Treileriga välismaalt autot tellides ei tule kaasa reg. number, kas keegi Eestis valmistab tellimuse peale näiteks Saksa vms numbrimärke? Või on teisi ideid? Ja mismoodi on Leedukatel pea igal kuradima autol olemas reg. number, kui autod on treileriga saabunud?
Poolas tehakse identsed Saksa numbrid koos vajalike kleepsudega.Kahjuks oskavad paljud politseinikud passist näha et auto saksas arvelt maas ja numbreid ei saa sellisel juhul olla.Jah,prantsuse autod tulevad koos numbritega.Aga välismaalt tellitud auto tuleb eestis arvele võtta ja sõida palju jaksad.Ilmselt plaan mingid numbrid külge saada et saaks ringi liikuda,kahjuks ilma kehtiva kindlustuseta.
Auto(d) ettevõtte nimel ning arvele pole plaanis ise võtta - ostetud müügiks. Kuna ettevõte värske, siis ei saa veel teisaldatavat (PROOV) numbrimärki hankida (uue seaduse järgi peab olema 5 autot läbikäinud/müüdud). Autoveotreileriga vedamine ühest kohast teise on lihtsalt tüütu lisakulu ning samuti on potentsiaalsel ostjal proovisõit raskendatud Tallinnas, kui nr. märki pole. :) Varasemalt vedanud sõiduki linnast välja suvilasse, kus tänu privaatsetele teedele saab ostja sõita kas või mõne X numbrimärgiga või ilma, kuid sellega kaasneb samuti üks mõttetu lisa- ja ajakulu - pidev Tallinna ja suvilavaheline tõmblemine kui keegi autot soovib näha. Küsimused esitasin, kuna tuttav, kes toob hobikorras Leedust autosid, saab sealt alati välismaa reg. numbriga sõiduki - ükskord parem ‘koopia’ kui teinekord. Tundub, et peab lihtsalt kannatlikum olema ning ootama kuni viies masin müüdud!
Ma ei saa aru, et kui neid arvele ei võta, siis kuidas see 5 auto toomise ja müügi tõendamine käib. Ilmselt siis mingite ostu-müügi lepingute alusel? Natukene kahtlane, sest nii jääks ju võltsimisele palju ruumi vist. Ma ei ole neid seaduseid lugenud, aga kui seal on lihtsalt kirjas, et 5 auto müük vajalik, mitte import, siis osta Eestist mingi odav peldik(ud) ja müü kiirelt maha. Kui import, siis saab ju sama teha, tood lätist mingid peldikud ja müüd siin kiirelt auto24 oksjonil näiteks ja ongi 5 auto nõue täis. Kuigi lihtsam ilmselt arvele võtta, aga no ma ei tea, võib olla sul mingi muu põhjus sellest hoidumiseks, kui see küsitav riigilõiv.
Müügileping + reg. eelse kontrollist skänneeritud dokumentide järgi kontrollivad, taotlusesse peab lisama autode VIN-koodid. Lihtsam on tõesti arvele võtta, aga kuna praegusel ajal keskendun odavamate "pannide" müügile (kuni 5000eur), siis selle jaoks olen liiga rott, et maksta - juhul kui müügiga läheb plaanitust kauem - kilovatimaksu sõiduauto pealt. :D N1/N1G kategooria sõidukite toomine treileriga mõttetult kallis ning Eestis pole piisavalt korralikku kaubikut või pikapi silmahakanud. Eraisikuna nt alla 1000eur autosid müües olen tähelepannud, et ostjaid on igasuguseid ehk pole otseselt ka soovi, et minu ettevõttest Õhtulehte artikkel tehakse kuna auto otsustas aasta hiljem otsad anda...Aga sain oma algsetele küsimustele vastused kätte, suured tänud vastanutele!
a mingi garantii või esmane hooldus ja kontroll enne müüki vms- ei eksisteeri? tuleb loll ostja rahaga, maksab ära, müügitulu rahuldab müüjat ja edasi aidaa? kas ls kerimine kuulub ka hinna sisse?
LS kerimisega ei tegele. :) Kõikidel autodel olnud hooldusraamat ning kindel ajalugu. Kui ostja ise ei pöördu minupoole sooviga teh. kontrolli teha, siis miks peaksin mina mõne teise täiskasvanud inimese eest otsustama? Igaühe enda probleem kas ta soovib ostueelsesse kontrolli minna või ei. Garantiid pakkuda 10a+ vanale masuudipressile oleks küll - nagu eelnevalt mainiti - täielik häving. :D
Kui Kmk123 väide vastab tõele, siis suurimad tänud teile - uurin asja lähemalt!!
Põhisissetulekuna ei tasu muidugi ära - hobiks on ta küll ja veel, tuleb kehv auto siis tuleb. Kui iga autokaupleja lõpetaks oma tegevuse peale ühte nurjunud tehingut poleks ühtegi autoaeda ei meil ega mujal.
Ettevõttena müües pead andma garantii ka 20a vanale samale v.a. juhul kui oled klienti hoiatanud,et tegu saraga mis kohe katki läheb. Kui kiitsid sara taevani siis pead ka vastutama ehk garantii andma. Ka riigimakse nagu käibemaks ja tööjõumaksud tuleb tasuda. Vaata peale seda üle kuidas kasumlikus tundub.
Kw maksuga ettevõttele -paned sõiduki arvele ja märgid töösõitudeks,sest ise sa nendega ju ei sõida. Sõidad ainult siis kui klient soovib või kui remonti,ülevaatusele lähed. Töösõitude puhul Kw maksu ei maksta, ainult erasõidud.