Korrapärase hoolduse käigus Möller autos leiti minu 2016 VW Passat 1.4TSI DSG mehatrooniku kolvide leke.
Tehti hinnapakkumine: Mehatrooniku kolbide vahetus 600€.
1.Küsimus - kui kiire sellega on? Kaua & kas ma üldse võin/peaksin sellega sõitma?
Hinnapakkumine kestab 3 kuud nende sõnul. Jääb mulje, et kiire sellega pole.
2. Kas see on ohumärk käigukastile? Peaksin kiiremas korras auto müüki panema?
No mehatroonika osa on ainus mis käigukastis käike vahetab - või täpsemalt otsuseid vastu võtab ja täide viib. Kui jätad selle asja tähelepanuta siis hakkavad varsti arvatavasti kõiksugu huvitavad anomaaliad käiguvahetusega peale, sest õli lekib, tema kogus jääb väiksemaks, rõhk langeb ning kolbide liigutamine ei tekita enam soovitud mõju. Just see aga on ka põhjus miks teatud rahvas käib DSG kastidest kaarega mööda, sest mehatroonika plokk on üks vastikult tüütult kallis ja keerukas jubin mis mõnel autol kipub olemna kuluosa.
Kui selle vea ise ära parandad, saad masinaga edasi sõita aga kui kaua järgmise probleemini - ei tea keegi. Kuio maha müüd, saab heauskne ostja masina mis hakkab varsti puterdama ja muid tükka tegema ning see lisab taas hoogu juurde legendile, et VW on ikka raibe ja need DSG kastid on s*tad ja jälle on turg on roimasid täis.
Kui kast toimetab laitmatult, võib vabalt olla esinduse soovmõtlemine. Küll sa aru saad, kui mingi probleemike ligi hiilib. Paugust ei lenda seal midagi, isegi kui see diagnoos paika peab. Seega, kulge röömsalt edasi ja ära muretse. Remondi siis, kui vaja on.
Lihtsalt infoks, et hinnapakkumise kehtivuse aeg ja vea tõsidus ei oma mitte mingisugust seost. Nt. ma sain mootoriketiajamis murdunud pingutiga autole ka ketivahetuseks 3 kuulise kehtivusega hinnapakkumise. :)
Ei ole VAGi hingeeluga eriti kursis, aga kui on võimalus osa mehhatroonikaplokist välja vahetada ja sellega saab tükiks ajaks edasi lükata mehhatroonikaploki terve koostu väljavahetamist, siis kõlab nagu OK diil. Ehk keegi oskab täpsustada, mis terve mehhatroonikaploki väljavahetamine maksab?
Üldiselt rusikareeglina on selliste tehniliste süsteemide käigushoidmise kulu siiski lumepalliefektiga. St. tänasest 600€ võib paari kuu pärast saada juba kordades suurem summa.
Möller on paras petjate koht. Nad imevad kohast kus probleemi polegi, et lihtsalt endale pappi teenida. Jaa isegi, siis kui on ta MÖLLER. Olen seda varem kuulnud ja olen ise seda tunda saanud kus taheti tuimalt tüssata.
Kui tahad kindel olla, et autol mingi probleem, siis mine kuhugi teise ja kolmandasse kohta ja küsi: KAS MU AUTOL ON MINGI PROBLEEM KÄIGUKASTIGA? Ära ütle, et Möller ütles, kuna kõik tunnevad raha lõhna ja kui autodest midagi ei jaga, siis eriti lihtne inimesi lohku tõmmata.
Googelda, vaata youtubest mis nemad räägivad. Vii ennast kurssi eluga, siis otsusta.
Või kui raha palju, osta salongist UUS auto.
No kui Möller oleks tahtnud raha teenida, oleks nad ju lihtsalt võinud öelda, et mehhatroonika plokk vaja välja vahetada kuigi tõsi kolvi tihendite jutuga on ehk suurem lootus kliendilt raha kätte saada? Olen pigem kuulnud jah seda, et mehhatroonika plokki ei remondita vaid pakutakse alati välja vahetamist. Tõsi seda puhul kui on juba käiguvahetuse probleemid käes.
Las keegi vaatab veel selle üle. Mölleris onebameeldivaid kogemusi, eriti viimasel ajal. Isegi uut autot ei viitsita müüa sulle, potensiaalse kliendiga ei tegeleta( saan aru et niisama kiibitsejaid käib palju)
Ei orgunnita soovitud autod (peaks nagu ise pealinna proovima minema) jne.
Amservis on vähe viisakam, kuid autosi nad paraku ei müü....
4a vana auto ja sellised probleemid ? Kui Eestist ostetud ja korralik hooldusajalugu, siis nõua tehase toetusega parandust. Keskmine korralikult hooldatud auto võiks ikka veidi rohkem kesta.
Läbi elatud teema,kui põlvi pesa läheb lõpuks päris lõhki,siis jääd lihtsalt tee äärde,midagi rohkem ära ei lõhu,remont ikka 600. Sõida rahuli'üldse edasi,pole see asi nii hirmus midagi,kui siin räägitakse...minavahetasin ise ,tellisin remont kiti ennast- 168,-