Wastegate võlli vahelt viskab korralikult vingu välja ja kõik see jõuab lõpuks salongi. Oskab keegi öelda kas seal on veel midagi teha või on uut turbot vaja? Millega see võll seal üldse tihendatud on?
Taas teema nagu siin ikka viimasel ajal juhtub. Laiskloom vist inostranetš?!
Klaaskuuli keerutades tundub, et tegu väljalasketorustiku lekkega ja põhjuseks võiks olla amortiseerunud või süsteemist "lahkunud" tihendiga (rõngastihendiga). Kahjuks ei oska "vihjata" ühelegi "äpile", mis aitaks viga kõrvaldada, aga võib-olla "naabriants oma kuuri all" aitab.
Jokkvärk võiks Bocki käest ära panna ja proovida pisut tasa olla. Postituses suht konkreetne küsimus ju, kas wastegate võlliga saab ka midagi ette võtta või tuleb vahetada kogu turbo.
Wastegate= heitgaas. Kirjutame Eesti keeles, kõigil lihtsam.
Hea teada, et laisa volvodel eraldi võll heitgaasidele! Minu autodel k.a. volvodel ei ole sellist detaili olnud, seetõttu pakuks ikkagi mõne tihendi viga, enne kui minna kallimate "organite" kallale.
See teemaalgataja V50 1.6D pesukoti õlipõletaja ongi justnimelt wastegate'ga turbo, see ju vana massin. Muutuva geomeetriaga on uuemad ja kallimad massinad, näit. bensukatel siiamaani enamuses tavalised wastegate'ga turbod kuna need on töö(kuuma)kindlamad ja odavamad.
Muidugi Volvo tuleks ikka Volvo enda mootoriga osta, aga see selleks...
Teemast endast, kui ikka wg varda või võlli vahelt tuleb õli, nii et suitseb, siis tavaliselt on laual variandid: 1) uus turbo 2) vana taastada
Wastegate'l endal ehituse poolest puudub õlitus st. kui saab (kirjelduse järgi ohtra) õliga kokku, siis on sul seal pigem kas turbiini tihendid õhtal või karterituulutus täiesti umbes.
Teemaalgatajal muutuva geomeetriaga turbo.Geomeetria ajami võll ja turbo korpuses auk kulunud ja võlli vahelt tuleb tahtma.Aga kustkohast see õli mängu sai.Jutt käis võlli vahelt tulevast vingust e. väljalaske gaasidest.
Kui keegi viitsib tubo lahti võtta ja jämedama võlli aretada käib jälle.
kena ja hariv arutelu siia tekkinud :) aga tegelt olen ma ise ka pisut pange pannud, ma muidugi pole mingi turboteadlane ka :) heitgaasi lekib siiski ülerõhuklapi võlli vahelt, sealt kuhu kinnitub vaakumiga liigutatav hoob. Ehk et tegemist ei ole muutuva geomeetriaga turboga nagu ma aru saan. Võin muidugi ka väga valesti aru saada :) Aga suht selge on küll see, et siin ilmselt midagi peale turbo vahetuse teha ei ole, vaevalt seda võlli kuidagi tihendada annab.
Sooviks ka pilte selle wastegatega Volvo turbost. 2005 polnud seal mingit wastegate. Küll aga lekivad geomeetria võlli ja korpuse vahelt tihti. Tahmaka ja turbo liitest kaa on lekkinud. Tahmaka puudulik läbilaskevõime on kindlasti turbost lekkivaid heitgaase soosiv tegur.
Oh jah :) leidsin netist pildi kus täpselt minu olukord. Ühesõnaga tahmab samast kohast kus pildil must on. Selle võlli, misiganestaõigenimion, vahelt.
Tegemist siis ikkagi geomeetriaga turboga.Nagu eelpool mainitud võib põhjus olla umbes väljalaskes või kulunud võllis või hoovas.Paar korda on tulnud seda võlli parandada kui kinnikiilunud geomeetriat on püütud jõuga liikuma panna kuni hoob murdunud.Igaüks parandamisega hakkama ei saa seega tuleb hakata uut turbot otsima.
See seal pildil jah garrett gt1544v ja too on tõesti muutuva geomeetriaga. Omal käel seda ei ole mõtet parandada kuna ei see jää kestma. Lahenduseks uus või korralikust kohast taastatud turbo siis, nagu juba eelnevalt mainitud.
olete kindel et sealt see ving salongi jõuab.? Tehke enne kindlaks kui turbot vahetama hakata. Lekkeid võib mujal ka olla. Vaadake tõstuki või kanali peal üle ,töötava mootoriga ja pööretel. Korralik valgus ja mõni indikaator abiks.
Eelmine aasta sai 2009 aasta käigu V50 vahetatud turbo, lekkis samast kohast ja kuuma poolt oli veel rohkem tahmane, oli olnud korpuse mõra, muidugi oli ka ving salongis kogu aeg.