Jäin täna natukene paksema lume sisse kinni ja seal edasi-tagasi pusides märkasin,et tagumised rattad üldse ei vea. Proovisin pärast sirge maa peal kohalt võtta ja ka siis ei märganud ,et tagumised rattad veaks. Armatuuris hakkasid põlema ABS ja veojõukontrolli tuled.
Kas keegi oskab öelda/arvata milles asi?
Tänud ette.
Marek.
Ma pole küll kursis subaru nelikveoga, aga ma pakun, et nelikveosüsteem kuumenes üles lumes möllates ja lülitas välja, siis tavaliselt hakkavad igasugused hoiatustuled põlema. Nõrgemate nelikveosüsteemiga linnakatel mul pidevalt juhtunud, ära lihtsalt rohkem kiusa, küll hiljem tuled ära kustuvad ja kõik korras.
Kas sa saaksid öelda, milline 4vedu skeem su outbackil on? Seal on vahed sees, kas on manual, automaagiline või CVT kast. 2014 aasta automaagilise kasti vahetust on mul korra elus isegi ette tulnud, seda siis töökaaslase autol. Poolast käigukast ja siin install läks kõik tal kuskil 4 kuni 5k maksma
We ask Subaru: Why your CVT cut the power OFF-ROAD?
Et kui sul just nüüd kogemata ise hüperdiagnoosinud pole ja Marine tegelased niisama sinu kirjeldusest ütlesid, et kast katki, siis on võimalik, et äkki on ikkagi terve ja videost vaadates, siis CVT puhul on täitsa normaalne, et tagasild tuleb hiljem järgi. Samas lugedes, kuidas see CVT kasti otsa pandud tagavedu tehtud on, ei imestaks, kui seal mõned kettad lahkumisavalduse on kirjutanud... Mine proovi uuesti kuskil libedamal mäel ja las keegi väljas vaatab, kas hakkab tagumine ratas lõpuks järgi tulema või jäädki esiveol ketrama.
Mis puutub ABS ja Veojõu kontrolli ohutuledesse, siis see on täitsa normaalne käitumine liivas ja lumes, et lööb tuled põlema. Vahel on rataste veereerinevus nii suur lihtsalt, et masin ise arvab, et tal ABS katki, ma saan selle igatahes iga kord Männikul sõites põlema. Peale paari kilomeetrit maanteesõitu nullib ise selle vea ära.
Võta ühendust mõne pädevama käigukastide remondiga tegeleva ettevõttega. Eks siis selgub, milline rahakotile sobivaim lahendus neil välja pakkuda on. Kallis lõbu igal juhul. Analoogne probleem käis mõni aasta tagasi subaru foorumist läbi. Seal oli küll tegemist garantiilise autoga. https://www.subaruclub.net/foorum/viewtopic.php?f=14&t=1
1492
Otsustasin viia auto :automaatkast.ee -sse remonti.
Istusin sellega nii kinni,et pole kahtlustki. suht väikesesse lohku jäin kinni ja ainult esirattad kaapisid. tegin ka video,et olla kindel.
Selle video pealt ei suuda küll tuvastada seda asja aga kui sa nii veendunud oled, ju siis see visco üleminek seal saba on andnud. Loodame rahakotisõbralikku lahendust ehk paari tonnist remonti, mitte terve kasti väljavahetust.