal miskine järelpaigaldus või oli tal hoopis uuem mudel.

Mis aastast GLC puutetundliku ekraani sai?

Muudetud 08.07.20 10:39

P9xxxxxx
12:46 08.07.2020
Ju ta järelpaigaldus oli, seda android 10,25" ekraani mersudele on pool maailma täis ja tuleb ta nagu ikka, hiinast.
Saad ka oma GLK-le instaleerida:
https://www.youtube.com/watch?v=OvU9ufnshDc
onu_siim
21:52 08.07.2020
Puuteekraani omab ainult MBUX, mis tuli esmalt 2018 W177-l.
GLC sai selle faceliftiga eelmisel aastal.
Kpl
23:00 08.07.2020
Miks peaks 2017 aasta mb aretama originaali vastu mingi hiinaka.