Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Skoda Octavia 98-08 ` 1,9 ilma dpf ita!

kaur333
14:25 18.08.2020
Huvitab siis octavia 98-2008 diisel 1,9 ilma tahmakata,kuidas peavad vastu just eriti pihustid kui vaadata siin mingit 200tuh lbs isendeid? 2 massiline hooratas ka vist tüüpviga? Mida tähele panna ,milline aastakäik parim.Rooste?Ainult manuaalkäigukastiga.
Muid Octavia teemasid mitte soovitada vaadatud mitu päeva,jube rosolje jutt laialivalguv ja 10 eri mootoritest aastakäikudest jne. Omanikud siis võiksid pajatada mis läbisõidu juures mida vahetatud.

Muudetud 18.08.20 14:26

wigry
16:22 18.08.2020
Diisli kohta ei oska öelda aga ise omanud 2. põlvkonna bensu Octaviat alates 2004 aastast ja võin öelda et kui tiivad ka küljekarbid lugeda kulumaterjaliks siis on roostega kõik väga OK. Mina käin iga 4-5 aasta tagant keretöödes, kus vahetatakse jälle roostetavad tiivad ja küljekarbid uute vastu ja sõidab jälle kenasti. Lihtsalt on need nii odavad et ei tasu mingit pahteldamist ja lihvimist ära. Küll aga olen tähele pannud et kui talvel sõites puhastad peale sõitu rattakoopad ja küljekarbid ära ega lase mingite koopa küljes rippuvate jäämägedega ringi siis kestab kere paremini. Originaaldetailid olid 7 aastaga kohvid.

Tüüpiline koht kus roostetama kipub on ka tagumise koopa ja stange ristumiskohast. Seni on õnnestunud seda kohta lappida kuna tagumise tiiva vahetus vist ei tasu ära.

Ülejäänud tehnika kestab kenasti - veermikuga olen rahul, kuigi on suht jäik auklikel Tallinna tänavatel sõita. Aga oma lihtsuse tõttu ei lagune ning nõuab tähelepanu suht harva. Kui seal aga midagi laguneb (tavaliselt puksid) siis on odav pidada.

Kuna mul bensukas siis ma selles osas ei oska diisli kohta midagi öelda. Küll aga manuaalkasti suutsin ribadeks sõita 190 tuhandega kuna ei vahetanud seal üldse õli. Nimelt tehas õlivahetust ette ei näe ja kui ise ei küsi siis ei tehta. Lõpuks läks vibratsioon nii suureks et viisin spetsialistide juurde (Tõukur) ning sela tuvastati peaülekande suur kulumine. Otsustasin taastada ning nüüd olen selle siidise käigukastiga ülirahul.

Minu sõitudest 98% on Tallinnas lühikesed otsad nii et vaevu saab soojaks. Talvel kah iga ilmaga raks käima ja minekut. Lumega panen auto sooja kuniks pühin nii auto pealt kui ümber lume puhtaks nii et siis tühikäiku rohkem.

Tänaseks mu masinal läbisõitu 245 000 aga nagu mainitud otsad lühikesed ja kilomeetreid lisandub visalt. Diislid aga ostetakse sõitmiseks nii et neil kindlasti kilomeetreid rohkem. Samas ma läbisõitu ei kardaks ega muretseks selle pärast - küll need mootorid kestavad.

Muretsed ka kahemassilise hooratta pärast. Ei ole minu masinalsellega kordagi probleeme olnud ka siduriga mitte. Siduripedaali vibrast sai jagu käigukastiremondiga - see oli põhjustanud siduri ebaühtlase kulumise ning peale mõningast sõitu kadus vibratsioon.

Kokkuvõtteks ükonoomne asjalik ja praktiline auto millele on raske asendust leida - mistõttu ma juba 16 aastat ühe ja sama autoga sõidan. OK Sahara beež värv meeldib ka hullupööra.

Muudetud 18.08.20 16:39

teedjus
16:23 18.08.2020
See et mõnel nii vanal autol ls 200k võid ainult unistada. Eestis müügil 3 aastat vanad autod, mis juba 200k sõitnud ja kummalisel kombel ka 20 aastat vanad autod ainult 200k sõitnud...
Kasutatud auto ostmisel loeb 95% sellest, mida eelmine omanik temaga tegi. Kui hoidis hästi, pole muret. Kui mitte, saad kindlasti midagi parandada, täpsemalt selgub siis, kui auto käes.
Kunnnn
16:49 18.08.2020
Kas sa wigri oma mootorile mitte kap. remonti ei teinud?
A66
17:04 18.08.2020
Vigu jagub, nukk kulub, tõukurid samuti, pihusti tihendid ja kui uusi paned, siis avastad, et kaane aukudes tugevad randid ja uut plokikaant vaja, mis pikalt üle tonni. Tandem lekib, laguneb ka suht tihti. Igasugu vaakumlekked, turbo rõhuprobleemid on lihtsad lahendada tavaliselt. Kokkuvõtlikult on üliraske korralikku leida, sest kordatehtut ei müüda kuna pole pointi ja saasta on terve turg täis. Nende aeg on läbi lihtsalt.
lemps29
18:02 18.08.2020
Kui soovid tasuta õppida autoremondilukksepaks, siis on õige valik. Kui ei siis tasub eemale hoida sellistest.

Muudetud 19.08.20 00:52

wigry
18:34 18.08.2020
Jah minu masin hakkas võtma liiter kolme kuu peale õli mistõttu otsustasin sportlikust huvist vaadata mida mootori värskendus endast kujutab - ära sai vahetatud õlirõngad ja kuna mootor juba lahti siis ka kõik muud kulumaterjalid ning peale seda mootor jälle nagu uus. Aga jah kuna ma seda masinat uuest peast pidanud siis mu vaatevinkel natuke teine keskmisest autoomanikust.
63amg
18:54 18.08.2020
tundub,et wigrit on leidnud remondikohad,kus teda süüdimatult huiatakse
....................
06:27 19.08.2020
Väga lollikindel asi, nii diislid kui bensdukad. Absurdsed probleemid on selle taga, et läbisõit pole päris see mis kellal ja muidugi pikad õlivahetusvälbad.
uus vigri
19:23 19.08.2020
kokkuvõtvalt- väga vastupidav auto, remonti ei vaja. mootori ja käigukasti kapremont välja arvata. ja noh mõningased rooste probleemid. mina soovitan :D
jee.kim
19:33 19.08.2020
See tundub üldse Saksa masinate omanike arvamus "heast" autost olema- peale suuremate kap.remontide ja tuhandete € eest juppide vahetamisele pole eriti suurt juhtunud...
Kunnnn
19:55 19.08.2020
Tänu osade kaasmaalaste arusaamatule vag-i usule, käib pidev inimeste varade ümberjaotamine, tavaliselt vaesematelt rikkamatele. Remondi ja varuosa ettevõtted teenivad suure osa oma varast just vag grupi fännide käest.
viimastele
22:06 19.08.2020
Paluks siia loetelu konkreetsetest markidest ja mudelitest, mis täiesti remondivabalt autoomanikku aastaid ja aastaid teenivad.
karoqqq
22:51 19.08.2020
Väga hästi peab vastu mootor ja käigukast. Mul oli 2007a Octavia 1.9TDI tegeliku läbisõiduga 350000km. Eestist uuena ostetud. Õli ei võta ja midagi pole remonditud mootori ega käigukasti juures. 350000km juures tuli vahetada amordid, vahetatud on ka rattalaagreid ja pukse esisillas. Kuna pikalt Eestis sõidetud, siis küljekarbid ja tiivad on nüüdseks hakanud roostetama. Vahetama pole veel pidanud.
Seega ärge pritsige tatti, kui teil endal pole sellist autot olnud või on teadmata läbisõiduga.
Marko
01:09 20.08.2020
Tänase tarbimisele suunatud majanduse orjad ei saa iialgi aru, miks Wigri otsustas auto vahetamise asemel vahetada kolvirõngad. Edu teile, kes te esimese häire peale ükskõik mis asja maha kannate ja uue ostate!
ulm
10:22 20.08.2020
marko, teema polnud ju selles kas oli mõtet remontida või ei olnud. pigem oli.
asi on olukorra ilustamises. ja sellest on lihtsalt raske aru saada.
autoremm
11:10 20.08.2020
1,9 Tdi mootorid sõidavad vabalt 600 tuh. nii et mootor ei tarbi õli.Kui õli kaob ära siiski ,on viga tavaliselt turbos .
Nukkvõllide kulumine on tingitud halvast hooldusest ja kehva kvaliteediga õli kasutamisest .
Soomest ostes mingi pensjonäri auto ,on valdavalt mootor otsas ,kuna need tolad jalutavad Biltema poodi ja ostavad kõige odavama mootoriõli ja vahetavad ise.... Õli kvaliteedi näitajatest ei tea keegi midagi.
Peale 2000 aasta vw TDI mootorid on pumppihustitega ja neile ei sobi sita õliga sõitmine.
Tahmafilter on vaid osadel sellise aastakäigu autodel. See sõltub heitegaaside saastenormist alates EURO4 on tahmafiltrid peal (näeb auto andmetest mis on saastenorm)
....................
12:54 20.08.2020
Ettevõttes kepikastiga 1.8turbo Octaviad. Enamustel kellal üle 200k, ei mingit õli tarbimist(välp 15 000), põhimõtteliselt ilma probleemideta, korralised hooldused ja veermikus nipet-näpet.